HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#2521 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 23. 10:01

Idézet: gene - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 10:29

Milyen DVD írót ajánlanátok?
ami fontos, fekete, sata, és ne legyen több 6K-nál
Ritkán írnék vele, többnyire az eredeti játékok CD-it pörgetné.

Pioneer... nekem az utóbbi 3 vétel az volt és meg vagyok elégedve.

#2522 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 13:13

Idézet: gemini - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 22:11

oké, nem vitázom, te vagy az okosabb

Így van. Okosabb vagyok. :)
Tényleg nem szeretnék flamet nyitni.
Úgy gondolom amit leírtam, az érthető.
Küldök PÜ-t az érdemi reagálásommal.

#2523 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 17:25

Idézet: gene - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 10:29

Milyen DVD írót ajánlanátok?
ami fontos, fekete, sata, és ne legyen több 6K-nál
Ritkán írnék vele, többnyire az eredeti játékok CD-it pörgetné.

Ami valamilyen halkítási technikátt ámogat akkor... pio (xla) és asus quiet trackososk tudtak ilyet, most nem tudom melyik...

AlerMeta, sztem másik táp is jó lenne...  :think: Azaz 525ös félgőzön pörög mikor a 700as APC szünetmentes többedszer lövi le magát overloadra... V10 70W? Mindezt 3 pinescsatikon veszi fel?
Marad a 4890esek tápigénye; de 2(1-1) kábelen is elég naftát kapnak. 4850nél 10W-al esznek többet terhelten, amik gyárilag 1 tápcsatit kapnak. 4850eket meghuzzák még szemtelenül és simán bírja, 4890et nem fogod mert nem nagyon tudod hova. Szvsz :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2524 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:48

> AlerMeta, sztem másik táp is jó lenne...  :think: Azaz 525ös félgőzön pörög mikor a 700as APC
> szünetmentes többedszer lövi le magát overloadra...
Elfogadom, de én nem fogok egy tápot a névleges kapacitásán felül túlhajtani.
Inkább fizetek mondjuk 10.000 forinttal többet, mint akárcsak kis kockázatát is adjam annak, hogy a túlhajtás következtében csökken mind a táp, mind az általa szolgáltatott áram minősége.

> V10 70W? Mindezt 3 pinescsatikon veszi fel?
Nem. 2x 4pines csatival dolgozik.
Egyik megy az alaplap cpufan-ba, a másik közvetlenül a táptól kap áramot.
V10 tulajdonságok oldal alja, 70W

> Marad a 4890esek tápigénye; de 2(1-1) kábelen is elég naftát kapnak.
> 4850nél 10W-al esznek többet terhelten, amik gyárilag 1 tápcsatit kapnak...
Mindezeket elfogadom. Azonban ha egy kártyán két táp csatlakozó van,
akkor szerintem az nem véletlen, és nem dísznek készült. Még ha biztonsági célokat is szolgál.
Ugyanis, ha jól értelmezem, egy csatlakozóval hivatalosan ki van centizve...
Másrészről hiányérzetem lenne, ha nem lenne egy lyuk bedugva. :)
Komolyra fordítva: mint írtam, tápcsere nélkül tervezem a következő 5 évet, viszont elképzelhető egy vga csere DX 11 kategóriában. Szintén felső kategóriát választanék, párban.
Gondolom, jó esély van rá, hogy több lesz a fogyasztás.

Viszont találtam valamit, amitől újból képbe került a CM silent pro 700 és hasonló teljesítményű társai.
4pin -> 6pin

Szerkesztette: AlerMeta 2009. 07. 24. 08:51 -kor

#2525 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 22:19

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 14:30

...

Szia!

Közben már megint változott a konfiguráció, úgy gondolom, hogy ez már (akár) véglegesnek is tekinthető...  :think:

Szünetmentes tápegység - Eaton Ellipse ASR 1500 USBS
Számítógépház - ThermalTake Element S (VK60001W2)
Tápegység - Enermax MODU82+ 625W  ;)
Alaplap - Asus P6T Deluxe  :cool:
Processzor - Intel Core i7 920 Boxed
Memória (2 db.) - GeIL DDR3 Ultra 1333MHz Triple Channel 6GB KIT (GV36GB1333C7TC)  :omg:
Videókártya - Sapphire Radeon HD4670 vagy HD4770 vagy HD4870 512MB PCIe
Merevlemez (2 db.) - Western Digital Caviar Black 1TB (WD1001FALS)
DVD-író - Pioneer DVR-216D S-ATA (fekete)
Hangfal - Creative-Labs GigaWorks T20 Series II

Mivel van még két darab IDE-s merevlemezem, ezért szükséges, hogy az optikai meghajtó S-ATA felületű legyen!
Emellett biztosnak tekinthető, hogy nem fogom kihasználni még a választott videokártya képességeit sem (bármelyik is legyen az), ha a későbbiekben fejlesztenék, akkor az a processzort, a processzorhűtő-ventilátort, a memóriát és a merevlemezt (S-ATA és SAS) érintené, így biztos ami biztos, megnöveltem a tápegység erejét, de szerintem ez túlzás, még a jüvőbeli igényeket is figyelembe véve!

Cilinder

#2526 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 22:45

Mihez van szükséged 12gb ramra (ha jól értelmezem)? A videókártyáknál is nagy a szórás, mindhárom felsorolt között van nem kis különbség.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2527 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 23:21

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 22:45

...

Virtuális PC-ben futó operációs rendszerekhez!
(Olvastam, hogy a VMware 8 GB-ot le tud kezelni, így egyébb alkalmazásokra maradna még mindig 4 GB!)

Amúgy, most raktam össze egy másik gépet, amely egy Gigabyte G45 chipsettel rendelkezik; és nekem már annak az integrált videókártyája is bőven megteszi...

#2528 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 00:18

> úgy gondolom, hogy ez már (akár) véglegesnek is tekinthető...  :think:
Te azt csak gondolod.... Fog ez még változni meglásd. :)

Szünetmentes -> Processzor
Túltárgyalt. Tökéletes. ;)

Memória.
Még mindig nem tetszik azaz 1333. Meg az a Geil se. Milyen név ez ? Eh.

Ha már ennyire szükségesnek tartod a sok ramot akkor a következőt javasolnám:
CRS DDR3 TW3X4G1600-C9DHXNV

Így van. 12giga. 3x4gb pakkban. A corsair nagyker szinten 57+afa. A geil 2x22 + afa.
Miért jobb mégis mint a geil ?
  - Marad még 12 gigának hely a későbbiekre.
  - Mivel a processzorban van a memóriavezérlő, ezért úgy gondolom a sávszélesség többet számít,
    Mint a késleltetés a(z) 1333@cl7 vs. 1600@cl9 párharcban. Persze a különbség minimális.
  - Úgy olvastam tripla channelről, illetve a régebbi dualchannel megoldásoknál azt tapasztaltam,
    hogy 2 pakk esetén kisebb a tuning lehetősége. olyan is előfordult DC esetén, hogy vissza
    kellett venni a késleltetést.

De azért 6 giga is nagyon sok. Ahhoz már nagyon sok oprendszert és alkalmazást kell egyszerre futtatnod, hogy értelme legyen a 6 gigának. És egyetlen értelmes otthon is használatos alkalmazási területet látok, amire 12 gigát is simán fel lehet használni. Ez pedig a ramdrive, és a mindenféle audio/video anyagok konvertálása, szerkesztése.

- VGA
    Érdekes lenne tudni, hogy pontosan milyen alkalmazásokat kívánsz használni a gépeden. Gondolom,
    akkor sokan tudnának segíteni a döntés meghozatalában. A Sapphire egyébként jó választás. Javaslom a vapor-x
    verziót. Legalább egy picit más mint a többi. ;)

- HDD
    Mostanában megcsalom a Hitachit, és fokozatosan pártolok át a WD-hez. Viszont, ha nem Raid 0/1
    tömbben gondolkozol (bocs nem olvastam vissza), akkor esetleg érdemesebb egy lassabb, de nagyobb
   (green - tároló), és egy kisebb de gyorsabb (raptor, ssd ? - rendszer) HDD vásárlását megfontolni.
   Raid 0/1 esetén a caviar black optimális választás.

- DVD
   Miért a 216D és nem a 217E? Az újabb verzió rosszabb konstrukció ?

Több VGA nélkül tényleg nincs értelme a nagyobb tápnak, és valóban a 625w is túlzás.

Szerkesztette: AlerMeta 2009. 07. 25. 00:21 -kor

#2529 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 06:41

Minek másfél kVA-es tünetmentes? 625W-os lesz a PC táp, a monitorról mondjuk sokat nem tudni még, de akkoris. A gép maga nem fog 300W-ot sem fogyasztani. A Modu82 aktív PFC-je meg nem annyira háklis, ehhez sokkal olcsóbb, akár szinuszos UPS is akad.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2530 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 06:44

Idézet: netelek - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 12:19

Nekem is ADSL van és a hiba kiküszöbölve mert utánna olvastam. Állítsd be így::
"A megoldás az, hogy a hálózati kapcsolatok beállításainál, a Helyi Kapcsolat ikonon ki kell választani a Tulajdonságok-at (jobb klikk), majd a TCP/IP beállításoknál meg kell adni egy IP címet a kapcsolatnak. Jó például a 192.168.0.10, de lehet ez bármi más, érvényes, lokális IP cím is.
Miután ezt a beállítást megejtettük, a gép többé nem vár már feleslegesen a bootolás folyamán a hálózati beállításokra, hanem flottul és gyorsan elindul!"

A hálókártya tulajdonságainál az összes pipát kiszedheted, a modem felé ugyanis nem kell TCP/IP sem, így IP-t is felesleges megadni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2531 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 06:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:03

Az én kérdésem továbbra is áll:
Hogyan tudom eldönteni, milyen processzeknek kell elindulniuk a bootolás során, és egyáltalán van-e (még) a gépemen olyan program, ami használná az adott processzt, ha elindítanám?
Magyarul tudtok-e valahol egy többé-kevésbé használható listáról, vagy egy programról, amely képes végigellenőrizni (és esetleg) átbillenteni az indítási kapcsolót a szükségszerintire.
Az már az álom lenne, ha ki tudná szedni a felesleget az egyre hízó könyvtárakból.

Egy régi, de alapjaiban alkalmas lista, ha nem gond, angolul:
http://beemerworld.c.../servicesxp.htm

#2532 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 06:56

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 6:44

A hálókártya tulajdonságainál az összes pipát kiszedheted, a modem felé ugyanis nem kell TCP/IP sem, így IP-t is felesleges megadni.

Ó, de jó az, hogy ezt írtad, ezt mondom már én is régóta, de senki nem akrt nekem hinni...  :omg:  :reklamacio:

#2533 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 06:58

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 6:41

Minek másfél kVA-es tünetmentes? 625W-os lesz a PC táp, a monitorról mondjuk sokat nem tudni még, de akkoris. A gép maga nem fog 300W-ot sem fogyasztani. A Modu82 aktív PFC-je meg nem annyira háklis, ehhez sokkal olcsóbb, akár szinuszos UPS is akad.

Egy UPC választó varázslónak megadva a rákötni kívánt egységeket jött ki ez a termék (de ehhez én annyira nem értek)...  :think:

#2534 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:07

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:48

> AlerMeta, sztem másik táp is jó lenne...  :think: Azaz 525ös félgőzön pörög mikor a 700as APC
> szünetmentes többedszer lövi le magát overloadra...
Elfogadom, de én nem fogok egy tápot a névleges kapacitásán felül túlhajtani.
Inkább fizetek mondjuk 10.000 forinttal többet, mint akárcsak kis kockázatát is adjam annak, hogy a túlhajtás következtében csökken mind a táp, mind az általa szolgáltatott áram minősége.

> V10 70W? Mindezt 3 pinescsatikon veszi fel?
Nem. 2x 4pines csatival dolgozik.
Egyik megy az alaplap cpufan-ba, a másik közvetlenül a táptól kap áramot.
V10 tulajdonságok oldal alja, 70W

> Marad a 4890esek tápigénye; de 2(1-1) kábelen is elég naftát kapnak.
> 4850nél 10W-al esznek többet terhelten, amik gyárilag 1 tápcsatit kapnak...
Mindezeket elfogadom. Azonban ha egy kártyán két táp csatlakozó van,
akkor szerintem az nem véletlen, és nem dísznek készült. Még ha biztonsági célokat is szolgál.
Ugyanis, ha jól értelmezem, egy csatlakozóval hivatalosan ki van centizve...
Másrészről hiányérzetem lenne, ha nem lenne egy lyuk bedugva. :)
Komolyra fordítva: mint írtam, tápcsere nélkül tervezem a következő 5 évet, viszont elképzelhető egy vga csere DX 11 kategóriában. Szintén felső kategóriát választanék, párban.
Gondolom, jó esély van rá, hogy több lesz a fogyasztás.

Viszont találtam valamit, amitől újból képbe került a CM silent pro 700 és hasonló teljesítményű társai.
4pin -> 6pin

Haha. Naivitás. A nálam javító tápok mondjuk 95%-a nem túlhajtásban pusztul meg, hanem alig kihasznált napi üzemben. Nehéz elképzelni, de éppen egy jól kihasznált táp esetén jobb várható élettartamot lehet kapni. Erre egyszerű magyarázat a ventilátor görbéje, ami rég nem lineáris a borda hőmérsékletével. Ez a hangerő szempontjából nem annyira jó, az élettartamnak messze jobbat tesz. Az áram minőségéről meg jobb, ha nem beszélünk a legtöbb mai tápegységnél (így a CM-nél sem). Enermax, SeaSonic egyelőre üdítő kivétel, nem fogsz velük határértéket meghaladó adatokat kapni évek múlva sem, de ennek jelentőségét sem érdemes firtatni, amíg a lényeges eszközök mind saját PWM-ről üzemelnek (=nem lesznek explicit kényesek a tápfesz minőségére).

A 4890-ek 190W-ja elég nagy túlzás, a két tápcsati nyilván azért van, mert van, aki tuningolni akarja és a csatlakozó öregszik is, kontakt romlik. Tüskénként 6A a kivehető áram, ez a PCIE táp idétlen tápkialakítása miatt szumma 12A (és nem 18A!) egy PCIE csatira. Slussz.

A következő generációs VGA-k fogyasztásának emelkedésében egyáltalán nem vagyok olyan biztos. Szerencsére divat gyúrni fogyasztásra is, ahogy azt lehet a CPU-k körül is tapasztalni.

#2535 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:11

Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 7:58

Egy UPC választó varázslónak megadva a rákötni kívánt egységeket jött ki ez a termék (de ehhez én annyira nem értek)...  :think:

A 625-ös Enermaxot tökig terhelve reális a 900W, csakhogy a mai tünetmenteseknél az aktív PFC miatt a W és a VA érték kvázi megfeleltethető egymásnak, és a VA-re normált adat lesz a csúcs, mivel a védelem átfolyó áramerősséget mér. A PF=>1 esetén ugyanakkroa áram esetén a VA-ben adott érték lesz tehát a mérvadó (mivel a fesz változatlan marad), ha a tünetmentes márkás, minőségi darab. Szinuszos kimenetnél pedig az aktív PFC-től sem kell tartani.

#2536 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:54

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 0:18

...

Memória:
Minek vegyek 1333MHz-nél nagyobbat, ha azt csak OC üzemmódban tudnám használni, azt pedig nem akarok? Én bízom a GEil memóriában, ráadásul a választott alaplappal is együttműködik!

Merevlemez:
Nézd meg mit választottam és elégedett leszel!  ;)

Később megírom, hogy milyen alkalmazásokat fogok használni a leendő számítógéppel!

#2537 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 08:33

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 1:18

Meg az a Geil se.

Jó márka az, max Te nem ismered :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2538 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 14:58

Golden Emperor International Limited = Geil
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2539 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:55

Idézet: gemini - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 13:58

Golden Emperor International Limited = Geil

Köszi. :) Az ember mindig tanul.
Tényleg nem nagyon találkoztam eddig vele.

#2540 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:01

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:55

Köszi. :) Az ember mindig tanul.
Tényleg nem nagyon találkoztam eddig vele.

:eek: , érdekes, pedig szerintem van olyan nagy márka, mint pl. a corsair vagy az fsp

nagyon jó cuccokat gyárt az biztos :Đ

:up:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.