HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • 621
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#12361 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:34

4: jó autó, de nekem másmilyen kell. A föld tengelye ugyanis még mindig nem BMW alakú, hogy akörül forogjon. Pláne nem e30. Pláne nem 1,6.

Amugy tegnap beengedett a sorba egy ezüst e30 a váci úton, meglepő volt.

ez beleértendő a 3as pontba :p
Nem a bmw körül forog a világ persze, senki nem mondta ezt. Viszont bmw-k közül aki a régieket kedveli annak egyértelműen e30. 1.6 nemtom hogy jött ide, most azér mer nekem az van, nem kell állandóan beszólni emiatt.  :p

Nem meglepő én is csomó embert be szoktam engedni :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#12362 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:39

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 20:36

De hihető a leszarom része.

Nem! Pont.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#12363 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:44

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 9:57

Megnéztem a Megane-t, pontosan 1 éve januárban volt ZK-n (2008.jan 16.), 43.280 km. Most 1 év után 67.500 van benne.

Te honnét veszed a km óra állásokat? Nem ebből az adatbázisból, úgye?
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#12364 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:52

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:39

Nem! Pont.

De! Felkiáltó jel.  :Đ
Én nyugodtan alszom, senki nem nézett eddig le,vagy szólt volna be azért mert bmw-m van. Így tengetve napjaimat, nem is idegelem magam ezen, nehéz lenne nem leszarni.  :) De szeretnélek megkérni arra, hogy mondd el mitől lehet olyan nagy teher béjemvésnek lenni?
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#12365 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:52

Desxtrose! Ezt nézted már?

És ezt?

És még soroljam?
www.radioQ.hu

#12366 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:53

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:44

Tegnap délelőtt még volt ott tanúsítvány, meg lehetett nézni a mérések adatit, többek közt a km óra állást.
Utána valamiért lehalt az oldal és ezek a tanúsítványok nem lettek elérhetőek. A kis táblázatban volt egy külön oszlop zöld betűtípussal irt linkekkel a tanúsítványokhoz.
BMWパワー
Kép

#12367 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:54

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:37

ez beleértendő a 3as pontba :p
Nem a bmw körül forog a világ persze, senki nem mondta ezt. Viszont bmw-k közül aki a régieket kedveli annak egyértelműen e30. 1.6 nemtom hogy jött ide, most azér mer nekem az van, nem kell állandóan beszólni emiatt.  :p

Nem meglepő én is csomó embert be szoktam engedni :)

Nekem E36 jön be.
És nekünk is 1.6 van. :) Igaz, nem BMW.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#12368 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:11

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 22:24

Futómű: azért kopog,mert széthaltak benne a szilentek. Van ilyen, ezzel számolni kell 8-10éves kor után, attól függ mennyit használták kis hazánkban az autót,mert itt olyan jó utak vannak, hogy a szilentek élettartama negyedelődik kb. Persze,hogy a bontottat is lengőkostul adják, mert a szilent bele van préselve, azért nem tudod otthon kicserélni. El kell vinni a lengőkarokat szilenteshez és csak annyit fog kérdezni, hogy milyen keményet akarsz. Van vmi skála, 8as keménység az gyári, lehet kérni 10est meg ilyeneket. Nemtom ezt pontosan,csak hallomásból tudom,de nagyjából ez lehet. Versenyszilent szetteket szoktak árulni 40-60ezerér, az utcai az simán ki kell jönnie 25-30ból.
Bontottat nem szokták rendelni, pláne nem szettre. Hány bontóst hívtál fel? Sztem megmondod,hogy kell jobb első lengőkar 1db és adnak. De ha párba kell venni az se tragédia,mivel úgyis párba kell a szilentet cserélni. Szilentből meg újat kell szerválni nem bontott lengőkart. Vágod?

Az égadta világon nincsen semmi baja a lengőkarodnak, mi a rákért kellene cserélni? Az egy darab vas. (m3-é alu) az nem kopog önmagába. A szilent a szar benne, ha már szét van kapva a vas, el kell vinni külön szilenteshez aki ezzel foglalkozik és megcsinálja jól.

Azért az elgondolkodtató, hogy mennyit ment és milyen úton az a kocsi...

Nekem 12 év és 230k (nagyobbegyenlő :D) kilométer után hullott szét a futómű (szilentek, lengéscsillapítók, toronycsapágyak), pedig ebből pedig durván 150k-t Budapesti tulajnál ment, és ez csak egy francia...

#12369 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:23

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:11

Azért az elgondolkodtató, hogy mennyit ment és milyen úton az a kocsi...

Nekem 12 év és 230k (nagyobbegyenlő :D) kilométer után hullott szét a futómű (szilentek, lengéscsillapítók, toronycsapágyak), pedig ebből pedig durván 150k-t Budapesti tulajnál ment, és ez csak egy francia...

Nekem hasonló, 210ezer csak 20év és még jó,de lassan kezd csereérett lenni, nyárra már ki lesz cserélve.
Érdekes, hogy milyen utakon használták előtte.
BMWパワー
Kép

#12370 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:31

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:23

Nekem hasonló, 210ezer csak 20év és még jó,de lassan kezd csereérett lenni, nyárra már ki lesz cserélve.
Érdekes, hogy milyen utakon használták előtte.

Na igen, ez a szilentes dolog vicces. Nekem decemberben cserélték (többek közt), 6900 volt/darab, gyári, márkaszervizes ár. Bár, ha jól rémlik, vannak olyan autók, amiken nem lehet cserélni, csak tényleg lengőkarral együtt.

#12371 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:33

Emlékeztek még a novemberi csatornafedeles akciómra?
Emlékeztetőül: karácsony és újév között jött levél, amiben az önkormányzat felszólítja a rendőrséget, hogy adják ki a jelentést postafordultával, erről kaptam én egy másolatot. Azóta lapítanak mint szar a fűben. Most hív anyám,hogy jött levél, mondom bontsa ki mi áll benne. Elolvassa, aszondja irtak,hogy a gépjármű okmányait nem mutattam be, és azóta se pótoltam.  :eek: Ezek hülyék, valszeg elvesztették a papirjaimat vagy nemtom, mert amikor a kérvényt leadtam a kártérítésre, a nő minden okmányomról(zk, biztosítás, forgalmi, személyi) csinált fénymásolatot és azt én aláírtam, sőőőőt a kérvényem alján le is lett irva,hogy azt csatolom és ők ezt átvették.... Persze ma nincs félfogadási idő, holnap náluk kezdek és megmondom,hogy mostmár jó lenne ha fizetnének és örüljenek,hogy nem fordulok DAS-hoz vagy vmi feletteshez és szórakozzanak saját magukkal.  :reklamacio:
BMWパワー
Kép

#12372 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:52

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:44

Dehogynem. :)

Akkor, amikor még Locutus linkelte, működött a tanúsítvány letöltése gomb, a tanúsítványban pedig benne van a KM, mostanra eltűnt a lehetőség az oldalról. :) A "Meddig érvényes" oszlop után volt még egy oszlop.

szerk, közben már írta blueboi.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 19. 10:54 -kor

#12373 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:54

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:33

Emlékeztek még a novemberi csatornafedeles akciómra?
Emlékeztetőül: karácsony és újév között jött levél, amiben az önkormányzat felszólítja a rendőrséget, hogy adják ki a jelentést postafordultával, erről kaptam én egy másolatot. Azóta lapítanak mint szar a fűben. Most hív anyám,hogy jött levél, mondom bontsa ki mi áll benne. Elolvassa, aszondja irtak,hogy a gépjármű okmányait nem mutattam be, és azóta se pótoltam.  :eek: Ezek hülyék, valszeg elvesztették a papirjaimat vagy nemtom, mert amikor a kérvényt leadtam a kártérítésre, a nő minden okmányomról(zk, biztosítás, forgalmi, személyi) csinált fénymásolatot és azt én aláírtam, sőőőőt a kérvényem alján le is lett irva,hogy azt csatolom és ők ezt átvették.... Persze ma nincs félfogadási idő, holnap náluk kezdek és megmondom,hogy mostmár jó lenne ha fizetnének és örüljenek,hogy nem fordulok DAS-hoz vagy vmi feletteshez és szórakozzanak saját magukkal.  :reklamacio:

Ne azt mondd, hogy nem fodulsz, hanem, hogy amennyiben ez abban a pillanatban nem rendeződik, már nyomod is fel őket a DAS-nál és a kártérítés összegére kamatot kérsz!
www.radioQ.hu

#12374 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:56

Idézet: keton - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:31

Na igen, ez a szilentes dolog vicces. Nekem decemberben cserélték (többek közt), 6900 volt/darab, gyári, márkaszervizes ár. Bár, ha jól rémlik, vannak olyan autók, amiken nem lehet cserélni, csak tényleg lengőkarral együtt.

Nálunk Swiftnél se tudták/akarták cserélni szervizben csak a szilenteket, meg őszintén szólva most 10 ezerből megvolt a komplett lengőkar+munkadíj, hát futkorásszon szilentekért meg külön berakatni, aki nagyon ráér. :)

#12375 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:59

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:54

Ne azt mondd, hogy nem fodulsz, hanem, hogy amennyiben ez abban a pillanatban nem rendeződik, már nyomod is fel őket a DAS-nál és a kártérítés összegére kamatot kérsz!

Mi az ilyen "jogászkodó" ügyfeleket szoktuk a kupac legaljára tenni. :D Aztán menjen anyjába, ha akar. :)

Szerintem sokmindent normálisan, jogászok nélkül is el lehet intézni. Főleg ilyen pár tízezer (százezer) Ft-os dolgokat.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 19. 11:08 -kor

#12376 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:03

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:52

Dehogynem. :)

Akkor, amikor még Locutus linkelte, működött a tanúsítvány letöltése gomb, a tanúsítványban pedig benne van a KM, mostanra eltűnt a lehetőség az oldalról. :) A "Meddig érvényes" oszlop után volt még egy oszlop.

szerk, közben már írta blueboi.

Külön sorban listázták az összes zöldkártya-látogatást? Mert az enyémnél most csak egyetlenegy bejegyzés van, a legutolsó, november végéről...
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#12377 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:03

Idézet: leslie - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 6:36

De ha már ki van szedve, el lehet vinni homokfuvatni/szintereztetni, h szép legyen. :)

Már amennyiben azt szeretnéd, hogy dupla annyi pénzbe és időbe kerüljön. :D

#12378 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:05

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 11:03

Külön sorban listázták az összes zöldkártya-látogatást? Mert az enyémnél most csak egyetlenegy bejegyzés van, a legutolsó, november végéről...

Igen, de a legrégebbi időpont, ami autókat néztem, az 2006-os volt (és a tanúsítványok is megvoltak).

Valaki azt írta nem volt mindenhol kötelező az internetes jelentés, tehát lehet hogy azért nincs benne minden ZK, mert éppen olyan helyen csináltatták.
Szerintem amúgy ez most valami oldalhiba lehet, hogy nem listázza a tanúsítványokat, nem hinném hogy direkt vették ki.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 19. 11:06 -kor

#12379 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:11

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:59

Mi az ilyen "jogászkodó" ügyfeleket szoktuk a kupac legaljára tenni. :D Aztán menjen anyjába, ha akar. :)

Szerintem sokmindent normálisan, jogászok nélkül is el lehet intézni. Főleg ilyen pár tízezer (százezer) Ft-os dolgokat.

Én meg az ilyen hivatalnokokat szoktam megszivatni akik trehányul végzik a munkájukat.
"Aztán menjen az anyjába, panaszkodni, ha akar."

Szerintem is sok mindent normálisan el lehet intézni, amikor nem sikerül, akkor viszont oda kell csapni, mert ha azt látják, hogy tutyyimutyilófaszjózska vagy, akkor 500ezerért fognak neked motort felújítani.
www.radioQ.hu

#12380 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:17

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 11:03

Már működik a tanúsítvány megjelenítő alrendszer, példa:

http://www.rkf.hu/hu...jsp?mid=4466509 (eddig ez se működött)

Ha változtatod a "mid=" végén a számot, akkor nézegethetsz, de hogy melyik a tiéd? :D (erre mutató linket listázta az oldal)

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • 621
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.