Idézet: astrobal - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 20:17
sziasztok!
több év kihagyás után végre elszántam magamat és a pénztárcámat egy teljesen új gép megvásárlására.
a legfontosabb, hogy a mostani játékok (fps-ek főleg) is menjenek rajta. itt a konfig, kérem, hogy kritizáljatok, tanácsoljatok, mindent építő jellegű hozzászólást szívesen veszek! xp lesz az oprendszer, a vistát kihagyom, megvárom a windows 7-t.
ASUS Maximus Extreme, iX38 alaplap (a fejleszhetőség miatt)
Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz vagy Intel Core2 Duo E8600 3.33GHz cpu
CorsAir Twin3X (2x1024Mb) DDR3 2048Mb 1333MHz ram
MSI HD4870 1Gb (2db, crossfire) vga
300Gb Western Digital SATA 10000rpm Raptor hdd
DVD-RW Plextor PX-810SA/T3B Black
Logitech G15 bill
Razer Lachesis™ Banshee Blue T egér (mivel balkezes vagyok és ez egy jó kétkezes game-egérnek tűnt..)
ANTEC P182 ház
Táp 500W, silent
amiben bizonytalan vagyok:
core2 quad vagy duo? végigböngésztem rengeteg chartot, de nem találtam egyértelmű választ arra, hogy játékra melyik a jobb.
500wattos táp elég ehhez vagy hasonló konfighoz?
üdv:
Astrobal
Utólag 1-2 észrevétel...
-Az alaplap pénzkidobás, hihetetlen rossz ár/árték arány, iszoynatosan fűt/meg kell hűteni a chipsetet.
-E8600 csak akkor ha lusta vagy vagy nem akarsz tuningolni, pénzkidobás amúgy, tizen-huszonnal olcsóbban megkapod ugyenezt, vagy ennél jóval olcsóbban 4 magot másutt (már 65wos 4 magosuk is van).
-DDR3 nem olyan faca, ezek meg lassabbak mint a DDR2, csak drágábbak; plusz nem olyan kiforottak általában ddr3al a lapok (már lassan kezd helyreállni, de ez asus és régi lap amit kinéztél)
-Plextor író mellett tudsz érvet? Megbízhatóságát figyelemmel kísérted az utóbbi 2 évben? Én megfontolnék egy lightscribeos Quiet trackos írót még...
-Ház király, max ha nem kell akkora akkor Solo, vagy SOnata 550, ami egy Solo egy halk 550es táppal. Amúgy ahogy írták Enermax, Corsair 500W környékén.