HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5221 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 17. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 17. 12:38

Jogos! :)

ASROCK H67M B3
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
SAPPHIRE 11168-32-20G HD5670 1GB GDDR3 PCIE
OCZ 60GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX60G.34
ASUS TA-K62 Fekete
FSP FSP400-60APN
CHIEFTEC CRD-501 50 az 1-ben USB 2.0
Plusz összeszerelés, összesen 123K HUF

Mint kiderült, az előző gépben mégsem SATA az író, ezért még beugrott egy LG dvd-író.
Köszönöm még egyszer a segítséget!

Nagyon jónak tűnik ennyiért -- sok örömet hozzá! ;D
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5222 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 17. 11:38

ASROCK H67M B3
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
SAPPHIRE 11168-32-20G HD5670 1GB GDDR3 PCIE
OCZ 60GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX60G.34
ASUS TA-K62 Fekete
FSP FSP400-60APN
CHIEFTEC CRD-501 50 az 1-ben USB 2.0
Plusz összeszerelés, összesen 123K HUF

Mint kiderült, az előző gépben mégsem SATA az író, ezért még beugrott egy LG dvd-író.

Gondolom valami sima vinyót is veszel bele mert 60 giga ilyen 20 gigás win7 telepités +legalább 10 gigát szabadon kell rajta hagyni a szemétgyüjtés miatt édes kevés lesz:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5223 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 17. 08:39

Nos, az a kütyü programozható (minden gombra azt teszel, amit akarsz), de a Saitek oldaláról kész profilok is letölthetők pár tíz (100) játékhoz. Én mondjuk a The Longest Journey nevű, nagyon komoly kalandjátékot nyomtam vele sokat -- arra bejött! ;D

Hirtelen, 180 fokos fordulatot hogy teszel kontrollerrel? Milyen gyorsan célzol vele? Pláne ugrás közben, amihez eleve egy csomó gombot kell nyomni? A kontroller csak az ilyen NFS = megy a törhetetlen szappantartós matchbox a síneken típusú autósjátékokhoz, meg megyek előre egy láthatatlan csőben tűzgombot nyomva tartva típusú lövöldékhez jók. Ennyi erővel vehetnél konzolt, meg egy korszerű, nem játékra szánt gépet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5224 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 17. 11:54

Gondolom valami sima vinyót is veszel bele mert 60 giga ilyen 20 gigás win7 telepités +legalább 10 gigát szabadon kell rajta hagyni a szemétgyüjtés miatt édes kevés lesz:)

Persze, van egy terás adatvinyó, az kerül bele, oda fogom a dokumentumok könyvtárt is átpakolni. Most egyébként úgy, hogy minden telepítve van, kivéve néhány kisebb program, negyven giga a szabad hely. Még kiirtom, vagy szintén áthelyezem a hiberfil.sys-t, szóval bőven marad hely bármire. A BIOS-loader után 11 másodperc múlva már áll az asztal, minden azonnal, max 2-3 másodperc alatt indul... Iszonyú higany.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#5225 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 17. 14:24

Persze, van egy terás adatvinyó, az kerül bele, oda fogom a dokumentumok könyvtárt is átpakolni. Most egyébként úgy, hogy minden telepítve van, kivéve néhány kisebb program, negyven giga a szabad hely. Még kiirtom, vagy szintén áthelyezem a hiberfil.sys-t, szóval bőven marad hely bármire. A BIOS-loader után 11 másodperc múlva már áll az asztal, minden azonnal, max 2-3 másodperc alatt indul... Iszonyú higany.

Asszem a hiberfil.sys-t sajnos nem lehet áthelyezni, max kikapcsolod a hibernálást:

Rendszergizdás parancssorban:

powercfg –h off

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5226 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 17. 09:38

igaz...de, ez örök vita marad, mert valaki azt mondja, hogy játszik úgy controllerrel, mint egér+billel...de sztem ez nem így van, megverhető simán a controller...főleg pontosságban, na de ez nem ez a topic, szoval bocsi is :) :s :D

Freeman

Az illető csak 1x kapcsolja ki az aim assistot és megnézném hogy akkor is ugyanúgy játszik e :/
El kell fogadni van amihez nem jó de van amihez meg kibebaszott jó a kontroller.

#5227 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 23:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 08. 17. 15:47

Az illető csak 1x kapcsolja ki az aim assistot és megnézném hogy akkor is ugyanúgy játszik e :/
El kell fogadni van amihez nem jó de van amihez meg kibebaszott jó a kontroller.

Így van, magam se azt állítottam, hogy MINDENRE jó. Amire nekem kellett, arra viszont jobban bejött, mint a bill. + egér. ;o) Utána vettem egy X-BOX360 kontrollert (USB-set, PC-hez) -- az viszont nem tetszett annyira, mint a Saitek... ;o

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 17. 23:41 -kor

#5228 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 08:25

Sziasztok!

Megint itt vagyok, és járatom az agyam...ma nézegettem, számolgattam, osztottam szoroztam összeraktam egy hasonlót, jól meggondoltam, amiket írtatok, ez alapján változtattam a tápon, memórián, vidkártyán, és aant csatolom a 2. gépem lehetségés felállását...

Más:Néztem a Seasonic tápot, az S12 II az nem kevés egy kicsit, a 430 w-jával? mmint, iponon ugye kb csak ez volt, meg egy még kisebb meg az X-Series, ami megint drágább egy kicsit.... :s és h az elég lenne-e bele? mert akkor még olcsóbra ki tudnám hozni, egy kicsivel...

Más 2: erőesn gondolkodok még a Zotac 560GTX-es kártyáján, Ti(tanium??) edition, és jóval olcsóbb, na jó azért annyira nem, de egy pár ezzerrel, mint a HD 6950, de hha esetleg később bővíteni akarom, akkor nvidiát érdemes-e venni SLI-ben használva, v Atit Crossfire-ben? melyik a jobb, mert eddig egy utalást láttam valakitől ebben a topicban, nem is régen, hogy ő még egyszer a crossfire-el nem szenved...akkor az annyival roszabb, avagy nehezebb kezelni?

Más 3: a Chaser MK-1 házról mik a vélemények? tudom h drága, de hha veszek egy olcsóbbat és veszek rá ventiket, az is felmehet ennyire kb, v megközelíti... meg egyébként mondjuk ez a ház nagyon tetszik a Tt-től, a többi nem annyira... :)

Freeman

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Untitled2.jpg

Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5229 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 18. 10:25

Sziasztok!

Megint itt vagyok, és járatom az agyam...

Helló, újra! ;D Nekem tetszik. Szerintem ez az FSP is jó lehet (Piftuka nekem is ezt ajánlotta, csak nekem jobban tetszik a CORSAIR, ez van). Megint ki fogok kapni, de inteles gépbe még mindig nem szívesen rakok/ajánlok AMD/ATI-t (ebben kényszerből van, mert Nvidia a 7600 óta ugye nem gyárt AGP-set). Lehet, régi beidegződés, stb. Ezzel meg így vagyok. SLI-ben magam is csak a jövőre nézve gondolkodom. Igazából csak akkor profitálsz belőle szerintem, ha bika felbontáson, max-ra tolva játszol, és/vagy annyira számít az a pár, plusz fps. Nekem, magamnak e P4 után az általam választott "egyszerűbb" konfig is felüdülés lesz -- gondolhatod! ;D

#5230 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 09:42

Még annyi kieg, hogy Z68-as laphoz viszont bűn kihagyni az SSD-t (az intel SRT miatt), a beépített VGA-ját viszont nem fogod kihasználni (vélhetően nem azon játszol majd), uh. szerintem felesleges, és bőven elég egy P67-es lap is -- nem fogsz különbséget látni! Másik megoldás, hogy tényleg veszel bele SSD-t is, de az egyik ficsört még így se használod ki. Mint írtam korábban, magam ezért "váltottam vissza" a P67-re, mert nem értek e sallangok nekem annyi plusz pénzt. Persze, ha van keret, akkor OK.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 18. 09:52 -kor

#5231 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 18. 09:25

Sziasztok!

Megint itt vagyok, és járatom az agyam...ma nézegettem, számolgattam, osztottam szoroztam összeraktam egy hasonlót, jól meggondoltam, amiket írtatok, ez alapján változtattam a tápon, memórián, vidkártyán, és aant csatolom a 2. gépem lehetségés felállását...

Más:Néztem a Seasonic tápot, az S12 II az nem kevés egy kicsit, a 430 w-jával? mmint, iponon ugye kb csak ez volt, meg egy még kisebb meg az X-Series, ami megint drágább egy kicsit.... :s és h az elég lenne-e bele? mert akkor még olcsóbra ki tudnám hozni, egy kicsivel...

Más 2: erőesn gondolkodok még a Zotac 560GTX-es kártyáján, Ti(tanium??) edition, és jóval olcsóbb, na jó azért annyira nem, de egy pár ezzerrel, mint a HD 6950, de hha esetleg később bővíteni akarom, akkor nvidiát érdemes-e venni SLI-ben használva, v Atit Crossfire-ben? melyik a jobb, mert eddig egy utalást láttam valakitől ebben a topicban, nem is régen, hogy ő még egyszer a crossfire-el nem szenved...akkor az annyival roszabb, avagy nehezebb kezelni?

Más 3: a Chaser MK-1 házról mik a vélemények? tudom h drága, de hha veszek egy olcsóbbat és veszek rá ventiket, az is felmehet ennyire kb, v megközelíti... meg egyébként mondjuk ez a ház nagyon tetszik a Tt-től, a többi nem annyira... :)

Freeman

1., Passz, "tápszagértőket" kell megkérdezni, én megállok tápnál a 15k-s kategóriáknál. Az i3-i5-i7-ek jóval kevesebbet zabálnak mint egy AMD Phenom II X4, úgyhogy a táp "méretét" inkább a VGA(k) fogja(k) meghatározni.
2., Nvidia vagy ATI pedig megint döntés kérdése. Macikák eszelős és alaptalan AMD gyűlölete kissé zavaró, de egyébként indifferens. Crossfire vs SLI. Szerintem egyikkel sincs több macera, mint a másikkal (nem tudom, hogy ez most mennyire lap függő, meg kell kérdezni). Ha benézel a következőbe https://forum.hwsw.h...ak-megjelenitk/ , akkor a benchmark totyikokban mindkettő megoldásra találsz brutálisan magas pontszámokat. Szerintem inkább HD6950, vagy pedig GT(?)570.
3., Ha tetszik és már képzeletben elhelyezted a lakásodban -> miért ne?

(Macikák nem alaptalanul feszegeti az SSD kérdését, ha ilyen megoldással is élni fogsz, akkor aztán tényleg "zsírzott villám" lesz a géped. Persze, megint +lóvé.)

Pofás és ütős összeállítás amit mellékeltél.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5232 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 14. 15:15

Még ami a "hangrendszert" illeti (ezzel leszek csak igazán népszerű, tudom!), mi bizony egy 10-emeletes panelházban lakunk, [..]

Abszolút értem a problémát. Panelházban nem lehet "zajongani". Ebben az esetben mondjuk szerintem egy 5.000-6.000 forintos HI-FI fejhallgatóval jobban jársz, mint egy olcsó, 2.1-es hangfalszettel. De ez megint csak egyéni vélemény.

A döntést úgyis Te hozod. S a további félreértések elkerülése végett... én nem rábeszélni próbáltalak bármiféle, neked nem tetsző dologra, hanem alternatívákat javasoltam, éppen azért, hogy segítsek a lehető legjobb döntést hozni. Hogy megfogadod-e a tanácsokat, az tényleg rajtad áll.

(Halkan jegyzem meg, s ne sértődj meg, de... kicsit olyan típus, vagy aki segítséget kér, majd amikor jön a válasz, hogy "Persze, segítünk!", akkor azonnal így reagál: "Nekem ne segítsetek!". :-) )

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 14. 15:52

A Kingston Blu az jóárasított/olcsósított HyperX. S ha Intel (core i első generációtól) mellé megy, közülük is érdemes XMP-st (Intel Extreme Memory Profile) választani, amit nem tud mindegyik Blu:http://www.kingston.com/hyperx/products/blu.asp

Köszönöm a kiegészítést! Erre gondoltam, amikor arra céloztam, hogy vannak kifejezetten "Core i" processzoros rendszerekhez fejlesztett memóriamoduljai a Kingston cégnek. Egyébként a nem XMP-s Kingston modulokkal is jók a tapasztalatok, ahogyan a fórumok bejegyzései alapján megállapítható.

A Kingston memóriákkal típustól, s alaplaptól függetlenül sincs nagyon probléma. Működnek jól, megbízhatóan szinte minden gépben.

(Míg a Geil különféle moduljait, kit-jeit rengetegen szidják. Főleg a Gigabyte alaplapok tulajdonosai.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 14. 20:19

HDD: véleményem szerint 1. WD, 2. Seagate 3. több versenyző nem indul, de a Green és EcoGreen szarokat Desktopba szigorúan tilos berakni.

Hadd kérdezzem meg, hogy ez a sorrend és a végén írt "sommás" kijelentés milyen alapokon nyugszik!?

Csak mert a merevlemezek megbízhatóságát illetően sorrendet felállítani lehetetlen, s hiba is volna. Ha beleolvasol pl. a Prohardver fórum merevlemezekkel kapcsolatos (meglehetősen aktív, "pörgős") témájába, akkor láthatod, hogy nincsen olyan gyártó, nincsen olyan típus amelyre legalább annyi panasz érkezett volna, mint amennyi dícséret.

A HDD a számítógép legkényesebb alkatrésze, ez tény. Az is igaz, hogy sok számítógép esetében a meghibásodás (bár ez jellemzően a hosszabb időtartamot követő "bad sector"-osodásra vonatkozik) a rossz minőségű és/vagy alacsony teljesítményű, elégtelen stabilitású tápegységre vezethető vissza.

Ettől függetlenül rengeteg beszámoló ír a vásárlás napján, vagy az azt követő napokban/hetekben/hónapokban meghibásodó merevlemezekről. Hangsúlyozom: gyártófüggetlen a dolog.

Azt pedig nem értem, hogy a "Green" szériás merevlemezeket miért szidjátok oly' nagy hévvel!? Teljesen jó választás egy gyors rendszerlemez (SSD) mellé adattárolásra, ráadásul manapság nagyon nem mindegy, hogy az ember mennyi energiát használ el, s hogy elmondhatja-e a számítógépéről: a lehetőségekhez képest a legkörnyezetbarátabb működést nyújtja.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5233 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 17. 11:38

ASROCK H67M B3
[..]

Jó kis gépet sikerült összeállítanod, ráadásul elég költséghatékony módon. :up:

Kívánom, hogy sokáig hűen szolgálja a családot! ;-)

#5234 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 18. 17:31

Abszolút értem a problémát.

Szia Piftuka. Ugyan, dehogyis sértődök meg -- remélem, hogy te sem. ;o) Füleseim szintén vannak (SONY és Sennheiser), uh. erre se költöttem -- viszont hangszóróim nincsenek, azok tehát kellettek. Igyekeztem olyat választani, amiről jót írnak a vásárlók, de mégse túl drága. A meglátásodban lehet valami, hehe! Amit mindenképp megfogadtam az a BD hanyagolása (közben magam is beláttam, hogy igazad van és szimpla marhaság), RAM-ban pedig eccerűen lusta voltam. Megnéztem, hogy ők mit tesznek a legjobb "kész" játékgépükbe és azt kértem én is, aztán ennyi. Később úgyis bármikor cserélhető (az is), ha netán ne lennék megelégedve. Azt persze megnéztem, hogy szerepel-e a lap QVL-jén, és a válasz "igen", uh. nem lehet túl nagy baj. Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat!

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 18. 16:27 -kor

#5235 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 15. 08:29

Még más: hogy értve, hogy vannak kompatibilitási hibák? mit jelent ez egész pontosan? ha jól tudom, akkor kingmaxot nem feltétlen érdemes venni, kingston-t már inkább, bár én a geil-re hajlottam, de a corsair dominator, v vengeance tipuson is gondolkodtam, meg még hallottam egy olyat SityiSXT barátomtól, h vmilyen G-unit ,v nem tudom pontosan milyen nevezetű van, de ő azt is ajánlotta, erre a márkára nem mernék megesküdni, lehet h nem ez a neve...[..]

Mit jelent, hogy "kompatibilitási" hibák? A gép nem indul el, fagyogat, reset-elget... Szerintem bőven elég, nem? :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 18. 09:25

Sziasztok!Megint itt vagyok, és járatom az agyam...ma nézegettem, számolgattam, osztottam szoroztam összeraktam egy hasonlót, jól meggondoltam, amiket írtatok, ez alapján változtattam a tápon, memórián, vidkártyán, és aant csatolom a 2. gépem lehetségés felállását...Más:Néztem a Seasonic tápot, az S12 II az nem kevés egy kicsit, a 430 w-jával? mmint, iponon ugye kb csak ez volt, meg egy még kisebb meg az X-Series, ami megint drágább egy kicsit.... :s[..]

Az egy bitang jó tápegység. Az egyik legmegbízhatóbb, leghalkabb a ventilátorral szerelt tápegységek közül. "80+ Bronze" tanúsítvánnyal rendelkezik. (Tehát elég jó a hatásfoka, bár azért már van ennél jobb.) A 12 Volt-os ága 360 Watt-ig terhelhető.

A helyzet az, hogy az általad belinkelt konfigurációhoz teljesen megfelelő, amennyiben az "560 GTX Ti" videokártya mellett döntesz. A HD6950-nek már IDLE-ben is kb. háromszor akkora a fogyasztása. Ott már azért "kevesebb mozgástered" van, mert a rendszer teljes terhelése esetén a számítógéped fogyasztása jóval 300 Watt felett lenne.

De a tápegység még így is elég lenne. (Ahogyan egy jó minőségű, 400 Watt körüli, profi tápegység a legtöbb "1 Proci + 1 VGA + 1 HDD + 1 ODD" összeállítású, "átlagos, klasszikus" konfigurációhoz megfelelő.)

Viszont Te arról beszélsz, hogy később szeretnél még egy videokártyát a gépedbe, s abban az esetben még a két "560 GTX ti" is meglehetősen megdobná a 12 Volt-os ág fogyasztását. Azzal már nem biztos, hogy megbírkózna ez a tápegység.

Szóval, ha a tápegységet nem akarod később lecserélni, akkor mindenképpen a korábban emlegetett 600-650 Watt körüli modellek közül érdemes választani. Egyébként a Seasonic S12 II-nek is van 620 Watt-os modellje, de a jobb hatásfok, s nem jelentős árkülönbség miatt egy FSP Aurum CM 650 jobb választás.

Én a helyedben az alaplapon és a processzoron spórolnék, ha valahol "szorítani kell" az áron. Főleg az utóbbin könnyű faragni 10.000-15.000 forintot (amit teljesen, vagy részben egy erősebb tápegységre fordíthatsz), ha tekintetedet nem csak az i7-es "Sandy Bridge"-ekre, hanem az i5 sorozat tagjaira veted. ;-)
Egy Core i5-2500K például tökéletes választás lehet, s bolttól függően akár 20.000 forinttal olcsóbb az általad kinézett i7-eshez képest.

A Prohardver rendszeres tesztjei is mutatják, hogy még jelenleg sincsen olyan számítógépes játék, amelynek tökéletes, maximális részletességű futtatásához ne lenne elég egy "Core i3-XXX" sorozatba tartozó processzor bármelyik tagja. Márpedig az a "Sandy Bridge"-hez képest egy előző generáció leggyengébb tagja!

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha vásárolsz egy a középkategóriába tartozó Sandy-t, akkor azzal még évekig olyan processzor tulajdonosa leszel, ami bármelyik jövőbeli játék futtatásához tökéletesen megfelel. (Más területeken viszont semmi hátrányát nem fogod észrevenni, mert ezek a processzorok már tényleg annyira fejlettek és gyorsak.)

Az alaplaphoz visszatérve pedig annyit lehet elmondani, hogy adott ASUS alaplap felszereltségével rendelkező ASRock alaplapot nem ritkán fele annyiért megkapod, mint az ASUS gyártmányút. A felhasználók beszámolói alapján pedig igencsak jó választás a "kistestvér", mert az utóbbi években mind minőségben, mind teljesítményben felnőtt az ASUS mellé.

Csak ezen a két dolgon kapásból 30.000-40.000 forintot is tudsz spórolni a fentiek alapján.

A számítógépház témájához azért nem szólok hozzá, mert egyrészt ebben az árkategóriában nagyon mellényúlni nem lehet. Másrészt nagyon szubjektív, hogy ki mit talál jónak.

Szerintem alsó tápos házaknál fontos, hogy könnyen szerelhető legyen, tökéletesen sorjamentes, a PCI csatolóhelyek takarólemezei önmagukban rögzíthetőek legyenek, a HDD tartó keret könnyen szerelhető/kivehető legyen (s én nem kedvelem a 90°-ban elforgatott pozícióban lévő HDD tartót, mert a ház elején elől, alul elhelyezett ventillátor hatékonyságát rontja), a kábelek praktikus és jó elvezetése biztosított legyen, s a külső USB csatolóhelyeknél gondoljanak arra, hogy egyszerre akár több vastag/széles USB eszközt használsz (tehát ne legyen túl közel egymáshoz egy-egy USB aljzat és egyéb csatlakozási lehetőség).

Ezek után a többi már tényleg nagyon szubjektív; mindenkinek más dizájn tetszik.

A számítógépházba egyébként a halk, megbízható, s nem "horror" áron kapható ventillátorok közül a Coolink SWiF2 sorozat 12 cm-es tagjait javaslom. Folyadékcsapágyas, hosszú élettartamú darabok, gumi lábakkal felfüggesztve. Jó levegőmozgatási képessége van még alacsony fordulatszám mellett is.

Szerkesztette: Piftuka 2011. 08. 18. 16:23 -kor

#5236 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 18. 16:31

Azt pedig nem értem, hogy a "Green" szériás merevlemezeket miért szidjátok oly' nagy hévvel!? Teljesen jó választás egy gyors rendszerlemez (SSD) mellé adattárolásra, ráadásul manapság nagyon nem mindegy, hogy az ember mennyi energiát használ el, s hogy elmondhatja-e a számítógépéről: a lehetőségekhez képest a legkörnyezetbarátabb működést nyújtja.

Környezetbarát a faszt. A villanyszámla miatt veszik... de tévednek, mert pont volt itt a hwsw-n is egy topik, hogy egyes nem green modellek már a specifikáció alapján is kevesebben fogyasztanak a greennél, igaz minimális az eltérés. Amúgy nekem sincs bajom a green HDD-kkel, itthon az egyik gépben is WD Green van és semmi baj nincs vele. Fórumokon sem olvasom, hogy a greenekkel több baj lenne, mint a többivel. HDD-nél arra kell menni, hogy jó sok gari legyen rá, és sebességben hozza az elvárt igényt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5237 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 18. 18:21

Én a helyedben az alaplapon és a processzoron spórolnék, ha valahol "szorítani kell" az áron. Főleg az utóbbin könnyű faragni 10.000-15.000 forintot (amit teljesen, vagy részben egy erősebb tápegységre fordíthatsz), ha tekintetedet nem csak az i7-es "Sandy Bridge"-ekre, hanem az i5 sorozat tagjaira veted.
Ezt már én is írtam neki -- meg egy SSD se ártana, de nem ismétlem magamat, mert minek? A sznobiból én simán visszavettem és bőven jó nekem az i5 2500K. Egyelőre nem kell i7, mert abból meg csak a 2600K-nak látnám értelmét, de szerintem felesleges. Igaz, én "csak" játszani szeretnék a géppel. Túlzottan nem érdekelnek a benchmarkok csak mint viszonyítási alap. Arra azért jók, hogy kb. be lehessen lőni mi az ami odatesz, és mi az ami felejtős, ez rendben. De hogy most nagy büszkén felposztoljam, hogy az én gépem 3 fps-sel többet teker valamiben mint a tiéd és akkor én az istenkirály -- ebből, én már kinőttem! ;D

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 18. 16:43 -kor

#5238 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 18. 18:34

Környezetbarát a faszt.

Jókat én még green-ről nem hallottam, nem olvastam, de a saját tapasztalataim se jók velük kapcsolatban -- legalábbis, ezidáig! De ezt is írtam itt, korábban... ;o) Te vagy az első, akitől most azt olvasom, hogy elégedett vagy vele... ;o

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 18. 16:57 -kor

#5239 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 18. 16:31

"Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 14. 20:19
HDD: véleményem szerint 1. WD, 2. Seagate 3. több versenyző nem indul, de a Green és EcoGreen szarokat Desktopba szigorúan tilos berakni."

Hadd kérdezzem meg, hogy ez a sorrend és a végén írt "sommás" kijelentés milyen alapokon nyugszik!?

Kifejezetten és szigorúan magánvélemény. :wub: Szerelemlista, ha úgy jobban tetszik. :wub: :nevet:

Én mániákusan óvom a vinyóimat, úgyhogy statisztikát még barkácsolni sem tudok. Úgyhogy még mindegyik él, virul, jól van. Eddig még csak más gépében megdöglött/megdöglesztett (a "kiváló bánásmódtó") vinyót láttam, igaz, hogy abból meg eleget. .D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5240 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 20:24

Sziasztok!

Ismerős venne számítógépet, kinézett egy ilyet a tecsóban 75e helyett akciósan 70e pénzért:
ASRock G41M-VS3 alaplap, LGA775 foglalat,
Intel E6600 3.06 GHz processzor,
Kingmax 2 GB DDR3 1333 MHz RAM,
Hitachi 1TB HDD,
LG 22N DVD-író
M-tech ház + 400 W táp,
bill + egér

Mondta, nézzem már meg, hogy jó-e ez az ár. Aqua-ba ugyanez kijött 55e-ből, szal ennyit a tecsó olcsóságáról.
Kérdése, hogy mit lehetne/érdemes jobbra/másra cserélni.
Játékra kellene, viszont az anyagiak behatároltak, ha jól tudom, akkor 70e ft táján.
Szerintem:
- inkább 4 GB RAM-ot vegyen bele, csak plusz 2-3e ft, és az mindenképpen megéri,
- játék miatt valami videokártya is kell valszeg, sajna videokártya téren nem vagyok otthon. Az integrált kütyü nem tudom mire elég. Kb. 10-15e (esetleg 20e?) ft-ból kijön-e olyan kártya, amit érdemes beletenni, mert nyújt annyival/sokkal több teljesítményt?
- tápegység? Milyen ez az M-tech?
- esetleg Intel helyett AMD: egy ASRock N68-S3 UCC alaplap + Athlon II X3 455 kijönne kb. egy árban, 1-2e ft többlettel, és akkor van 3 mag, ami játékoknál jól jöhet, ha jól tudom. Vagy ha elegendő a 2 mag, akkor egy olcsóbb 2 magos, pl. Athlon II X2 215, 2.7 GHz, amivel az Intel lap+CPU-nál kb. 6-7-8e-rel olcsóbban kijön, és az költhető pl. jobb videokártyára. Ezen a lapon más a videokártya is, nem tudom, melyik volna jobb.

Semmi nem fix, csak az 70e ft-os plafon. Szerintetek mit érdemes változtatni?

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.