HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5101 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 04. 01:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 02. 17:58

Bazz, nekem is mindenből újat kellett vennem. Ráadásul másik lakásba költözés után még tévém sem volt.

November, december, január, február tervezés és áresésre várás, oszt március elején szépen sorban megvettem mindent, és semmi sem az volt, amit januárban összeírtam, hanem jobb. 1 TB WD-ből meg kettő lett. Aztán 22" samsumg monitor + zajkeltő + bill. +egér.
A napokban 500 GB-s WD USB-s külső vinyó. Elektronikára költött kiadásom eddig ebben az évben bőven eléri és túl is haladja a 350 k-t.
Összespóroltam, és január óta nem hetente egyszer, hanem havonta csak egyszer megyek be a kedvenc sörözőmbe a régi ismerősökkel dumálni.

Családra, gyerekre, feleségre, egyebekre ne hivatkozz, mert akkor nem 250 k-ból kell új számítógépet venni, hanem monitorral együtt 100-120k-ból.

Egyébként meg : "A tett halála az okoskodás."

Tisztelt Uram, magára vette az inget, ami nem az öné. Én ezt elsősorban egy másik HSZ-ra gondolván nyilvánultam (visszanéztem, de nem találtam így hirtelen), ahol is valamelyik másik fórumozó írta, hogy ugyan, minek már egy új gép, a táp is maradhat, stb. Hát, én ezért tettem be az Everest-es képet, hogy világosan látszódjék, hogy a házon kívül SEMMI nem maradna, még a floppy meghajtó se, mert az új lapokon az már nincsen. Innét kezdve, ugye evidencia, hogy nem fogom megbontani, meg átlegózni a régi gépem, mert az értelme = 0. Ez még elketyeg így netezni, arra tökéletes, aztán ennyi! A tettre pedig, nemsokára sor kerül, csak előbb még vár rám egy műtét... ;D A HSZ legvégét egyébként végképp nem értem, hogy hogy jön ide a család, gyerek, kutya, macska stb. halmaz, de nem probléma. Szerintem én soha egy szót nem írtam ilyesmiről, de mindegy. :o

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 04. 01:13 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5102 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 02:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 08. 02. 19:50

Én úgy látom, az aki csak sima mezei felhasználást akar csinálni, az hosszútávon úgy jön ki legjobban, ha amikor szűkké válik az éppen aktuális gépe, akkor vesz egy másik alig használtat valamelyik gépőrülttől.
És persze megtanulja, hogyan lehet védekezni azoktól a szemétségektől, amelyek üreben zabálják a gép erőforrásait.
Ez utóbbiban nekem is erős hiányosságaim vannak.

Kedves Gyula, logikailag természetesen teljesen igazad van. Ezt a P4-et magam is használtan vettem (lap + CPU + RAM). A tulaja azért adta el, mert a jó kis Prescott hővédelme állandóan kikapcsolt, kezdetben nálam is! Aztán át lett rakva az egész egy Apevia-házba, és láss csodát, a jelenség megszűnt. A CPU-venti (gyári) most 2000-es fordulaton megy, és a baja 0. Így ment egyébként a kánikula kellős közepén is, és nem akart kikapcsolni. Nem azt mondom tehát, hogy a használt géppel való szórakozás nem ad sikerélményt, csak én már ráuntam, belefáradtam, kiégtem, stb. A megfelelő aláhúzandó, és mivel életemben még nem volt egy új gépem se, ezért most lesz. Másnak a HW összerakása az öröm, nekem meg ennyi átkínlódott év után az, ha összeraknak nekem egy újat, és én egy csavart nem húzok meg rajta, legalábbis kezdetben biztosan, nem! Ez pedig, részemről az érzelmi rész.

#5103 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 02:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 02:21

Kedves Gyula,

Megértelek és kívánom, sok örömöd legyen az új gépedben.

#5104 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 02:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 08. 04. 04:30

Megértelek és kívánom, sok örömöd legyen az új gépedben.

Nagyon szépen köszönöm!

#5105 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 07:09

Üdv a szakiknak!
Barátom számára szeretnék egy frissnek számító konfigot összetenni. Kb 80E forint van rá, ebbe kell beleférjen a ház, a táp, az alaplap, cpu, memória és vga. A vga nem prioritás.
Előre is köszönök minden javaslatot!
Kiegészítés: leginkább az alaplap, amiben a tanács jól jönne, prociból i3 az esélyes, vga-ból pedig, ami belefér a maradék összegbe. Továbbá, ha valaki nagyon keni az éppen aktuális ssd-trendeket, hálásan fogadnám a meglátásait a 30ezer környéki kategóriáról (egy 60 gigás ocz vertex2 most a befutó 36-ért). Az ssd ára természetesen nincs benne a fenti keretben!

Szerkesztette: Before 2011. 08. 04. 07:11 -kor

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#5106 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 09:09

Üdv a szakiknak!
Barátom számára szeretnék egy frissnek számító konfigot összetenni. Kb 80E forint van rá, ebbe kell beleférjen a ház, a táp, az alaplap, cpu, memória és vga. A vga nem prioritás.
Előre is köszönök minden javaslatot!
Kiegészítés: leginkább az alaplap, amiben a tanács jól jönne, prociból i3 az esélyes, vga-ból pedig, ami belefér a maradék összegbe. Továbbá, ha valaki nagyon keni az éppen aktuális ssd-trendeket, hálásan fogadnám a meglátásait a 30ezer környéki kategóriáról (egy 60 gigás ocz vertex2 most a befutó 36-ért). Az ssd ára természetesen nincs benne a fenti keretben!

Nos, itt jön be az AMD a képbe, szerintem! Ezt ne kötekedésnek vegye senki, hanem komoly JÓTANÁCSNAK ;D Mivel, hogy a legoccóbb i3-at is 26K körül mérik, így nem tudom, mennyire is fér bele a többi? http://www.aqua.hu/i...100-137073.html Szerk.: szerintem ma már a CPU határozza meg a dolgokat, ahhoz milyen deszkát, stb. Intelből én már csak 1155-öst vennék (veszek hamarosan, remélem), az AMD ugyan "várandós", van egy chipset, amihez 0 darab új CPU akad (990 FX) aztán majd egyszer ugye, kiizzadják a Bulldozert, de ha a jelenben, ill. korlátozott büdzsében gondolkodsz (vagy a barátod), akkor szerintem egy killer AMD-t inkább, 990FX-szel persze, amibe majd jól beledöngölheted a Bulldozert, ha lesz! ;D (A 890FX már inkább a jelen/múlt alternatívája, azzal nem fog menni.)

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 04. 08:24 -kor

#5107 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 08:55

JÓTANÁCS

Köszi a jótanácsot! Az emberem nem fog buldózert benyomogatni, meg semmit se a következő pár évben, szóval akármilyen vonzó is, jövőbeli technológiák nem igazán számítanak. Persze ettől még abszolút nyitott (vagyok) egy jó amd-s kombóra...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#5108 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 10:57

Köszi a jótanácsot! Az emberem nem fog buldózert benyomogatni, meg semmit se a következő pár évben, szóval akármilyen vonzó is, jövőbeli technológiák nem igazán számítanak. Persze ettől még abszolút nyitott (vagyok) egy jó amd-s kombóra...

Nagyon szívesen, ez esetben teret hagyok másoknak, de azt komolyan gondolom, hogyha az számít, hogy minél több teljesítményt a pénzért, akkor inkább AMD és az most más kérdés, hogy én Intelben gondolkodok (igaz, hogy nem 80K-ért). Szerintem ez utóbbi vág alá az elképzelésnek, de nagyon...

#5109 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 09:57

...Az emberem nem fog buldózert benyomogatni, meg semmit se a következő pár évben, szóval akármilyen vonzó is, jövőbeli technológiák nem igazán számítanak. Persze ettől még abszolút nyitott (vagyok) egy jó amd-s kombóra...

Kép

Ha elég az alaplapi VGA (HD4250) akkor lehet Athlon II X2 helyett Athlon II X4 640 és a 2 GB RAM helyett 4 GB.

Csak azt ajánlom, amivel magam is meg vagyok elégedve. :D

ui: ha lehet 90 eFt a keret akkor az X4 és a 4 GB RAM is belefér.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 08. 04. 09:43 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5110 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 04. 11:39

Kép

Ha elég az alaplapi VGA (HD4250) akkor lehet Athlon II X2 helyett Athlon II X4 640 és a 2 GB RAM helyett 4 GB.

Csak azt ajánlom, amivel magam is meg vagyok elégedve. :D

Egész kafa! A végén én is ilyet veszek, oszt a maradék zsetonból meg elutazok Thaiföldre... ;DDD

#5111 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 10:15

Nem elég az alaplapi vga, mert dualmonitort szeretne.

#5112 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 10:43

Egész kafa! A végén én is ilyet veszek, oszt a maradék zsetonból meg elutazok Thaiföldre... ;DDD

Csak azért, hogy sose tudj Thaiföldre utazni:

Kép

:]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5113 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 04. 12:17

Csak azért, hogy sose tudj Thaiföldre utazni:

Kép

:]

THX, Kicsit harmatos, de az irány jó! ;D Szerk.: ha minden igaz, hétvégén álmodom meg és adom le a végleges rendelést.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 04. 10:29 -kor

#5114 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 11:15

Mondjuk a rendelkezésre álló pénz mellett jó volna, ha a felhasználási célokat, speciális igényeket is megadnád a konfig kérésekor! Jó válaszokat csak jó kérdésekre lehet adni...

Az alaplapi (chipsetbe integrált) HD4200 sorozat is támogatja a dualmonitort, DE CSAK HDMI és analóg VGA VAGY DVI-D (digital) és analóg VGA kimeneteken. Azaz HDMI és DVI-D együtt NEM JÓ.

Szerk: Illetve előzetesen az alaplap leírását azért meg kell nézni!

Szerkesztette: StSanya 2011. 08. 04. 10:41 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5115 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 04. 12:40

Mondjuk a rendelkezésre álló pénz mellett jó volna, ha a felhasználási célokat, speciális igényeket is megadnád a konfig kérésekor! Jó válaszokat csak jó kérdésekre lehet adni...
Így van! Nálam mondjuk, GAME + JÁTÉK, minden egyébre van még másik 2 gép ;D

#5116 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 04. 11:15

Akkor a HD6670 VGA kártya megoldja neki.

#5117 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 08:55

Nos, itt jön be az AMD a képbe, szerintem! Ezt ne kötekedésnek vegye senki, hanem komoly JÓTANÁCSNAK ;D Mivel, hogy a legoccóbb i3-at is 26K körül mérik, így nem tudom, mennyire is fér bele a többi? http://www.aqua.hu/i...100-137073.html Szerk.: szerintem ma már a CPU határozza meg a dolgokat, ahhoz milyen deszkát, stb. Intelből én már csak 1155-öst vennék (veszek hamarosan, remélem), az AMD ugyan "várandós", van egy chipset, amihez 0 darab új CPU akad (990 FX) aztán majd egyszer ugye, kiizzadják a Bulldozert, de ha a jelenben, ill. korlátozott büdzsében gondolkodsz (vagy a barátod), akkor szerintem egy killer AMD-t inkább, 990FX-szel persze, amibe majd jól beledöngölheted a Bulldozert, ha lesz! ;D (A 890FX már inkább a jelen/múlt alternatívája, azzal nem fog menni.)

Ne zavarjon hogy a gigabyte még a legolcsóbb nforce630 ból is csinált bulldozer kompatibilis lapot,msi meg minden am3 lapjához ad ki biost hogy kezelje majd.Magyarán ez az amd hangoztatása hogy csak új lapkakészletek kezelik kamu,gondolom a gyártóknál már rég van a cpu böl prototipus azért is tudnak termékükhöz áttervezést csinálni.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5118 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 04. 13:07

Ne zavarjon hogy a gigabyte még a legolcsóbb nforce630 ból is csinált bulldozer kompatibilis lapot,msi meg minden am3 lapjához ad ki biost hogy kezelje majd.Magyarán ez az amd hangoztatása hogy csak új lapkakészletek kezelik kamu,gondolom a gyártóknál már rég van a cpu böl prototipus azért is tudnak termékükhöz áttervezést csinálni.

Már miért zavarna? Amúgy írták, hogy nem kell Bulldozer, meg szerintem nekem se...

#5119 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 12:22

Már miért zavarna? Amúgy írták, hogy nem kell Bulldozer, meg szerintem nekem se...

Csak azt láttam hogy rugózol itten 30-40 ezres lapokkal miközbe 14 ért van bull kompatibilis lap.Intelesbe is van sandy alá 16 ért már lap.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5120 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 04. 11:27

ha minden igaz, hétvégén álmodom meg és adom le a végleges rendelést.

Szeretnénk látni, hogy mit álmodtál. Akár az ipon gépösszerakójával is megteheted aztán tolsz egy képet nekünk.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.