HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6061 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 05. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 06. 05. 09:17

Szerencsére a samsungok már kikopnak a piacról, a 5400-as hdd-i egy hajtépéssel egyenlők.:)

Sumsangot még ingyen sem. Volt elég, max. 1 év után mindnek szar a csapágya, olyan hangja van mint a traktornak, plusz hullanak mint a legyek.

WDG 1t 20ms körül van
WDB 500g 8-10ms
Adata SSD meg 0.2ms
:)

#6062 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Suicide - Dátum: 2012. 06. 05. 09:09

Már csak az a kérdés, hogy szerinted most akkor pontosan milyen konfigot érdemes összeállítani? Ami nem pénzkidobás néhány % teljesítményért? Tehát mi az ultimate optimális konfig jelenleg? Mert azt már tudjuk, hogy mi nem az.

i5 3550 - ha nagyon kell a kraft, persze 3770, de azért nézz teszteket hogy tényleg megéri-e.
2x4g
WDG 2tb
hüttő Scythe Nindzsa, az normális ház szellőzéssel elviszi a 3550-t venti nélkül, tán' kis tuninggal is, már ha ez szempont.

Tápon nem szabad spórolni, de azért túlzásokba sem kell esni :) Mondjuk ennyi pízért már modulárisat vennék, vagy valami kevésbé eszement árút. Korrekt 500w körüliek vannak már 12-15 körül (Thermaltake, teljesen jó, vagy valami komoly Chieftecet is kapsz már annyiért)
Házon sem, együtt kell vele élned 5-8 évig, legyen szép, jól szerelhető, masszív, és a szellőzés is legyen rendben (elöl beszív hdd-n keresztül, hátul 12cm, plusz egy 12cm-s táp). Okosan kialakítva a ház és táp venti elszívja a prociról a meleget, tehát 3 ventivel (ház, táp, vga) megoldható egy nagyon korrekt gép, ami halk is.

Én 2004-ben 50 ezerért vettem az Antec házat táppal (ami sajnos 6 év után meghalt). Nem bántam meg, életem egyik legjobb döntése volt.

#6063 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 13:03

Sziasztok!

Megmihálylott az Asrock Z68 Pro3 Gen3 lapom 4 hónap után, nagykerben nincs raktáron már, valami mást választhatok helyette 25k érték körül. Mondjuk plusz 5k belefér.

Mit ajánlanátok? egy i2600k lesz mellette, de nem vagyok nagy tunningos, bírjon valamennyi pluszt, ha szükség lesz rá, egyelőre úgyis alapon fog menni.

Lehet tőlem mATX is.

Asrock Z77 Pron3/4, Z77 Extreme4-M, Pro4-M?
KomposztWC

#6064 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 21:25

Sziasztok.
Milyen gépet ajánlanátok (akár használtan is összeszedni darabokból)
Ami leginkább a csendes működés illetve skype (nem HD minőségben) használata.

#6065 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 07. 06. 22:25

Sziasztok.
Milyen gépet ajánlanátok (akár használtan is összeszedni darabokból)
Ami leginkább a csendes működés illetve skype (nem HD minőségben) használata.

Bármilyen kétmagos proci, 4 Giga RAM, integrált végenya is elég lehet, a hűtés a lényeg a csendhez.

Wieviel money?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6066 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 01:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 07. 00:03

Bármilyen kétmagos proci, 4 Giga RAM, integrált végenya is elég lehet, a hűtés a lényeg a csendhez.

Wieviel money?

Hát nem tom inkább a minimumra lennék kíváncsi miből lehetne megoldani de oylan max 20K ból jó lenne ha kijönne.
Kicsit még utaánanéztem hogy mim van itthon és így a következő alkatrészek kellenének: LAP+RAM+CPU+TÁP (ház, perifériák,ODD, HDD van, meg egy pci-e X1650XT VGA)
Édesanyámnak kellene hogy bátyámmal tudjon skypeolni most hogy kiutazik németbe dolgozni.
Egy ideig a Raspberry Pii-n gondolkoztam de kicsit kételkedem a skype és linux kapcsolatában.

#6067 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 06:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 07. 07. 02:00

Hát nem tom inkább a minimumra lennék kíváncsi miből lehetne megoldani de oylan max 20K ból jó lenne ha kijönne.
Kicsit még utaánanéztem hogy mim van itthon és így a következő alkatrészek kellenének: LAP+RAM+CPU+TÁP (ház, perifériák,ODD, HDD van, meg egy pci-e X1650XT VGA)
Édesanyámnak kellene hogy bátyámmal tudjon skypeolni most hogy kiutazik németbe dolgozni.
Egy ideig a Raspberry Pii-n gondolkoztam de kicsit kételkedem a skype és linux kapcsolatában.

Van eladó athlon xp-s gépem ház nélkül, írj ha érdekelne ;)

http://hardverapro.h...o/hsz_1-50.html
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6068 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 07. 07. 08:54

Hát elég karcsúnak tűnik nekem, meg van benne egy csomó felesleges cucc is :D Abból kiindulva hogy mi van nekem itthon elfekvőben.

#6069 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 07. 07. 12:46

Hát elég karcsúnak tűnik nekem, meg van benne egy csomó felesleges cucc is :D Abból kiindulva hogy mi van nekem itthon elfekvőben.

Hát a skype szerintem elfutna rajta :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6070 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 13:09

Egy Athlon XP 2200+ és 1 Giga RAM már elhajtja.

Csak az a tréfa, hogy ezek az XP-t, Mozillát és max. Office 2000-t tudó cuccok már kurva ritkák a piacon. Ahol még működik megtartják, a bontóban pedig drágább, mintha a legcsumpibb új alkatrészekből dobnád össze. Tapasztalat sajna...

30-ból tán kijön használtból, de az meg idő és utána járás, meg macera, meg stb. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6071 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 15:23

http://ebyte.hu/szam...alt-szamitogep/

De netelni akár ez is megteszi: http://www.pc-max.hu...ic-p320-19.html

Szerkesztette: djculture 2012. 07. 08. 15:27 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#6072 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 07. 07. 07:54

Ez az AOpen alaplap "jó féle"? (A márkát ismerem, de elég régen volt hozzá szerencsém, és a konkrét típusról sem tudok semmit.) Mit lehet tudni róla? (A gyakorlati tapasztalatok érdekelnek.) Éppen egy használt "Socket A" (lehetőleg nForce2 chipset-es) lapot keresek a régi, Athlon XP alapú számítógépemhez.

Szerkesztette: Piftuka 2012. 07. 08. 19:51 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6073 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 08. 21:49

Ez az AOpen alaplap "jó féle"? (A márkát ismerem, de elég régen volt hozzá szerencsém, és a konkrét típusról sem tudok semmit.) Mit lehet tudni róla? (A gyakorlati tapasztalatok érdekelnek.) Éppen egy használt "Socket A" (lehetőleg nForce2 chipset-es) lapot keresek a régi, Athlon XP alapú számítógépemhez.

Szia Piftuka,

a haveromnak máig gond nélkül műxik a 2004-es kiadású, AOpen-lapja!

Igaz, az P4-es, de ha a márkával kapcsolatos tapasztalatokra vagy kíváncsi, hát az még ketyeg... :)

Szerk.: kb. 1 hónapja vett bele egy 500-as WD Blue-t mert a régi vinyója kipurcant, és az új, SATÁ-s vinyót is tökéletesen kezeli, rendszervinyóként is.

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 08. 22:29 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6074 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 08. 20:49

Jó márka volt régen, ez pedig egy elég fullos socket a lap volt a maga idejében (legjobb socket a chipset). És pár héttel ezelőttig volt használva, csak a tulaj lecserélte újabb cuccra.

Csak a lap érdekelne, más nem?

#6075 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 07. 08. 23:20

Szia Piftuka,

a haveromnak máig gond nélkül műxik a 2004-es kiadású, AOpen-lapja!

Igaz, az P4-es, de ha a márkával kapcsolatos tapasztalatokra vagy kíváncsi, hát az még ketyeg... :)

Köszönöm az info-t! ;-) Mint említettem fentebb, az AOpen márkát ismerem. Anno a '90-es évek végén, 2000-es évek elején elég sok AOpen alaplaphoz, ill. AOpen alaplapra épített számítógéphez volt szerencsém. Még az akkori irodai gépem is ilyen alapra volt építve. (Sőt, emlékeim szerint még videokártyájukkal is volt szerencsém közelebbi ismeretséget kötni.)

Tényleg megbízható, jó cuccokat gyártottak, ráadásul nem is "horror" áron.

Nosztalgia ON: Abban az időben, amikor nem csak Asus/ASRock, MSI, Gigabyte, Intel lapokat lehetett kapni, hanem Abit, Acer, Albatron, AOpen, Chaintech, DFI, ECS, EPoX, DFI, Foxconn, Shuttle, Soltek, Supermicro és a Tyan is (kihagytam valakit? :think: ) a "home desktop motherboard" piacon volt több-kevesebb modellel. De szép is volt...! :-)

Ugyan az "IBM PC"-nek eleve nem tett jót az egyes hardverek széleskörű "fregmentációja" - együtt jár a mai napig a gyakori inkompatibilitási problémával -, a vásárlók szempontjából a hatalmas választék mindenképpen üdvözítő volt. /Nosztalgia OFF

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 07. 09. 15:08

Jó márka volt régen, ez pedig egy elég fullos socket a lap volt a maga idejében (legjobb socket a chipset). És pár héttel ezelőttig volt használva, csak a tulaj lecserélte újabb cuccra.

Csak a lap érdekelne, más nem?

Engem csak a lap érdekel, ugyanis szükségem van egy "új" Socket A alaplapra.

Sajnos az én ~9-10 éves ASUS A7V8X-X alaplapomon teljesen meghibásodott az IDE port, ráadásul valamiért már PCI-os IDE kártyával együtt sem látja mindig a merevlemez(eket)! :-( Viszont a gép ideális lenne itthoni "második" gépnek... netezésre, dolgozni, WinXP-vel.

Az EPoX alaplapok elkötelezett híveként, rajongójaként első sorban EPoX 8RDA+ alaplapot keresek, de az általad említett AOpen is jól hangzik.

Valamint, ha egyéb, minőségi gyártó terméke lenne, az is megfelelő lenne. Valahogy Abit NF7-hez, vagy ASUS A7N8X-hez nincsen bizodalmam.

Egyébként a lényeg, hogy az alaplap teljesen hibátlan (a kondik is), javítatlan legyen, garantáltan 100%-ban működő integrált eszközökkel (beleértve természetesen az IDE vezérlőt is). Jah, és nem árt, ha támogatja a DDR400-as RAM-okat a chipset (tudom, nem mindegyik NForce2 tudta), mert olyan RAM van a jelenlegi gépben is.

Szerkesztette: Piftuka 2012. 07. 09. 22:16 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6076 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 09. 23:09

Valamint, ha egyéb, minőségi gyártó terméke lenne, az is megfelelő lenne. Valahogy Abit NF7-hez, vagy ASUS A7N8X-hez nincsen bizodalmam.

Mi a baj ezekkel a lapokkal? Nekem A7N8X-E Deluxe lapom volt, apám egészen tavaly októberig azt használta, csak már lassú lett neki a gép, egy havernál még most is teljesen jól működik. NF7em nem volt, de emlékszem, egy időben mindenki arra vágyott :)

#6077 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 09. 23:09

Köszönöm az info-t! ;-) Mint említettem fentebb, az AOpen márkát ismerem. Anno a '90-es évek végén, 2000-es évek elején elég sok AOpen alaplaphoz, ill. AOpen alaplapra épített számítógéphez volt szerencsém. Még az akkori irodai gépem is ilyen alapra volt építve. (Sőt, emlékeim szerint még videokártyájukkal is volt szerencsém közelebbi ismeretséget kötni.)

Tényleg megbízható, jó cuccokat gyártottak, ráadásul nem is "horror" áron.

Nosztalgia ON: Abban az időben, amikor nem csak Asus/ASRock, MSI, Gigabyte, Intel lapokat lehetett kapni, hanem Abit, Acer, Albatron, AOpen, Chaintech, DFI, ECS, EPoX, DFI, Foxconn, Shuttle, Soltek, Supermicro és a Tyan is (kihagytam valakit? :think: ) a "home desktop motherboard" piacon volt több-kevesebb modellel. De szép is volt...! :-)

Ugyan az "IBM PC"-nek eleve nem tett jót az egyes hardverek széleskörű "fregmentációja" - együtt jár a mai napig a gyakori inkompatibilitási problémával -, a vásárlók szempontjából a hatalmas választék mindenképpen üdvözítő volt. /Nosztalgia OFF

Engem csak a lap érdekel, ugyanis szükségem van egy "új" Socket A alaplapra.

Sajnos az én ~9-10 éves ASUS A7V8X-X alaplapomon teljesen meghibásodott az IDE port, ráadásul valamiért már PCI-os IDE kártyával együtt sem látja mindig a merevlemez(eket)! :-( Viszont a gép ideális lenne itthoni "második" gépnek... netezésre, dolgozni, WinXP-vel.

Az EPoX alaplapok elkötelezett híveként, rajongójaként első sorban EPoX 8RDA+ alaplapot keresek, de az általad említett AOpen is jól hangzik.

Egyébként a lényeg, hogy az alaplap teljesen hibátlan (a kondik is), javítatlan legyen, garantáltan 100%-ban működő integrált eszközökkel (beleértve természetesen az IDE vezérlőt is). Jah, és nem árt, ha támogatja a DDR400-as RAM-okat a chipset (tudom, nem mindegyik NForce2 tudta), mert olyan RAM van a jelenlegi gépben is.

EPoX 8RDA+ nehéz lesz működőt találni, évek alatt vagy 20db pusztult el az ismerősöknél. Nálam is egyik nap kikapcsoltam a gépet másnap be és kereste a bios tartalmát. Hiába lett flashelve úgy se kezelte. Így döglött meg az összes. abit nf7-s 2.0 meg ilyesmik tizezerszer jobba birják, mai napig mennek.

Szerkesztette: djculture 2012. 07. 10. 06:57 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#6078 Felhasználó inaktív   haarmaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 10. 17:07

Sziasztok a segitségeteket kérném.
Szeretnék egy PC összerakni videoszerkesztésre.
A gépen windows7 64 bites verziója futna, és a videoszerkesztö program a Sony Vegas Movie Stúdió HD 11 lenne.
Elsősorban 1080/50/p- benn felvett videókat szeretnék szerkeszteni a gépen, ehhez kéne összedobni egy gépet. A keret max 160000ft. Egyelőre még azt sem tudom, hogy Intel vagy AMD vonalon kellene elindulni?

Tehát egyelőre ennyi az elképzelésem:

1: Alaplap ???
2: Processzor ???
3: Ram ??? (minimum 8gb de inkább 16)
4: SSD ??? (legalább 64GB-os de jobb lenne 120GB)
5: HDD ??? ( egy ’TB-os bőven elég)
6: Videokártya ??? (legalább 1GB-os HDMI kimenettel)
7: Tápegység ???

Ha valaki konyít a témához, az segíthetne, írhatnátok konkrét összealításokat a fenti paraméterek alapján. Ha a keret szűkös, akkor a HDD-t egyelőre kihagynám, és később tennék bele egy plusz merevlemezt.

Előre is köszönöm a segítséget.

#6079 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 07:07

Üzenet megtekintéseIdézet: haarmaan - Dátum: 2012. 07. 10. 18:07

Sziasztok a segitségeteket kérném.
Szeretnék egy PC összerakni videoszerkesztésre.
A gépen windows7 64 bites verziója futna, és a videoszerkesztö program a Sony Vegas Movie Stúdió HD 11 lenne.
Elsősorban 1080/50/p- benn felvett videókat szeretnék szerkeszteni a gépen, ehhez kéne összedobni egy gépet. A keret max 160000ft. Egyelőre még azt sem tudom, hogy Intel vagy AMD vonalon kellene elindulni?

Tehát egyelőre ennyi az elképzelésem:

1: Alaplap ???
2: Processzor ???
4: SSD ??? (legalább 64GB-os de jobb lenne 120GB)
5: HDD ??? ( egy ’TB-os bőven elég)

Ha valaki konyít a témához, az segíthetne, írhatnátok konkrét összealításokat a fenti paraméterek alapján. Ha a keret szűkös, akkor a HDD-t egyelőre kihagynám, és később tennék bele egy plusz merevlemezt.

Előre is köszönöm a segítséget.

Pl. egy ilyesmi:
http://ipon.hu/site/...e2_mod/21/reset

-------------------
szerk: az SSD-t hagyd ki első körben! Kis pénz hozzáadással meg lesz a 8 Giga RAM. 4 magos proci pedig AMD vonalon olcsóbb, mint Intel oldalon.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 07. 14. 07:14 -kor

#6080 Felhasználó inaktív   haarmaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 14. 08:55

Szia kösz a segítséget.
Most hogy már kicsit jobban utána olvastam a dolgoknak, mindenkép intel LGA-1155 i7 i5 vonalon maradnék. Hiába olcsóbb az AMD, az INTEL sokkal jobban teljesít videoszerkesztés alatt.

A Jelenlegi gépem:
AMD ATHLON 64 X2 Dual Core 6000+ processzor
4GB
ASUS M2N-E alaplap
Nvidia GeForce 8600GT 512mb videokártya
Windows 7 64-bit op rendszer

Ezen a gépen egy 5-6 perces 1080/50p/28mbps videó renderelése is eltart több mint egy órát, pedig ez sem egy gyenge gép.

Ahol eddig olvastam véleményeket, ott mindenhol azt írják, hogy az SSD is melegen ajánlott egy videó rendelérésre összerakott gépbe. Sőt nem is egy, inkább kettő, plusz egy merevlemez.
Egyik SSD-n van a rendszer, a másikra rendereli a videót, és a HDD-n vannak a felhasználandó fájlok.

Úgyhogy SSD mindenképp lesz a rendszerben kettő is, ez már meg is van.

Linkjeim

Az egyikre megy a rendszer, a másikra meg mennek a renderelt videók. Az egyiket bele tettem a mostani gépembe és a fent említett renderelési idő máris lecsökkent 40 percre (5-6 perces 1080/50p/28mbps videó renderelése)

Tehát a fent irt igényem annyiban, módosítanám hogy:

1: Alaplap LGA-1155 atx-es ???
2: Processzor LGA-1155 Intel core i7 vagy i5 ???
5: HDD ??? ( egy 500GB-os bőven elég)

A keret max 160000ft

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Utolsó »