HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 590
  • 591
  • 592
  • 593
  • 594
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#11821 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:03

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:59

Vagy kevesnek erzed :p , es kell az 1.8 Abarth :drive: . Az elso evben nekem is eleg volt. Aztan vettem egy csipet... egy nyomasszabalyzot... egy csigat... kovidugokat... hajtokarokat... csinaltunk bele egy motort...

hobizoli

Jó, de nem mindenki full beteg :D

Meg szerintem te (se) végeztél még messze se a megbolondulással, hogy hátradőlj és azt mond: készen van. Főleg hogy a következő mondat meg az lenne: És most hogy EZ készen van, vágjunk valami újba :D

#11822 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:50

de szólj nyugodtan, hogy hol b*sztam el a számítást...

alapból ott, h nekiálltál statisztikát gyártani. ezekből én csak azoknak hiszek, amit magam hamisítottam.  :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#11823 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:13

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:03

Jó, de nem mindenki full beteg :D

Meg szerintem te (se) végeztél még messze se a megbolondulással, hogy hátradőlj és azt mond: készen van. Főleg hogy a következő mondat meg az lenne: És most hogy EZ készen van, vágjunk valami újba :D

Ja....allandoan azon gondolkodok hogy kene megberhelni azt a hibrid 1.9 16v dolgot...afkorz megfujva.  :D
Ez a turo meg 280lojjnal fullad ki. :cool:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#11824 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:18

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:31

Nem bizony. Ráadásul úgy, hogy mindet hülyére hajtották, törték-zúzták, elenyésző mennyiségű embernél kapott tisztességes karbantartást. Innentől kezdve kezd nagyon sok lenni a 3 guriga, hogy kb mégegyet rá kell tenni hogy az előző X tulaj faszságát kijavittasd. És ez ahogy tellik az idő csak rosszabb lesz.
Nem egy árkategória, de pl mikor meghülyültömben gen2 cerkát akartam, egyetlen egy kurva darabot nem lehetett találni ami még emberi állapotban lett volna, tökmindegy volt milyen árban voltak hirdetve. De ugyanez volt a corradokkal, 200sxekkel, swift gtikel, stb.

Azért akárhogyan is nézed, az ITR egy sorszámozott limitált szériás autó. A motor, ülések, kaszni mind eléggé egyedi, nem egy tucat autó. A Hondák amúgy is jobban tartják az árukat más márkáknál, ez meg különösen.
Az persze igaz, hogy a 5-ből 1 olyan van, amit érdemes is megvenni, ráadásul azt nem is hirdetik meg :) De ez kb igaz az összes sportosabb használt autóra...

#11825 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:18

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:13

Ja....allandoan azon gondolkodok hogy kene megberhelni azt a hibrid 1.9 16v dolgot...afkorz megfujva.  :D
Ez a turo meg 280lojjnal fullad ki. :cool:

hobizoli

És gondolom ezt a gondolatot előbb-utóbb tett fogja követni :D

#11826 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:21

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:59

Vagy kevesnek erzed :p , es kell az 1.8 Abarth :drive: . Az elso evben nekem is eleg volt. Aztan vettem egy csipet... egy nyomasszabalyzot... egy csigat... kovidugokat... hajtokarokat... csinaltunk bele egy motort...

Persze biztos ütni fog az Abarth, de valszeg az ára is.
Szerintem ha most jelenne meg, még akkor is 2,5 millát kéne rádobni.
Ez pedig brutális és nem éri meg. Asszony vétózna. (jogosan) :D

Akkor már inkább a chiptuning. Azt nem kell bevallanom. :)
Megvan legfeljebb 500 EURO-ból és 155 LE, 260 Nm.
Ez nehogymá' ne legyen elég. :)
RDaneel_hu

#11827 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:18

Azért akárhogyan is nézed, az ITR egy sorszámozott limitált szériás autó. A motor, ülések, kaszni mind eléggé egyedi, nem egy tucat autó. A Hondák amúgy is jobban tartják az árukat más márkáknál, ez meg különösen.
Az persze igaz, hogy a 5-ből 1 olyan van, amit érdemes is megvenni, ráadásul azt nem is hirdetik meg :) De ez kb igaz az összes sportosabb használt autóra...

A honda is, ahogy az olyannincshogyegytoyotanemindul, csak a hype miatt tartja az árát. Akik meg hondán kivül ültek már másban is, neadja isten értenek is hozzá, azok tudják, hogy a honda is csak egy szaros rizsrakéta, ahogy az összes többi japán talicska is, és messze vannak az autógyártás csúcsától. Alapból nem lenne baj  egyik hondával sem, mint autóval. A gondom nekem a hozzá kapcsolódó tulajdonosi szubkultúrával van.

Nem mondtam az integrára, hogy egy tucatautó, mert nem az. Csak nem kell tőle hanyattbaszódni, ahogy irod, mert az is csak egy sportosabb autó, van még másik x+, amelyik tud annyit, vagy még többet, kb ugyanennyiért. Csak egyik más márkabuzi csoportra sem jellemző ennyire durván az az igazi elvetemült, szemellenzős möhözés, csak a hondásokra.

#11828 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:29

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:58

inkább 5, mint 6 mill, és 2-3 év múlva nem 0 lesz az értéke, hanem 3-4 mill.

Helyedben lehet erre repültem volna rá: Passat 2.0T

Bár ha 3 év alatt letekersz 150k-t, akkor jobb választás a dízel. Nem vagyok nagy VW fan mondhatni :Đ, de a linken lévő bejön.

#11829 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:35

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:58

inkább 5, mint 6 mill, és 2-3 év múlva nem 0 lesz az értéke, hanem 3-4 mill.

Tehát a mondatod helyesen:

"Az biztos, hogy legalább az emberek 90%-a eleve nem engedheti meg magának, hogy 2-3 évente 1-2 millert elszórjon autóra. Szóval innentől elég egyértelmű a helyzet."

a 90% sajnos stimmelhet...

Az 5-6 millió tőke az ami inkább hiányzik.

#11830 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:39

Ebben nincs kanyarkövetős xenon, nagy központi kijelző, de ami a legfontosabb DSG se. Sok automatát vezettem már, de egyik sem volt annyira nagyon-nagyon jó, mint a DSG.
Valamint nem garanciális. 2007 februárig 2 év garit adtak a vw-nél, utána már 3-at.

ez nem kerreg, és kicsivel erősebb (+), de sokkal többet fogyaszt (-)

szerk.: Rudinak ment

Szerkesztette: G-e-r-i 2009. 02. 15. 20:42 -kor

Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#11831 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:02

Ráadásul úgy, hogy ideális helyzetről beszélünk, azaz a kocsit nem baszták össze már gyárilag, nem hajtották a szalon mögött hülyére, nem loptak ki belőle eztazt, vagy már az elején, vagy a kötelező szervizek valamelyikén, és ugyanez hatványozottan használt kocsinál.
Csak ha ezt a gondolatmenetet követjük, akkor az utcára se menjünk ki mert mivan ha fejbebasz egy motoros csavarhúzó a nemzeközi űrállomásról.

Hát én ezen gondolkodom már egy ideje, hogy lehet jobban megérné keresztbe leszarni a márkaszervízt, inkább vesszen a gari, mert amit lehúznak az emberről az első 2-3 évben kötelező szervíz címen abból szerintem egy motorgenerál is kijön.

#11832 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:48

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:39

Ebben nincs kanyarkövetős xenon, nagy központi kijelző, de ami a legfontosabb DSG se. Sok automatát vezettem már, de egyik sem volt annyira nagyon-nagyon jó, mint a DSG.
Valamint nem garanciális. 2007 februárig 2 év garit adtak a vw-nél, utána már 3-at.

ez nem kerreg, és kicsivel erősebb (+), de sokkal többet fogyaszt (-)

szerk.: Rudinak ment

Ez azért lehet mert a DSG meg a sima olajos nyomatékváltó közt akkora a különbség, mint a faék meg a lézerágyú között.

#11833 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:48

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:39

Hát én ezen gondolkodom már egy ideje, hogy lehet jobban megérné keresztbe leszarni a márkaszervízt, inkább vesszen a gari, mert amit lehúznak az emberről az első 2-3 évben kötelező szervíz címen abból szerintem egy motorgenerál is kijön.

Na igen, csak a garit azt vaskosan kifizeted ha újonnan veszed.

#11834 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 20:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:27

A honda is, ahogy az olyannincshogyegytoyotanemindul, csak a hype miatt tartja az árát. Akik meg hondán kivül ültek már másban is, neadja isten értenek is hozzá, azok tudják, hogy a honda is csak egy szaros rizsrakéta, ahogy az összes többi japán talicska is, és messze vannak az autógyártás csúcsától. Alapból nem lenne baj  egyik hondával sem, mint autóval. A gondom nekem a hozzá kapcsolódó tulajdonosi szubkultúrával van.

Nem mondtam az integrára, hogy egy tucatautó, mert nem az. Csak nem kell tőle hanyattbaszódni, ahogy irod, mert az is csak egy sportosabb autó, van még másik x+, amelyik tud annyit, vagy még többet, kb ugyanennyiért. Csak egyik más márkabuzi csoportra sem jellemző ennyire durván az az igazi elvetemült, szemellenzős möhözés, csak a hondásokra.

Érdekes azért ilyeneket egy swift usertől olvasni  :Đ Bár gondolom csak mindenki másnak tűnik úgy mintha savanyú lenne a szőlő, neked nem.
Biztos neked van igazad, hisz már annyi sok féle autód volt, főleg egy csomó honda, hogy tudjad miről beszélsz. A tulajdonosi szubkultúra meg külön lol hogy felhoztad, főleg ha a vasalódeszkás kékledes tesco kopoltyús swifteket nézem virsligumival :)

#11835 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 15. 20:55

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:17

Idézet: hasznaltauto

Megkimélt Inti, hölgy tulajtól eladó. Garázsos, nem agyonhajtott darab.

Idézet: hasznaltauto

Futott km:    131900 km

Idézet: totalcar

ugyanis meggyőződésem, hogy a XX. század egyik legjobb és legmegbízhatóbb sportkocsijának vagyok tényleg boldog tulajdonosa.

Idézet

Az autón 08/12 -ben nagygenerál honda-sport szervizben (leinformálható). Főtengely, hajtókarok, csapágyzás stb.

Most akkor hogy is van ez? :think: A huszadik század egyik legmegbízhatóbb autójánál, 130k km után, megkímélve, nem agyonhajtva miért kell hozzányúlni a főtengelyéhez, hajtókarokhoz? :think: Pedig a Rondák ráadásul kívánják a fordulatot.

szerk: utólag cseréltem a linket.

Szerkesztette: Tigger 2009. 02. 15. 21:06 -kor

#11836 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 21:00

Btw faterral most beszéltem, elhalt az espace... 15 év és kb 250e km (pár éve nem megy a km számláló már :Đ ) után elkókadt a rezgéscsillapított ékszíjtárcsa, amitől elugrott a vezérlés, és szépen összevertek a szelepek, himbasor végig eltört... (2.2td)

#11837 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 21:00

Hat igen, megkimelve...  :p 
Kepzeld, amit hajtanak.  :Đ

hobizoli