HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5081 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 01. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 01. 13:31

És ezzel megkíméli magát attól az örömtől, hogy "Ezt én raktam össze és úgy működik, ahogy kell.&

Jól tetszik érteni (vagyis, Pangea): azt írtam, belefáradtam, unom, stb. Még nem repkedtek kondik, meg hasonló horror-sztorik... ;D Amúgy kb. ugyanaz a meglátásom, mint nektek (ld. az előző választ is), uh. még várok picit... Köszi, mindenkinek!

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 01. 19:29 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5082 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 01. 20:17

1...Azért a tárgyilagosság kedvéért azt megjegyzem, hogy Gamer Benchmark-ok terén azért az í7 jól odatesz akármelyik mostani Phenomnak.

2 A számok makacs dolgok, a hit/élmény pedig ugye megint csak más kérdés, természetesen. Ha pedig a Bulldozer közel annyiba kerül majd, mint az i7, akkor megint csak nagyjából ugyanott vagyok, még anyagilag is (bár mint mondtam, nem ez az elsődleges motiváló tényező). Alaplapokat illetően (ismétlem magamat) az általad felsorolt típusok mindegyike bőven kerül annyiba mint bármelyik Z68, tehát ebben a szegmensben vaéóban el lehet azt felejteni, hogy "occsó AMD", de egyelőre még nem döntöttem semmit. Köszönöm szépen a részletes választ!

1. Ezt írtam ember. :omg:

2. Tudod mit? Jó lesz az a P4 még 3 évig amikorra kijön az USB 99+, meg a SATA 2012 meg a Megasatöbbi. :bolond:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5083 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 01. 20:17

Köszi szépen, ezeket már nézegettem. Nos, hát jól mondják az Asus lapján, hogy AMD a "csábítás", Intel meg a biztos(abb) jövő, szerintem. Azért a tárgyilagosság kedvéért azt megjegyzem, hogy Gamer Benchmark-ok terén azért az í7 jól odatesz akármelyik mostani Phenomnak. A számok makacs dolgok, a hit/élmény pedig ugye megint csak más kérdés, természetesen. Ha pedig a Bulldozer közel annyiba kerül majd, mint az i7, akkor megint csak nagyjából ugyanott vagyok, még anyagilag is (bár mint mondtam, nem ez az elsődleges motiváló tényező). Alaplapokat illetően (ismétlem magamat) az általad felsorolt típusok mindegyike bőven kerül annyiba mint bármelyik Z68, tehát ebben a szegmensben vaéóban el lehet azt felejteni, hogy "occsó AMD", de egyelőre még nem döntöttem semmit. Köszönöm szépen a részletes választ!

Az a helyzet arra felé haladunk hogy a cpu-ba beépitett vga lesz a divat a külső vga meg megszünik vagy aranyáron lesz mert gyártása nem kifizetödő és nem lesz többé tömegtermék.Abu valami szabványról is magyarázott ph-n ami fizikailag megszünteti hogy beletehssen az ember egy diszkrét vga-t az adott gépbe.Elég buziság ez így ahogy van de elég sok helyen olvasok erröl.Erre kell felkészülni.

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 01. 23:06 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5084 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 04:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 02. 00:11

2. Tudod mit? Jó lesz az a P4 még 3 évig
Ugyan... Ne vigyük már ilyen luxusba a dolgokat! Épp tegnap turkáltam a dobozaimban (kerestem vakakinek valamit) és találtam egy marék ISA-s I/O-kártyát 386/486-ba. Akad AT-s táp is, meg valahol egy 80-megás (!) vinyó is, csak egy pofás kis 386-os alaplap hiányzik, meg egy AT-s kasztli. Hát nem? ;D Újra komolyra fordítva: tisztában vagyok vele, hogy ha a jelent tekintem viszonyítási alapnak (P4), akkor szinte lehetetlen mellényúlnom, mert annál akármelyik tárgyalt cucc csak jobb: bármelyik lealázza, független attól, hogy AMD avagy Intel, tehát ez nem szempont. Ha viszont a jövőre is gondolok, akkor valóban ajánlatos észnél lenni és ez a "jövő" /pill. igen erősen egy Z68 felé billenti a mérleget, azt is leírom, miért? A helyzet az, hogy a 990FX ugyan már AM3+ (lásd fotó), de hivatalos megerősítés máig nincsen arra vonatkozólag, hogy ez majd vajon BIZTOSAN támogatja-e a Bulldozert (például, nincsen feltüntetve a manuálban sem, ezt meg tudjuk, mit jelent ugye: vagy-vagy, necces), AMD-pajtiéknál átmeneti időszak van, épp most... Továbbá, dj-nek abban is igaza van, hogy a nemzetközi helyzet tovább fokozódik, ugyanis az alaplapról a CPU-ba költöztették a memória-vezérlőt és ez még tovább bonyolítja a dolgokat, legalábbis szerintem. Komolyan nem az "Intel-hívőség" mondatja velem, hogy egyelőre valóban "no AMD", most (ezen a szép reggelen) legalábbis így látom. Tehát ma sem fogok semmit se rendelgetni még, ez idáig viszont már egészen biztos... ;o)

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: untitled2.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 05:04 -kor

#5085 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 06:17

És egy újabb Update (már rosszabb vagyok, mint a Norbi): http://www.hardocp.c...rboard_review/7 Itt éppen a csigabájt 990fx-valamin verik jól el a port, de a lényeg nem is ez, hanem: "I've seen chipsets and boards with teething problems plenty of times before but these 990FX boards seem to be especially problematic.", tehát, még a 990FX is küzd "gyermekbetegségekkel" és (szerintük) méghozzá, nem is akármilyenekkel! Szóval, hogyha AMD-t veszek, ez esetben maradnék a Crosshair Formula IV-nél (890FX), amit eredetileg is kinéztem, és nem érdekelne az újabb chipset, sem pedig a Bulldozer.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 06:26 -kor

#5086 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 07:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 01. 06:57

és most egyszer majd jól nem fogok, hanem szépen összerakják nekem! Nem fogom sajnálni a munkadíjat...

Alapvetően nem baj, ha összerakatod, mert félsz a szopástól. Ha összerakják, akkor nem garanciaidőben szopnak vele, hanem még előtte. A gépet viszont ne matricáztasd le. Bőven elég, ha az összerakás miatti szopást rájuk hárítod. A matricánál kínos, mikor egy vinyót sem tudsz beletenni, lehet hurcibáltatni a gépet mindenért. A matricázott konfig tényleg csak az abszolút laikus usereknek kitalált védelmi konstrukció.

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 01. 09:50

A bulldozert kell megvárni másnem arra jó lesz hogy az intelnek árat kell csökkentenie egy idő után.

Persze. Meg kell várni ezt, aztán amazt is, mire kihoznak egy harmadikat, azt is megvárni, aztán soha nem vesz semmit, közben meg a forint gyengül a picsába.

Ez az egész Mattsickák-féle történet túl van lihegve. Régi gépe van, kell neki új gép, most. A rendelkezésre álló pénzből meg kell venni a legjobb kihozható konfigot. Most. Nem azon rejszolni, hogy legcsúcsabb álomgép-e, meg hogyan teljesít a teszteken, mekkora lesz az elavulási idő, mi lesz fél év múlva. Vagy megfelel az igényeknek a gép, és egy darabig lehet arra használni, amire veszed, vagy nem teljesíti ezeket a feltételeket. Elavulásnál legfeljebb azt érdemes figyelembe venni, hogy ne legyen már most elavult csatolós cucc, mert akkor már a közeljövőben sem lehet majd bővíteni. Esetleg még a Win x86/x64 drivertámogatottság, linux kompatibilitás is lehet szempont. 250k-ból összeszerelési díjat is beleszámolva elég brutál konfigot ki lehet hozni, ami legalább 3 évig vagy tovább nem avul el lényegesen, a játékok úgyis fix hw-re írt konzolportok. Én a P4-es házat is megtartanám, gondolom ATX. A tápot is csak akkor kell cserélni, ha nincs benne elég delej plusz csatis VGA-hoz. SSD sem kell bele azonnal, még esni fog az áruk, később is bele lehet tolni egyet. Gépet kell venni, és használni, nem problémázni, álmodozni és Intel-AMD, NV-AMD hitvitákat folytatni, meg az 5x86-os és Duronos időkből kiindulni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5087 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 02. 08:01

...
Ez az egész Mattsickák-féle történet túl van lihegve. Régi gépe van, kell neki új gép, most. A rendelkezésre álló pénzből meg kell venni a legjobb kihozható konfigot. Most. Nem azon rejszolni, hogy legcsúcsabb álomgép-e, meg hogyan teljesít a teszteken, mekkora lesz az elavulási idő, mi lesz fél év múlva. Vagy megfelel az igényeknek a gép, és egy darabig lehet arra használni, amire veszed, vagy nem teljesíti ezeket a feltételeket. Elavulásnál legfeljebb azt érdemes figyelembe venni, hogy ne legyen már most elavult csatolós cucc, mert akkor már a közeljövőben sem lehet majd bővíteni. Esetleg még a Win x86/x64 drivertámogatottság, linux kompatibilitás is lehet szempont. 250k-ból összeszerelési díjat is beleszámolva elég brutál konfigot ki lehet hozni, ami legalább 3 évig vagy tovább nem avul el lényegesen, a játékok úgyis fix hw-re írt konzolportok. Én a P4-es házat is megtartanám, gondolom ATX. A tápot is csak akkor kell cserélni, ha nincs benne elég delej plusz csatis VGA-hoz. SSD sem kell bele azonnal, még esni fog az áruk, később is bele lehet tolni egyet. Gépet kell venni, és használni, nem problémázni, álmodozni és Intel-AMD, NV-AMD hitvitákat folytatni, meg az 5x86-os és Duronos időkből kiindulni.

Így van. Bele kell vágni és nem problémázni.

De az is lehet, hogy Macikák csak szopat minket, és a 3 hónapja összerakott i5-ös gépe mögül vigyorog.
Ki a rák tudja megállapítani, hogy egy-egy hozzászólást milyen gépen írtak meg.

Macikák: majd szólj, ha beüzemelted az új gépet.

És most... Kérjük a következő pácienst. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5088 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 02. 09:14

Így van. Bele kell vágni és nem problémázni.

De az is lehet, hogy Macikák csak szopat minket, és a 3 hónapja összerakott i5-ös gépe mögül vigyorog.
Ki a rák tudja megállapítani, hogy egy-egy hozzászólást milyen gépen írtak meg.

Macikák: majd szólj, ha beüzemelted az új gépet.

És most... Kérjük a következő pácienst. :D

Válaszolnék mindkettőtöknek -- röviden! @Raynes: nálad a pont, annyiban mindenképp, hogy 2007 őszén vétettem egy óriási hibát, amikor is úgy véltem, jó lesz még ez az utsó P4, hiszen úgyis jön a PCI-E 3.0, azt még kivárom. Sajnos, egy akkori újságcikkben (melyet azóta sem találok), azt olvastam, hogy nem lesz kompatibilis a meglévő 2.0-val, tehát úgyis új lapot kell venni, stb. Ezt valami másik topikban már írtam. Utóbb beláttam, hogy ez bődületes nagy hiba volt: ha akkor veszek valamilyen LGA775-ös BÁRMIT, ma nem lenne gondom. Tökéletesen megértettél, köszönöm! Azt viszont nem gondolom, hogy bármit is túllihegnék, mindösszesen arról van szó, hogy a fentiek fényében hogyha lehet, most ELŐRE szeretnék okos lenni és nem utólag, szerintem ez is érthető? @Zsivagoo: megigérem, hogy a tipródásommal nem terhelem túl a fórumot -- döntenem végül, úgyis csak egyedül nekem kell, ez igaz. Magam lennék a legboldogabb, ha egy vadi új gép mögül szopathatnám a fórumot, hidd el! ;p

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 08:26 -kor

#5089 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 08:25

"...most ELŐRE szeretnék okos lenni és nem utólag ..." -- Na ez az, ami nem megy.

#5090 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 02. 10:25

"...most ELŐRE szeretnék okos lenni és nem utólag ..." -- Na ez az, ami nem megy.

Halvány vigasz, hogy vannak még így páran, rajtam kívül is, szerte e világban... ;D Egyébként meg minek akkor ez a topik, ha nem azért, hogy egy gépvásárlás előtt lévő ember ezt másokkal megbeszélje? Minden HSZ-t köszönettel elolvastam, hát ez a topik erre van, vagy nem? :o Nem azon tipródok itt, hogy milyen színű alsót vegyek! ;DDD

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 08:33 -kor

#5091 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 09:31

Végülis, mára már eléggé kialakultak az alternatívák, úgy mint Intel: http://www.asus.hu/M...5/P8Z68_DELUXE/ és AMD (FX990 nem kell): http://www.asus.hu/M...air_IV_Formula/ A brand (Asus) részemről nem igazán alkuképes, anyagilag mind a kettő kb. ugyanannyiba fáj, az ideológia pedig szintén mellékes, hogy ki milyen hívő és hasonlók, uh. azt hiszem, egyelőre tényleg ennyi, aztán majd jól jelentkezem! És mégegyszer kösz, mindenkinek, minden HSZ-t. ;D

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 09:51 -kor

#5092 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 12:26

Amúgy tökmindegy bármilyen duálkóros szarral el lehet lenni manapság,nem a cpu számít játékokba hanem vga.Egy két multis játéknál kell max bikább cpu pl battlefieldf bc.
Hádédész..

#5093 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 02. 14:26

Amúgy tökmindegy bármilyen duálkóros szarral el lehet lenni manapság,nem a cpu számít játékokba hanem vga.Egy két multis játéknál kell max bikább cpu pl battlefieldf bc.

Kedves dj, a jelenlegi konfigomban az a hírhedt CPU-bottleneck vág alá a játékoknak. Hiába van benne 1-gigás 4670 AGP-s, kutyagumit se ér! CPU-t kéne cserélni, ahhoz meg már ugye mindent, egy egész komplett gépet. A többi cucc is olyan amilyen ("korának megfelelő", úgymond), tehát nem úszom meg, semmiképp. Annyi "engedmény" van, hogy netezni marad ez, mert arra jó még, ez a helyzet. Annyira ősi cuccok vannak ebben már, hogy a kasztlin kívül igazából mindent cserélhetnék, beleértve a tápot, az IDE-meghajtókat és a RAM-okat is persze -- eccerűen nem éri meg a legózás, szerintem. Anyagilag se, de melóban meg főként nem! Marad új gép a nulláról, és az a tiszta helyzet...

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: untitled1.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 13:04 -kor

#5094 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 02. 13:52

Kedves dj, a jelenlegi konfigomban az a hírhedt CPU-bottleneck vág alá a játékoknak. Hiába van benne 1-gigás 4670 AGP-s, kutyagumit se ér! CPU-t kéne cserélni, ahhoz meg már ugye mindent, egy egész komplett gépet. A többi cucc is olyan amilyen ("korának megfelelő", úgymond), tehát nem úszom meg, semmiképp. Annyi "engedmény" van, hogy netezni marad ez, mert arra jó még, ez a helyzet. Annyira ősi cuccok vannak ebben már, hogy a kasztlin kívül igazából mindent cserélhetnék, beleértve a tápot, az IDE-meghajtókat és a RAM-okat is persze -- eccerűen nem éri meg a legózás, szerintem. Anyagilag se, de melóban meg főként nem! Marad új gép a nulláról, és az a tiszta helyzet...

Egy magos ht-s p4 procival ne csodálkozzál.De már egy 11 ezer pénzbe kerülő e3500 is kétszer erősebb ennél,haver simán játszik egy ilyen procis gépen 3500mhz re huzta mondjuk.Én is játszok mindennel egy athlon2 x2 245-el meg egy hd5850 el.

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 02. 13:09 -kor

Hádédész..

#5095 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 02. 15:07

Egy magos ht-s p4 procival ne csodálkozzál.De már egy 11 ezer pénzbe kerülő e3500 is kétszer erősebb ennél,haver simán játszik egy ilyen procis gépen 3500mhz re huzta mondjuk.Én is játszok mindennel egy athlon2 x2 245-el meg egy hd5850 el.

Más gépein én is látom mi van, meg a Win se 10 perc alatt tölt be, ugye? ;D De ha már eccer buli van és fejlesztek, akkor nem olyat fogok venni, mint amilyet 4 éve kellett volna vennem, igaz?

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 13:12 -kor

#5096 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 02. 14:11

Más gépein én is látom mi van, meg a Win se 10 perc alatt tölt be, ugye? ;D De ha már eccer buli van és fejlesztek, akkor nem olyat fogok venni, mint amilyet 4 éve kellett volna vennem, igaz?

Jó csak még vársz 5 évet hogy hizitálsz,mert mindig lesz jobb cucc 1 hónap mulva amit kinézel most,a p4 meg már gyors netezésre vagy munkára most alkalmatlan.Tudom nekem is van itthon egy és az avicc nem is biztos hogy a proci gyenge ezekre a dolgokra hanem a chipszet elavult memória alrendszer lassú háttértár ilyen 50-60 megát tud kitolni magából.Ma meg már ddr3 van direkt link összeköttetés a proci meg a memó között,legfosabb új vinyó is 110-120 megával tudja lökni az adatokat.Ez igy egybe egyszerre gátolja meg a normális gyors reagálást egy régi gépen.
Hádédész..

#5097 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 02. 15:20

Jó csak még vársz 5 évet hogy hizitálsz,mert mindig lesz jobb cucc 1 hónap mulva amit kinézel most,a p4 meg már gyors netezésre vagy munkára most alkalmatlan.Tudom nekem is van itthon egy és az avicc nem is biztos hogy a proci gyenge ezekre a dolgokra hanem a chipszet elavult memória alrendszer lassú háttértár ilyen 50-60 megát tud kitolni magából.Ma meg már ddr3 van direkt link összeköttetés a proci meg a memó között,legfosabb új vinyó is 110-120 megával tudja lökni az adatokat.Ez igy egybe egyszerre gátolja meg a normális gyors reagálást egy régi gépen.

Nekem 3-4 évente van lehetőségem a (teljes) gépcserére. Nem azt mondom, hogy közbe nem veszek néha ezt-azt, de most ugye a teljes konfig, amiről beszélek és most nem szeretném elrontani! Nagyon szerencsétlen döntést hoztam 4 éve és ennek iszom mindmáig a levét, sajna... Másoknak is példa lehetne ez, hogy így NE! Egy ilyen-olyan, valamilyen újságcikk alapján komoly döntést hozni: hát inkább nem minősíteném magamat! Persze azt is tudom, hogy egyébként 2 havonta lehetne lapot cserélni (azt mindenképp), de nálam most már sajna, túl sok mindent kéne, ahogyan az előbb írtam...

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 02. 13:39 -kor

#5098 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 15:58

Bazz, nekem is mindenből újat kellett vennem. Ráadásul másik lakásba költözés után még tévém sem volt.

November, december, január, február tervezés és áresésre várás, oszt március elején szépen sorban megvettem mindent, és semmi sem az volt, amit januárban összeírtam, hanem jobb. 1 TB WD-ből meg kettő lett. Aztán 22" samsumg monitor + zajkeltő + bill. +egér.
A napokban 500 GB-s WD USB-s külső vinyó. Elektronikára költött kiadásom eddig ebben az évben bőven eléri és túl is haladja a 350 k-t.
Összespóroltam, és január óta nem hetente egyszer, hanem havonta csak egyszer megyek be a kedvenc sörözőmbe a régi ismerősökkel dumálni.

Családra, gyerekre, feleségre, egyebekre ne hivatkozz, mert akkor nem 250 k-ból kell új számítógépet venni, hanem monitorral együtt 100-120k-ból.

Egyébként meg : "A tett halála az okoskodás."

#5099 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 16:10

ramot /ddr3 / minden esetre most érdemes venni.Lent van az ára nagyon és ahogy hallani év vége felé emelkedni fog masszívan.
Hádédész..

#5100 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 17:50

Én úgy látom, az aki csak sima mezei felhasználást akar csinálni, az hosszútávon úgy jön ki legjobban, ha amikor szűkké válik az éppen aktuális gépe, akkor vesz egy másik alig használtat valamelyik gépőrülttől.
És persze megtanulja, hogyan lehet védekezni azoktól a szemétségektől, amelyek üreben zabálják a gép erőforrásait.
Ez utóbbiban nekem is erős hiányosságaim vannak.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.