HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6101 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 27. 00:17

Hínnye, de bonyolult lett az élet, ahhoz képest, amikor utoljára gépet vettem / raktam össze magamnak...

Most épp a házon vagyok leakadva. Több szimpatikusat is találtam már (Xigmatek Asgard PRO pl.), de ezeknél mind alulra megy a táp... És bár több helyen is olvastam h az alsó elhelyezés így előnyös, meg úgy előnyös, engem ez vhogy nem győz meg... Főleg, ha pofával lefelé van ventilátorilag a táp... Így aztán nem véletlen h a témában ezen a linken conquerz hozzászólását találtam leginkább logikusnak.

Egyszóval, mi a vélemények táp ügyben? (Intel Core i5-3570K, Cooler Master Hyper 412S, Sapphire Radeon HD6870 1GB DDR5 menne bele - többek között.)

Szerkesztette: El_Diablo 2012. 07. 27. 00:18 -kor

.

#6102 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 27. 01:17

Hínnye, de bonyolult lett az élet, ahhoz képest, amikor utoljára gépet vettem / raktam össze magamnak...

Most épp a házon vagyok leakadva. Több szimpatikusat is találtam már (Xigmatek Asgard PRO pl.), de ezeknél mind alulra megy a táp... És bár több helyen is olvastam h az alsó elhelyezés így előnyös, meg úgy előnyös, engem ez vhogy nem győz meg... Főleg, ha pofával lefelé van ventilátorilag a táp... Így aztán nem véletlen h a témában ezen a linken conquerz hozzászólását találtam leginkább logikusnak.

Egyszóval, mi a vélemények táp ügyben? (Intel Core i5-3570K, Cooler Master Hyper 412S, Sapphire Radeon HD6870 1GB DDR5 menne bele - többek között.)

Sajna, ez az irány, mindenhol az alultápos házakat nyomatják, már a normál kategóriában is ATX méretben(pl. Cooler Master Elite 311, 334, 350 sorozat)...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6103 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 17:32

A fent említett alsótápos ház: Xigmatek Asgard PRO

Neki egy felsőtápos verziója: Xigmatek Asgard II

Van vmi lényeges előnye az előbbinek? Lehet bele pl. 7 ventit szerelni, hurrá, de ez engem annyira nem érint...

Szerkesztette: El_Diablo 2012. 07. 27. 17:33 -kor

.

#6104 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 27. 19:32

A fent említett alsótápos ház: Xigmatek Asgard PRO

Neki egy felsőtápos verziója: Xigmatek Asgard II

Van vmi lényeges előnye az előbbinek? Lehet bele pl. 7 ventit szerelni, hurrá, de ez engem annyira nem érint...

Én csak azt nem értem, hogy ha eccer már eldöntötted, hogy FELSŐTÁPOS kaszlit akarsz, akkor mi a bánatért tipródsz az ALSÓTÁPOS házakon? :laugh:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6105 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 23:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 07. 27. 18:34

Én csak azt nem értem, hogy ha eccer már eldöntötted, hogy FELSŐTÁPOS kaszlit akarsz, akkor mi a bánatért tipródsz az ALSÓTÁPOS házakon? :laugh:

Jóvanna. :D Csak kíváncsi vagyok h az a másik esetleg tud-e olyat, ami az én rutintalan szememnek nem tűnik fel, de amúgy figyelemre érdemes tulajdonság. :)
.

#6106 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 00:42

Jóvanna. :D Csak kíváncsi vagyok h az a másik esetleg tud-e olyat, ami az én rutintalan szememnek nem tűnik fel, de amúgy figyelemre érdemes tulajdonság. :)

Az alsó tápos háznál a táp nem szívja be az alkatrészek által előzetesen felmelegített levegőt, ergo hűvösebb marad, mint "felsős" ház esetén. A ház felső részének szellőztetéséről neked kell gondoskodni, ha esetleg nem lesz elégséges a szellőzés. (De általában gyárilag elegendőre oldják meg beépített ventikkel.)
Hátránya: A tápkábelek rövidnek bizonyulhatnak.

Egyébként meg ez is szerelem kérdése, mint sok minden.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 07. 28. 09:00 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6107 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 28. 09:54

Az alsó tápos háznál a táp nem szívja be az alkatrészek által előzetesen felmelegített levegőt, ergo hűvösebb marad, mint "felsős" ház esetén. A ház felső részének szellőztetéséről neked kell gondoskodni, ha esetleg nem lesz elégséges a szellőzés. (De általában gyárilag elegendőre oldják meg beépített ventikkel.)
Hátránya: A tápkábelek rövidnek bizonyulhatnak.

Egyébként meg ez is szerelem kérdése, mint sok minden.

És nagy előnye, hogy ha nem tisztítod rendesen a szűrőjét, akkor legalább úgy melegszik, mintha felső lenne. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6108 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 11:24

Akkor már csak 1 kérdésem maradt. :) A 32bites oprendszerek ugye csak 4GB memóriáig látnak. A kérdés, ha a gépben egy 8gigás modul van, akkor azt egy 32bites cucc 4gigásnak látja v. egyáltalán nem látja? Persze, alapból 64bitest akarok használni, de ki tudja h mikor van szükség egy 32-esre is... flexibilis akarok lenni ilyen szempontból. Röviden: egy 8gigás modult vegyek v. 2 db 4gigást?
.

#6109 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 13:24

Akkor már csak 1 kérdésem maradt. :) A 32bites oprendszerek ugye csak 4GB memóriáig látnak. A kérdés, ha a gépben egy 8gigás modul van, akkor azt egy 32bites cucc 4gigásnak látja v. egyáltalán nem látja? Persze, alapból 64bitest akarok használni, de ki tudja h mikor van szükség egy 32-esre is... flexibilis akarok lenni ilyen szempontból. Röviden: egy 8gigás modult vegyek v. 2 db 4gigást?

2 db. 4-gigásat, mert ha betojik esetleg at egyik, 4-gyel még mindig elmegy bármi. Ha viszont az egy db. 8-asod döglik be, akkor annyi! 3,6x GB-ot ír ki a 32-bites Win, hogyha jól emlékszem.

Plusz, a 2x4 megy duálban is, ami gyorsabb elviekben.

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 28. 11:40 -kor

#6110 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 13:24

Persze, alapból 64bitest akarok használni, de ki tudja h mikor van szükség egy 32-esre is...

Miért lenne szükséged egy 64bit-es windows mellett egy 32bit-es windowsra is ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6111 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 07. 28. 14:18

Miért lenne szükséged egy 64bit-es windows mellett egy 32bit-es windowsra is ?

Némely játéknak herótja van a 64-bitesre azt mondják, bár magam ilyet még nem tapasztaltam, közel 1 év után se.

#6112 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 07. 28. 14:22

Némely játéknak herótja van a 64-bitesre azt mondják, bár magam ilyet még nem tapasztaltam, közel 1 év után se.

Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6113 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 12:24

Nekem van egy 32 bites XP-m és egy 64 bites Win7-m. 2*4GB RAM van a gépemben. Win7 x64 alatt jól jön.
XP azért van, mert néhány régi dolgot/progit egyszerűen nem óhajtok lecserélni.

Vagy 2*4 Giga, vagy 2*8 Giga.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6114 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 13:36

Három és felet fog látni, és ízlés - meg persze pénz - kérdése. A többcsatornás üzemmód nem ad akkora sebességnövekedést.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6115 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 07. 28. 12:41

Kép

Igen, sztem ezt a beállítást a többség azért ismeri, de pont nemrégiben találkoztam egy xp alatt remekül futó programmal, amely win7 alatt egyik kompatibilitási módban sem akart futni.

2x4giga lesz, köszönöm az ötleteket!
.

#6116 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 21:26

Nem minden 32 bites oprendszerre igaz ez.

Maximum 4 GB-ot lát a 32 bites Windows. A 4 GB-ban benne kell lennie az összes memóriába map-pelt eszköznek is (tehát ha van egy 1 GB-os videókártyád, az rögtön elfoglal 1 GB-ot, azaz már csak maximum 3 GB fizikai memóriát tudsz használni).
Az mindegy, hogy a memóriamodulod mekkora, az nem számít.

#6117 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 02. 23:39

Az alkatrészek beszerzése közben azért adódott még egy probléma... Történetesen h a friss vinyó ugye SATA-s, az ősrégi gépem meg csak IDE-s vinyókat képes fogadni, így néminemű akadályba ütközik a particionálás és formázás... Nyilván ezen egy megfelelő adapterrel lehet segíteni (épp csak az a bosszantó h egy alkalomért vegyen ilyet az ember). Win XP az adott gépen, aminél elvileg 2 TB a felső határ, ami a partíciókat illeti, de nem tudom h lehet-e egy xp-s formázásból gubanc, mert vmi olyan okosságot olvastam h a WD 4k-s szektorméretekkel dolgozik, és hát enyhe kétségeim vannak h nem jelent-e problémát a vinyónak, ha ráugrasztom az xp-féle formázást. Ötletek, tapasztalatok?

üdv
ED
.

#6118 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 03. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 08. 03. 00:39

Az alkatrészek beszerzése közben azért adódott még egy probléma... Történetesen h a friss vinyó ugye SATA-s, az ősrégi gépem meg csak IDE-s vinyókat képes fogadni, így néminemű akadályba ütközik a particionálás és formázás... Nyilván ezen egy megfelelő adapterrel lehet segíteni (épp csak az a bosszantó h egy alkalomért vegyen ilyet az ember). Win XP az adott gépen, aminél elvileg 2 TB a felső határ, ami a partíciókat illeti, de nem tudom h lehet-e egy xp-s formázásból gubanc, mert vmi olyan okosságot olvastam h a WD 4k-s szektorméretekkel dolgozik, és hát enyhe kétségeim vannak h nem jelent-e problémát a vinyónak, ha ráugrasztom az xp-féle formázást. Ötletek, tapasztalatok?

üdv
ED

Semmi gond nincs és nem is lesz, ha SATA-s vinyót Win XP-vel partícionálsz és formattálsz (BIOSban a SATA-t natíve IDE-re lehet/kell állítani ilyenkor! Én csak gyors formattálást szoktam használni, lemezre írás közben a SMART végzi a dolgát).
XP által létrehozott NTFS partícióra minden gond nélkül települ a win7.

(Ha az új alaplapodon lesz/van IDE port, akkor egy IDE-s beépített mobil rack-kel nyugodtan tudod majd használni az IDE vinyóidat adattárolásra. A közhiedelemmel ellentétben nem lesz lassú. 30-50 MByte másolási sebességet elér az IDE133 <-> SATAII vonatkozásban.Ha nincs, akkor lehet venni IDE kártyát.)

----------------------------------------
szerk.: Nem feltétlenül kell a régi gépben az új SATA vinyót partícionálni/formázni. Minek? Egyből az újban érdemes. Ha legalább 1 terás vinyód lesz, a későbbi bonyodalmak elkerülése végett adj a Win7-nek 100 Gigás rendszerpartíciót. Nem tudom, hogy SSD játszani fog-e nálad valamikor.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 08. 03. 09:45 -kor

#6119 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 03. 09:48

Tegnap a Phenom II X4 965BE procimhoz vettem végre egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t a gyári hűtő helyett.
Jelenleg netezés és zenehallgatás alatt a proci 50 C fokos, és nem ordít a procihűtő venti. Szobahőmérséklet 30 C fok. :)

#6120 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 03. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 08. 03. 09:41

Semmi gond nincs és nem is lesz, ha SATA-s vinyót Win XP-vel partícionálsz és formattálsz (BIOSban a SATA-t natíve IDE-re lehet/kell állítani ilyenkor! Én csak gyors formattálást szoktam használni, lemezre írás közben a SMART végzi a dolgát).
XP által létrehozott NTFS partícióra minden gond nélkül települ a win7.

(Ha az új alaplapodon lesz/van IDE port, akkor egy IDE-s beépített mobil rack-kel nyugodtan tudod majd használni az IDE vinyóidat adattárolásra. A közhiedelemmel ellentétben nem lesz lassú. 30-50 MByte másolási sebességet elér az IDE133 <-> SATAII vonatkozásban.Ha nincs, akkor lehet venni IDE kártyát.)

----------------------------------------
szerk.: Nem feltétlenül kell a régi gépben az új SATA vinyót partícionálni/formázni. Minek? Egyből az újban érdemes. Ha legalább 1 terás vinyód lesz, a későbbi bonyodalmak elkerülése végett adj a Win7-nek 100 Gigás rendszerpartíciót. Nem tudom, hogy SSD játszani fog-e nálad valamikor.

Nagyon-nagyon régen pakoltam össze gépet nulláról, így nem igazán emléxem h egy ilyen esetben a cd-ről való Windows-installkor van-e lehetőség particionálásra. Azt tudom h formázni lehet. Ezért gondolkodtam abban h a régiben rakom rendbe az új vinyót. De akkor ezek szerint a win7 install a particionálás lehetőségét is felajánlja? (Egyébként épp 1 terás a vinyó.)
.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.