HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1158
  • 1159
  • 1160
  • 1161
  • 1162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#23181 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 27. 11:25

Ez a tipikus, nincs pénzem, de autó az kell. Amikor a régi Alfámat hirdettem (140k-ért) ne tudd meg mennyi ilyen volt, hogy üzembentartói, meg részlet, de a legjobb: adjam üzembentartóival, hogy ne kelljen átírást fizetni, és 100-ért, mert összesen ennyi pénze van. Mondtam, akkor go to Használtautó és a lista másik végén nézelődni, nem A-nál, hanem W-nél, T-nél.

Majd jött a normális, de. felhív, este letett 120k-t és szóba se hozta, hogy átírás nélkül.

Várj még.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#23182 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 11:43

Idézet: Kory - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 11:38

S akkor mi van ha reklamálnak?  :think: Megtekintette, kipróbálta, leírják, hogy megveszi, kész.

Nezd, ha atver az elado, mert valami rejtett hibaja van az eladott termeknek akkor meg maganszemelyek kozt letrejott eladas utan is lehet reklamalni, perelni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#23183 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 11:46

En a suzukival jartam igy. Volt napi 6-8 telefon, ilyen ad egy marek szotyit, meg utana 1-2 havonta x osszeget, aztan majd egyszer kifizeti teljesen, meg hasonlo sztorik. Aztan hivott egy csavo, hogy barmikor vinne (kicsit aron alul, bar kellett ra kolteni megvetel utan), neki nem surgos, hivjam. mivel nem volt meg meg az utodja (nem gondoltam, hogy azonnal vinnek), ezert keresgeltem, bo masfel honap mulva lefoglaloztam a citromot, mehettem erte csutortokon 3-ra, hivtam a csavot szerdan (hangsulyozom, masfel honap mulva), feljott fehervarrol megnezni, masnap jott 2-kor, alairtuk az adasvetelit, letette az 500k-t a konyhaasztalra es elvitt a szalonba a citromert.. Igy is lehet.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#23184 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 11:50

Idézet: Samott - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 12:43

Nezd, ha atver az elado, mert valami rejtett hibaja van az eladott termeknek akkor meg maganszemelyek kozt letrejott eladas utan is lehet reklamalni, perelni.

Samott

Ezért kell beleírni, hogy a vevő megtekintette, állapotával tisztában van blabla.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#23185 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 11:50

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 10:59

Nem arról, hogy ki mennyit megy egy évben?? Tökmindegy szerintem, hogy céges vagy saját..(persze anyagi részét leszámítva)
De komoly summáért még a sajátommal is leautóznék oda :Đ

Nem teljesen. Én azt mondtam, hogy magánemberként, saját zsebre egy átlag magyar nem autózik el évi 70-80k km-t, a 20k körüli éves futásteljesítmény teljesen reális. Kivételek persze mindig vannak.

#23186 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 11:54

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 12:50

Ezért kell beleírni, hogy a vevő megtekintette, állapotával tisztában van blabla.

Igen, valamint azt is, hogy az elado kijelenti, hogy a gepjarmunek rejtett hibaja nincs. Mindegyik adasvetelben szerepelnie kell ezeknek.
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#23187 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:14

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 11:46

En a suzukival jartam igy. Volt napi 6-8 telefon, ilyen ad egy marek szotyit, meg utana 1-2 havonta x osszeget, aztan majd egyszer kifizeti teljesen, meg hasonlo sztorik. Aztan hivott egy csavo, hogy barmikor vinne (kicsit aron alul, bar kellett ra kolteni megvetel utan), neki nem surgos, hivjam. mivel nem volt meg meg az utodja (nem gondoltam, hogy azonnal vinnek), ezert keresgeltem, bo masfel honap mulva lefoglaloztam a citromot, mehettem erte csutortokon 3-ra, hivtam a csavot szerdan (hangsulyozom, masfel honap mulva), feljott fehervarrol megnezni, masnap jott 2-kor, alairtuk az adasvetelit, letette az 500k-t a konyhaasztalra es elvitt a szalonba a citromert.. Igy is lehet.

Erről eszembe jut egy taxis ismerősöm sztorija:
Kisebbségi beül, elautóznak kb 600HUF-nyi távra. Majd mondja, hogy akkor ő most nem fizetne, hanem hívja egy óra múlva, és mennének vidékre. Ismerősöm meg: nem , inkább fizesd ki, és 1 óra múlva hívjatok másik társaságot. Kisebbségi erre kisebb huzavona után ad egy húszezrest. Haversrác, a pénzváltó nem én vagyok. Kisebbségi: most mit szarrágóskodsz 600 forinton. Haversrác: már bocsi vazz, de kettőnk közül ki szarrágóskodik? De tudod mit, add ide én meg itt helyben elégetem, hogy lásd, nem szarrágóskodom. :) Mesél néha intriszting sztorikat.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#23188 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:19

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 12:50

Ezert irtam hogy rejtett hiba. Naiv dolog azt gondolni, hogyha az uzlet megkottetett onnet fel is ut le is ut nincs tovabb felelossegunk. Ha igy lenne, akkor nem letezne a szelhamossag fogalma... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#23189 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:22

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 12:54

Igen, valamint azt is, hogy az elado kijelenti, hogy a gepjarmunek rejtett hibaja nincs. Mindegyik adasvetelben szerepelnie kell ezeknek.

De hát nincs rejtett hibája... Hajtókart is visszagörbítették, szalonállapotú... :Đ
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#23190 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:28

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 13:22

De hát nincs rejtett hibája... Hajtókart is visszagörbítették, szalonállapotú... :Đ

Hat ja, ha mindenrol ugyanugy beszamol a leendo vevonek mint itt nekunk, akkor tuti nem lesz uzlet... ami kimarad a beszamolobol az rejtett hiba. ;)

Samott

#23191 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:34

Idézet: Samott - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 13:28

Hat ja, ha mindenrol ugyanugy beszamol a leendo vevonek mint itt nekunk, akkor tuti nem lesz uzlet... ami kimarad a beszamolobol az rejtett hiba. ;)

Samott

Ez úgy szokott elhangzani, hogy "A motornak volt valami baja, de teljes generált csináltak rajta gyári technológiával, azóta hibátlan. Egyébként én nem értek hozzá."

#23192 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:38

Idézet: Kory - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 12:42

Azt hiszem ezzel mindent el is mondtunk. :)

Mutass már egy 2.0-es szívót, aminek 2250-nél van a nyomatékcsúcsa és közben 7,8 alatt van százon 230-as végsebesség mellett. :)  Fúdevicces tényleg az a motor.  :omg:  ;) Mikor pont te szoktad írni, hogy nem is nagyon szoktad pörgetni, ezt pont neked találták ki. Csak ki kéne próbálni. :)

Nemcsak neki, de  Volvonak, Saabnak is vannak/voltak kisebb turbói, egyáltalán nem viccből szvsz.

Élettartam: Ez az EVO X vajon meddig bírja? 2 literből 403 lóerő!  :eek:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#23193 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:39

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 11:54

Szerintem épeszű ember ilyet nem ír adásvételibe (nyomtatványboltban kapható szerződésekben sincs ilyen), kereskedő meg pláne. Honnan kellene tudnia az eladónak, hogy nincs a kocsinak rejtett hibája? Egyáltalán mi a rejtett hiba? Ha pl megveszel egy autót 100e Km-rel és 110e Km-nél szétesik a váltó, akkor bepereled az eladót? Hogy bizonyítod be, hogy az eladó ezt tudta előre? mi vna ha 130 ezernél esik szét? És ha te hajtottad szét? (persze más kérdés, ha valami nagyon nyilvánvaló átverésről van szó és valahogy bizonyítani tudod).

Szerződésbe máshogy szoktak fogalmazni. Egyrészt a kocsit "megtekintett állapotban" veszed át, másrészt "az eladó tájékoztatott a kocsi műszaki állapotáról, amit tudomásul vettél", és azon kívül amit látsz a kocsin "az eladónak egyéb hibáról _nincs_tudomása_" és "a jövőben előforduló hibákért felelősséget nem vállal".
-ZsOlTi-

#23194 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:40

Idézet: Samott - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 13:28

Samott

Rejtett hibanak konkretan nem tudom mi minosul, de szerintem pl olyanok, hogy a motor hengerfejes, vagy ket darabbol lett osszehegesztve es valik szet, stb. Ha elmondja, hogy volt motorgeneral, meg hasonlok (reszletezni nem kell), akkor nem hiszem, hogy ebbe bele lehet kotni. Foleg h volt szo valami garanciarol is, ha jol remlik. Egyebkent meg ha jol emlekszem, jelenleg jo az auto, csak mar belefaradt a sok szopasba es fel a kovetkezotol. A leendo szopas meg mar nem lehet reklamacio targya, hisz az uj tulaj is tonkretehet barmit akar 1 het alatt is. A rejtett hibara visszaterve, azt bebizonyitani, hogy az a vasarlaskor is mar letezett es ami fontos, hogy az elado tudott rola, eleg nehez. mondhatni ez az adasveteliben is formasag.

#23195 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:42

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 13:39

Szerződésbe máshogy szoktak fogalmazni. Egyrészt a kocsit "megtekintett állapotban" veszed át, másrészt "az eladó tájékoztatott a kocsi műszaki állapotáról, amit tudomásul vettél", és azon kívül amit látsz a kocsin "az eladónak egyéb hibáról _nincs_tudomása_" és "a jövőben előforduló hibákért felelősséget nem vállal".

Így van. De! Ha eladja a bimmert és nem szól a motorgenerálról, de kiderül melyik szerviz csinálta és elmondja, jöhet a per...

#23196 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:42

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 13:39

Szerintem épeszű ember ilyet nem ír adásvételibe (nyomtatványboltban kapható szerződésekben sincs ilyen), kereskedő meg pláne. Honnan kellene tudnia az eladónak, hogy nincs a kocsinak rejtett hibája? Egyáltalán mi a rejtett hiba? Ha pl megveszel egy autót 100e Km-rel és 110e Km-nél szétesik a váltó, akkor bepereled az eladót? Hogy bizonyítod be, hogy az eladó ezt tudta előre? mi vna ha 130 ezernél esik szét? És ha te hajtottad szét? (persze más kérdés, ha valami nagyon nyilvánvaló átverésről van szó és valahogy bizonyítani tudod).

Igazad van, mint a fenti HSZ-ben irtam, en is erre gondoltam, csak lehet maskepp jott le a fogalmazasbol.

#23197 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 12:56

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 12:54

Honnét tudná, hogy van-e rejtett hibája?  :think: A rejtett hibáért senki sem felelős, max. a gyár.
Egyébként nem "kell" csak ajánlott.

#23198 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 13:07

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 10:28

Sehogy, csak arra utaltam, hogy mindegyik autójét szétrugdossák, ez nem bmw kiváltság :Đ

Ne haragudj, de ez nem igaz! :)
http://www.gizmag.co...41005112112.jpg

#23199 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 13:09

Idézet: keton - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 14:07

Ne haragudj, de ez nem igaz! :)
http://www.gizmag.co...41005112112.jpg

Na nem azért, de ez az ifjonc fordítva ülve sem érné el a háttámlát. :)

#23200 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 13:12

Idézet: Samott - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 11:19

En is... hogy mikor jonnek vissza reklamalni. ;) Mi lesz helyette? (neked van az a doglodo bmw-d, ugye?)

Samott

Helyette? Ugyanilyen :) Csak nagyobb motorral és lehetőleg 3 ajtós. De ez majd csak ősszel...talán...

Idézet

Harlequin: Ha így lesz mennyi a bukó?

A motorjavítás volt 350 ezer, alapszervíz 1: 40 ezer, alapszervíz 2: 40 ezer, láncvezérlés csere 80 ezer, + egyebek (ez maximum 40 ezer) +  200 ezer az árkülönbség mint ahogy elhoztuk meg ahogy eladjuk.

Tehát 750 ezer a bukó...

De most megint kellene venni bele új lambda szondát (50 ezer), főtengely jeladót (80 ezer) meg futóműfelújítás is kellene. Szép meg elegáns a kocsi, nagyon jó a megjelenése, de vigyék minél messzebbre.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 05. 27. 13:16 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1158
  • 1159
  • 1160
  • 1161
  • 1162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.