Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:01
RX8 árán inkább egy gen3 7est vennék, a maradékon meg megpöcköltetném
Amugy, jól látom hogy rá vagy pörögve a wankelkérdésre? :Đ
Nem a Wankel kérdésre, hanem arra hogy hogyan tudnék a Skodából/helyett minimális ráfizuval erősebb autóba ülni/ autót faragni..
Alábbi lehetőségek vannak:
Skoda Marad: Turbocsere, PD elem csere, go to 190Hp. (járulékosok: Fék, kuplung) Ez így kb 500k.
De nem az a tipikus racer autó a superb
Elcserélem valamire, és mivel az RX8 piac annyira pang, hogy egy ilyen autót mint az enyém kérdés nélkül tök jó áron beszámolnának, ráadásul mivel 1.3 as mazda, ezért a biztosítóban se hagynám ott a gatyám. A lopás casco meg 2000Ft/hó... Rendeset úgyse kötnék rá (a feléből bérelek neki garázst).
Másodsorban mikor a Leont vettem, már akkor is b@szta a csőröm az Rx8, de akkor még voltak hátráltató tényezők a sportkocsi irányába, amik azóta megszűntek (asszony etc..

).
Ahogy számolgattam, kb 15l es fogyival kijönne az RX, ha megint Leont vennék az enne 13-14at.
Leonban 50e km után komplett vezérléscsere, az 50k, olajcsere 7.500 anként a turbo miatt, az megint egy 10es. Gumi ugyanolyan 18" kell mindkettőre, a Leon elkaparja, az RX meg ledrifteli, tök8, elfogy

Fékek ugyanannyi, RX en nem kell vezérléstcserélni, viszont eszi az olajat, de olcsóbb is az olaj bele, cserénél meg úgye kell lecserélni csak 3l-t. Gyertyacsere 50 ezrenként, viszont akkor mindjárt Leading/Training Set, de kintről az is jóval olcsóbb (USA).
Biztosítása jóval olcsóbb az RX nek (most ugye abból tudok kiindulni hogy saját névre megy és ugye 1.3), Lóerőben kurva mind1, hogy 200-225-231, úgyis lesz már 5-6 éves a kocsi mikor megint nekem kell majd fizetni. (ugye ezt az évet nem nekem kell, a következőben meg a 2004 es autó is lesz 6 éves).
Egy valami szól az RX ellen, hogyha bármi baja van, akkor nem tudom kihez vinni, és ez az ami visszatart tőle.
Nem családi autó, de nekem az elkövetkezendő 5-8 évben biztosan nem lesz családom. Egyrészt nem lesz rá időm, másrészt inkább élvezem az életet addig is. Ha már eddig csak dolgoztam 14 órákat.