HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:17

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 21:28

és kolbászból lesz a kerítés és a kocsmából majd halk muzsikok szűrődnek ki...

Egy Golf vagy Focus csúcsfelszereltség közelében jelentősen drágább egy rönónál. Szóval nem értem, hogy miért lenne drágább most, mint a konkurencia?

#142 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:19

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:17

Egy Golf vagy Focus csúcsfelszereltség közelében jelentősen drágább egy rönónál. Szóval nem értem, hogy miért lenne drágább most, mint a konkurencia?

A Golfnak és a Focusnak a Megane nem "ellenfél", főleg nem itthon.

Az Astra az ellenfél. Az Opel mindig is a VW-t és a Ford-ot hajszolta, és nézte a konkurenciát és az árat próbálta azokhoz igazítani vagy alá inkább. A Renault-val egy GM vagy VW-csoport "nem törődik", ugyanúgy mint a FIAT-al sem.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 11. 12:20 -kor

#143 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:25

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:19

A Golfnak és a Focusnak a Megane nem "ellenfél", főleg nem itthon.

Az Astra az ellenfél. Az Opel mindig is a VW-t és a Ford-ot hajszolta, és nézte a konkurenciát és az árat próbálta azokhoz igazítani vagy alá inkább. A Renault-val egy GM vagy VW-csoport "nem törődik", ugyanúgy mint a FIAT-al sem.

Onnét indult ki az egész, hogy mondtam, hogy milyen szép és minőséginek néz ki az új megán belseje, és nem olyan fapadnak, trének, unalmasnak, mint a golf, focus, leon és társai. Majd erre jött, hogy hát tuti drágább is lesz. Én meg mondtam, hogy nem, miért is lenne drágább. És most itt tartunk :) Nem arról van szó, hogy ki kinek az ellenfele, csak simán összehasonlítottam a hasonló kategóriájú autók belsejét. Az egyik olcsó(bb) és szép, másik drágább, és tré.

Szerkesztette: Rudi 2008. 09. 11. 12:28 -kor

#144 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:26

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=art...irkereso_vezeto

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#145 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:29

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:25

Onnét indult ki az egész, hogy mindtam, hogy milyen szép és minőséginek néz ki az új megán belseje, és nem olyan fapadnak, trének, unalmasnak, mint a golf, focus, leon és társai. Majd erre jött, hogy hát tuti drágább is lesz. Én meg mondtam, hogy nem, miért is lenne drágább. És most itt tartunk :) Nem arról van szó, hogy ki kinek az ellenfele, csak simán összehasonlítottam a hasonló kategóriájú autók belsejét. Az egyik olcsó(bb) és szép, másik drágább, és tré.

Attól még, hogy valami minőséginek kinéz, nem biztos hogy az is. Képen jól fest a műfa meg a szálcsiszolt alu hatású műanyag is, csak amikor beülsz akkor hányod le....

#146 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:32

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:25

Onnét indult ki az egész, hogy mondtam, hogy milyen szép és minőséginek néz ki az új megán belseje, és nem olyan fapadnak, trének, unalmasnak, mint a golf, focus, leon és társai. Majd erre jött, hogy hát tuti drágább is lesz. Én meg mondtam, hogy nem, miért is lenne drágább. És most itt tartunk :) Nem arról van szó, hogy ki kinek az ellenfele, csak simán összehasonlítottam a hasonló kategóriájú autók belsejét. Az egyik olcsó(bb) és szép, másik drágább, és tré.

Kétségtelen, nekem is tetszik végülis, bár remélem nem lesz olyan "túl passzentos" érzésű mint a Laguna.

Egyébként részben Eleanor cikkére is: ma olyan hogy "olcsó" autó szerintem nem nagyon van, túl sok a bünti rajtuk. :(

#147 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:35

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:29

Attól még, hogy valami minőséginek kinéz, nem biztos hogy az is. Képen jól fest a műfa meg a szálcsiszolt alu hatású műanyag is, csak amikor beülsz akkor hányod le....

Lagunának gyönyörű a belseje és minőségi is. Mégha a külsejét lehúzzák is, a belsejére senkinek nem lehet egy rossz szava sem, minden tesztben ki is emelik ezt, hogy a kategória legszebb, legigényesebb beltere az új lagunának van. Élőben is nagyon tetszett személy szerint nekem is. Megane kb. ugyanezt fogja megkapni.

Ez nem mondeo meg focus, ahol hányadék műfabetéttekkel próbálnak minőségérzetet kelteni (Ghia).

#148 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 11:42

Repülővel kell menni....

Annál már csak bkv-val lenne drágább....
És akkor odamész repülővel, kiraknak a parton és mit csinálsz? Nézed a hullámokat 2hétig?

Szerkesztette: Harlequin 2008. 09. 11. 12:41 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#149 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:44

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:38

Annál már csak bkv-val lenne drágább....
És akkor odamész repülővel, kiraknak a parton és mit csinálsz? Nézed a hullámokat 2hétig?

Hát, sose értettem a nyaralókat, az biztos :D

#150 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:44

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:38

Inkább, mint 2 napot autózni a balkánon oda-vissza, addig inkább pihenek a tengerparton. Meg sem fordult a fejemben, hogy autóval menjek görögbe, legyen akármennyivel olcsóbb is.

#151 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:47

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 12:44

Hát, sose értettem a nyaralókat, az biztos :D

Jaja, nekem is akkora bűntetés lenne egy ilyen "nyaralás", h tuti felködtém magam unalmamban. Max 2-3 napot tudok elviselni tétlen, utána már mennék haza csinálni vmit. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#152 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:47

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:44

Inkább, mint 2 napot autózni a balkánon oda-vissza, addig inkább pihenek a tengerparton. Meg sem fordult a fejemben, hogy autóval menjek görögbe, legyen akármennyivel olcsóbb is.

Még 15óránál tovább sosem tartott, pedig már 4szer voltam.
Olyan autóval kell indulni és akkor nem 2nap az út.... :p
www.radioQ.hu

#153 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:50

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:35

Lagunának gyönyörű a belseje és minőségi is. Mégha a külsejét lehúzzák is, a belsejére senkinek nem lehet egy rossz szava sem, minden tesztben ki is emelik ezt, hogy a kategória legszebb, legigényesebb beltere az új lagunának van. Élőben is nagyon tetszett személy szerint nekem is. Megane kb. ugyanezt fogja megkapni.

Ez nem mondeo meg focus, ahol hányadék műfabetéttekkel próbálnak minőségérzetet kelteni (Ghia).

Legszebb, legigényesebb, nincs ezzel semmi gond, csak már megint ott tartunk, hogy kell puha műszerfal amit amugy sose taperálsz, kell a minőségi alapanyag amit sose nézel, akkor meg mi a szamár faszának az egész? Kellene egy jó fogású kormány, nem egy gombokkal teleb*szott star trek szemét, vajbőr istenharagjával, amit kétszer megfogsz és koromfekete lesz, kellene két ülés ami megtart, és nem azért van hogy csutkára hátratolva tunnyadj benne és közben elszivja a segged alól a puckeet a szellőztető, kellene egy váltókar, nem pedig egy nagymama fazekában kóválygó lekvárkeverőbot, kellene egy futómű, nem egy takonyba csúszkáló, legallyazott karácsonyfa csúcsán kódorgó, malomkerék felnis istenverése, és kellene egy jóval kisebb valag rá, mert a mai kocsik már lassan olyanok mint a dinoszauruszok: minnél nagyobb, annál jobb. Csak minek, meg mire...
Egy akkora hangyapöcse országban élünk, amit hosszában-keresztben át lehet órák alatt szelni. A városokat méginkább. Kényelmesen töffedni és hallgatni a bose rendszeren a csühögő kossuthrádiót meg otthon kell, az autó az egy közlekedési eszköz, nem pedig egy heverészde vagy egy élvezde.

#154 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:03

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:47

Még 15óránál tovább sosem tartott, pedig már 4szer voltam.
Olyan autóval kell indulni és akkor nem 2nap az út.... :p

1 nap oda az út, 1 nap vissza, én ebből köszönöm szépen nem kérek, inkább pihenek ezen 2 nap alatt is és nem megy el 2 nap szabim csak azért, mert autóval megyek 1200km-re nyaralni. :)

1200kmx2=2400, mondjuk ott is elmész a közelbe ide-oda, amoda, legyen 2500km (de lehet keveset mondok). Mondjuk az én autómmal számolva legyen 6.5 literes átlagfogyi (megpakolva, klímázva) 100km-en, az 162 liter gázolaj 2500km-re, ami kb 50k HUF. Plusz autópálya díjak. Repjegy is ugyanennyiben volt. Most akkor miért menjek autóval, mikor kb ugyanennyiért mehetek repülővel is, és nem 2 nap az oda-vissza út, hanem csak 3 óra?

#155 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:06

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 14:03

1 nap oda az út, 1 nap vissza, én ebből köszönöm szépen nem kérek, inkább pihenek ezen 2 nap alatt is és nem megy el 2 nap szabim csak azért, mert autóval megyek 1200km-re nyaralni. :)

1200kmx2=2400, mondjuk ott is elmész a közelbe ide-oda, amoda, legyen 2500km (de lehet keveset mondok). Mondjuk az én autómmal számolva legyen 6.5 literes átlagfogyi (megpakolva, klímázva) 100km-en, az 162 liter gázolaj 2500km-re, ami kb 50k HUF. Plusz autópálya díjak. Repjegy is ugyanennyiben volt. Most akkor miért menjek autóval, mikor kb ugyanennyiért mehetek repülővel is, és nem 2 nap az oda-vissza út, hanem csak 3 óra?

És akkor még csak a hivatalosat vetted, azt nem hogy a dutyi frí sopban vehetsz 5 karton cigit meg 6 üveg piát, amivel a büdös rendőröket lerendezed a görögök felé, mert arrafelé olyan népek lakoznak, hogy le kéne őket robbantani atommal a glóbuszról orszgágostul és kilógatni egy kábelen az űrbe.

#156 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:10

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:03

Sokat zabál a kocsid. :) Tavaly Erdélyben voltunk hasonló távokon, szintén megpakolva, klímázva, 4.59 lett a fogyi.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#157 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:13

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:50

Legszebb, legigényesebb, nincs ezzel semmi gond, csak már megint ott tartunk, hogy kell puha műszerfal amit amugy sose taperálsz, kell a minőségi alapanyag amit sose nézel, akkor meg mi a szamár faszának az egész? Kellene egy jó fogású kormány, nem egy gombokkal teleb*szott star trek szemét, vajbőr istenharagjával, amit kétszer megfogsz és koromfekete lesz, kellene két ülés ami megtart, és nem azért van hogy csutkára hátratolva tunnyadj benne és közben elszivja a segged alól a puckeet a szellőztető, kellene egy váltókar, nem pedig egy nagymama fazekában kóválygó lekvárkeverőbot, kellene egy futómű, nem egy takonyba csúszkáló, legallyazott karácsonyfa csúcsán kódorgó, malomkerék felnis istenverése, és kellene egy jóval kisebb valag rá, mert a mai kocsik már lassan olyanok mint a dinoszauruszok: minnél nagyobb, annál jobb. Csak minek, meg mire...
Egy akkora hangyapöcse országban élünk, amit hosszában-keresztben át lehet órák alatt szelni. A városokat méginkább. Kényelmesen töffedni és hallgatni a bose rendszeren a csühögő kossuthrádiót meg otthon kell, az autó az egy közlekedési eszköz, nem pedig egy heverészde vagy egy élvezde.

Nem erről szól, hogy tapogatni, nyalogatni kell a műszerfalat. Nekem egyszerűen nem tetszik az a látványvilág, amit az említett márkák nyújtanak, mert számomra azok rondák fapadosak, trék, nem érezném jól magam bennük. Emellett lehet, hogy ezeknek van a legnagyszerűbb váltójuk, bármijük, ez engem ebből a szempontból hidegen hagy. Ezért nem is veszek ilyen autót.

Lehet, hogy egy bűnronda nő tud a világon a legjobban xopni, de akkor sem veszem feleségül, mert nem tetszik. :Đ

#158 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:19

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 14:10

Sokat zabál a kocsid. :) Tavaly Erdélyben voltunk hasonló távokon, szintén megpakolva, klímázva, 4.59 lett a fogyi.  :Đ

1.9 dCi mennyit egyen? 4 litert? :Đ Volt 5.1-es átlagom is egyszer síeléskor, mikor majd végig 80-nal mentünk országúton, autópályán meg 120-140-nel. :) De akkor sem lesz egetrengető a difi, ha 6-tal számolsz a klíma, cuccok miatt. 6 vagy 6.5 az majdnem mindegy.

Mégha 10-20k-s vagy akár 30k-s difi is lenne a repülő vs autó között, akkor is repülővel mennék.

Szerkesztette: Rudi 2008. 09. 11. 13:21 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:27

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 14:03

-Autóval 4-en mentünk annyiért amennyiért te egyedül repültél.
-Az én autóm is 6.5-öt fogyaszt, csak benzint...
-És akkor még mindig szeretném tudni, hogy egy görög faluba mi a f@szt csinálsz 2hétig?
www.radioQ.hu

#160 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 14:06

És akkor még csak a hivatalosat vetted, azt nem hogy a dutyi frí sopban vehetsz 5 karton cigit meg 6 üveg piát, amivel a büdös rendőröket lerendezed a görögök felé, mert arrafelé olyan népek lakoznak, hogy le kéne őket robbantani atommal a glóbuszról orszgágostul és kilógatni egy kábelen az űrbe.

Tapasztalat vagy csak a szomszédod unokájának a nagynénjének a szomszédjának a kiskutyájának a kismacskája mesélte?
Mert engem egyszer kapcsoltak le (jogosan, 60 helyett 82) és mindössze 15euró volt a bünti.
www.radioQ.hu

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »