HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5361 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 01. 06:06

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 28. 17:40

Te tudod így lesz egy komoly géped egy 5 évvel ezelőtti tudású megjelenítővel,nulla értelme szerintem.:)

A másdik generációs core i-kben lévő HD Grapchics 2000/3000 nem épp öt éves képességű GPU, de természetesen nem is játékra való. Másra viszont jó lehet.
Érdemes beleolvasni az Adobe ajánlásaiba. :)

Idézet

Optimize performance | Lightroom

[...]
Video cards

Lightroom requires a video card that can run the monitor at its native resolution. Built-in, default cards that ship with most desktop or laptop systems typically suffice for Lightroom.

Be sure to keep the graphics driver software up to date.
[...]

"This world is not like mine
This future's far behind"

#5362 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: SikE - Dátum: 2011. 09. 01. 07:06

A másdik generációs core i-kben lévő HD Grapchics 2000/3000 nem épp öt éves képességű GPU, de természetesen nem is játékra való. Másra viszont jó lehet.
Érdemes beleolvasni az Adobe ajánlásaiba. :)

Ja, natív felbontásban ad képet. Ezt mostanában már bármilyen integrált fostaliga tudja.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5363 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 10:11

Kösz srácok az ajánlásokat, én is hasonlóra gondoltam :)

Majd megnézem hogy esetleg az ODD-t át lehet e menteni a régi gépéből aki kérte az újat hátha azt a 4-5K-t bel tudom invesztálni a VGA-ba :)

#5364 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 09. 01. 11:11

Kösz srácok az ajánlásokat, én is hasonlóra gondoltam :)

Majd megnézem hogy esetleg az ODD-t át lehet e menteni a régi gépéből aki kérte az újat hátha azt a 4-5K-t bel tudom invesztálni a VGA-ba :)

Általában van IDE port alaplapon (talán csak az USB3 és SATA3 féle lapokon nem) és ha még 80 eres IDE kábel is van, akkor minden további nélkül menni fog.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5365 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 31. 15:05

nem :) néha megingok, de azért kezdek egyre biztosabb lenni a dolgaimban....

Khmmm.... "néha"? :-p

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 31. 15:05

csak kár, h sztem iponról fogom venni a gépem, de folyton változik a kínálat...egyik nap még van Asrock Z68 Extreme 4 Gen3, másnap már nincs, pedig nagyon szimpi lapnak tűnik, sokkal inkább, mint az "alap" extreme 4-es, most betettem a helyére, ASUS z68 pro lapot, pár ezressel drágább, de mostmár 250 körülre leszorítottam z árat :)

Na igen... a webáruházak kínálata bizony elég gyorsan változik. Azért lássuk be, ha valaki több hétig (hónapig) tervez egy konfigurációt, akkor könnyen beleszaladhat abba, hogy soha nem vásárol számítógépet. Mert mire összeállítja azt, ami neki szimpatikus, akkor kiderül, hogy valamelyik hardverelemből nincsen, ezért újratervezi a konfigurációt, újabb hetek telnek el... s kezdődik minden előröl. :-)

Az előző oldalon feltett kérdéseddel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a "Prolimatech Genesis" jelenleg a legerősebb CPU hűtő. A "Noctua D-14" szorosan ott van mellette.

Viszont mindkettő meglehetősen "terebélyes". Kapásból nem tudom, hogy az általad kiválasztott "Kingston HyperX Grey" modulok a saját RAM hűtésükkel milyen magasak. De egyáltalán nem biztos, hogy a "Genesis" alatt elférnek. (Ennek előtte nem árt utánanézned.)

Ráadásul a "Genesis" kialakítása olyan, hogy ha felszerelted, akkor a RAM-okhoz egyáltalán nem férsz hozzá. Bármikor, ha esetleg cserélni kell a RAM-okat, akkor a CPU hűtőt is le kell szerelned, hogy a memória modulokhoz hozzáférj.

A "Noctua D-14" kapcsán is írták, hogy komolyabb RAM hűtéssel rendelkező modulok esetén nem szerelhető fel. (Vagy fordítva: ha ilyen hűtőt szerelsz a processzorra, akkor csak RAM hűtés nélküli modulok férnek el alatta.)

Ezeket nem árt figyelembe venni, ha esetleg a fenti két hűtő valamelyikét választod!

Az is fontos szempont, hogy átlagos szélességű (magasságú) MIDI ATX házban ezek egyike sem fér el. Egyébként jól mondod... a "Genesis"-re erősen ajánlott két ventillátort felszerelni.

Viszont nem a "Coolink SWiF2"-t, mert azok rendszerhűtőként hatékonyak, CPU hűtő bordáira szerelve viszont kevésbé. A "Genesis"-re a 14 cm-es, P"rolimatech Vortex Blue Wings" ventillátorokat érdemes szerelni. Hatékonyabbak, egyúttal halkabbak még a SWiF2 ventillátoroknál is. Az egyik legjobb ventillátor a piacon. Az áruk nagyjából a SWiF2-vel megegyezik; 3.000 forint körül megkapod a Vortex Blue-t.

Hátránya, hogy kevés helyen kapható. Talán ez a bolt az egyetlen. /Forrás: www.pcgear.hu/

Előnye, hogy a SWiF2-vel szemben 14 cm-es méretben is kapható. Ha lehetőséged van rá, s a számítógépház engedi, akkor érdemes 14-es ventiket választani. Még nagyobb esélyed lesz, hogy akár 4-5 db hátventillátor esetén is halk működésű lesz a konfigurációd.

Egyébként a SWiF2 12 cm-es ventillátorai is jól (és halkan) funkcionálnak házventillátorként. Az 1200 típus max. fordulaton 800 RPM-el megy; szinte hangtalan. A 120P max. fordulaton (1700 RPM) már elég hangos, de ha leszabályozod, hogy max. 1100-1200 RPM körül menjen, akkor ez nem jelent problémát.

S ha már a számítógépház is szóba került... a korábban felsorolt fontos szempontokon túl a "Prolimatech Genesis", vagy a "Noctua D14" használata mellett arra sem árt figyelni, hogy ezek az közel 1 kg-s hűtők elég komoly felfogatást igényelnek. Egyúttal jó teherbírású oldallapot is. A 10.000 forint körüli árkategóriában is vannak jól használható házak, de ezek mindegyike ennyi pénzért "papírvékony" fémből készült.

Én a magam részéről ilyen "nyeklő-nyakló" házba egy Hyper TX3-nál nagyobb hűtőt be nem szerelnék, az biztos.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5366 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 09. 01. 12:32

Khmmm.... "néha"? :-p

Na igen... a webáruházak kínálata bizony elég gyorsan változik. Azért lássuk be, ha valaki több hétig (hónapig) tervez egy konfigurációt, akkor könnyen beleszaladhat abba, hogy soha nem vásárol számítógépet. Mert mire összeállítja azt, ami neki szimpatikus, akkor kiderül, hogy valamelyik hardverelemből nincsen, ezért újratervezi a konfigurációt, újabb hetek telnek el... s kezdődik minden előröl. :-)

Az előző oldalon feltett kérdéseddel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a "Prolimatech Genesis" jelenleg a legerősebb CPU hűtő. A "Noctua D-14" szorosan ott van mellette.

Viszont mindkettő meglehetősen "terebélyes". Kapásból nem tudom, hogy az általad kiválasztott "Kingston HyperX Grey" modulok a saját RAM hűtésükkel milyen magasak. De egyáltalán nem biztos, hogy a "Genesis" alatt elférnek. (Ennek előtte nem árt utánanézned.)

Ráadásul a "Genesis" kialakítása olyan, hogy ha felszerelted, akkor a RAM-okhoz egyáltalán nem férsz hozzá. Bármikor, ha esetleg cserélni kell a RAM-okat, akkor a CPU hűtőt is le kell szerelned, hogy a memória modulokhoz hozzáférj.

A "Noctua D-14" kapcsán is írták, hogy komolyabb RAM hűtéssel rendelkező modulok esetén nem szerelhető fel. (Vagy fordítva: ha ilyen hűtőt szerelsz a processzorra, akkor csak RAM hűtés nélküli modulok férnek el alatta.)

Ezeket nem árt figyelembe venni, ha esetleg a fenti két hűtő valamelyikét választod!

Az is fontos szempont, hogy átlagos szélességű (magasságú) MIDI ATX házban ezek egyike sem fér el. Egyébként jól mondod... a "Genesis"-re erősen ajánlott két ventillátort felszerelni.

Viszont nem a "Coolink SWiF2"-t, mert azok rendszerhűtőként hatékonyak, CPU hűtő bordáira szerelve viszont kevésbé. A "Genesis"-re a 14 cm-es, P"rolimatech Vortex Blue Wings" ventillátorokat érdemes szerelni. Hatékonyabbak, egyúttal halkabbak még a SWiF2 ventillátoroknál is. Az egyik legjobb ventillátor a piacon. Az áruk nagyjából a SWiF2-vel megegyezik; 3.000 forint körül megkapod a Vortex Blue-t.

Hátránya, hogy kevés helyen kapható. Talán ez a bolt az egyetlen. /Forrás: www.pcgear.hu/

Előnye, hogy a SWiF2-vel szemben 14 cm-es méretben is kapható. Ha lehetőséged van rá, s a számítógépház engedi, akkor érdemes 14-es ventiket választani. Még nagyobb esélyed lesz, hogy akár 4-5 db hátventillátor esetén is halk működésű lesz a konfigurációd.

Egyébként a SWiF2 12 cm-es ventillátorai is jól (és halkan) funkcionálnak házventillátorként. Az 1200 típus max. fordulaton 800 RPM-el megy; szinte hangtalan. A 120P max. fordulaton (1700 RPM) már elég hangos, de ha leszabályozod, hogy max. 1100-1200 RPM körül menjen, akkor ez nem jelent problémát.

S ha már a számítógépház is szóba került... a korábban felsorolt fontos szempontokon túl a "Prolimatech Genesis", vagy a "Noctua D14" használata mellett arra sem árt figyelni, hogy ezek az közel 1 kg-s hűtők elég komoly felfogatást igényelnek. Egyúttal jó teherbírású oldallapot is. A 10.000 forint körüli árkategóriában is vannak jól használható házak, de ezek mindegyike ennyi pénzért "papírvékony" fémből készült.

Én a magam részéről ilyen "nyeklő-nyakló" házba egy Hyper TX3-nál nagyobb hűtőt be nem szerelnék, az biztos.

hmm...na ennek akkor utánanézek, vmi ugy látom mindíg közbe jön :s Egyébként sztem a kingston ramok beférnek a prolimatech alá, 4,82 mm a víszintes irányú hűtő alatt a hely...általában a ramoknál nincs leírva, h milyen nagyok, de utánanézek. azóta már néztem bele ASUS lapot is, amint láthattad, és sikerült leredukálni 250 körülre. a CM 690 II adv. bejsejében vajon elfér a prolimatech? midi háznak midi ház....de... azért csak elég nagy, nem? a prohardveren azt írták, h abban kb minden elfér, még gy is. más: hha 690-be teszem a genesis,t akkor annak a hátlapja aézrt cask megbírja, azm ár 20k"os ház, szóval...csak elég neki, nem?

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5367 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 14:41

Hmmm, tetszetős ez a Prolimatech Genesis, a RAM modulok felett 48,2 mm-re van, a Kingston HyperX Genesis Grey (KHX1600C9D3X2K2/8GX) modulok magassága pedig 30 mm.

Viszont, pl. Kingston T1 (61 mm), Corsair Vengeance (52,5 mm) és Dominator GT (54 mm) felejtős...

http://www.prolimate...bid=804#showtab

http://www.valueram....9D3X2K2_8GX.pdf
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5368 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 14:41

dupla...

Szerkesztette: StSanya 2011. 09. 01. 14:42 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5369 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 01. 15:41

Hmmm, tetszetős ez a Prolimatech Genesis,

Nagyon tetszetős palifogó ez a fajta „memóriahűtés", és ráadásul teljesen felesleges :)

(Mit is akar ez a marhaság? Ha lefele fúj, akkor ráfújja a meleg levegőt a memóriára meg a hidakra. Ha szív, akkor a memóriáról meg a hidakról „leszívott" meleggel „hűti" a processzort? :smoker:)

(Mellékesen: a memóriacellák hűtését bőségesen el tudja látni a tisztességes ház, tisztességes szellőzése, legfeljebb a passzív bordák adnak valamit a látványnak.)

A többi meg… no hagyjuk… :D

Szerkesztette: Eleanor 2011. 09. 01. 15:53 -kor

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5370 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 16:00

dupla...

Mellékesen már ha 17000 forintos hűtés:

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5371 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 09. 01. 16:52

Nagyon tetszetős palifogó ez a fajta „memóriahűtés", és ráadásul teljesen felesleges :)

Régi kalorikus gépész professzorom fogná a fejét. Egy "jól megtervezett, elegendően nagy" hűtőbordával el lehet azt érni, hogy a RAM csipek nem hogy hűlnének, hanem éppen jobban melegszenek. :omg: Pláne szarul szellőző házban. - Minden venti vagy csak befele fúj, vagy csak kifele. :nevet:

#5372 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 02. 04:11

Hmmm, tetszetős ez a Prolimatech Genesis, a RAM modulok felett 48,2 mm-re van, a Kingston HyperX Genesis Grey (KHX1600C9D3X2K2/8GX) modulok magassága pedig 30 mm.

Viszont, pl. Kingston T1 (61 mm), Corsair Vengeance (52,5 mm) és Dominator GT (54 mm) felejtős...

http://www.prolimate...bid=804#showtab

http://www.valueram....9D3X2K2_8GX.pdf

Ez a hűtő így komoly baromság :-( . A RAM-ok hűtéséről annyit, hogy míg az RD-k esetében indokolt volt, a DDR-eknél legfeljebb az intenzív tuningnál volt hatása, a DDR2-nél már széles alkalmazásban tökfelesleges, a DDR3 meg még kevesebbet fogyaszt annál, mintegy 30%-kal..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5373 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 05:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 01. 11:00

Ja, natív felbontásban ad képet. Ezt mostanában már bármilyen integrált fostaliga tudja.

A kérdés nem is ebben a formában merül fel. Hanem hogy kell-e ennél több... Ezért írtam, hogy ha nem, legfeljebb később veszek egy diszkrét VGA-t...

szerk: nem elhanyagolandó az sem, hogy a külön VGA plusz fogyasztást és melegedést jelent, ami végső soron drágább, és ugyanolyan hőmérsékletre hűtve zajosabb gépet fog adni...

Szerkesztette: SikE 2011. 09. 02. 05:25 -kor

#5374 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 06:54

Üzenet megtekintéseIdézet: SikE - Dátum: 2011. 09. 02. 06:23

A kérdés nem is ebben a formában merül fel. Hanem hogy kell-e ennél több... Ezért írtam, hogy ha nem, legfeljebb később veszek egy diszkrét VGA-t...

szerk: nem elhanyagolandó az sem, hogy a külön VGA plusz fogyasztást és melegedést jelent, ami végső soron drágább, és ugyanolyan hőmérsékletre hűtve zajosabb gépet fog adni...

Valószínüleg kelleni fog majd a "több". Hobbi, munka stb.-hez kapcsolódó alkalmazások vagy kérni fogják, vagy futásidőben meghálálják az IGP-nél erősebb grafikus teljesítményt.

Drágább: persze, mert pénzbe kerül, a hőmérséklet és zaj növekedés meg nem biztos, hogy bekövetkezik ésszerű tervezés és odafigyelés esetén.

#5375 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 02. 07:54

Valószínüleg kelleni fog majd a "több". Hobbi, munka stb.-hez kapcsolódó alkalmazások vagy kérni fogják, vagy futásidőben meghálálják az IGP-nél erősebb grafikus teljesítményt.

Majd beruházok egyre, ha igénylik.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 02. 07:54

Drágább: persze, mert pénzbe kerül, a hőmérséklet és zaj növekedés meg nem biztos, hogy bekövetkezik ésszerű tervezés és odafigyelés esetén.

Épp hogy igykeszem ésszerűen tervezni, igyekszem minimalizálni az eszközöket (hő- és zajforrásokat), mert egy mini házam lesz, és bármi nem fér el benne (pl. egy CM Hyper 212 necces...). Bár jónak tűnik a szellőzése, tervezése, ha összrakom, akkor látom majd, hogy milyen odabent a klíma, mit kell esetleg változtatni (plusz egy házventi, másik processzorhűtő, stb). Igyekeztem volna minél hamarabb összerakni, hogy a nyári melegben is tudjam tesztelni, mert nincs otthon légkondi, és volt mostanság 30 fok is otthon... Csak hát nem jött meg a ház...

#5376 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 02:33

És, ezennel jelentkezem ismét... Megtisztelvén azon rajongóim, akik neadjisten nyomon követik a sorsomat (és az új gépemét is, persze). Csak egy picit lesz OFF, ezért elnézésed kérem, kedves didyman (igen, én is megkedveltelek ;o)))) Tehát, röviden! A műszaki szívás után (hibás HDD, ami immár a szervíz szerint is OK.), az a "drága" bankom tett jól keresztbe nekem. Az történt ugyanis, hogy egyik családtagom "bankolt" és a bank erre szíveskedett leemelni 200K-t az ÉN bankszámlámról... ;o Jó a rosszban, hogy a pénz úgymond "családon belül" maradt. 80K már itt van nálam KP.-ben, 200K (ami "elveszett" a bank tévedése miatt), meg majd jól hozzájön, uh. rendkívül jók az esélyek, hogy az új gépemet akár még e héten, át is vehetem! Nem ma, mert a mai napon még dolgozom, természetesen. Persze, szigorúan KP., a hitel az NO, thanks! ;p Ami ENNYIRE kibaxottul elátkozott, mint Macikák új gépe, az már CSAK jó lehet, ugye... ;D

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 06. 02:40 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5377 Felhasználó inaktív   tibee77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 07. 21:39

Egy gyors kérdésem lenne.Nagyon nagy gáz lenne, ha a gépemben lévő 667mhz-es ddr2es Kingston memóriák mellé vennék 800mhz-est vagy 1066-osat?Az alaplap tudja kezelni azzal nincs gond, gondolom az 1066-os vagy 800-as csak 667mhz-en működne de azon kívül van valamilyen rossz hatással egymásra a két különböző memória modul?Két 1 gigás van a gépben most de nincs pénzem 4gigányi memóriát venni annak ellenére hogy nem drágák már mostanában illetve nincs szívem csak úgy kidobni a régieket.A választ előre is köszi.

#5378 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: tibee77 - Dátum: 2011. 09. 07. 22:39

Egy gyors kérdésem lenne.Nagyon nagy gáz lenne, ha a gépemben lévő 667mhz-es ddr2es Kingston memóriák mellé vennék 800mhz-est vagy 1066-osat?Az alaplap tudja kezelni azzal nincs gond, gondolom az 1066-os vagy 800-as csak 667mhz-en működne de azon kívül van valamilyen rossz hatással egymásra a két különböző memória modul?Két 1 gigás van a gépben most de nincs pénzem 4gigányi memóriát venni annak ellenére hogy nem drágák már mostanában illetve nincs szívem csak úgy kidobni a régieket.A választ előre is köszi.

Nem minden lap/prociba lévő memória vezérlő csipi a 4 modult pláne ha több oldalasak.Igy hogy nem irtad milyen lap+proci párosról szól a történet,nemtudok közelebbit mondani.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5379 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 22:33

Mindkettőtöknek igaza van. Ha az a gond nem áll fent, amiről djculture írt, még az esetben is mindegyik RAM csak a leglassabb, 667-en fog működni.

#5380 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 00:02

Ide kívánkozik még egy klasszikus -- nekem, a kedvencem! ;DDD http://www.legalja.h...015_feriba.html

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 08. 00:02 -kor

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.