HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 614
  • 615
  • 616
  • 617
  • 618
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#12301 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:14

Remélem nem fog nagyon személyeskedőnek hatni, de egy nagyon szépen fejlett f@sz vagy a véleményem szerint.  :omg:  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#12302 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:18

80-ér' én is megköszörülöm Neked, - nem lesz jobb - viszont jó drága.  :D  :D
RDaneel_hu

#12303 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:19

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:42

Most viszik el a főtengelyt Nyíregyházára megköszörültetni 80 ezerért. Ez ugyanis elég sokat kapott. Ez így azért olcsóbb mintha ujat vennék. Hát nem?A szerelők azt mondták, hogy a hajtókart is valószínüleg meg tudják munkálni.

Nemtom BMW-nél hogy van, de pl Honda főtengelyt nem lehet köszörülni. Vagyis lehet, csak utána igen hamar kuka lesz, ugyanis felületedzett a téma, és ha elköszörülik az üvegre edzett vékony réteget róla, akkor utána talán tízezret mész vele, és megint kuka lesz minden...

#12304 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:25

Előtérben a csomagok biztonsága :DDD

#12305 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:19

Nemtom BMW-nél hogy van, de pl Honda főtengelyt nem lehet köszörülni. Vagyis lehet, csak utána igen hamar kuka lesz, ugyanis felületedzett a téma, és ha elköszörülik az üvegre edzett vékony réteget róla, akkor utána talán tízezret mész vele, és megint kuka lesz minden...

Nekik ez a biznic. Utána megint viszi vissza, mer a múltkor is milyen faszán megcsinálták. :)

#12306 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:37

Azon gondolkoztam, hogy mennyire jó példa ez a BMW-s ellenérzésem megalapzottságának: nem elég, hogy szenvedsz a szeterotípiák miatt (a leszarom, nem foglalkozom vele nem hihető), még az autószerelő is jól megszivat, mert ha már futja neki rá, akkor biztos belefér ez is.
De "szeretnék" én is egy használt BÉ&WÉ-t....
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#12307 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:44

Ebbe a zöldkártyás programba ha ismeretlen gépkocsit ír a rendszámomra az vajon mit jelent? Lopott vagy kőrözött? :Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#12308 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:56

Az a baj, hogy ezt az egészet itthon intézik. Nekem alig van beleszólásom. A fizetést valahogy megoldják egymás közt.

Mondtam itthon az uj motort, de ugy gondolkodnak, hogy hiába veszünk használt motort, ha egyszer nem új, akkor abba bármi elromolhat és a motor díján felül még fizetni kellesz annál is további alkatrészekért. És az lehet meg fogja haladni azt az összeget, amit most a jelenlegi motorra költünk. Mivel bárhonnan is veszünk motort, annak a használati módja, meg hogy mennyi km van benne, az bizonytalan.

Itt meg ismerik a motor hibáit és ha azt megcsinálják, jo lesz.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 02. 18. 17:00 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#12309 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:00

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 21:07

Nem. Ott a különbség, hogy ő tisztában van azzal, hogy minden motornak megvan a maga élettartama. És nempedig alapból szar, meg természeténél fogva eszi az olajat, mint a te swifted.
Azt kell észrevenni, hogy
A, sportos hondák kiöregednek lassan, valós 150-250e km alatt lassan semmilyen sincs.
B, user függvénye, hogy mennyire tud vigyázni a pörgős szívó motorra
C, pénztárca és user függvénye, hogy hogyan van szervizelve, de mivel legalább 3 gazdájuk volt már, elég valószínű hogy kapott az már mindent.
Pozitiv és negativ kivételek is vannak, viszont TE a negatív kivételekből általánosítasz az összesre.
Én tudnék általánosítani pozitiv példákból is, mert ismerek olyat. Pl a generál nélküli D16A6 CRX 340e km-rel, vagy az F20A4 Accord, amit a második tulaj 700e km-rel adott el úgy hogy egyszer volt gyűrűzve, és azóta a harmadik tulaj 760e-nél tart probléma nélkül. Vagy meg lehet nézni amerikában külön mileage stat oldalt csináltak ezeknek, ahova nem egy és nem két ember iratkozott fel a hondájával, többszázezer problémamentes mérföldekkel. Konkrétan a B16/B18/H22-es vtikkel szintén semmi gond nincs, lazán mennek 250e km felett a fentiek szerint, és kurvára nem jellemző, hogy ennék az olajat. Hát még a kevésbé csúcsra járatott 1.4/1.5/2.0 motorok. Az integra motorja már más kérdés, abból mára csak 2 féle van, a 20% kevés kilóméterrel vitrinben tartott patika állapotú, és a 80% széthajtott foltozott max felújított úgyahogy. Kb mint az 5gen VTI-k. 4gen iVT-t meg szinte már kizárólag csak építenek, eredeti állapotában fennmaradt alig van. Egyszerűen eljárt felettük az idő, és ha megszakadsz is csak kurvasok km-t futottat találsz. Ellentétben ezzel meg ott van az D16Z Civic, ami szinte mindenkinél gyűrűzésre szorul 180-200e km körül. Vagy a H23A1 94-ig, amik kivétel nélkül nyugvó csapágyasak lesznek 150e km után és főtengely kuka. Tervezési hiba, amit 94 utáni modelleken javítottak csak ki...

Lehet hogy a suzuki kicsiny világára van rálátásod, csak az a baj, hogy úgy próbálsz más márkákba is beleszakérteni, hogy azokra viszont nincs.

Istenem, ez az eszi az olajat dolog nagyon nem hagy nyugodni téged, mi?

Fentebb olvastam valami gépészmunkábal kapcsolatos óradijakról, ebből leesett hogy hozzáférsz ilyesmihez, igy infóhoz is. Áruld már el nekem a büdös nagy titkot: ha a honda 1,6 VTI motorja : 81es furat mellett 74,4 mm löketen dolgozik, mig a swift gti 74mm mellett 75,5mm lökettel, 1 mm hiján cca ugyanaz  a löket, a dugók, a gyűrűk, a satöbbi cca ugyanattól a beszállitótól jön, (Mahle dugók vannak benne gyárilag, namost, minő érdekesség, a turbós kuvikokba rendre kerül befele az 1,6 sedan meg vitara dugattyú, pfujj de szar mi, vagy pl a D16 hajtókarja kb 2/3 olyan pilincka, mint a swift sedané, ami meg szintén kb 2/3 annyira pilincka mint a GTIé) azaz, irtózatos szórás alapanyagban nem lehet, az olajban doszt nem, a blokk a hondában sem nicasilos, meséld el, hogy lehet az, hogy ha a swiftet rendszeresen 8000 fölé rántják, akkor megeszik kb 5k km alatt 2-3 deci olajat simán, a VTI meg (szerinted) nem? Elárulom, sehogy. Mert ugyanugy oldják meg hogy birja az RPMet: laza illesztés. Akkor meg megy el az olaj, ha pörgetik mint a barom, tetszik neked vagy nem. Az hogy nagypapatempó max 4k mellett nem eszi, az egy dolog, ott a swift se. Mellesleg ezen laza illesztés is az ok pl hogy a VTIknél amit megfaragnak, nem árt ha mindjárt 2 helyen is kiviszed a kartergázt a dekni alól, mert a visszavezető telefossa a szivócsövet olajtakonnyal, ha meg ledugózod, kitolja a nivót a helyéről.

Ez még mindig nem az autó hibája, hanem a useré, de senki nem mondta, hogy szar. Csak annyit, hogy ez ilyen, és pont. Te meg szajkózod mint a petipapagáj, hogy deakkorsedeakkorse. Tedd hát.

Az a vicces a rálátásban, hogy nekem legalább a swiftre van egy kicsi rálátásom, ha nem is sok, de neked még a saját márkádra sincs.

#12310 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:01

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:44

Ebbe a zöldkártyás programba ha ismeretlen gépkocsit ír a rendszámomra az vajon mit jelent? Lopott vagy kőrözött? :Đ

A kőrözött az egy kaja. :)
while (!sleep) sheep++;

#12311 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:02

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:56

Az a baj, hogy ezt az egészet itthon intézik. Nekem alig van beleszólásom. A fizetést valahogy megoldják egymás közt.

Mondtam itthon az uj motort, de ugy gondolkodnak, hogy hiába veszünk használt motort, ha egyszer nem új, akkor abba bármi elromolhat és a motor díján felül még fizetni kellesz annál is további alkatrészekért. És az lehet meg fogja haladni azt az összeget, amit most a jelenlegi motorra költünk. Mivel bárhonnan is veszünk motort, annak a használati módja, meg hogy mennyi km van benne, az bizonytalan.

Ha hasznaltat veszel, akkor figyelhetsz arra, hogy keves esellyel lepj szarba megegyszer.

A mostani meg tuti szar.
while (!sleep) sheep++;

#12312 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:56

Istenem, bazmeg, istenem...csak ennyit tudok mondani.

Csinálj amit akarsz. A haveromnál ezt már 2x végignéztem, azt se lehetett megyőzni, ezért van most a jelenlegi kocsijában is a 3. motor, mert egyszerüen NEM LEHET elmagyarázni neki, hogy ÁLLJ.

Figyelj, egyszerübb lenne, ha ennek a kókler brigádnak egyszerüen átutalnád inkább a havi fizudat rendszeresen és pont, úgyis csak arra megy ki a játék hogy nyirjanak mint a birkát, nade, ez nem az ő bajuk, azt kell nyirni amelyik gyapjat ad, ez van.

#12313 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:05

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:19

Cserébe újra lehet nitriteztetni, és akkor megint jó lesz. Csak az egész baszakodás a gépműhellyel, nitrittel, hőkezeléssel, apámfaszával nem éri meg, mert annyiban kapsz egy egyedi kovácsolt főtengót is. Vagy egy komplett bontott motort.

#12314 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:06

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 22:51

Dextrose:

Teljesen komplett M43TUB19 motor (1895 cm3, 105 LE) az Ebay-en, 98 ezret futott, legalábbis a beírás szerint.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...toDisplayType=2

Licitálhatsz, vagy 1400 Euro...

Itt egy másik, 999 Euro:

http://cgi.ebay.de/Motor-Getriebe-BMW-E36-...%3A1|240%3A1318

Na jo, csak az első az 420 ezer ft.

A második az e36 osba valo (ez alapján gondolom sok 100 ezer kilométeres) és 300 ezer forint. Az e46-os motorárnak akkor reális a 400 ezer forint. Egyenlőre még 250 ezer forint alatt vagyunk.

Mert itthon azt modnják, hogy mi lesz, ha majd abba is tönkremegy a hajtókar?

Szerkesztette: Dextrose 2009. 02. 18. 17:12 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#12315 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:09

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:03

Istenem, bazmeg, istenem...csak ennyit tudok mondani.

Csinálj amit akarsz. A haveromnál ezt már 2x végignéztem, azt se lehetett megyőzni, ezért van most a jelenlegi kocsijában is a 3. motor, mert egyszerüen NEM LEHET elmagyarázni neki, hogy ÁLLJ.

Figyelj, egyszerübb lenne, ha ennek a kókler brigádnak egyszerüen átutalnád inkább a havi fizudat rendszeresen és pont, úgyis csak arra megy ki a játék hogy nyirjanak mint a birkát, nade, ez nem az ő bajuk, azt kell nyirni amelyik gyapjat ad, ez van.

Figyelem itt külsősként az események folyását, és csak nézek, hogy egyszerűen nem hallja meg, amit mondotok. Inkább kidob bakker félmilliót. Úgy látszik sok van neki. Egyébként ez milyen kocsi is konkrétan?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#12316 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:11

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:09

Figyelem itt külsősként az események folyását, és csak nézek, hogy egyszerűen nem hallja meg, amit mondotok. Inkább kidob bakker félmilliót. Úgy látszik sok van neki. Egyébként ez milyen kocsi is konkrétan?

316i bömmös, ha jól vettem ki egy e46, talán a kompakt, ferdeseggű.

#12317 Felhasználó inaktív   KoRUND 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:16

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:05

Cserébe újra lehet nitriteztetni, és akkor megint jó lesz. Csak az egész baszakodás a gépműhellyel, nitrittel, hőkezeléssel, apámfaszával nem éri meg, mert annyiban kapsz egy egyedi kovácsolt főtengót is. Vagy egy komplett bontott motort.

nitridálni :rolleyes:
-Öreg! Hová viszi azt a piát?
-Túlzásba.

Kitt-katt

#12318 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:27

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:09

Jaja, ezen röhögök én is. :) Legalább menne fel vmi bömbifórumra, kérne egy korrek szerelő címet, de nem.  :omg:

#12319 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 23:49

szerinted a vámosok elhiszik a gift című mesét? amikor hongkongból és környékéről szerintem egyáltalán nem is érkezik csomag beikszelt gift mező nélkül? :D

Szerintem a klimakompresszort pont igy vettuk innen a kozeli Los Angeles-bol. Nem kertuk, de igy jott. Csodalkoztam is, hogy ezt hogy-hogy nem az Orczy teren kell atvenni. :think:  Aztan rajottem... :Đ

hobizoli