HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5761 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 04. 12:08

Szerintem szándékosan "nem érted", miről beszélek.
A mai tudásunkkal, technológiánkkal ha a mai munkaidőt nézzük, egy embernek kevesebb, mint tíz évet kellene ahhoz dolgoznia, h mindannyiunknak meglegyen a nagyon jó szintű ELLÁTOTTSÁGA.
A többlettel, az egyre növekvő nyomorral és az élőhelyün szemétdombbá alakításával az uralmi rendszernek, a rendszer urainak "áldozunk".
A kényelemről annyit, h rengeteg kivitelező munkát végeztem igen gusztustalan körülmények között is (építőipar, elsősorban épületgépészet).
A gépemet nyilván visszafogja a lassú, 30 G-s winchester.
A boot időt nem tudom, hogyan tudom lecsökkenteni. Az alap XP még viszonylag gyorsan bootol. Amikor felrakom a frissítéseket, már durván belassul.
Mikor a levelező és böngésző is felmegy (a standard kiegészítőkkel), majdnem előáll az a helyzet ami most is van.
A karbantartó programok tudják, amit tudnak.
A rendszer pedig (tudás hiányában) számomra kontrollálhatatlanul hízlalja önmagát, már bootoláskor minden szeméttel tölti az operatív memóriát.
Időnként megnézem, rengeteg hely van még így is és emellett is darálja a winchestert.

#5762 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 04. 12:08

Szerintem szándékosan "nem érted", miről beszélek.
A mai tudásunkkal, technológiánkkal ha a mai munkaidőt nézzük, egy embernek kevesebb, mint tíz évet kellene ahhoz dolgoznia, h mindannyiunknak meglegyen a nagyon jó szintű ELLÁTOTTSÁGA.

Ez hogyan jött ki neked?

A többlettel, az egyre növekvő nyomorral és az élőhelyün szemétdombbá alakításával az uralmi rendszernek, a rendszer urainak "áldozunk".
A kényelemről annyit, h rengeteg kivitelező munkát végeztem igen gusztustalan körülmények között is (építőipar, elsősorban épületgépészet).

Okés, persze, ma is van munka. De azért az mégsem az, mint látástól vakulásig húzni a kaszát a búzatáblán kánikulában.
Vagy kézifűrésszel meg baltával összevágni az egész téli tüzelőt.
Már csak az micsoda könnyebbség, hogy van flex, meg elektromos fúrógép, és hasonló szerszámok. 30-40 éve nem nagyon volt ilyesmi otthoni embernél, csak műhelyekben.

Én pl. szoktam fákat kivágni, egy szál ásóval, baltával, meg keretes kézifűrésszel. Esetleg csákánnyal, ha olyan a gyökérzet meg a talaj.
Pont nyáron volt (vagy tavaly nyáron), öreg paraszt meglátott, amin éppen pakoltam ki a szerszámokat egy talicskából, aztán beszól, hogy "Fűrészzel meg baltával? Te se tudod, hogy mibe fogtál bele!" Mondtam neki, dehogynem, ezen a telken volt kb. 30 fa, azt szinte mindet én vágtam ki. Még a gyökereit is kiástam. Azt hitte, kamuzok.

Csak nézd meg, hogy mondjuk 2-3 generációval ezelőtt milyen emberek voltak.
Sokszor kis szikár 60 kg-s palik pakolták a 80 kg-s zsákokat, milyen erő és állóképesség volt bennük.
(Mondjuk ez is inkább faluhelyen, akik a tsz-ben melóztak, egy városban azért sokkal kényelmesebb volt az élet)
Vagy pl. nagyfater párszor mesélte, hogy kőműves volt, építkeztek, nem volt zsé segédmunkásra, volt, hogy nagymutter tolta neki a betont. Mai kis plázacicák hol bírnák ezt? Első nap belehalnának.
Ennyit kényelmesedtünk.

A gépemet nyilván visszafogja a lassú, 30 G-s winchester.
A boot időt nem tudom, hogyan tudom lecsökkenteni. Az alap XP még viszonylag gyorsan bootol. Amikor felrakom a frissítéseket, már durván belassul.
Mikor a levelező és böngésző is felmegy (a standard kiegészítőkkel), majdnem előáll az a helyzet ami most is van.
A karbantartó programok tudják, amit tudnak.
A rendszer pedig (tudás hiányában) számomra kontrollálhatatlanul hízlalja önmagát, már bootoláskor minden szeméttel tölti az operatív memóriát.
Időnként megnézem, rengeteg hely van még így is és emellett is darálja a winchestert.

Fura ... nem megy valami program, ami használja a diszket, víruskergető, vagy valami?
Csak a frissítések meg egy böngésző és levelező van rajta?
Ezen a gépen, amitről írtam fentebb is, egy 40 GB-os diszk volt anno, azzal simán ment.

#5763 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 04. 11:26

Ez OK.
De mégis van jobb számítógéped annál a Windows ME-snél. Valamiért csak kellett.

Persze, de rendszerint csak egyet kapcsolok be, amin épp tevékenykedek. A legújabb játékokat nem azon fogom tolni, ez természetes! Főként, mivel nem is tudnám... ;D Kellemes hétvégét neked.
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5764 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 04. 12:27

Fura ... nem megy valami program, ami használja a diszket, víruskergető, vagy valami?
Csak a frissítések meg egy böngésző és levelező van rajta?
Ezen a gépen, amitről írtam fentebb is, egy 40 GB-os diszk volt anno, azzal simán ment.

(Ahhoz képest) amiről én beszéltem, teljesen félrebeszélsz.
Nem akármilyen szakember vagyok és mások is úgy látják, az ellátottságteremtésre racionalizált működéshez képest sokszorosa munkát végzünk, közben sokszoros mennyiségű energiát és nyersanyagot használunk el.
Undok félrebeszélés a száz évvel ezelőtti technológia melletti életről beszélni.
Emellett, az István által elkövetett állampuccs óta URALMI rendszerben élünk (még akkor is, ha (a Koronához rögzítetten) a vezetőknek PATRIARCÁLIS, léttérbiztosítói vezetői tevékenység volt (és a Szentkorona alkotmány újra életbeléptetésével (jogrendbe állításával) megint él ez a kötelezettség (mindamellett, h elvileg a mi ALKALMAZOTTAINK, A MI szolgálatunkban, kötelességük az ország működését a jólétünkre szervezni). Az uralmi rendszerkben pedig a nép jólétérdekét megelőzi az uralomhoz szükséges ERŐDOMINANCIA fenntartása (rendőri és megélhetési kényszerek fenntartása).
- Azt nem tudom, a sok processz közül mi mit csinál. Azt tuom, ha nem csinálok semmit, akkor is fel felvillan a HDD led és időnként darál valamennyit. Tűzfalam és vírusvédelmem van.

#5765 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 03. 21:47

Most egy kétmagos proci van a gépemben és hiába bővítettem a memóriát 4 G-re, XP-Sp3 mellett több, mint egy cigi ameddig feláll (levelező programot és a Firefoxot betöltve) a rendszer és szinte folyamatosan darál a winchester.

Erre megoldás egy ssd, vagy csak ramdiskre helyezni minden lapozófile-t.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5766 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 15:01

dupla

Szerkesztette: djculture 2012. 02. 04. 15:02 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5767 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 04. 14:26

Erre szerintem a felhasználó csréje a megoldás :lollypop:

(Mi a fenét tölt a lapozófájlba/ból induláskor a rendszer?)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5768 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 02. 08:28

Még mindig az az antec van, sok hőt nem termel szerencsére.
Már megrendeltem, 3 coolink 1200-ast meg a 14-es slip streamet. Az oldalsó venti eléggé jól jön a vga-nak.

Mivel nincs lehetőségem mindet meghallgatni, ezért csak a rájuk írt specifiációkat tudom figyelembe venni, így viszont 14-esben a slip stream a leghalkabb.

Na beszereltem őket, kivéve a scythe-t. Igaz, az én hibám volt, feltételeztem, hogy egy 14-es venti 14-es helyre passzol, de nem, ez 12-es helyre passzol, szóval nem tudtam beszerelni. A coolinkek benn vannak, kicsit halkabb lett a gép, de a ház ugyanúgy berezeg. Többet antec-et nem veszek, ez a szar three hundred volt a tanulópénz.

Szóval van egy eladó 0 km-es, 14-es (ami valójában 12-es) scythe slip streamem, ha kell valakinek szóljon.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5769 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 04. 15:57

Na beszereltem őket, kivéve a scythe-t. Igaz, az én hibám volt, feltételeztem, hogy egy 14-es venti 14-es helyre passzol, de nem, ez 12-es helyre passzol, szóval nem tudtam beszerelni. A coolinkek benn vannak, kicsit halkabb lett a gép, de a ház ugyanúgy berezeg. Többet antec-et nem veszek, ez a szar three hundred volt a tanulópénz.

Szóval van egy eladó 0 km-es, 14-es (ami valójában 12-es) scythe slip streamem, ha kell valakinek szóljon.

Csavarral rögzítetted a ventiket, vagy a gumi pöckökkel?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5770 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 02. 04. 16:10

Csavarral rögzítetted a ventiket, vagy a gumi pöckökkel?

2-öt gumival, a hátsót meg csak csavarral tudtam, mivel nem fértem hozzá.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5771 Felhasználó inaktív   lumosnina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 20:00

Újra van i7-2600k :D

#5772 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 23:23

Üzenet megtekintéseIdézet: lumosnina - Dátum: 2012. 02. 04. 21:00

Jóárasítva ! Hátha kell valakinek a gépbe új proci :-)

i7-2600k Ára: 63.995ft

i7-2600 Ára: 52.995ft
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5773 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 02. 04. 13:31

Persze, de rendszerint csak egyet kapcsolok be, amin épp tevékenykedek. A legújabb játékokat nem azon fogom tolni, ez természetes! Főként, mivel nem is tudnám... ;D Kellemes hétvégét neked.

Köszi!
Neked is! :)

#5774 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 04. 14:26

4 GB RAM mellett egy böngészővel meg levelezővel nehogy már a túlzott lapozófile használat miatt lenne lassú a gépe :)

#5775 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 04. 13:39

(Ahhoz képest) amiről én beszéltem, teljesen félrebeszélsz.
Nem akármilyen szakember vagyok és mások is úgy látják, az ellátottságteremtésre racionalizált működéshez képest sokszorosa munkát végzünk, közben sokszoros mennyiségű energiát és nyersanyagot használunk el.

Ez csak attól függ, kinek mennyi igénye van.
Sarkított esetben lehetne az is, hogy semmink nincs, csak egy fatönkön ülünk egész nap egy földbe vájt purtiban (vagy egy barlangban), és vadon termett gyökereket eszünk. Cserébe dolgozni kurva keveset kéne, gyakorlatilag semmit. 1 hét munkával meg lehetne építeni a putrit, aztán keresünk egy kidőlt fatörzsdarabot széknek, és megvan minden egész életre.
Mi az, hogy 10 év munka kell, az csak pocsékolás és ellátottságtermelésre racioalizált működés :)

Csak az igényeink ennél többek.
Ma már alap, hogy legyen saját WC-d a lakásodban (30 éve még budapesti(!) házakban rengeteg helyen az volt, hogy volt egy közös slozi a folyosó végén), legyen bevezetve az áram, a víz. Legyen autód. Saját szoba, ne egy 20 nm-es szoba-konyhában lakjon az egész család.
Ilyen alap dolgokról, mint cipő, ruházat, nem is beszélve. Anno egyik nagymutter elmesélte párszor gyerekkoromban, hogy az ország keleti felében lakott, és kevesebb cipőjük volt, mint ahány gyerek, télen az ment iskolába, akinek épp jutott aznapra cipő.
És mennyivel többet melóztak, mint ma ... 10 éves kölköket már vitték az aratásra, nem volt idejük egész nap az utcán lógni, meg kábszerezni, meg tanárt verni, meg a többi, amiket mutogatnak a tévében ...

Persze ma is szar annak, akinek nincs melója, vagy napi szintű megélhetési gondjai vannak.
Az utóbbi 20 évben nagyot differenciálódott a társadalom, egy réteg irtóra megszedte magát, egy másik réget meg irtóra lecsúszott.
De ne gondold, hogy ez csak most van, ugyanez megvolt már az ókori Rómában meg Görögországban is. Amióta ember van a földön, azóta szerintem így megy: az önérdek mindennél erősebb. És nem csak az embernél, hanem szinte mindehol a természtben, pl. nézd meg a kutyákat, ahogy őrzik, féltik a kajájukat, amikor már jóllaktak is, és meg se tudják enni.

Undok félrebeszélés a száz évvel ezelőtti technológia melletti életről beszélni.

Az is félrebeszélés, hogy 4 GB RAM-mal lassú a géped, és bezzeg a Win 98 az milyen gyorsan ment a Pentium 1-es gépeden.
Ez a te egyéni problémád, valami rosszul van beállítva, vagy beszedtél valami kártevőt, vagy ki tudja ennyiből megmondani.
100 emberből 99 másiknál meg nem lassú, még sokkal kevesebb memóriával meg csak 1 processzormaggal sem.

Emellett, az István által elkövetett állampuccs óta URALMI rendszerben élünk (még akkor is, ha (a Koronához rögzítetten) a vezetőknek PATRIARCÁLIS, léttérbiztosítói vezetői tevékenység volt (és a Szentkorona alkotmány újra életbeléptetésével (jogrendbe állításával) megint él ez a kötelezettség (mindamellett, h elvileg a mi ALKALMAZOTTAINK, A MI szolgálatunkban, kötelességük az ország működését a jólétünkre szervezni). Az uralmi rendszerkben pedig a nép jólétérdekét megelőzi az uralomhoz szükséges ERŐDOMINANCIA fenntartása (rendőri és megélhetési kényszerek fenntartása).
- Azt nem tudom, a sok processz közül mi mit csinál. Azt tuom, ha nem csinálok semmit, akkor is fel felvillan a HDD led és időnként darál valamennyit. Tűzfalam és vírusvédelmem van.

Miért, István előtt nem kellett dolgozni a megélhetésért, és nem volt vezetői hierarchia? Nem a faszt, megmondták, hogy fölülsz a lóra, oszt' mész a németek ellen. Vagy a frankok ellen. Vagy aki ellen éppen kellett.
A régi fosztogató rendszert nem lehetett már fenntartani, mert a környéken élő népek megunták az 50-60 éve tartó fosztogatásokat, városfelgyújtásokat, összefogtak a németek, bajorok, csehek, szászok, frankok, aztán Augsburgnál jól elpicsázták szegény fosztogató őseinket. Ha mindenki ellened van, nagyon mit csinálni nem tudsz, vagy elmész máshova, vagy megpróbálsz beilleszkedni. Különben legyaknak a picsába. Tovább nagyon nem volt hova menni, Európában már mindenütt volt valaki más, és mivel már ekkora összefogás volt ellenünk, nem tudták megcsinálni újra, hogy erőszakkal foglalnak egy új hazát. Maximum visszafelé mehettek volna, de gondolom onnan se véletlenül jöttek el ilyen hosszú útra, bizonyára valami kurvára zavarhatta vagy bánthatta ott őket, ha ilyen baromi messzire költöztek. A történelemórákról nem emlékszem, miért is indultak el őseink, csak arra hogy ezt valami pozitív tettként állították be, hogy "elindultak új hazát keresni". (Közben meg lehet lófaszt, csak onnét is elzavarták őket a picsába.)
Így hát itt maradtak, és próbáltak megfelelni a környékbeli követelményeknek.

#5776 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 08:46

Ez csak attól függ, kinek mennyi igénye van.

Tudod miről szól a HITVALÓSÁG?
A beírásod azt mutatja, egy tökéletes szériaterméke vagy a Birodalmi Zombigyárnak.
http://www.mediatudo.../reklamfilm.php

#5777 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 08:46

Az is félrebeszélés, hogy 4 GB RAM-mal lassú a géped, és bezzeg a Win 98 az milyen gyorsan ment a Pentium 1-es gépeden.
Ez a te egyéni problémád, valami rosszul van beállítva, vagy beszedtél valami kártevőt, vagy ki tudja ennyiből megmondani.
100 emberből 99 másiknál meg nem lassú, még sokkal kevesebb memóriával meg csak 1 processzormaggal sem.

Tesztelgettem a gépet. A processzor kihasználtsága általában 10 % alatti.
Az operatív memória kihasználtsága általában 1,6 G körül van.
A szűk keresztmetszetet (extrém számítási, grafikai számítási (képernyő meghajtás a játékoknál) igényeken kívül) a memóriakazelés (ennek mikéntje) adja. Az, h hogyan pakolgat az operatív memória, lapozófájl és a könytárszerkezetes tárrész között. Ez pedig rendszerfilozófiai és programozástechnikai kérdés.
Emellett komoly teljesítménybefolyásoló tényező a(processzek közötti) erőforrásmegosztás mikéntje, ami szintén programozástechnikai kérdés.

#5778 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 15:14

A szűk keresztmetszetet (extrém számítási, grafikai számítási (képernyő meghajtás a játékoknál) igényeken kívül) a memóriakazelés (ennek mikéntje) adja. Az, h hogyan pakolgat az operatív memória, lapozófájl és a könytárszerkezetes tárrész között. Ez pedig rendszerfilozófiai és programozástechnikai kérdés.

Valóban szűk keresztmetszet a memóriakezelés, de az újabb Winek, Vistától felfelé még jobban daráltatják a winyót. Linuxok nem különben, azért egy grafikai csilivilis ablakkezelő, 3D effektek, sok futó program ott is kitesz magáért. Ilyen alapon meg panaszkodhatnánk mindenre.

Másrészt nem csak a memóriakezelés a szűk keresztmetszet, hanem a HDD is. Persze azok is gyorsultak az évek folyamán, de akkor is szűk keresztmetszet, egy rendes SSD ehhez képest ég és föld, az egész rendszer válaszképesebb, gyorsabban bootol, memórialapzgatás közben nem akad meg a rendszer, stb. Érdemes haladni a korral, főleg a forint gyengülése előtt érte meg filléres hw-ekből megvenni a legjobbat, legújabbat, most már sajnos egekbe ment az euró, megdrágultak a cuccok és még fognak is drágulni, várhatóan az euró az egekbe megy.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5779 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 10:25

Tudod miről szól a HITVALÓSÁG?
A beírásod azt mutatja, egy tökéletes szériaterméke vagy a Birodalmi Zombigyárnak.
http://www.mediatudo.../reklamfilm.php

Igen, szörnyű a mai kizsigerelés.
És most csináljunk? Alapítsunk kommunát?

#5780 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 15:14

Tesztelgettem a gépet. A processzor kihasználtsága általában 10 % alatti.
Az operatív memória kihasználtsága általában 1,6 G körül van.
Emellett komoly teljesítménybefolyásoló tényező a(processzek közötti) erőforrásmegosztás mikéntje, ami szintén programozástechnikai kérdés.

Szuper. Ezt vontad le abból, hogy a te szuper gépeden lassú a Windows XP, az én ócska 8-9 éves szaromon meg nem? A te 2 magos 4 GB RAM-mal ellátott gépeden a Win 7-nak is hasítania kellene, nemhogy az XP-nek. (Bár ahhoz nem árt egy rendes diszk is)
Egyébként ha már van 4GB RAM-od, meg 2 CPU magod, akkor mi a tökért egy 15 éves diszk ketyeg benne???

Egyébként bizonyára lehetne hangolni Windows XP-nél is a diszk cache és a swap/lapozófile használatát.
Épp ebben a cipőben járok egy kis PIII-as laptoppal, hogy lassú a diszk. Linuxban elég egyszerűen lehet ezt hangolni, hogy mekkora hajlandósággal lapozzon ki, ahogy fogy a memória. (Akár mondhatom neki azt is, hogy egyáltalán ne lapozzon, amíg csak van szabad memória, csak az akkor gáz, ha éppen kevés már a szabad memória, és elindítok egy programot, aminek kell mondjuk 100 MB RAM, akkor meg kell várni, amíg ki-swap-olja a 100 MB-ot.)

Szerintem mérd meg a diszk sebességét, minimum 20-25 MB/s-ot kel produkálnia folyamatos olvasással, egy 30 GB-os diszknek. Nálam anno 40 GB-osak tudtak 25 és 30 MB/s körül valahol.
Ha ez nincs meg, vagy sokkal kevesebb, akkor érdemes elkezdeni keresni, hogy mitől lassú. Pl. a DMA be van-e kapcsolva.
Ha meg a diszk sebessége OK, akkor máshol kell keresni a hibát.
Persze hagyhatod így is, és szörnyülködhetsz, hogy új hardver vásárlására kényszerít a gaz szoftver :)

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 05. 17:56 -kor

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.