HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 615
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#12321 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:57

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:27

Szerintem a klimakompresszort pont igy vettuk innen a kozeli Los Angeles-bol. Nem kertuk, de igy jott. Csodalkoztam is, hogy ezt hogy-hogy nem az Orczy teren kell atvenni. :think:  Aztan rajottem... :Đ

hobizoli

Nekem igy jött a csiga. Ellenben a DHL ferihegyen csücsizett a gátlókon egy hetecskét.

#12322 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:58

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:53

B16-ban 77.4mm a loket nyusziful

hobizoli

Az akkor jobb vagy rosszabb? :D Nagyobb löket nagyobb RPMen, persze örökké :D Biztos gyárilag prolongot izzad a blokk :D

#12323 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:04

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:37

Azon gondolkoztam, hogy mennyire jó példa ez a BMW-s ellenérzésem megalapzottságának: nem elég, hogy szenvedsz a szeterotípiák miatt (a leszarom, nem foglalkozom vele nem hihető), még az autószerelő is jól megszivat, mert ha már futja neki rá, akkor biztos belefér ez is.
De "szeretnék" én is egy használt BÉ&WÉ-t....

Ebben lehet valami.  :think:

Sógoromnak A6-os Audija van (nem a most futó, hanem ezelőtti 2 generációs), őt is akarják néha lehúzogatni dolgokkal, pl. múltkor a gumis 3000 Ft-ért vette le a jobb első kereket hogy megnézze mi üt (centírozni kellett). 3 ezerért? 5 perc.
:think:

#12324 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:11

316i bömmös, ha jól vettem ki egy e46, talán a kompakt, ferdeseggű.

Normál, szedán.

#12325 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:21

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:04

Ebben lehet valami.  :think:

Sógoromnak A6-os Audija van (nem a most futó, hanem ezelőtti 2 generációs), őt is akarják néha lehúzogatni dolgokkal, pl. múltkor a gumis 3000 Ft-ért vette le a jobb első kereket hogy megnézze mi üt (centírozni kellett). 3 ezerért? 5 perc.

Sztem autómárkától függetlenül is lehet idióta és/vagy lehúzós szerelőt találni. (Általában a márkaszervizekben :D ) A jó szerelőnek, meg sztem sajnos nem megy annyira híre, mint a szarnak. Senki nem szokta ide se beírni, hogy "héé tegnap voltam XYnál és nem baszott át, menjetek ti is".

#12326 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:33

Lehet, hogy azért mert már nincs is ilyen.

Én is ismerős szerelővel csináltattam, és nem azt mondom hogy nagyon lehúzott, de talált valami hibát akkor kérdés nélkül rendelte az alkatrészt unixtól, és velem utána közölte ezeket. Pedig ha szólt volna, akkor lehet én fele vagy negyen áron be tudtam volna szerezni ebayről. Igaz nem 2 órán belül hanem inkább 2 héten, de hát nem sürgettem én.

Szerkesztette: Mumia 2009. 02. 18. 19:35 -kor

#12327 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:52

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:06

Na jo, csak az első az 420 ezer ft.

A második az e36 osba valo (ez alapján gondolom sok 100 ezer kilométeres) és 300 ezer forint. Az e46-os motorárnak akkor reális a 400 ezer forint. Egyenlőre még 250 ezer forint alatt vagyunk.

Mert itthon azt modnják, hogy mi lesz, ha majd abba is tönkremegy a hajtókar?

Vmi picsan vagy oldalba vert otobol kivenni. Ijen ecceru. Attol a motornak kanyi semmi baja nem lesz, hogy a bódé oldalt/hatul megrokkant. Muterek Swift-jebe is ijen mocc vanik. Szet sem szedtuk megnezni, ficcent bele uj olaj meg szuro, oszt doszt, megy, kesz.
Pl nem lenne vagy inkabb lett volna baj utana nezni fotengely meg hajtokar mereteknek korabbi generacios 316-kban is, es lehet akkor fruttiert eleg abbol egy donor...

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#12328 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:33

Én is ismerős szerelővel csináltattam, és nem azt mondom hogy nagyon lehúzott, de talált valami hibát akkor kérdés nélkül rendelte az alkatrészt unixtól, és velem utána közölte ezeket. Pedig ha szólt volna, akkor lehet én fele vagy negyen áron be tudtam volna szerezni ebayről. Igaz nem 2 órán belül hanem inkább 2 héten, de hát nem sürgettem én.

"Köcsög márkaszervizből" mindig felhívnak. :)

#12329 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:22

Idézet: keton - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:56

"Köcsög márkaszervizből" mindig felhívnak. :)

Bennünket is........ ha menni kell ZK-ra vagy műszakira :D  Nameg ha kész a kocsi, előre szólnak, hogy nehogy ne vigyünk elég lóvét :D

#12330 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:28

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:27

Szerintem a klimakompresszort pont igy vettuk innen a kozeli Los Angeles-bol. Nem kertuk, de igy jott. Csodalkoztam is, hogy ezt hogy-hogy nem az Orczy teren kell atvenni. :think:  Aztan rajottem... :Đ

hobizoli

olyan volt nálam, hogy a cucc átmegy a vámon kérdezősködés nélkül, és kihozza a postás (meg hogy véletlenül a vámnyilatkozatba nem a valós érték kerül, mik vannak...), de ez kicsit sem függ a gift jelzés meglététől :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#12331 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:36

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:37

Azon gondolkoztam, hogy mennyire jó példa ez a BMW-s ellenérzésem megalapzottságának: nem elég, hogy szenvedsz a szeterotípiák miatt (a leszarom, nem foglalkozom vele nem hihető), még az autószerelő is jól megszivat, mert ha már futja neki rá, akkor biztos belefér ez is.
De "szeretnék" én is egy használt BÉ&WÉ-t....

De hihető a leszarom része. Ha a forgalomban kultúráltan mész, akkor senki nem akar leszorítani, meg senki nem néz át csúnyán meg nem akar legyorsulni meg nem akar gecizni sávváltáskor. Eccerűen ha látják, hogy kultúráltan, nyugisan mész akkor mások is így állnak hozzád.
Utcán kívül élőben senki nem nézett még le az autóm márkája miatt. Tipikusan ennyi van egy párbeszédben:
- húúú de szép állapotban van, vigyázol rá?
-jaja,alap
- sokat eszik?
-hát városba 10korül, pályán 7
- de azér jól megy
- jaja, keresztbe is.
- király lehet.
és innentől kezdve 3 lehetőség van:
1. nekem is/családban is volt bmw imádtuk
2. szeretnék én is,de nincs rá pénzem
3. abbamarad a bmw téma mert a user nem autóbuzi
ennyi.

Szervíz: vagy kőgazdag vagy és márkaszervízbe jársz, vagy van jó szerelőd aki ért a bmw-hez, vagy haverkodsz bmw-sekkel neten és kifejezetten BMW szerelőhöz viszed akit ajánlanak. Én nekem van kontaktom, már másnak is kellett innen a fórumból. Elektronyos szaki az olyan, e30 vezetékeinek szineit vágja fejből. Nem haver mesélte, nem a szomszéd ükanyja, hanem én. Felhívtam még anno az AC-nál és kérdeztem,hogy a kábelkötegből megy 5 vezeték a reléhez,melyik adja a powert és szinre megmondta,hogy melyik megy az AC-hze melyikbe van fix12 melyik jön az ECU-ból éshogy az ECU testre zár, stb stb. Na ez jó elektronyos ember. Van hasonló szervízesem is akinek van e30, épitett 5lityis v12 motorral benne. Az ilyen ember tudja miazaz e30, tudja miazaz autószeretet és tudja,hogy márkatársat nem húzunk le.

Kecskeméti tagnak kellett e30-át lakatolni dúlván,mert megette a fene. 4 általános lakatos küldte el a faszba, mindegyik azt mondta,hogy vegyen másik autót és elzavarták. Az 5ik ember egy idősebb fószer, neki is van%volt bmw-je, rögtön elvállalta korrekt áron, látott benne fantáziát. Múlthéten fújták a vasat, álomszép lett. ennyi.

Mellesleg sokan úgy vannak vele, hogy aha béjemvés akkor tuti van pénze és fizesse meg. Ez az újakra biztos igaz,de aki 15-20éves bmw-t vesz az nem biztos,hogy olyan vastag, ellenben szereti a típust.

Remélem sikerült minden benned felmerülő kérdésre választ kapnod. Ha kiváncsi vagy még valamire akkor kérdezz nyugodtan.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#12332 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 20:28

olyan volt nálam, hogy a cucc átmegy a vámon kérdezősködés nélkül, és kihozza a postás (meg hogy véletlenül a vámnyilatkozatba nem a valós érték kerül, mik vannak...), de ez kicsit sem függ a gift jelzés meglététől :)

Nekem ket cucc jott az USA-bol, egyiket egy ceg adta fel, nem volt Gift jelzesu, ment is VAM-ra, a masik maganszemelytol erkezett, Gift jelzese volt, es nem ment VAM-ra.
Az erteke egyiknek 192USD volt, a masiknak pedig 188USD

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#12333 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:46

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 20:39

Nekem ket cucc jott az USA-bol, egyiket egy ceg adta fel, nem volt Gift jelzesu, ment is VAM-ra, a masik maganszemelytol erkezett, Gift jelzese volt, es nem ment VAM-ra.
Az erteke egyiknek 192USD volt, a masiknak pedig 188USD

hobizoli

hozzak ellenpéldákat? :D

a dolog úgy tűnik, hogy leginkább a ráírt értéktől függ (egyébként az ajándék is vámköteles, csak nagyobb értéknél húzták meg a határt), meg hogy mennyi csomag van bent náluk, a doboz méretétől, súlyától, a nap állásától, a vámos feleségének előző esti fejfájásától, stb :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#12334 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:55

:omg:
bazz, Dextrose olcsóbban kijönne egy komplett, akár nagyobb motor is, még papírozással is.
(és arra még garit is kapnál szerintem valamennyit)

#12335 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:07

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 21:22

Bennünket is........ ha menni kell ZK-ra vagy műszakira :D  Nameg ha kész a kocsi, előre szólnak, hogy nehogy ne vigyünk elég lóvét :D

Akkor az tényleg szar szervíz (nemhiába fauvé :Đ )...
AMikor becammogtam a Toyotához, elővette a faszi a papírt, gépben közben mutatta mit cserélnek, mennyibe fog kerülni+ munkadíj, menet közben kihozták a kiszedett vez.szíjat, illetve behívtak, hogy most rakják be az újat.  Persze a végén forintra annyit fizettem.
Persze ennek ellenére drága a márkaszervíz, de azt sokan elfelejtik, hogy van 5-6 szerelő akik be vannak jelentve, mindenről számlát kapsz. Mégis más, mint amikor elviszed ismerőshöz, ahol a Béla kap zsebbe havi százat, a számlatömb még szűz  stb....
Ráadásul a vez.szíj cserére kaptam egy év garanciát.
Bár biztos vannak szemét szakszervízek is, nekem jó tapasztalatom van a Toyota Superrel (autót is ott vettem)
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#12336 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:42

Most viszik el a főtengelyt Nyíregyházára megköszörültetni 80 ezerért. Ez ugyanis elég sokat kapott. Ez így azért olcsóbb mintha ujat vennék. Hát nem?A szerelők azt mondták, hogy a hajtókart is valószínüleg meg tudják munkálni.

Csak a dugattyúkat működtető hajtókar égett be, meg ennek csapágya ment szét. A lengőkarokat es a stabilizátorokat meg azért nézték meg közbe, mert a futómű igen kopog. A szilenteket pedig csak lengőkarokkal együtt adják, bontottan is. Ja, és bontottan csak szettet tudnak rendelni mindenből. Legalábbis a mi régiónkban.

:omg: , :omg: és  :omg:
1.Főtengely mennyibe kerül? Ne realoem-es árat nézzél és ne a szerelőt kérdezd. utánajártál,hogy mennyiért lehet szerezni?
2.

Idézet

Csak a dugattyúkat működtető hajtókar égett be
más hajtókar nincs is benne  :rolleyes: Az nemtud beégni,csak a csúszócsapágy, azt lehet külön cserélni. Megnéztem neked a bmwtheile.hu-n a csapágy darabja 3-4ezer ft. Ebből kell 8, szorozd már fel,hogy mennyi.
Hozzáadod a főtengely csapágyat is, akkor is kijössz 50alatt a csapágyakkal. Mekérdeztem bmw-s havert aszondja húúú abba nagyon drága a csapágy, de 60ból ki kell jönnie,mindezt vakon mondta, tapasztalatból. És hozzátette, hogy nem mindegy ki rakja be, vigyázni kell az illesztésekkel nagyon!!!! erről ennyit.

Futómű: azért kopog,mert széthaltak benne a szilentek. Van ilyen, ezzel számolni kell 8-10éves kor után, attól függ mennyit használták kis hazánkban az autót,mert itt olyan jó utak vannak, hogy a szilentek élettartama negyedelődik kb. Persze,hogy a bontottat is lengőkostul adják, mert a szilent bele van préselve, azért nem tudod otthon kicserélni. El kell vinni a lengőkarokat szilenteshez és csak annyit fog kérdezni, hogy milyen keményet akarsz. Van vmi skála, 8as keménység az gyári, lehet kérni 10est meg ilyeneket. Nemtom ezt pontosan,csak hallomásból tudom,de nagyjából ez lehet. Versenyszilent szetteket szoktak árulni 40-60ezerér, az utcai az simán ki kell jönnie 25-30ból.
Bontottat nem szokták rendelni, pláne nem szettre. Hány bontóst hívtál fel? Sztem megmondod,hogy kell jobb első lengőkar 1db és adnak. De ha párba kell venni az se tragédia,mivel úgyis párba kell a szilentet cserélni. Szilentből meg újat kell szerválni nem bontott lengőkart. Vágod?

Az égadta világon nincsen semmi baja a lengőkarodnak, mi a rákért kellene cserélni? Az egy darab vas. (m3-é alu) az nem kopog önmagába. A szilent a szar benne, ha már szét van kapva a vas, el kell vinni külön szilenteshez aki ezzel foglalkozik és megcsinálja jól.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#12337 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:24

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:00

Istenem, ez az eszi az olajat dolog nagyon nem hagy nyugodni téged, mi?

Fentebb olvastam valami gépészmunkábal kapcsolatos óradijakról, ebből leesett hogy hozzáférsz ilyesmihez, igy infóhoz is. Áruld már el nekem a büdös nagy titkot: ha a honda 1,6 VTI motorja : 81es furat mellett 74,4 mm löketen dolgozik, mig a swift gti 74mm mellett 75,5mm lökettel, 1 mm hiján cca ugyanaz  a löket, a dugók, a gyűrűk, a satöbbi cca ugyanattól a beszállitótól jön. (Mahle dugók vannak benne gyárilag, namost, minő érdekesség, a turbós kuvikokba rendre kerül befele az 1,6 sedan meg vitara dugattyú, pfujj de szar mi, vagy pl a D16 hajtókarja kb 2/3 olyan pilincka, mint a swift sedané, ami meg szintén kb 2/3 annyira pilincka mint a GTIé) azaz, irtózatos szórás alapanyagban nem lehet, az olajban doszt nem, a blokk a hondában sem nicasilos, meséld el, hogy lehet az, hogy ha a swiftet rendszeresen 8000 fölé rántják, akkor megeszik kb 5k km alatt 2-3 deci olajat simán, a VTI meg (szerinted) nem? Elárulom, sehogy. Mert ugyanugy oldják meg hogy birja az RPMet: laza illesztés. Akkor meg megy el az olaj, ha pörgetik mint a barom, tetszik neked vagy nem. Az hogy nagypapatempó max 4k mellett nem eszi, az egy dolog, ott a swift se. Mellesleg ezen laza illesztés is az ok pl hogy a VTIknél amit megfaragnak, nem árt ha mindjárt 2 helyen is kiviszed a kartergázt a dekni alól, mert a visszavezető telefossa a szivócsövet olajtakonnyal, ha meg ledugózod, kitolja a nivót a helyéről.

Ez még mindig nem az autó hibája, hanem a useré, de senki nem mondta, hogy szar. Csak annyit, hogy ez ilyen, és pont. Te meg szajkózod mint a petipapagáj, hogy deakkorsedeakkorse. Tedd hát.

Az a vicces a rálátásban, hogy nekem legalább a swiftre van egy kicsi rálátásom, ha nem is sok, de neked még a saját márkádra sincs.

Kb, satöbbi, nagyjából, cirka. Na itt a különbség a kettő között. Próbálod hasonlatossá tenni őket, de attól még nincsenek sem ugyanabból az anyagból, sem ugyanattól a gyártótól. Miért lennének.

Egyébként meg nagyon nem 2-3 deci olajról volt szó 5k km-enként 8000 felett. Minek ferdítesz?

Idézek tőled: "Gyárilag félidőnél 1-1,5 litert megeszik bármelyik, ha folyton 8 fölé, az integrát meg az s2000re 9 fölé pörgeted. A swift is."

Tökre nem ugyanaz, mint amit most állítasz.

És érdekes, de ezt is te írtad: "Nekem meg megevett a swift majdnem két decit ezren." Az akkor ugye számoljunkcsak... 5k km-en (azaz félidőn) 1 liter olaj.

Akkor most mikor eszik meg melyik mennyit, és mi a normális szerinted? 2-3 deci félidőnél, vagy 1-1.5 liter? Összevissza beszélsz csak a levegőbe, és próbálod megmagyarázni, hogy a swifted olajfogyasztása normális (lol 1), és minden más pörgős autóé is ilyen (lol 2).

#12338 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:39

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:56

Az a baj, hogy ezt az egészet itthon intézik. Nekem alig van beleszólásom. A fizetést valahogy megoldják egymás közt.

Mondtam itthon az uj motort, de ugy gondolkodnak, hogy hiába veszünk használt motort, ha egyszer nem új, akkor abba bármi elromolhat és a motor díján felül még fizetni kellesz annál is további alkatrészekért. És az lehet meg fogja haladni azt az összeget, amit most a jelenlegi motorra költünk. Mivel bárhonnan is veszünk motort, annak a használati módja, meg hogy mennyi km van benne, az bizonytalan.

Itt meg ismerik a motor hibáit és ha azt megcsinálják, jo lesz.

Jópofiból se kell odavinni az autót ha lehúznak vagy nem értenek hozzá.

Abban igazatok van,hogy egy bontott motorral is rá lehet fázni. Namost ezért van az, hogy általában ki lehet próbálni, mert a motor autóban van. Elmész, megnézed milyen, kipróbálod,meghallgatod, ha jó akkor kiszedik neked, 1óra múlva már viheted haza.
Erre kb 40% esély van. A maradék 60%-ból az én bontós ismerősöm vállal garit a motorra,ha nem tudod kipróbálni. Nyilván a szállítási, beszerelési költséget és időt senki nem téríti meg,ez a rizikófaktor,cserébe nem 2milla a motor, hanem tizede.

Aztán van olyan,hogy lutrira veszel egy motort, nincs se gari,se kipróbálás, este veszed át a sikátorba, zsiguliból átpakolva, szajrét nemszámolva, golyoóálló mellénnyel, izzadó lábgombával.
Akkor berakod a motort, ha megy örülsz,hogy van mivel járnod amig a sajátodat rendberakod, ha meg nem jó a motor akkor sirsz a sarokba 3napig és te leszel a falu EMO felfedezettje.  :omg:  :Đ

Aki nem jártas ilyen motorcsere dolgokban az joggal fázik,ezt aláírom. Én is eleinte úgy voltam vele, hogy ááá motorcsere az mennyi idő meg húúú újabb motor kell,meg úristen az biztos drágább mint a régit megcsináltatni. Aztán számoltam a kispóknál, a gyűrűgarnitúra volt 3500 és a komplett motort megvettem 5ezerér.  :omg: Ha veszel szerszámot akkor mi az olcsóbb ha egyenként veszed meg, vagy ha készletbe? Ráadásul ha jó a motor akkor nem lehet ráfázni nagyon és marad egy tartalék amit tudsz rendberakni apránként és addig tudsz járni az autóval! :idea:
Szal hidd el, hogy jól lehet járni bontott motorral is.

Sztem döntsd el,hogy mit akarsz csinálni az autóval. Ha el akarod adni 1-2éven belül akkor minek fogtál bele?  :think: Mostmár ha megcsináltatjátok akkor legalább maradjon meg sokáig, hogy kihasználd a beleölt pénzt, és ha már megcsinálod akkor csináld meg jól. Ha már igy szét van szedve atomjaira a motor, akkor illene kicsit felfúrni a köv dugóméretre, gyűrűcsere, dugócsere, hajtókar maradhat, főtengely csiszolódik, összes szimering csere, hengerfej átnézése, aztán összerak, és lesz egy 0km-es motorod amit járathatsz be. Nézdmeg ebay-en mik vannak, tuti kapsz a tiedhez dugó-hajtókar-főtengely-csapágy kombinációt.

De mondok jobbat ám apuska: fűzött blokk. Szoktak ilyet is árulni, Ez azt jelenti ,hogy megveszed a motort úgy,hogy a sallangok nincsenek rajta, tehát nincs hengerfej, nincs semmi,csak a blokk, benne a főtengely, dugók hajtókarok, esetleg olajpumpa meg ilyesmi, bontóstól függ. Oszt akkor az csak felepénz ám tutira, és meg tudod előre nézni mennyire kopott a motor belül, van tolómérő, át tudod forgatni kézzel, meg tudod úgy nézni mint most a szerelőid. Aztán szevasz tavasz, megúszod max 100-ból.
BMWパワー
Kép

#12339 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:33

Kollégám mesélte (1.5 dci Megane-ja van - agyonkímélt), ismerős(!) szerelőhöz vitte miután a 2 éves gari lejárt olaj és szűrőcserére, mert gondolta hogy jó lesz, meg mégis ismerős, és többet kért mint a márkaszerviz annakellőtte.  :Đ

Konkrétan 36 ezer Ft-ot kért egy olaj és légszűrőcseréért (pollenszűrőt nem is cserélt!).

A végén pedig kiderült, hogy 5 liter olajat belenyomott a szerelő, pedig csak 4,6 liter kell bele, tehát túltöltötte a ráadásul ilyesmire érzékeny motort, le is kellett belőle engednie.

Ilyen is van. :D Amúgy márkaszervizben azért ja, megmutogatják azért hogy mi mennyibe kerül, jórészt azért előre is van egy ajánlat.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 18. 21:47 -kor

#12340 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:51

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 21:43

Kollégám mesélte (1.5 dci Megane-ja van - agyonkímélt), ismerős(!) szerelőhöz vitte miután a 2 éves gari lejárt olaj és szűrőcserére, mert gondolta hogy jó lesz, meg mégis ismerős, és többet kért mint a márkaszerviz annakellőtte.  :Đ

Konkrétan 36 ezer Ft-ot kért egy olaj és légszűrőcseréért (pollenszűrőt nem is cserélt!).

A végén pedig kiderült, hogy 5 liter olajat belenyomott a szerelő, pedig csak 4,6 liter kell bele, tehát túltöltötte a ráadásul ilyesmire érzékeny motort, le is kellett belőle engednie.

Ilyen is van. :D Amúgy márkaszervizben azért ja, megmutogatják azért hogy mi mennyibe kerül, jórészt azért előre is van egy ajánlat.

Ismerős meg a kia riót mikor átvette, rögtön ment váltóba adalékot tölteni. Hitkérdés ez is, ő esküszik rá,hogy az kell bele, sztem RIP. A lényeg,hogy volt kb 30km az autóban (nem 30ezer), váltóolaj leenged és az előírthoz képest 3decivel kevesebb olaj volt benne.  :rolleyes:
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 615
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.