Idézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 14:05
Intelnél érdemes egyforma méretűeket meg kiteket használni de amd nél mindegy.[..]
Természetesen egy ugyanilyen Kingston 2x2 Gigabyte-os kit-re gondoltam. Mit gondolsz, érdemes beszerelni? (Éppen amiatt, hogy a "padlón" vannak a RAM modulok árai.)
Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 19. 14:33
elolvastam a tápokról szóló cikket, mostmár tudom, hogy mi az hogy moduláris, és hogy mi az a 80+ és fokozatai(bronze, silver, gold) minősítés, már csak az aktív PFC-t nem tudom, de gondolom az nem is annyira fontos...Szerintem akkor maradok végleg ennél a FSP 650-esnél, kerül amibe kerül...
A PFC-nek elsősorban az energiaszolgáltató szempontjából van jelentősége. Volt itt róla régen a HWSW-n egy remek topic, ahol részletesen le volt írva az ezzel kapcsolatos tudnivaló, de most nem találom.
Viszont találtam egy másik leírást:
Amit a PFC-ről tudni érdemes Úgy vélem, érdemes elolvasnod!
/Forrás: www.gamepod.hu/
A tápegységek között egyébként már a "80+ Gold" hatásfoknál is van jobb. A "Platinum", és immár a "Titanium" fokozat is él. Itt elolvashatod, hogy milyen terhelés mellett milyen hatékonysággal kell üzemelnie adott tápegységnek, hogy megkapja az adott hatékonysági besorolást:
Amit a 80+ minősítésről tudni kell
/Forrás: www.plugloadsolutions.com/
Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 19. 14:44
Megnéztem ezt az árgépet, nekem kesze kusza, ipon összeállítója sokkal egyzerűbb, vmint árgépen socket 1155ös lapokat nem is találtam az alaplapok között, és nem is volt kitéve FSP 650W sem...
Az "Árgép" nem egy bolt, hanem egy folyamatosan frissülő adatbázis, ahol - többek között - a számítástechnikai alkatrészek árait tudod összehasonlítani, s meg tudod nézni, hogy melyik boltban olcsóbb az a termék, amit kiválasztottál. (Vagy éppen segíthet a kiválasztásban; ezért javasoltam.)
Bal oldalon, fent a "Keresés" részre beírod pl. hogy "Socket 1155", vagy "LGA 1155" akkor máris egy rakás találatot fogsz kapni. Hasonlóan, ha azt írod be "FSP Aurum 650".
Azért érdemes a keresőjét használni ennek a honlapnak, mert sokkal gyorsabban megtalálod azt, amire kíváncsi vagy. Ha az adott hardver pontos megnevezését (pl. az alaplap típusa) írod be, akkor máris láthatod - ár szerint növekvő sorrendben feltüntetve -, hogy melyik üzletben mennyiért lehet megvásárolni. (A találatoknál pedig az adott üzlet logójára kattintva az adott üzlet honlapjára visz.)
Srácok, ha az SSD ennyire "lutri" v épp vkinek bejön, vkinek nem, akkor egyelőre hanyagolom, de akkor úgy érzem mostmár, hogy tényleg megvan a végleges, és szerintem ugyancsk "jó" áron

Én is úgy gondolom, hogy ha még annyira nem vagy otthon a számítástechnika rejtelmeiben (márpedig mindig van mit tanulni, különösen egy ilyen gyorsan változó területen), akkor érdemesebb egy 1 Gb-os, jó gyors, SATA III-as HDD-t választanod. Az kellően gyors rendszerlemeznek, s adattárolásra is remekül használható.
Szerk.: Tudom ,hogy hülye kérdés, de szerintetek ezen elhasít egy BF 3 ezen a konfigon, mikor kijön?

:D
Jóslatokba nem bocsátkozom.

(De meglepődnék azon, ha komoly problémáid lennének a program futtatásával.)
nem mintha gondolkodnom kéne ezen sztem...ha nem, akk rendelek még egy ugyanilyen Zotacet, aztán tessék lássék, mindjárt jobb lesz...más... ami nincs ebben az iponos gépösszeállítóban, de még is majd kelleni fog, azok közül mit ajánlotok? [..]
Khmmm.... az előző oldalon,
ennek a hozzászólásnak a végén már ajánlottam házventillátort!
A "RAM hűtő berendezést" pedig szerintem felejtsd el!
A gyári Intel hűtő sem sokat ér (főleg melegben). A Mugen tényleg jó ötlet, de egyrészt minden attól függ, hogy mennyit szánsz a hűtőre elkölteni, másrészt további ötleteket majd írok még később. (Utánaérdeklődöm.)