Idézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 05. 14:40
[..]
Az a szerény áremelkedés nálunk a forint romlás és a gazadasági helyzet /szálitási díjak,benzin stb/ miatt brutális is lehet.
Mondasz valamit. Sajnos annyira gyenge a forint, hogy ha dollárban, vagy EURO-ban emelkedik valaminek az ára, akkor azt mi nagyon megérezzük.
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 01. 05. 17:59
Meglássuk' mi lesz, igazából csupa jókat olvastam/olvasok róla neten (természetesen hibák ennél is előfordulnak, mint mindennél) reméljük a legjobbakat.
No hát akkor egy kalappal!
Idézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 08:08
Ház CoolerMaster Elite 335U vagy BITFENIX Shinobi 12k vs 16k, mindkettő alsótápos
Táp FSP Hexa 500 vs Corsair CX500 15k vs 18k, én a Corsairt preferálom, majd a végösszeg eldönti. A Hexának van elég hosszú a vezetéke alsó tápos házakhoz?
Az alsótápos házak előnye, hogy a tápegység nem a számítógép belsejében keringő meleg levegőt szívja be, ezáltal nő az élettartama.
A fent említett két tápegység közül a Hexa megbízható darab, de emlékeimből úgy sejlik fel, hogy nem elég hosszúak a kábelei alsó tápos házakhoz.
A Corsair CX sorozat esetében pedig úgy tudom, csak a 400-as Seasonic beles, a többi modellt valamelyik "gagyi" gyártó készíti, és ennek köszönhetően nem ajánlott egyik sem.
Ha olvasol PH-t, akkor a "Milyen tápegységet vegyek?" témában kérdezz rá! Írogat oda rendszeresen egy-két Didyman "kaliberű" tápguru.
Idézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 08:08
Árakat iPon, Aqua és a PH-s apró alapján néztem, de ha van érdemes hely, ajánljatok kérlek még boltot.
A CPU hűtő típusa attól függ, hogy mennyit szánsz a célra. (Plusz a kiválasztott számítógépháztól is, mert egy CM Elite házba én nem mernék egy 800-1000 grammos bordával szerelt hűtőt beépíteni.)
Hogy melyik boltban érdemes vásárolni? Az Ipon-t nagyon sokan dícsérik a korrekt garanciális ügyintézése miatt, nekem viszont nem szimpatikus az, hogy "lenyeli" a garanciát. (Pl. az FSP Aurum tápegységek a gyári 5 év jótállás helyett, csak 2 év jótállással kerülnek forgalmazásra, az Arctic hűtőkre 3 év helyett, csak 1 évet adnak, stb.)
Mondjuk ilyet tapasztaltam az Aqua esetében is egyes termékeknél. Ha ez téged nem zavar, akkor nagy általánosságban kijelenthető, hogy az Ipon árai az alacsonyabbak közé tartoznak. Tehát érdemes lehet egy komplett konfigurációt összeállítani náluk. (A másik variáció, hogy használod a www.argep.hu oldalt, és megkeresed, hogy adott alkatrész melyik üzletben a legolcsóbb, és ott rendeled meg.)
Megjegyzem én egy CPU hűtő esetében ragaszkodnék ahhoz, hogy a termékre min. 2, de inkább 3 év jótállás legyen (és akkor még nagyon visszafogott voltam). Egy ventilátor esetében nem példa nélkül álló eset, hogy hónapokon, vagy max. 1-2 éven belül meghibásodik.
Szerkesztette: Piftuka 2012. 01. 07. 22:57 -kor

Súgó
A téma zárva.