HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5121 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 04. 13:46

Csak azt láttam hogy rugózol itten 30-40 ezres lapokkal miközbe 14 ért van bull kompatibilis lap.Intelesbe is van sandy alá 16 ért  már lap.

Nekem Asus-t rendelt a doki... ;D @Zsivagoo: meglesz, főnök ;D
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5122 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 12:49

Rájöttem, hogy drága az i7 -- oh, micsoda felfedezés ;D Bár, én nem szeretem az ipon-t... ;o

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: untitled2.jpg

#5123 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 13:49

Rájöttem, hogy drága az i7 -- oh, micsoda felfedezés ;D Bár, én nem szeretem az ipon-t... ;o

LOL, nem mondod, hogy csak 2 GB RAM?! Meg egy ilyen cucc, egy olyan ótvar házba?! Pffffff....

Szerk: Jah, és ennek minek ekkora táp? Jóhogynem Paks I. blokk...

Szerkesztette: StSanya 2011. 08. 04. 13:18 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5124 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 13:49

Ha nem baj, hogy én is hozzászólok... :-)

- Egészen jó kis gépet állítottál össze, de személyes véleményem az, hogy 50.000-60.000 forintos alaplapot vásárolni a felesleges pénzkidobás kategóriájába tartozik. Ennek az árnak a harmadából egy korrekt minőségű Asrock alaplapot vásárolhatsz az általad kiszemelt processzorhoz

- Szintén felesleges kidobásnak tartok minden fillért egy Blu-ray író esetében is. Ez a technológia a jelenlegi helyzet alapján talán 1,5-2 év múlva jut oda, hogy érdemes legyen (mind az árát, mind a kiforrottságát tekintve) egy átlagos, otthoni számítógép esetében, mint vásárlási alternatívát egyáltalán megfontolni. Egy megbízható, jó minőségű DVD író ötödennyibe kerül.

- Az általad kiválasztott memóriamodul kiváló, ráadásul kimondottan ajánlott a Core i sorozat processzoraihoz, mert tesztelt, a gyártó és az Intel által "garantáltan működő" típus. Viszont kimondottan a Sandy Bridge-hez van saját modulja a Kingston HyperX sorozatnak; ha jól tudom "Grey" fantázianév alatt forgalmazzák. Mennyiségre viszont én 4 Gbyte-ot tennék a gépbe, egy 2x2 Gbyte-os "dual kit" formájában. (Persze a Windows7-re való áttérés emiatt elkerülhetetlen lesz.) A 2 Gigabyte aránytalanul kevés egy ilyen gépbe.

- Az SSD + nagy méretű tároló HDD felállás praktikus, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy az SSD-k meghibásodási rátája (akár pár hónapon belül is) még mindig igen magas. Megbízhatatlan a technológia. S amennyiben az energiatakarékosság (és a lehető legkevésbé zajos működés) fontos számodra, akkor adattárolónak valami "Eco" szériás, 5400 RPM-es HDD-t érdemes az SSD mellé tenni.
Ha pedig nem akarsz SSD-t, akkor egy 500 Megabyte-1 Terabyte közötti megbízható (kiforrott), 7200 RPM-es HDD modellt érdemes vásárolni. (Ezzel egyébként nem kevés pénzt tudsz spórolni.)

- A tápegységet túlzónak tartom, de ha már ebben az árkategóriában gondolkozol, akkor jelenleg ez a "Best buy": FSP Aurum Modular 550. Ezt kb. 10.000 forinttal olcsóbban megkapod. Egyébként csúcsminőségű, japán kondikkal szerelt tápegység, amelyre 5 év jótállást ad az importőr, s néhány korrekt forgalmazó is. (Náluk érdemes megvásárolni.)

- Az általad kiválasztott számítógépház pedig - ne haragudj, de - a vicc kategóriába tartozik. Amit az alaplapon és a tápon (esetleg az SSD-n) spórolni tudnál, abból bőven tudsz vásárolni egy korrekt, masszív, jól szerelehető, alsó tápos számítógépházat. Konkrét márkát azért nem mondok, mert ebben nagyon széles a választék, de 20.000-25.000 forint körüli áron nagyon jó számítógépházak vannak.
Az alatt jellemzően csak "papírvékony" fémből készült, sorjás eldolgozási, funkcionalitásban erősen hiányos vackokat, vagy hulladékokat lehet kapni.
Még az én adataimnál látható, 10.000-12.000 forintos CoolerMaster Elite335-ös ház is igen sok kívánnivalót hagy maga után sajnos! Az a ház jelenti az abszolút "belépő szintet". Ennél rosszabb házat megvenni nem szabad. (Ma már én is ennél jobb számítógépházat vennék.)

Üdv: Piftuka

Szerkesztette: Piftuka 2011. 08. 04. 13:45 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5125 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 04. 15:44

Ha nem baj, hogy én is hozzászólok... :-)

- Egészen jó kis gépet állítottál össze, de személyes véleményem az, hogy 50.000-60.000 forintos alaplapot vásárolni a felesleges pénzkidobás kategóriájába tartozik. Ennek az árnak a harmadából egy korrekt minőségű Asrock alaplapot vásárolhatsz az általad kiszemelt processzorhoz

- Szintén felesleges kidobásnak tartok minden fillért egy Blu-ray író esetében is. Ez a technológia a jelenlegi helyzet alapján talán 1,5-2 év múlva jut oda, hogy érdemes legyen (mind az árát, mind a kiforrottságát tekintve) egy átlagos, otthoni számítógép esetében, mint vásárlási alternatívát egyáltalán megfontolni. Egy megbízható, jó minőségű DVD író ötödennyibe kerül.

- Az általad kiválasztott memóriamodul kiváló, ráadásul kimondottan ajánlott a Core i sorozat processzoraihoz, mert tesztelt, a gyártó és az Intel által "garantáltan működő" típus. Viszont kimondottan a Sandy Bridge-hez van saját modulja a Kingston HyperX sorozatnak; ha jól tudom "Grey" fantázianév alatt forgalmazzák. Mennyiségre viszont én 4 Gbyte-ot tennék a gépbe, egy 2x2 Gbyte-os "dual kit" formájában. (Persze a Windows7-re való áttérés emiatt elkerülhetetlen lesz.) A 2 Gigabyte aránytalanul kevés egy ilyen gépbe.

- Az SSD + nagy méretű tároló HDD felállás praktikus, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy az SSD-k meghibásodási rátája (akár pár hónapon belül is) még mindig igen magas. Megbízhatatlan a technológia. S amennyiben az energiatakarékosság (és a lehető legkevésbé zajos működés) fontos számodra, akkor adattárolónak valami "Eco" szériás, 5400 RPM-es HDD-t érdemes az SSD mellé tenni.
Ha pedig nem akarsz SSD-t, akkor egy 500 Megabyte-1 Terabyte közötti megbízható (kiforrott), 7200 RPM-es HDD modellt érdemes vásárolni. (Ezzel egyébként nem kevés pénzt tudsz spórolni.)

- A tápegységet túlzónak tartom, de ha már ebben az árkategóriában gondolkozol, akkor jelenleg ez a "Best buy": FSP Aurum Modular 550. Ezt kb. 10.000 forinttal olcsóbban megkapod. Egyébként csúcsminőségű, japán kondikkal szerelt tápegység, amelyre 5 év jótállást ad az importőr, s néhány korrekt forgalmazó is. (Náluk érdemes megvásárolni.)

- Az általad kiválasztott számítógépház pedig - ne haragudj, de - a vicc kategóriába tartozik. Amit az alaplapon és a tápon (esetleg az SSD-n) spórolni tudnál, abból bőven tudsz vásárolni egy korrekt, masszív, jól szerelehető, alsó tápos számítógépházat. Konkrét márkát azért nem mondok, mert ebben nagyon széles a választék, de 20.000-25.000 forint körüli áron nagyon jó számítógépházak vannak.
Az alatt jellemzően csak "papírvékony" fémből készült, sorjás eldolgozási, funkcionalitásban erősen hiányos vackokat, vagy hulladékokat lehet kapni.
Még az én adataimnál látható, 10.000-12.000 forintos CoolerMaster Elite335-ös ház is igen sok kívánnivalót hagy maga után sajnos! Az a ház jelenti az abszolút "belépő szintet". Ennél rosszabb házat megvenni nem szabad. (Ma már én is ennél jobb számítógépházat vennék.)

Üdv: Piftuka

Kedves Pittuka, kakaóbiztos gép lesz, én is nevetek ;D Az ipon, mint írtam, nem az én játszóterem, ez a gépösszerakó valami egy kínszenvedés... ;o Már csak azért klattyantottam a házra, hogy valami legyen... ;D Azóta már több dolgot módosítottam, igazából tápból is "csak" 650-eset akartam... Bevált nálam a Corsair, a kis gépemben is az van. A Kingston RAM is még mindig bejött akár újonnan, akár használtan (ellentétben a KingMAX-nevű valamivel, amiből már volt garis cserém, pedig új volt). A BluRay-felvetést megfontolom, ebben is igazságod vagyon! Amit viszont egyedül és kimondottan nem írok alá, az az AsRock deszka (tudom, majdnem Asus, csak picit nagy döcc az a "majdnem"), továbbá a Z68 kimondottan az SSD-re van optimalizálva, bűn lenne kihagyni belőle, szerintem. Plusz, meguntam, hogy rövidke 10 perc alatt tölt be a Win, ezen. Amúgy a véleményed nagyon nagy részével egyetértek és köszönöm is neked. Még alakul a konfig... ;o)))

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 04. 14:44 -kor

#5126 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 04. 11:40

Mondjuk a rendelkezésre álló pénz mellett jó volna, ha a felhasználási célokat, speciális igényeket is megadnád a konfig kérésekor! Jó válaszokat csak jó kérdésekre lehet adni...

Ha lettek volna speciális igények, írtam volna. Az egyetlen nagyobb kapacitást igénylő dolog az a videóvágás (nem renderelés!, minimális effektezéssel), szóval egy általánosan jó gép ebben az árban az, ami kell. Láttam alaplapot, amin volt két video-kimenet, de nem láttam arra utaló infót, hogy együtt használhatók-e. Azt - őszntén szólva - így fejből nem tudom, milyen bemenetei vannak a monitorainak, de ha tényleg mehet alaplapról a dual (egy vga, egy dvi) akkor akár még jó is lehet.
Kicsit az ssd-vel vagyok meglőve, az általam kinézett vertex2-es elég drága, nem hagy semmi mozgásteret...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#5127 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 16:45

Ha lettek volna speciális igények, írtam volna. Az egyetlen nagyobb kapacitást igénylő dolog az a videóvágás (nem renderelés!, minimális effektezéssel)...
Végülis tényleg semmi extra, "csak" éppen az egyik leg-gépigényesebb dolog. VirtualDub-bal néha én is tömörítek át filmeket, uh. tudom.

#5128 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 15:49

Végülis tényleg semmi extra, "csak" éppen az egyik leg-gépigényesebb dolog. VirtualDub-bal néha én is tömörítek át filmeket, uh. tudom.

Nem igényel az semmi extrát, főleg ezekkel a mai gépekkel. Nekem két éves a konfigom de simán real time alatt tömörít át, egy i3 nyilván még gyorsabban. Erre nem éri meg extra pénzt kiadni, talán csak akkor, ha az ember napi 24 órában ezzel foglalkozik, megélhetésszerűen. Itt pedig szó sincs ilyesmiről.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#5129 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 15:45

Ha lettek volna speciális igények, írtam volna. Az egyetlen nagyobb kapacitást igénylő dolog az a videóvágás (nem renderelés!, minimális effektezéssel), szóval egy általánosan jó gép ebben az árban az, ami kell. Láttam alaplapot, amin volt két video-kimenet, de nem láttam arra utaló infót, hogy együtt használhatók-e. Azt - őszntén szólva - így fejből nem tudom, milyen bemenetei vannak a monitorainak, de ha tényleg mehet alaplapról a dual (egy vga, egy dvi) akkor akár még jó is lehet.
Kicsit az ssd-vel vagyok meglőve, az általam kinézett vertex2-es elég drága, nem hagy semmi mozgásteret...

Mondjuk erre talán jobb lenne egy i3 vagy i5 + külön VGA. A konkrét programtól is függ ugyan, de az utasításkészlet, meg az egyéb optimalizáció miatt gyorsabb ebben az intel...

Az A8-3850 és az A6-3650 az új AMD Llano-k...

Kép

Kép

Kép

http://prohardver.hu...esztes_cpu.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5130 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 04. 19:17

Mondjuk erre talán jobb lenne egy i3 vagy i5 + külön VGA. A konkrét programtól is függ ugyan, de az utasításkészlet, meg az egyéb optimalizáció miatt gyorsabb ebben az intel...

Igaz.
De 80-ból alig jön ki egy i3-as konfig külön VGA kártya nélkül is.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5131 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 04. 19:17

Mondjuk erre talán jobb lenne egy i3 vagy i5 + külön VGA.

Köszönöm! De tényleg csak hobbiszinten csinálja, havi pár videó. Amúgy is az i3 a szimpatikusabb, de nagyon nem tudok beleférni a 120-ba...
Csináltam egy kb elképzelést, de így csak egy szűk tizes marad a VGA-ra. Ami mondjuk nem baj, mert játékból max nagyon alapokat tol a srác, az aeronak meg felesleges atomerőművet venni.
A házat találomra választottam...
Kérdés: milyen vga-t? alaplap, memória elég jó-e? az ssd helyett valami megbízhatóan jó, másik, de olcsóbb?

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: mStR.jpg

#5132 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 19:47

Köszönöm! De tényleg csak hobbiszinten csinálja, havi pár videó. Amúgy is az i3 a szimpatikusabb, de nagyon nem tudok beleférni a 120-ba...
Csináltam egy kb elképzelést, de így csak egy szűk tizes marad a VGA-ra. Ami mondjuk nem baj, mert játékból max nagyon alapokat tol a srác, az aeronak meg felesleges atomerőművet venni.
A házat találomra választottam...
Kérdés: milyen vga-t? alaplap, memória elég jó-e? az ssd helyett valami megbízhatóan jó, másik, de olcsóbb?

Olcsóbb memória, olcsóbb táp, SSD nem kell - egyébként is egyedüliként mi a francnak?-. De kell legalább 1 TB WD + 20-25 k-ért egy VGA.

Az én "olcsó" AMD+ATI-m is 135-140-ből jött ki márciusban. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5133 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 04. 20:15

Olcsóbb memória, olcsóbb táp, SSD nem kell - egyébként is egyedüliként mi a francnak?-. De kell legalább 1 TB WD + 20-25 k-ért egy VGA.

Vinyó van, nem kell. Az ssd mindennél többet ér, egy átlag konfigba betéve nagyobb léptékű a változás, mint egy kategóriával feljebb menni minden mással. A memóriából kingmax van 5500-ért, nem nagy spór, a táp... ezt a márkát ismerem, de innen se hiszem, hogy 3-4ezernél többet lehetne spórolni. Még mindig nem fér bele a 20-25K-s vga.

#5134 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 20:26

Vinyó van, nem kell. Az ssd mindennél többet ér, egy átlag konfigba betéve nagyobb léptékű a változás, mint egy kategóriával feljebb menni minden mással. A memóriából kingmax van 5500-ért, nem nagy spór, a táp... ezt a márkát ismerem, de innen se hiszem, hogy 3-4ezernél többet lehetne spórolni. Még mindig nem fér bele a 20-25K-s vga.

Ha SSD minden áron... Akkor nincs több ötletem.

#5135 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 15:30

Azóta már több dolgot módosítottam, igazából tápból is "csak" 650-eset akartam... Bevált nálam a Corsair, a kis gépemben is az van.

Alapvetően, ha a táp valóban minőségi, akkor kisebb teljesítmény mellett is azt a stabilitást nyújtja, ami a gép legérzékenyebb részének tekinthető hagyományos merevlemezek működéséhez elengedhetetlen.

A fent említett Corsair széria minőségi darabokat takar. Ha számodra ez a modell szimpatikus, akkor válaszd azt; rosszul nem jársz vele. Viszont tény, hogy a 650-es "túlbiztosítást" jelent.

Én a magam részéről fontosabbnak tartom a minőség (s az azzal együtt járó megbízható működés) mellett a lehető legenergiatakarékosabb, azaz leghatékonyabb működést. Azért ajánlottam az FSP Aurum moduláris változatát.

Jelenleg a piacon ár/minőség arányban ez a legjobb táp.

A Kingston RAM is még mindig bejött akár újonnan, akár használtan (ellentétben a KingMAX-nevű valamivel, amiből már volt garis cserém, pedig új volt).

Azért nem szabad leírni ám a Kingmax-ot sem! Sokan használják megelégedéssel a Kingmax modulokat. A legnevesebb gyártók memóriamoduljai is elromolhatnak.

Nekem anno egy "Made in USA" Micron DDR modul hibásodott meg kb. 1,5 hónap használatot követően. Visszavittem, garanciálisan cserélték. Ettől még tudom, hogy a gyártó memóriamoduljai a legjobbak közé tartoztak mindig.

Más kérdés, hogy történelmi mélyponton van a memóriamodulok ára. Ha arányaiban is vizsgáljuk, soha a számítástechnika történetében nem lehetett ilyen olcsón memóriamodult vásárolni egy számítógépkonfigurációhoz. S éppen emiatt... tekintettel arra, hogy egy márkás, élettartam garanciával rendelkező (pl. Kingston) 4 Gigabyte-os DDR3 modult meg lehet vásárolni 6.000-7.000 forintos áron (szemben a "kevésbé márkás" modulok mindössze pár száz forinttal olcsóbb árával), még véletlenül sem szabad olyan márkát vásárolnod, amely ellenérzéseket vált ki belőled.

Azt vedd, ami szimpatikus! ;-)

[..] az az AsRock deszka (tudom, majdnem Asus, csak picit nagy döcc az a "majdnem"), továbbá a Z68 kimondottan az SSD-re van optimalizálva, bűn lenne kihagyni belőle, szerintem. Plusz, meguntam, hogy rövidke 10 perc alatt tölt be a Win, ezen.

Én a múlt év végén 7 év után cseréltem le az akkor már meglehetősen "öregecske" konfigurációmat, szóval tudom miről beszélsz. De hidd el nekem, hogy még egy mostani, "irodai" számítógép esetében is, egy gyors 7200 HDD mellett az a bizonyos Windows töltési idő bőven 1 perc alá csökken.

Az általad kiválasztott konfiguráció esetében ez hatványozottan igaz. Én is sokat tanakodtam az SSD + tároló HDD kombináción, de várok még szerintem min. 1 évet, amíg az SSD technológia talán kicsit kiforrottabb, s megbízhatóbb lesz. Ezek a SATA HDD-ik is piszok gyorsak tudnak ám lenni.

Az alaplap témájához pedig annyit, hogy sajnos gyakorlatilag 4 (3 és fél?) szereplős lett a piac. A boltok zömében az ASUS, AsRock, Gigabyte és MSI alaplapok különféle változatait lehet megvásárolni. Külön felüdülés, hogy az Intel saját gyártmányú alaplapjai a korábbi évekhez viszonyítva sokkal szélesebb körben és nagyobb választékban érhetőek el.

(De jó lenne, ha ott lenne a polcokon még az Abit, AOpen, az EPoX, az ECS, a Tyan, a Foxconn, a DFI és még sorolhatnám...!)

Mindenesetre az előző alaplapom ASUS volt, s amennyi problémám volt- különösen a vége felé - vele, ha csak abból indulnék ki, akkor soha többé nem vásárolnék ASUS márkájú terméket. :-)

Mindenesetre mivel én is sok év után váltottam le a régi számítógépemet, előtte alaposan körbeérdeklődtem a fórumokon az egyes termékekről, s sok leírást, tesztet elolvastam. A hazai felhasználók általános véleménye, hogy bizony az AsRock alaplapok minősége rengeteget javult, a 3-5-X évvel ezelőtti állapothoz képest.

Az AsRock 15.000-20.000 forintos alaplapjai talán a legnagyobb példányszámban eladott alaplapok közé tartoznak Magyarországon, s a felhasználók nagyon döntő többségének pozitív tapasztalatai vannak ezekkel a termékekkel.

Én ugyan egy Intel gyártmányú alaplapot választottam, mert nem tuningolok, de a számítógép stabil működése mindennél fontosabb számomra, de ha most állítanék össze egy konfigurációt, akkor az AsRock alaplapot is lehetséges alternatívaként tartanám számon.

Amúgy a véleményed nagyon nagy részével egyetértek és köszönöm is neked. Még alakul a konfig... ;o)))

Igazán nincs mit! Én örülök, ha bármiben segíteni tudok. Azért majd írd ám meg, hogy milyen konfiguráció mellett döntöttél, s számolj be a gyakorlati tapasztalataidról! ;-)

#5136 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 19:49

Piftuka: két éve ssd-t használok, windows 13mp, photoshop 3mp... Kattintasz és megy, semmi más, semmilyen atomproci, szupervga nem képes ezt az élményt nyújtani. Nem ma kezdtem a számítástechnikával foglalkozni, mindig lestem a teszteket, húztam a procit, izgultam minden benchmark-pontért... De ezek a valóságban sokkal kevesebbet nyújtanak, főleg 1-1 generációs távon, mint az ember szeretné. Az elmúlt pár évben szerintem oda jutott a hw, hogy hacsak nem renderfarmot üzemeltetsz, ahol valóban a nyers processzorerő számít, vagy nem arra izgulsz, hogy még kéttized fps-t kicsikarj a crysis-ből 1080p-n, akkor semmi, a komplett gép lecserélése sem képes még csak megközelíteni sem azt, amit egy ssd rendszervinyó beállításával el tudsz érni.
Persze, kicsi (bár bőven elég), nem olcsó, de ez az érv elég vicces olyanoktól (nem rád gondolok, hanem általánosságban), akik azon agyalnak, hogy százért, vagy százharmincért vegyenek-e vga-t.

#5137 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 20:26

A táp korrekt, megbízható. Szokásos FSP minőség. (A jó értelemben véve.)

Mindazonáltal, ha fele annyiért egy nem kevésbé megbízható Chicony Hipro 430-ast, vagy egy FSP APN 400-ast választasz a konfigurációba, akkor máris tudsz spórolni.

Egyébként a helyedben én sem ragaszkodnék az SSD-hez. Ahogyan fentebb is írtam... nagy valószínűséggel több gondod lesz vele, mint amekkora előnyt a sebességnövekedés jelenthet.

Ha helyette egy megbízható 7200-as SATA II, vagy SATA III HDD-t választasz, akkor pont meg lesz a pénzed egy remek videokártyára, ami azért hatványozottan jobb, mint egy alaplapi, integrált megoldás. Figyelembe véve azt is, hogy mi lenne a számítógép fő feladata, ez nem is elhanyagolható tény.

#5138 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 04. 20:49

A táp korrekt, megbízható. Szokásos FSP minőség. (A jó értelemben véve.)

Mindazonáltal, ha fele annyiért egy nem kevésbé megbízható Chicony Hipro 430-ast, vagy egy FSP APN 400-ast választasz a konfigurációba, akkor máris tudsz spórolni.

Egyébként a helyedben én sem ragaszkodnék az SSD-hez. Ahogyan fentebb is írtam... nagy valószínűséggel több gondod lesz vele, mint amekkora előnyt a sebességnövekedés jelenthet.

Ha helyette egy megbízható 7200-as SATA II, vagy SATA III HDD-t választasz, akkor pont meg lesz a pénzed egy remek videokártyára, ami azért hatványozottan jobb, mint egy alaplapi, integrált megoldás. Figyelembe véve azt is, hogy mi lenne a számítógép fő feladata, ez nem is elhanyagolható tény.

Köszi a választ, a tápot megfontolom! A számítógép FŐ feladata internetezés, szövegszerkesztés, levelezés lesz! Ha a tápot kicserélem, akkor marad kb 15K vga-ra, annak bőven elégnek kell lennie.
Az ssd-ben pedig tévedsz, mint azt fent részletesen leírtam!

#5139 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 02:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 04. 20:44

Igaz.
De 80-ból alig jön ki egy i3-as konfig külön VGA kártya nélkül is.
Ezt írtam pár HSZ-al ezelőtt -- de olvasok tovább, mert nekem is írtak, úgy látom... ;o)

#5140 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 03:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 04. 21:39

Alapvetően, ha a táp valóban minőségi, akkor kisebb teljesítmény mellett is azt a stabilitást nyújtja, ami a gép legérzékenyebb részének tekinthető hagyományos merevlemezek működéséhez elengedhetetlen.

A fent említett Corsair széria minőségi darabokat takar. Ha számodra ez a modell szimpatikus, akkor válaszd azt; rosszul nem jársz vele. Viszont tény, hogy a 650-es "túlbiztosítást" jelent.

Én a magam részéről fontosabbnak tartom a minőség (s az azzal együtt járó megbízható működés) mellett a lehető legenergiatakarékosabb, azaz leghatékonyabb működést. Azért ajánlottam az FSP Aurum moduláris változatát.

Jelenleg a piacon ár/minőség arányban ez a legjobb táp.

Azért nem szabad leírni ám a Kingmax-ot sem! Sokan használják megelégedéssel a Kingmax modulokat. A legnevesebb gyártók memóriamoduljai is elromolhatnak.

Nekem anno egy "Made in USA" Micron DDR modul hibásodott meg kb. 1,5 hónap használatot követően. Visszavittem, garanciálisan cserélték. Ettől még tudom, hogy a gyártó memóriamoduljai a legjobbak közé tartoztak mindig.

Más kérdés, hogy történelmi mélyponton van a memóriamodulok ára. Ha arányaiban is vizsgáljuk, soha a számítástechnika történetében nem lehetett ilyen olcsón memóriamodult vásárolni egy számítógépkonfigurációhoz. S éppen emiatt... tekintettel arra, hogy egy márkás, élettartam garanciával rendelkező (pl. Kingston) 4 Gigabyte-os DDR3 modult meg lehet vásárolni 6.000-7.000 forintos áron (szemben a "kevésbé márkás" modulok mindössze pár száz forinttal olcsóbb árával), még véletlenül sem szabad olyan márkát vásárolnod, amely ellenérzéseket vált ki belőled.

Azt vedd, ami szimpatikus! ;-)

Én a múlt év végén 7 év után cseréltem le az akkor már meglehetősen "öregecske" konfigurációmat, szóval tudom miről beszélsz. De hidd el nekem, hogy még egy mostani, "irodai" számítógép esetében is, egy gyors 7200 HDD mellett az a bizonyos Windows töltési idő bőven 1 perc alá csökken.

Az általad kiválasztott konfiguráció esetében ez hatványozottan igaz. Én is sokat tanakodtam az SSD + tároló HDD kombináción, de várok még szerintem min. 1 évet, amíg az SSD technológia talán kicsit kiforrottabb, s megbízhatóbb lesz. Ezek a SATA HDD-ik is piszok gyorsak tudnak ám lenni.

Az alaplap témájához pedig annyit, hogy sajnos gyakorlatilag 4 (3 és fél?) szereplős lett a piac. A boltok zömében az ASUS, AsRock, Gigabyte és MSI alaplapok különféle változatait lehet megvásárolni. Külön felüdülés, hogy az Intel saját gyártmányú alaplapjai a korábbi évekhez viszonyítva sokkal szélesebb körben és nagyobb választékban érhetőek el.

(De jó lenne, ha ott lenne a polcokon még az Abit, AOpen, az EPoX, az ECS, a Tyan, a Foxconn, a DFI és még sorolhatnám...!)

Mindenesetre az előző alaplapom ASUS volt, s amennyi problémám volt- különösen a vége felé - vele, ha csak abból indulnék ki, akkor soha többé nem vásárolnék ASUS márkájú terméket. :-)

Mindenesetre mivel én is sok év után váltottam le a régi számítógépemet, előtte alaposan körbeérdeklődtem a fórumokon az egyes termékekről, s sok leírást, tesztet elolvastam. A hazai felhasználók általános véleménye, hogy bizony az AsRock alaplapok minősége rengeteget javult, a 3-5-X évvel ezelőtti állapothoz képest.

Az AsRock 15.000-20.000 forintos alaplapjai talán a legnagyobb példányszámban eladott alaplapok közé tartoznak Magyarországon, s a felhasználók nagyon döntő többségének pozitív tapasztalatai vannak ezekkel a termékekkel.

Én ugyan egy Intel gyártmányú alaplapot választottam, mert nem tuningolok, de a számítógép stabil működése mindennél fontosabb számomra, de ha most állítanék össze egy konfigurációt, akkor az AsRock alaplapot is lehetséges alternatívaként tartanám számon.

Igazán nincs mit! Én örülök, ha bármiben segíteni tudok. Azért majd írd ám meg, hogy milyen konfiguráció mellett döntöttél, s számolj be a gyakorlati tapasztalataidról! ;-)
Kedves Pituka, akkor érinteném pár felvetésed. Természetesen, tudom, hogy egy hibás RAM-modulból nem lehet messzemenő, általános következtetéseket levonni, de ebben az esetben szó szerint igaz, hogy "más kárából tanulj, ne a sajátodból". Az a KingMax-os gép, ugye az extra-költséghatékony kategóriát képviselte (mindenből a legoccóbbat, de hasítson a Windows, gondolom ez ismerős). Mivel a bolt végülis gariban cserélte, így igazi kár őket, a tulajokat se érte, meg a Win-t se kellett újrahúzni hálistennek -- csak, ugye a macera! Ezt azért megjegyeztem, és nem vennék olyat, hogyha lehet -- már csak azért sem, amit írtál, de azt közben beláttam, hogy 4 GB kell. Tápban a Corsair volt eddig a létező leghalkabb, mint írtam, a kis gépemben jelenleg is egy VX450 van (ld. a képeket). Maximálisan meg vagyok vele elégedve, mínusz, hogy a CPU-hűtő túlkerepeli! ;D Amit én akartam az újba (csak szintén nem találtam ott a gépösszerakóban) az igazából a HX650 lenne, és az is moduláris. Azért vennék egy ilyet, mert később esetleg menne majd a gépbe egy második Nvidia SLI-be, és ha ezt figyelembe veszed, akkor szerintem már bőven nem sok. Egyelőre, persze egy kártya lesz benne, csak mint írtam, a jövőre is próbálok gondolni, hogy pl. ne akkor kelljen már tápot is cserélni, csak bele a második kártyát és kész... Ami az alaplapokat illeti, az általad felsoroltak közül mindhárommal kapcsolatban van tapasztalatom. Legrosszabb a GigaByte volt, bár mentségükre legyen mondva, hogy az idő tájt, épp 10 éve a legutolsó Socket7-es lapokból más gyártó se alkotott igazán nagy remekművet. Ott is az olcsóság volt a fő szempont (az anyagi kereteket ugye nem én szabtam meg/teremtettem elő, én csak összeraktam a gépet). Az volt akkor akciós, egy Pentium 233-as került bele, de elég beteg kis lapka volt. Többször leakadt a "Checking NVRAM..." feliratnál, meg hasonlók, akkor is ha senki nem nyúlt hozzá, pedig vadi új volt. Néha azért elindult, de a világot akkor se váltotta meg. MSI ebben a gépemben van. Hát az, olyan mint a szűz K. Tutujgatni, kényeztetni kell, új ház neki, meg miegymás, és akkor teszi a dolgát, egyébként meg nyűgöske és jól beint az embernek. A házzal kapcsolatban még annyit megjegyzek, hogy MSI-nagysága egy 16-ezres Apevia-házban csücsül (mint már többször említettem), uh. jó kasztli kell, valóban, ez fontos, én is tudom! Ezt még az előző HSZ-odra is írom. Visszatérve még a lapokhoz: nálam eddig kérlek, messze az Asus volt a leg-problémamentesebb. Jelenleg a 3-ikat gyilkolom szintén a másik gépemben, de azokkal még semmi gond nem volt. Ha az ember nem tuningol, a BIOS-t egyszer kell, hogy babrálja, a gép összerakása után! A tuning persze más tészta, ez is világos...

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: 02102010454.jpg
  • Csatolt kép: 02102010456.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 05. 03:24 -kor

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.