HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5801 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 06. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 06. 07:43

Félreértetted, amit írtam. Te döntheted el. Linux alatt fel sem kell tenned a 3D csilivilit, Win alatt meg kikapcsolhatod az Aerot. Azért írtam mégis a linux 3D-t, mert az is erőforráséhesebbé teszi az OS-t, és ha már van, az emberek szívesen használják (főleg a laikusok vannak érte jobban oda).

Azt látom, hogy az IT-t társadalmilag, politikailag akarod megideologizálni, hogy na, az is az elnyomó rendszer egyik húzása, elnyomó eszköze. Közben meg csak IT, semmi összeesküvés nincs benne. Persze a sw-gyártók igyekeznek mindig újat eladni, ahogy a gazdaság más területein is igaz ez, a gyártók meglepő módon az új eladásából élnek.

Az interneten jelenlevők (elvileg csak) abban érdekeltek, h az általuk felrakott információk eljussanak az érdekeltekhez (ez az érdek ellentmond annak, h ezt a felhasználók csak újabb és újabb nagyobb gépigényű programok használatán keresztül tudják csak megtenni). Valamilyen okból kifolyólag, ehhez mégis új és új programok (gépek) kellenek. A tömegérdeknek egyértelműen ellentmond az "üzleti érdekből" elkövetett, a termékekbe BELETERVEZETT ciklusidejűség (ezt egy a tömegek életérdeke ellenében működő felsőbb érdek KÉNYSZERÍTŐ EREJE hozta létre (rendszerfilozófiai alapon)).
Ezt már egyszer ideraktam (és a sarkosításokat felhasználóan, volt aki jól lehúzta, de a mondanivalója igaz).
http://radicalpuzzle...uves-video.html
A GAZDASÁGIMPÉRIUMI rendszerekben a gazdasági szabályok (törvényszerűségek) ELSŐDLEGESEN az uralmi réteg KÉNYSZERÍTŐ EREJEKÉNT funkcionálnak (nem az ellátottságteremtési hatékonyságra optimalizáló működésűek).
Minden rendszer FILOZÓFIAI (ideológiai) alapvetések mentén épül fel, működik. Az uralmi rendszerek (bármilyen tömegideológiák működjenek is bennük) vezérideológiája az uralmi réteg kényelmes élősködő életmódját folyamatosan biztosító kényszerek fenntartása (nem értékelőállító logikával működnek, hanem a tömegek élettörekvéseivel szembeni CÉLIRÁNYOS korlátozások (csak ilyen (minket szolgáló) szabályok szerint tudd fenntartani magadat) gyártásával, fenntartásával (és persze, mindezek jól hihető MEGIDEOLOGIZÁLÁSÁVAL (miért is kell ennek (kényszerűen, elkerülhetetlenül így lennie)).

#5802 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 06. 12:41

Az interneten jelenlevők (elvileg csak) abban érdekeltek, h az általuk felrakott információk eljussanak az érdekeltekhez (ez az érdek ellentmond annak, h ezt a felhasználók csak újabb és újabb nagyobb gépigényű programok használatán keresztül tudják csak megtenni). Valamilyen okból kifolyólag, ehhez mégis új és új programok (gépek) kellenek.

Mások az igények is.
Nézz meg egy 10-15 évvel ezelőtti weboldalt, amin feltűnő volt, ha volt egy animált GIF, akkor "nézd, mozog!!!", meg egy mait, 15 flash-sel.
De az ember igényei mindig nőnek. Különben mondhanánk, hogy minek a modern webböngésző, jó a 15 éves is. Sőt, jó volt internet nélkül is. Meg telefon nélkül is megéltünk anno. Sőt, egy szoba-konyhába' is hányan leélték az életüket. Visszamehetünk egész oda, hogy lakás se kell, egy barlangban is el tudunk lenni. Nem? Oszt akkor dolgozni se kéne, meg nem is zsákmányolnának ki, és nem nyomnának el. (Kivéve, ha egy erősebb valaki beköltözik a barlangodba.)

Egyébként nincs igazad, ha nincs agyon-flash-elve egy oldal, akkor egy 15 éves PII-es gépen is lazán nézegetheted.

#5803 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 13:18

Ezt már egyszer ideraktam (és a sarkosításokat felhasználóan, volt aki jól lehúzta, de a mondanivalója igaz).
http://radicalpuzzle...uves-video.html

Ez úgy hülyeség, ahogy van.
Mennyibe került anno egy ilyen körte? Ha most egy 40 ft-os körte helyett volna örökélet körte 1000 ft-ért, akkor se volna jó, mert drágább volna, mintha pár évente cserélem. Nem lehet, hogy inkább ezért ment csődbe az a gyár?
(Zárójelben jegyzem meg, az sincs bizonyítva, hogy ez valóban 100 éve világít, valamikor talán a 70-es években vették észre a fáma szerint. De lehet, hogy csak a 90-es években tették oda és találták ki a legendát, hogy ez már itt van 20 éve. És azóta is valami pár voltos feszültségen éppen csak parázslik. Így bármelyik körte évtizedeket kibírna.)
És hogy nincs több ilyen? Ha anno tömeggyártásban nyomták, hogy lehet, hogy csak egyetlen darab van belőle? De még az 50-es években sem volt hír, hogy az XY fajta körték már 50 éve bírják.

Ráadásul vannak 10-15ezer órás kompakt csövek. Kamu, ez az 1000 órás korlát.

#5804 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 06. 12:19

Aki erősebb, annak több jut.
Nem kitalálták, hanem így van a természetben: lásd pl. egy kutyafalkát, disznókat, vagy bármilyen állatcsordát.

Nem azért mondom, mert én olyan jól élek. Nekem is naponta melózi kell járnom, hogy megélhessek.
Az embernél ez megy túlzásba is, mert vannak akik rettentő nagy vagyont felhalmoznak. Bár lehet az alfahím kutya is megtenné, hogy magának őrzi az összes húst. Csak nincs sok értelme, mert megenni egyedül úgysem tudja, aztán rárohad 3 nap múlva az egész.

Maslow-piramis, igen. Mi van vele?
Kicsit valami konkrétabb választ vártam ... ha már kiszámoltad, hogy 10 év munka kell egész életre, akkor miket számoltál?
Hogy pl. nem napi 8 órát, csak napi 3 órát kell dolgozni (esetleg óriásepret kapálni?), és 2 havi munkádból volna egy új autód.
Vagy mégis, hogyan próbáljam elképzelni? Végülis mit lehetne megtermelni 10 évi munkával, ami egész életre elég lesz?
És a fő kérdés: hogyan nem lesznek olyanok, akiknek nagyobb lesz az igényük, és ők akár 10 évnél, 20 évnél, 30 évnél is többet dolgoznak, csak hogy az igényeiket kielégítsék? Mert az ember olyan, hogy ritkán elégedik meg azzal ami van, különben még mindig barlangokban élnénk.
És hogy nem lesz akinek a 10 év munka is sok, és rabszolgának érzi magát, mert neki elég volna csak 5 év munka is, mert nincs akkora igénye?

- A természetben nem így van, hanem ÖKOSZISZTÉMÁK működnek. Szemmel láthatóan, működnek erők amelyek minden (akarat) egyeduralmat, egyeduralmi törekvést) megtörnek (az ökoszisztémák dinamikus egyensúlya).
Érdemes észrevenni, h a természetben a csúcsragadozók csak akkora területet tartanak fenn maguknak (védenek), amekkora a megélhetésükhöz kell és azon túl, h (erővel) elveszik ami nekik kell, nem korlátozzák a táplálékuk életét, önellátását.
A falkalényeknél ugyan megvan egy belső hierarchikus rend, de ez csak az utódlásnál és ellátottsági szükséghelyzetben korlátozza a hierarchiában lejjebb levőket (ezen túl, szociális lények, alapvetően, egymást támogató működésűek). Ha a falkavezér megbolondul, a falka össz életérdeke ellenében cselekszik, akkor a falka fellázad és KÖZÖS ERŐVEL eltávolítja a falka éléről.
- Az uralmi gondolkozásúaknál az önellátottságon túli felhalmozás nem agyament megalománia, hanem mások életlehetőségből való KIZÁRÁSÁVAL létrehozott ÉLŐSKÖDÉSI LEHETŐSÉG (csak az én tulajdonomban dolgozva, az én jólétemet szolgálva legyen meg az életlehetőséged).
A rabszolgatartó rendszerekben a legfontosabb feladat mindig a rabszolgaállomány biztosítása. A bérrabszolgasági (bérbeszállítói, béreladói (kis gazdasági szereplőknek egy MONOPOL helyzetű gazdához kötése)) rendszerben annak biztosítása, h a nagy tömegek csak a munkaerejük (életidejük) eladásával tudjanak megélni. Ehhez szemrebbenés nélkül, azt is megteszik, h simán (minden közvetlen haszon nélkül) lerontják a tömegek megélhetési hatékonyságát (a gyakorlatban, (személyreszólóan) beállított jövedelem és megélhetési költség). A jelenlegi rendszer ennek megcsinálására van optimalizálva.
- A Maslow piramis konkrétan: A jelenlegi rendszerben a tömegeket úgy (olyan körülmények között) ÉLETIK, h a teljes életük elmenjen a legelemibb (fizikai) szükségleteik kielégítésére.
A (szükségletkielégítési hatékonyságra optimalizáló működésű) szövetségi elvű működésnél a nagy tömegek számára is biztosított (egyéni többletmunkavégzés árán) a magasabb szintű szükségleteik kielégítésének LEHETŐSÉGE, a "kötelezők" teljesítése után az ambíciók kiélésének IGÉNYE által vezérelt minőségibb élet lehetősége.

#5805 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 06. 11:56

Biztos, hogy 40 GB-osak? Vagy biztosan jól mérted a 100 MB/s-ot?
Anno szórakoztam RAID-del, hogy mennyit gyorsít, 2 diszk volt együtt 55 MB/s körül, egyeként olyan 25-30 MB között mozogtak.
És nem gyorsul lineárisan a több diszktől a rendszer, ha beraksz 4-et a kettő helyett, nem lesz dupla olyan gyors.
Pakolgattam bele, 3-at, 4-et, a végén 5-öt (alaplapi 2 vezérlő + 2 PCI vezérlő). Stopperral mértem oprendszer indulást, meg egy-két műveletet.

Gyakorlatilag mérhető gyorsulás az egy és két diszk között volt, de nem túl sok.
Meg még ott lehetett érezni használat közben, hogy na, ha kattintok, akkor gyorsabban indulnak a programok, de egy diszknél se kellett sokat várni semmire. A 3 és 2 diszkes RAID között nem sok különbség volt, a többinél meg annyi sem, stoperral mérve ugyanannyi volt az elindulás ideje. Használatban sem volt észrevehető gyorsulás.

A lineáris olvasási sebesség hiába nőtt minden egyes plusz diszkkel, használat közben nem gyorsult.
Viszont itt van mellettem egy doboz, 4x2 Xeon maggal, ebben csak 2 darab 72 GB-os diszk van RAID0-ban. Lineáris olvasásban nem is túl gyorsak, már nem elékszem pontosan, de kb. azok is 50-60 MB/s körül lehetnek együtt, mert arra emlékszem, hogy nem voltak sokkal gyorsabbak, mint az asztali gépben lévő diszkek.
Viszont, ha az asztali gépen töröltem ki egy lefordított kernel fát, az tartott egy kis időbe, legalább fél perc, de inkább több, nem mértem, de várni kellett jó darabig.
Ha meg a Xeonos masinán, ott meg csak 2-3 mp volt, kb. kettőt pislogtam, és már kész is volt.

Egyáltalán nem csak a lineáris olvasási sebesség számít.

Biztos hogy annyi egyébként lista melyik vinyó mennyit tud szekvenciálisba: http://www.hdtune.com/testresults.html
Nekem meg igen is ez számít, a lapom tudja a gyors indulást az nem érdekel. 5mp és bentvan az asztal. Ha regulár módba leáramtalanitva inditom akkor is fele a boot idő kb 18mp, az is elviselhető. De ha fast modba akkor meg 5mp. Amúgy amennyit én leállitom/idítom a gépet nekem tökmindegy:)
Bármelyik újabb asrock megtudja ezt csinálni:

Viszont nagy fileokat regeteget másolgatok oda meg vissza az számít nekem. Nem kell messzire menni. Egy manapság több genya dvd-n terpeszkedő azon belül meg még becsomagolt game telepitésének ideje is nem kicsit kevesebb raid0 ban.

Szerkesztette: djculture 2012. 02. 06. 14:10 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5806 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 14:01

Az interneten jelenlevők (elvileg csak) abban érdekeltek, h az általuk felrakott információk eljussanak az érdekeltekhez (ez az érdek ellentmond annak, h ezt a felhasználók csak újabb és újabb nagyobb gépigényű programok használatán keresztül tudják csak megtenni). Valamilyen okból kifolyólag, ehhez mégis új és új programok (gépek) kellenek. A tömegérdeknek egyértelműen ellentmond az "üzleti érdekből" elkövetett, a termékekbe BELETERVEZETT ciklusidejűség (ezt egy a tömegek életérdeke ellenében működő felsőbb érdek KÉNYSZERÍTŐ EREJE hozta létre (rendszerfilozófiai alapon)).

Azt nem vagy hajlandó megérteni, hogy a gyártók tönkremennének, ha nem tudnának újat eladni. Mivel ők tönkremennének, tönkremenne a gazdaság, és a kisember is. A sw ráadásul nem villanykörte. Míg nagyon tartósra csináltak egy villanykörtét, addig ha más nem azért vették, mert eltört. A sw eltörni sem tud. Valamit kell hogy csináljanak, hogy életben maradjanak a gyártók. Ez pedig úgy lehetséges, ha új sw-ekkkel jönnek ki, amiben új funkciók vannak és kihasználják az új hw-ek újdonságait. Nincs persze benne mindig feltétlenül sok újdonság, de valamivel mindig előrukkolnak, ha más nem némi csicsával, egyszerűbb kezelhetőséget ígérve. Te hogy csinálnád a helyükben?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5807 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 06. 12:31

Azért ne keverjük itt is a vallást és a tudományt.
A vallás az kimondja, hogy ez van, és hidd el.
A tudományban nincs egy beégettet igazság. Ha találsz valami újat, vagy bebizonyítod, hogy egy régi tétel nem jó, akkor azt kijavítják.

Egyébként melyik tantárggyal van bajod? Az oktatásnak melyik része hibás?

Objektív igazságot leginkább általános iskolában, vagy gimnáziumban mondanak, ahol olyan szinten vannak, hogy 2 + 2 = 4. Itt nagyon mást nem is lehet mondani, mert valóban, 2 + 2 az nekem is 4 meg neked is 4 (tízes számrendszerben), aki azt mondja, hogy 5, az rosszul számolt.
Amikor meg valami olyat tanítanak, amiben még nincs teljesen tisztázva minden, ott elmondják, hogy ezek az elméletek vannak, aztán azokat elmagyarázzák, elmondják, hogy esetleg melyikel mélethez kik, mikor, milyen kísérleteket végeztek, amik igazolják/cáfolják, és hogy a tudomány mai állása szerint ez vagy az a legvalószínűbb, és csókolom.

Nem keverem. Megpróbáltam rávilágítani, h a VALLÁSOSSÁG mindenek felett egy GONDOLKOZÁSMÓD (a vallásosság (aktuális) tárgyától függetlenül). A vallásosság (objektivitás hit (az abszolút igazság tudásának hite)) jelenleg a tudományosság hit (az az igaz, aminek tudományosság címke van az oldalára ragasztva). Az már a pofátlanság csúcsa, h ebben a rendszerben bármikor, bármire mondhatják, h bocsika, tévedtünk.
Az igazság pedig az, h a világképünk (a valóságunk) minden eleme és egyben az egész nem más, mint GONDOLATOK. Valamely alapGONDOLATOKRA (paradigmarendszerre (axiómák) épülő elképzelések, értelmezések VALÓSÁGA.
A HITETÉSSEL (való LÁTTATÁSSAL) tömegvezérlő rendszerekben rengeteg hamisság működik a tömegek világképében az igazság erejével, meghatározva ezzel a tömegek gondolkozását és a CSELEKEDETEIT.
Hogy melyik tárgyakkal van bajom? Azzal van a bajom, h nem mondják meg a gyerekeknek, h minden igazságunk csupán, a "valamilyen elképzelések mentén nézve, ILYENNEK LÁTSZIK" igazsága.
Azzal van a bajom, h a mai napig is világ FIZIKAI (objektív) valóságaként verik a gyermekek fejébe a Newton féle objektum (és objektumokra vonatkoztatott tulajdonsági) rendszert.
Hogy a 2+2=4 igazsága, a világ valóságában csak SPECIÁLIS esetekben igaz.

#5808 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 06. 13:45

- A természetben nem így van, hanem ÖKOSZISZTÉMÁK működnek. Szemmel láthatóan, működnek erők amelyek minden (akarat) egyeduralmat, egyeduralmi törekvést) megtörnek (az ökoszisztémák dinamikus egyensúlya).
Érdemes észrevenni, h a természetben a csúcsragadozók csak akkora területet tartanak fenn maguknak (védenek), amekkora a megélhetésükhöz kell és azon túl, h (erővel) elveszik ami nekik kell, nem korlátozzák a táplálékuk életét, önellátását.

Persze, mert nincs fagyasztója. Minek vadásszon többet és fáradjon többet, ha úgyis csak megromlik a hús?
Pénznél ez másképp van: nem romlik meg.
De azért kutyáknál is biztos láttad, hogy ha már nem tud többet, enni, akkor is őrzi a kajáját, sőt megpróbálja elvenni a másikét is (persze jóval kisebb motivációval, mintha éhes volna: elég egy morgás, és inkább hagyja a fenébe, de ha a másik nem figyel, akkor azért csak megpróbálja ellopni tőle).

- Az uralmi gondolkozásúaknál az önellátottságon túli felhalmozás nem agyament megalománia, hanem mások életlehetőségből való KIZÁRÁSÁVAL létrehozott ÉLŐSKÖDÉSI LEHETŐSÉG (csak az én tulajdonomban dolgozva, az én jólétemet szolgálva legyen meg az életlehetőséged).

Miért csak a te tulajdonodban dolgozhatnék? Ha nem tetszik, akkor otthagylak, oszt dolgozok máshol.

- A Maslow piramis konkrétan: A jelenlegi rendszerben a tömegeket úgy (olyan körülmények között) ÉLETIK, h a teljes életük elmenjen a legelemibb (fizikai) szükségleteik kielégítésére.
A (szükségletkielégítési hatékonyságra optimalizáló működésű) szövetségi elvű működésnél a nagy tömegek számára is biztosított (egyéni többletmunkavégzés árán) a magasabb szintű szükségleteik kielégítésének LEHETŐSÉGE, a "kötelezők" teljesítése után az ambíciók kiélésének IGÉNYE által vezérelt minőségibb élet lehetősége.

Nem értem. Te csak a legelemibb fizikai szükségleteidet tudod kielégíteni? Nem éled ki a kreativitásodat? Nem becsülnek meg a munkahelyeden, és otthon? Nem jársz szórakozni?

#5809 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 06. 14:25

Nem keverem. Megpróbáltam rávilágítani, h a VALLÁSOSSÁG mindenek felett egy GONDOLKOZÁSMÓD (a vallásosság (aktuális) tárgyától függetlenül). A vallásosság (objektivitás hit (az abszolút igazság tudásának hite)) jelenleg a tudományosság hit (az az igaz, aminek tudományosság címke van az oldalára ragasztva). Az már a pofátlanság csúcsa, h ebben a rendszerben bármikor, bármire mondhatják, h bocsika, tévedtünk.

Senki sem tévedhetetlen.
Egyébként ez miért baj neked? Mi rossz származik abból, ha pl. kiderülne, hogy Einstein mégis rosszul írta, hogyan űködik a világ. Attól még a világ megy tovább, és kész.

Hogy melyik tárgyakkal van bajom? Azzal van a bajom, h nem mondják meg a gyerekeknek, h minden igazságunk csupán, a "valamilyen elképzelések mentén nézve, ILYENNEK LÁTSZIK" igazsága.
Azzal van a bajom, h a mai napig is világ FIZIKAI (objektív) valóságaként verik a gyermekek fejébe a Newton féle objektum (és objektumokra vonatkoztatott tulajdonsági) rendszert.

Nem értem, mi bajod Newtonnal ...
Ma már tudjuk, hogy a mozgástörvényei csak fénysebességnél jóval kisebb sebességnél adnak egész jó közelítő értékeket a valósághoz, de a mindennapi életben ez éppen elegendő pontosság.

Hogy a 2+2=4 igazsága, a világ valóságában csak SPECIÁLIS esetekben igaz.

Miért, 2 + 2 mikor nem 4 a tízes számrendszerben?
Ne mondd már, hogy általános esetben más, és csak speciális esetekben igaz.

#5810 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 06. 14:01

Biztos hogy annyi egyébként lista melyik vinyó mennyit tud szekvenciálisba: http://www.hdtune.com/testresults.html

Hát, itt nem találtam 50 MB/s-ot egy 40 GB-osra sem ... de mindegy, nem akarok kötekedni.
De Hitachi-nál találtam.

Nekem meg igen is ez számít, a lapom tudja a gyors indulást az nem érdekel. 5mp és bentvan az asztal. Ha regulár módba leáramtalanitva inditom akkor is fele a boot idő kb 18mp, az is elviselhető. De ha fast modba akkor meg 5mp. Amúgy amennyit én leállitom/idítom a gépet nekem tökmindegy:)

Ez valami suspend meg hibernálás lehet.
Már abból gondolom a suspendet, hogy az AC powert kéreti bekapcsolva hagyni.

Nekem egy PIII-as laptopon is 15 mp a hibernálás meg 15 mp az ébredés.

Viszont nagy fileokat regeteget másolgatok oda meg vissza az számít nekem. Nem kell messzire menni. Egy manapság több genya dvd-n terpeszkedő azon belül meg még becsomagolt game telepitésének ideje is nem kicsit kevesebb raid0 ban.

Persze, kevesebb. Hogyne lenne kevesebb.
Csak azt mondtam, hogy ne arra számíts, hogy ha beraksz még 2 diszket, akkor kétszer gyorsabb lesz a géped.

A másolás az gyorsabb lesz, az biztos, mert ott szinte csak diszk műveletek vannak.
Meg a sebességmérő benchmarkban is nagyobb érték jön ki.

De ha rákattintasz a böngészőre, és 1 diszkkel elindul mondjuk 2 mp alatt, 2-vel meg mondjuk 1 mp alatt, akkor 4 diszkkel meg 0.9 mp lesz, ami nem sok megtakarítás.
Persze ha te olyan speciális módon használod a gépedet, hogy egész nap filmeket másolgatsz, akkor tegyél bele 5 diszket.
Én tapasztalatból mondom neked, hogy a 3. diszk után (4 vs 5. diszk) már stoperral se tudtam különbséget mérni a programok indígatásánál vagy a rendszer elindulási idejénél.

És a lényeg: lineáris olvasásban egy kb. hasonló sebességű gép meg file-ok törlése közben kb. 10-szer gyorsabb volt. A diszk folyamatos olvasási sebessége csak egy érték, de más értékek is befolyásolják az össz sebességet.
Lehet, ha beletennél egy 500 GB-os diszket, gyorsabb volna a géped miközben használod, pedig a lineáris olvasási sebessége kisebb, mint a most benne lévő 2 db 40 GB-osnak.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 06. 15:05 -kor

#5811 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 15:12

Egyébként hótt érdekes összehasonlítani, hogy a suspend az gyorsabb, mint egy hidegindítás ...

#5812 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 06. 14:01

Azt nem vagy hajlandó megérteni, hogy a gyártók tönkremennének, ha nem tudnának újat eladni. Mivel ők tönkremennének, tönkremenne a gazdaság, és a kisember is.

Érdemes észrevenned, h az egész rendszer nem más, mint FOGALMAK, egy a fogalmi rendszerhez kapcsolt LOGIKAI (szabály) rendszer és ez az egész MEGFELELTETÉSSEL (logikai hozzárendelés) van összekapcsolva a fizikai valóságunkkal.
Az amit mondtál, CSUPÁN EBBEN A KONSTRUKCIÓBAN igaz.
Ebben a konstrukcióban igaz az, h azért kell szart gyártani, h megmaradjon a gazdaság ÖNÉRDEKŰ körforgása, amelyből (a rendszer önhatékonyságát lerontva, a rendszertől ELVÉVE) ki tudjuk csatolni a megélhetésünkre valót (a jövedelmünket)és persze, a rendszerben mintegy mellékesen létrejön az a valós használatiérték mennyiség is, amire szükségünk van a megélhetésünkhöz.
Ha valaki azt mondaná Neked, h minden két kanál leves között három kört kell futnod a háztömb körül, akkor minden bizonnyal, elküldenéd melegebb éghajlatra.
A jelenlegi rendszer ugyanerről szól, csak egy kicsit meg van bonyolítva és az aki nem látja át, mire is megy ki a buli, könnyen a világ természetes rendjének látva, elfogadja.
- Valójában, csupán a fizikai entitásunk szükségleteinek kielégítésére és az ambícióink kiélésére van szükségünk.
Ezt megtehetjük BÁRMILYEN fogalom és logikai rendszer használatán keresztül.
Célszerűen egy olyan rendszeren keresztül, amely a leghatékonyabban (a legkevesebb életidő felhasználásával) biztosítja mindazt ami a jó életünkhöz kell. Egy munkamegosztással működő rendszerben, igazságos osztozkodást biztosítva mind a munkamennyiségen, mind a produktumon. Mindezt a legrugalmasabban, az egyéni igények kielégítéséhez.
Az (ÉLETRE VALÓ) SZÖVETSÉGI rendszer alapelve ilyen működésre optimalizáló.
Ebben egyenként mindenkinek és minden csoportnak teljes szabadsága van egészen addig, ameddig a tevékenységével másokat nem korlátoz. Ezen határon túl jönnek a kölcsönös megegyezések és a célszerűségi alapon (kölcsönös előnyökre épülő) szabad együttműködések.
Ennyi a kötött szabály. Innentől szárnyalhat a fantázia egyénenként és a csoportszinteken, h hogyan lehetne a legjobban csinálni. Ebben a konstrukcióban minden egyéni és csoportműködés valamennyire más lesz, a helyi adottságoktól, tevékenységektől és a csoport tagok elképzelésinek különbségeiből adódóan.
A szövetségi konstrukció a célok eléréséhez összeadódó tudás és munkavégzés elve szerint működik és az ebből a működésmódból származó többlethatékonyság(ból származó jólét) tartja egyben. A szövetség tagjai a többletjólét elérése érdekében tartják magukat az alap és az ezen felüli szabályokhoz (megegyezésekhez). És persze, vigyáznak a működés tisztaságára (büntetik azokat akik megpróbálnak beledisznólkodni).
Az könnyen belátható, h a többség csak TISZTESSÉGES magatartással, működésmóddal jár jól és a többségi figyelem és erő mindig nagyobb az egyéni erőnél (az esetleg sumákolni akarókat képes megfékezni, beleigazítani a tisztességes működésbe).
A szövetségi rendszerben az irányító pozíciókban levőknek korlátozott irányítási jogosultságuk van (nem írhatnak mindent elő), a jólétük a csoport elégedettségétől függ és nagyon megszívják, ha gazemberségen kapják őket.
István előtt (azelőtt mielőtt bevezették a vezetői előjogosultságokat és előjogokat), Őseink az általam elmondott elvek szerint éltek. Ez az elviség a néphagyományainkban fennmaradt (konkrét viselkedési mintákkal, szabályokkal).
A jelenlegi összeomlófélben levő helyett, modernizálva célszerűen fel tudjuk használni a jóléti működésünk létrehozásához.

#5813 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 06. 14:36

Senki sem tévedhetetlen.
Egyébként ez miért baj neked? Mi rossz származik abból, ha pl. kiderülne, hogy Einstein mégis rosszul írta, hogyan űködik a világ. Attól még a világ megy tovább, és kész.

Nem értem, mi bajod Newtonnal ...
Ma már tudjuk, hogy a mozgástörvényei csak fénysebességnél jóval kisebb sebességnél adnak egész jó közelítő értékeket a valósághoz, de a mindennapi életben ez éppen elegendő pontosság.

Miért, 2 + 2 mikor nem 4 a tízes számrendszerben?
Ne mondd már, hogy általános esetben más, és csak speciális esetekben igaz.

- Már mondtam, h a HITETÉSSEL való tömegvezérléssel és az ebből következőkkel van gondom.
- A Newtoni rendszerrel az a gondom, h az univerzum nagyon nem ezen rendszer szerint működik ÉS RENGETEG DIREKT KÁRTÉKONY TÉVHIT ÉL A KÖZTUDATBAN ezen rendszer paradigmáira építetten (erre épül a materialista tévkonstrukció, amelynek elhívése ellehetetleníti a létünk és működésünk megismerését).
A fizikusok azért dolgoznak a mai napig is (egymástól nagyon különböző működési alapelveket feltételezve) mert a mérések, megfigyelések alapján, az univerzum nem úgy működik, mint az ELKÉPZELÉSMODELLEK szerint működnie kellene.
A műszaki mechanikában mindemellett, egy jól használható VISZONYLAGOSSÁGI rendszer.
- A 2+2=4 igazsága a világ valóságában szinte csak a darabszámolásnál és a (mesterségesen létrehozott) skálázott mennyiségek összeadásánál igaz. Már olyan egyszerű esetben sem, mint az egy vödör víz + egy vödör homok = 2 vödör vizes homok (a víz + alkohol esetében sem igaz).
A matematikai terek (valóságok) steril, (gondolatokból létrehozott) absztrakciós terek, amelyek alkalmasak valóságmodellezésre (aztán az univerzum vagy (jó közelítéssel) az elképzeléseknek megfelelően viselkedik, vagy nem).

#5814 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 16:55

Nahát.

Döbbenet.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#5815 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 17:01

új játszótér?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5816 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 06. 17:01

új játszótér?

Ha úgy vesszük, akkor az egész élet egy nagy játék.
A jelenlegi olyan, mint egy számítógépes harci játék. A különbség annyi, h az aki itt elvérzik, csak akkor kap új lehetőséget ha van reinkarnáció.
És persze az, h itt csak közösen tudjuk azt mondani, h ez egy hülye játék, játsszunk mást, más szabályok szerint.

#5817 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 06. 16:12

[...]
Célszerűen egy olyan rendszeren keresztül, amely a leghatékonyabban (a legkevesebb életidő felhasználásával) biztosítja mindazt ami a jó életünkhöz kell. Egy munkamegosztással működő rendszerben, igazságos osztozkodást biztosítva mind a munkamennyiségen, mind a produktumon. Mindezt a legrugalmasabban, az egyéni igények kielégítéséhez.
Az (ÉLETRE VALÓ) SZÖVETSÉGI rendszer alapelve ilyen működésre optimalizáló.
Ebben egyenként mindenkinek és minden csoportnak teljes szabadsága van egészen addig, ameddig a tevékenységével másokat nem korlátoz. Ezen határon túl jönnek a kölcsönös megegyezések és a célszerűségi alapon (kölcsönös előnyökre épülő) szabad együttműködések.
Ennyi a kötött szabály. Innentől szárnyalhat a fantázia..
[...]

Ez annyira szep gondolat.
Csupan az a problema, hogy egyreszt a termeszeti eroforrasok (elelem is) korlatozottan es egyenlotlen elosztasban allnak csak rendelkezesre.
Masreszt pedig az ember... az ember. A 'demokracia' utopia, hierarchia van: az emberek kozott, az allatvilagban is, de meg a novenyek is lenyomjak a gyengebbet.
Mert nem vagyunk egyenloek, sem igenyeinket, sem a kepessegeinket tekintve.
Tehat lehet szepeket gondolni, meg elmeleteket gyartani arrol, hogy milyen lenne az idealis szocialis berendezkedes, de mint azt magad is eszrevetted, a valo elet a legritkabb esetben kovet barmilyen modellt. Foleg, ha a modell alapbol teves.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#5818 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 06. 17:20

Ha úgy vesszük, akkor az egész élet egy nagy játék.
A jelenlegi olyan, mint egy számítógépes harci játék. A különbség annyi, h az aki itt elvérzik, csak akkor kap új lehetőséget ha van reinkarnáció.
És persze az, h itt csak közösen tudjuk azt mondani, h ez egy hülye játék, játsszunk mást, más szabályok szerint.

Világvége vót má?

#5819 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2012. 02. 06. 17:22

Ez annyira szep gondolat.
Csupan az a problema, hogy egyreszt a termeszeti eroforrasok (elelem is) korlatozottan es egyenlotlen elosztasban allnak csak rendelkezesre.
Masreszt pedig az ember... az ember. A 'demokracia' utopia, hierarchia van: az emberek kozott, az allatvilagban is, de meg a novenyek is lenyomjak a gyengebbet.
Mert nem vagyunk egyenloek, sem igenyeinket, sem a kepessegeinket tekintve.
Tehat lehet szepeket gondolni, meg elmeleteket gyartani arrol, hogy milyen lenne az idealis szocialis berendezkedes, de mint azt magad is eszrevetted, a valo elet a legritkabb esetben kovet barmilyen modellt. Foleg, ha a modell alapbol teves.

Ilyen elméleteket tipkusan azok a gyenge emberek, illetve embereknek gyártanak, akik nem viszik semmire a való életben, ezért valamilyen kapaszkodót keresnek, de a vallás már túl sok korlátot adna nekik.

#5820 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 18:07

[quote name='djculture' date='2012. 02. 06. 15:01' timestamp='1328533267' post='7104051']

Wow, ezek (AsRock) tényleg fejlődtek! Igaz, hogy picit túljátszott a videó (meg reklámszagú is), de a lényeg azért lejön. Nekem úgy túnik a film alapján, hogy a Fast Mode csak lehibernálja a gépet. Erre utal a felirat is a képernyőn, hogy "Keep AC Power on", de ezt például már elfelejtik hangsúlyozni. Tény, hogy azért pofás! Szerk.: azért a Regular Mode is érdekelt volna, ha már... Ami, valszeg nem 4 mp.

Szerkesztette: Macikák 2012. 02. 06. 18:16 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.