HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5681 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 07. 22:54

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 05. 14:40

Nem hiszem, kingmax pl elég brutálisat drágult, olcsóbb a kingston. Egyik se 2 százalékkal drágult.
[..]
Az a szerény áremelkedés nálunk a forint romlás és a gazadasági helyzet /szálitási díjak,benzin stb/ miatt brutális is lehet.

Mondasz valamit. Sajnos annyira gyenge a forint, hogy ha dollárban, vagy EURO-ban emelkedik valaminek az ára, akkor azt mi nagyon megérezzük. :-(

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 01. 05. 17:59

Épp ma futott be a boltba, szal már mindegy. Azért köszi :respect:
Meglássuk' mi lesz, igazából csupa jókat olvastam/olvasok róla neten (természetesen hibák ennél is előfordulnak, mint mindennél) reméljük a legjobbakat.

No hát akkor egy kalappal! ;-) Majd légyszíves írj egy kicsit részletesebb beszámolót, amikor már lesz némi gyakorlati tapasztalatod a működéséről!

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 08:08

Na, nagyjából összeállt a konfig. [..]
Ház CoolerMaster Elite 335U vagy BITFENIX Shinobi 12k vs 16k, mindkettő alsótápos
Táp FSP Hexa 500 vs Corsair CX500 15k vs 18k, én a Corsairt preferálom, majd a végösszeg eldönti. A Hexának van elég hosszú a vezetéke alsó tápos házakhoz?

Az alsótápos házak előnye, hogy a tápegység nem a számítógép belsejében keringő meleg levegőt szívja be, ezáltal nő az élettartama.

A fent említett két tápegység közül a Hexa megbízható darab, de emlékeimből úgy sejlik fel, hogy nem elég hosszúak a kábelei alsó tápos házakhoz.

A Corsair CX sorozat esetében pedig úgy tudom, csak a 400-as Seasonic beles, a többi modellt valamelyik "gagyi" gyártó készíti, és ennek köszönhetően nem ajánlott egyik sem.

Ha olvasol PH-t, akkor a "Milyen tápegységet vegyek?" témában kérdezz rá! Írogat oda rendszeresen egy-két Didyman "kaliberű" tápguru. :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 08:08

Procihoz gondolom azért érdemes lenne valami hűtő a stock helyett. Mit ajánlatok? Arctic Freezer 13 Pro?
Árakat iPon, Aqua és a PH-s apró alapján néztem, de ha van érdemes hely, ajánljatok kérlek még boltot.

A CPU hűtő típusa attól függ, hogy mennyit szánsz a célra. (Plusz a kiválasztott számítógépháztól is, mert egy CM Elite házba én nem mernék egy 800-1000 grammos bordával szerelt hűtőt beépíteni.)

Hogy melyik boltban érdemes vásárolni? Az Ipon-t nagyon sokan dícsérik a korrekt garanciális ügyintézése miatt, nekem viszont nem szimpatikus az, hogy "lenyeli" a garanciát. (Pl. az FSP Aurum tápegységek a gyári 5 év jótállás helyett, csak 2 év jótállással kerülnek forgalmazásra, az Arctic hűtőkre 3 év helyett, csak 1 évet adnak, stb.)

Mondjuk ilyet tapasztaltam az Aqua esetében is egyes termékeknél. Ha ez téged nem zavar, akkor nagy általánosságban kijelenthető, hogy az Ipon árai az alacsonyabbak közé tartoznak. Tehát érdemes lehet egy komplett konfigurációt összeállítani náluk. (A másik variáció, hogy használod a www.argep.hu oldalt, és megkeresed, hogy adott alkatrész melyik üzletben a legolcsóbb, és ott rendeled meg.)

Megjegyzem én egy CPU hűtő esetében ragaszkodnék ahhoz, hogy a termékre min. 2, de inkább 3 év jótállás legyen (és akkor még nagyon visszafogott voltam). Egy ventilátor esetében nem példa nélkül álló eset, hogy hónapokon, vagy max. 1-2 éven belül meghibásodik.

Szerkesztette: Piftuka 2012. 01. 07. 22:57 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5682 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 07. 23:54

A Corsair CX sorozat esetében pedig úgy tudom, csak a 400-as Seasonic beles, a többi modellt valamelyik "gagyi" gyártó készíti, és ennek köszönhetően nem ajánlott egyik sem.

Szia Piftuka, BUÉK! A CX-sorozatnál a gagyitron, kínai kondik a problémásak, elsősorban. Az egész "Builder Series" kerülendő sorozat, mert necces. Nekem VX450 van a legkisebb gépemben, és HX650 az újban. Ezek közül mindkettő Seasonic-beles és japán-kondis -- de ez a prémium az árukban is megmutatkozik, természetesen.

Szerkesztette: Macikák 2012. 01. 07. 23:21 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5683 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 07. 22:54

Mondasz valamit. Sajnos annyira gyenge a forint, hogy ha dollárban, vagy EURO-ban emelkedik valaminek az ára, akkor azt mi nagyon megérezzük. :-(

No hát akkor egy kalappal! ;-) Majd légyszíves írj egy kicsit részletesebb beszámolót, amikor már lesz némi gyakorlati tapasztalatod a működéséről!

Az alsótápos házak előnye, hogy a tápegység nem a számítógép belsejében keringő meleg levegőt szívja be, ezáltal nő az élettartama.

A fent említett két tápegység közül a Hexa megbízható darab, de emlékeimből úgy sejlik fel, hogy nem elég hosszúak a kábelei alsó tápos házakhoz.

Ha olvasol PH-t, akkor a "Milyen tápegységet vegyek?" témában kérdezz rá! Írogat oda rendszeresen egy-két Didyman "kaliberű" tápguru. :-)

A CPU hűtő típusa attól függ, hogy mennyit szánsz a célra. (Plusz a kiválasztott számítógépháztól is, mert egy CM Elite házba én nem mernék egy 800-1000 grammos bordával szerelt hűtőt beépíteni.)

Hogy melyik boltban érdemes vásárolni? Az Ipon-t nagyon sokan dícsérik a korrekt garanciális ügyintézése miatt, nekem viszont nem szimpatikus az, hogy "lenyeli" a garanciát. (Pl. az FSP Aurum tápegységek a gyári 5 év jótállás helyett, csak 2 év jótállással kerülnek forgalmazásra, az Arctic hűtőkre 3 év helyett, csak 1 évet adnak, stb.)

Mondjuk ilyet tapasztaltam az Aqua esetében is egyes termékeknél. Ha ez téged nem zavar, akkor nagy általánosságban kijelenthető, hogy az Ipon árai az alacsonyabbak közé tartoznak. Tehát érdemes lehet egy komplett konfigurációt összeállítani náluk. (A másik variáció, hogy használod a www.argep.hu oldalt, és megkeresed, hogy adott alkatrész melyik üzletben a legolcsóbb, és ott rendeled meg.)

Megjegyzem én egy CPU hűtő esetében ragaszkodnék ahhoz, hogy a termékre min. 2, de inkább 3 év jótállás legyen (és akkor még nagyon visszafogott voltam). Egy ventilátor esetében nem példa nélkül álló eset, hogy hónapokon, vagy max. 1-2 éven belül meghibásodik.

Köszi, akkor asszem Hexa lesz, aztán veszek hozzá hosszabbítót (gondolom van). Corsairt szeretem, volt 650es TX, meg CX430 is, előbbi el is szállt 3 év után, de nem vitt magával semmit, meg volt rá gari is még.
Még a GX450es CoolerMastert ajánlották, de majd meglátom. Bár gondolom nem lényeges igazán ebből a szempontból, hogy i5 2500k vagy i7 2600k lesz.

Alaplapon most leginkább az MSI P67A-C43 B3-on gondolkodom.
Igazából minden azon fog eldőlni, hétfőn milyen árakat adnak meg a PHs aprón (már ha akkor még ingyenes lesz).
KomposztWC

#5684 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 11:34

AM2-es lapba mi a legtöbb magos processzor, ami belemegy?
Már nem érdekes ...

Szerkesztette: Sparow2 2012. 01. 08. 11:46 -kor

#5685 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:12

150K ból mit érdemes összerakni ha játékra kell elsősorban?
Ipon összerakósdi tökéletes lenne :)

Ház+táp+odd is kellene. monitor meg egyéb periféria nem.

#5686 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 08. 11:34

Már nem érdekes ...

Miért? Megvan a megoldás?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5687 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 01. 07. 23:19

Szia Piftuka, BUÉK! A CX-sorozatnál a gagyitron, kínai kondik a problémásak, elsősorban. Az egész "Builder Series" kerülendő sorozat, mert necces.[..]

Boldog új évet kívánok én is Neked!

A CX sorozatból a 400-as kiváló minőségű, mert annak a belsejét a Seasonic gyártotta. A többi tényleg vacak. Amúgy általában a kondik szoktak problémásak lenni egy tápegység esetében, valamint az, ha nincsen felszerelve a szükséges védelmekkel.

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 08. 00:00

Köszi, akkor asszem Hexa lesz, aztán veszek hozzá hosszabbítót (gondolom van). Corsairt szeretem, volt 650es TX, meg CX430 is, előbbi el is szállt 3 év után, de nem vitt magával semmit, meg volt rá gari is még.
Még a GX450es CoolerMastert ajánlották, de majd meglátom.

Én magam nem vagyok oda a Corsair tápegységekért. (A tesztek és beszámolók alapján.) Amennyibe a minőségi modellek kerülnek, annyiból Seasonic és Enermax tápegységet is kapok, és akkor már inkább vennék azt.

(Amúgy pedig az "FSP Aurum Gold" moduláris változatát. :cool: )

A CoolerMaster GX450 viszont nagyon jó választás! :up: A kategóriájában az egyik legolcsóbb, legjobb minőségű tápegység, 80 Plus-os hatásfokkal, csendes működéssel. Ráadásul 5 év jótállást ad rá a gyártó (ezért a forgalmazó is kötelezően annyit kell, hogy adjon).

Az általad említett három tápegység közül én biztosan ezt választanám. Egy dologra kell figyelni: csak a "D3"-ra végződő típusszámú modellek (RS-450-ACAA-D3) közül szabad vásárolni, mert annak az Enhance (felső kategória) gyártja a belét.

Az "E3"-asok Seventeam béllel készülnek, ami finoman szólva is kerülendő.

Egy kis segítség a tápegységek kiválasztásához: Az ideális tápegység kiválasztása

/Forrás: http://jotapok.atw.hu /

Egyébként jól látod... valóban mindegy, hogy melyik processzort választod. Elárulom neked, hogy az általad kiválasztot konfigurációt egy 400 Watt-os, minőségi tápegység is jól kiszolgálná. ;-)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5688 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 22:45

Hát a táp a legelső az biztos, én eltartalékoltam jópár 430w os régi belű hiprot olcsón 4700ft ért lehetett tavasszal még venni.
Annyiért bestbuyok a cuccok.
Most annyiért kodegent nem lehet kapni sajnos köszönhetően a gyenge forintnak.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 08. 22:46 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5689 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 22:32

Melyik az a belépő Z68-as alaplap, ami már ajánlható kategória?
KomposztWC

#5690 Felhasználó inaktív   lumosnina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 08:21

Grillo-jól választottál :D

#5691 Felhasználó inaktív   lumosnina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 08:35

Amúgy én is újítást tervezek, de nem ilyen i7 konfigra, mert még a mostanit sem használom ki teljesen :D
Egy alaplapot, ami 775-foglalatú és ddr3 ramot akarok venni.
Amit kinéztem, ez egy MSI G41M-P26 alaplap, a ramokat még nem tudom :D

#5692 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: lumosnina - Dátum: 2012. 01. 10. 08:35

Amúgy én is újítást tervezek, de nem ilyen i7 konfigra, mert még a mostanit sem használom ki teljesen :D
Egy alaplapot, ami 775-foglalatú és ddr3 ramot akarok venni.
Amit kinéztem, ez egy MSI G41M-P26 alaplap, a ramokat még nem tudom :D

Egy baja van ennek a lapnak a proci alapértékeit nem ismeri fel, hanem kézzel kell beállitani a referenciát. Legalább is e5xxx procikkal ez volt.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 10. 08:48 -kor

Hádédész..

#5693 Felhasználó inaktív   lumosnina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 17:43

Aha...akkor lehet más lap után mézek...ezt nem figyeltem...:-o

#5694 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 08. 11:34

Már nem érdekes ...

6, ha olyan a lapod, bár erre igen kicsi az esély bios support híján.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5695 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 20:42

Na, összeállt a konfig, nem volt egyszerű, nem is biztos, hogy ez a legtutibb választás, de legalább drága.

Asrock Z68 Pro3 Gen3
Schyte Mugen3
intel i7 2600K
8GB 1600-as Kingston HyperX Blu vagy mi
Sapphire HD6850 Vapor-X 1GB
1 TB WD Caviar Black
CoolerMaster GX550
CoolerMaster Silencio 550
valami fekete ODD olcsóért

Lehetett volna olcsóbban is, de úgy vagyok vele, hogy a proci egy árban volt a bolti i5 2500K-val, meg szerencsére a HDD is jóval olcsóbban lett megrendelve (remélem nem nézett el semmit Gianni).
Ami alternatíva volt, az az MSI P67A-C43 lap és az i5 2500K, de valójában talán egy 10-est lehetett volna vele fogni, GX450-es táp egy ezressel lett volna olcsóbb, a ház meg ez lett volna mindenképp, mert nagyon megtetszett.

Ha nem terveztem volna nagyon hosszú távra, akkor szerintem ki lehetett volna jönni kb 40k-val olcsóbban egy Asrock H61M/U3S3, i5 2300, GX450-nel, ugye akkor a mugen sem kellet volna.

Aztán remélem a tapasztalatok is jók lesznek, talán holnap össze tudom dobni.
KomposztWC

#5696 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 12. 20:42

Na, összeállt a konfig, nem volt egyszerű, nem is biztos, hogy ez a legtutibb választás, de legalább drága.

Asrock Z68 Pro3 Gen3
Schyte Mugen3
intel i7 2600K
8GB 1600-as Kingston HyperX Blu vagy mi
Sapphire HD6850 Vapor-X 1GB
1 TB WD Caviar Black
CoolerMaster GX550
CoolerMaster Silencio 550
valami fekete ODD olcsóért

Lehetett volna olcsóbban is, de úgy vagyok vele, hogy a proci egy árban volt a bolti i5 2500K-val, meg szerencsére a HDD is jóval olcsóbban lett megrendelve (remélem nem nézett el semmit Gianni).
Ami alternatíva volt, az az MSI P67A-C43 lap és az i5 2500K, de valójában talán egy 10-est lehetett volna vele fogni, GX450-es táp egy ezressel lett volna olcsóbb, a ház meg ez lett volna mindenképp, mert nagyon megtetszett.

Ha nem terveztem volna nagyon hosszú távra, akkor szerintem ki lehetett volna jönni kb 40k-val olcsóbban egy Asrock H61M/U3S3, i5 2300, GX450-nel, ugye akkor a mugen sem kellet volna.

Aztán remélem a tapasztalatok is jók lesznek, talán holnap össze tudom dobni.

Nagyon ütős cucc lesz. :)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5697 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 22:53

hátha megint jó lesz valakinek:

Core i7-2600k - Ára: 57.995
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5698 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 07:55

Tudom, van vinyós topik, de itt talán többen olvassák.

Szóval meglett a WD RE4, pontosabban ilyen: WD1002FAEX.
Namost ez kifejezetten kopog. Nem igazán úgy darál, mint a régi Maxtorok, hanem néha koppan egyet. Majd este felrakom valami szivacsra vagy nem tudom, hátha csak a ház erősíti fel a hangját, de ez nagyon gáz. WD progijával néztem, de nem talált hibát.

Valakinek ilyen tapasztalata?
KomposztWC

#5699 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 16. 07:55

Namost ez kifejezetten kopog. Nem igazán úgy darál, mint a régi Maxtorok, hanem néha koppan egyet. Majd este felrakom valami szivacsra vagy nem tudom, hátha csak a ház erősíti fel a hangját, de ez nagyon gáz. WD progijával néztem, de nem talált hibát.

Kattanhat időnként, de a ház nagyon fel bírja erősíteni a hangokat. Fixen kell rögzíteni, a szivacs nem ajánlott --> hőszigetelő, ergo rontja a hőleadást.
Ne foglalkozz vele, amíg rendben vannak az értékek.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5700 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 16. 07:55

Szerintem az a fejparkolás lesz, wd greenel ugyanez a móka van van rá egy segédprogram amivel kilehet kapcsolni a energiatakarékosságát. De most nincs időm megkeresni.
Hádédész..

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Utolsó »