HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6501 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 17. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2013. 05. 17. 12:46

Toshiba winyókról mi a véleményetek? Samu kiesett, olcsóbbak közül vagy ez, vagy Seagate.

Azt ne ma Hitachi gyártja? Vagy már azt is felvásárolták?

#6502 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 05. 17. 11:53

Azt ne ma Hitachi gyártja? Vagy már azt is felvásárolták?

tudtommal Toshiba maga gyártja. vagy mégsem?

Szerkesztette: DGabor 2013. 05. 17. 10:55 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6503 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2013. 05. 17. 11:54

tudtommal Toshiba maga gyártja. vagy mégsem?

Seagate megvette a Samsungot, a Western Digital pedig a Hitachit. Csakhogy, úgy hagyták jóvá a felvásárlásokat, hogy a korábban csak 2,5-ös noti HDD-ket gyártó Toshiba is kapott egy Hitachi 3,5-ösöket gyártó gyárat, a szükséges licencekkel, hogy a piac háromszereplős maradjon.

Azért megnéztem volna a Toshibások arcát, amikor szóltak nekik, hogy nesztek, itt egy gyár... :D
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6504 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 05. 17. 15:30

Seagate megvette a Samsungot, a Western Digital pedig a Hitachit. Csakhogy, úgy hagyták jóvá a felvásárlásokat, hogy a korábban csak 2,5-ös noti HDD-ket gyártó Toshiba is kapott egy Hitachi 3,5-ösöket gyártó gyárat, a szükséges licencekkel, hogy a piac háromszereplős maradjon.

Azért megnéztem volna a Toshibások arcát, amikor szóltak nekik, hogy nesztek, itt egy gyár... :D

azt én is :D szóval Hita=WD=Toshiba. fasza.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6505 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2013. 05. 17. 18:50

azt én is :D szóval Hita=WD=Toshiba. fasza.

A WD azért nem egyenlő a Toshibával. A korábbi Hitachi termékeket fogod Toshiba néven megvenni a 3,5-ös méretben, míg a WD marad a saját termékeinél, csak a Hitachi korábbi (főleg vállalati) piacait így szerezte meg.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6506 Felhasználó inaktív   rale 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 20. 16:52

Sziasztok!

Fateromnak szeretnék egy új konfigot összerakni, de sajna 1-2 éve nem csináltam ilyet,
úgyhogy az aktuális hardverekkel nem vagyok teljesen tisztában. A legizmosabb felhasználási
szituáció a Minecraft és a full HD videolejátszás lenne, ezen felül gyakorlatilag csak neteznek,
meg hasonló alap dolgokat csinálnak vele. A keret nagyjából 60-70k lenne, de persze lehetőleg
minél olcsóbb! ;)

Ami van, és nem kell cserélni:
- Monitor (1280x1024)
- Ház
- DVD-író
- Billentyűzet, egér, stb...

Ami kellene:
- Alaplap
- Proci
- HDD (akár egy 250 gigás is elég lenne)
- SSD cache (kb. 32-60GB)
- Memória (4GB szerintem minimum)
- Táp

Videokártyát szándékosan nem listáztam, mert arra gondoltam, hogy lehetne venni egy Core i3-ast,
amiben van integrálva GPU, és így két legyet ütve talán olcsóbb lenne a történet. De ha külön véve
gazdaságosabb lenne, akkor ebben vitaképes vagyok. Alaplapnál meg azt néztem, hogy ebből valami
SSD cache kompatibilis változatot kell venni, hogy működjön, nemtom ez mennyire dobja meg az árat.
Előre is kösz a segítséget ;)

#6507 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 27. 11:00

Ennyi pénzből az SSD-t elfelejtheted.
Ha külön VGA nem lesz de játék igen ,akkor i3-at felejteném(asszem pont minecraft ban gethes nagyon az intel gpu) és valami AMD APU-ban gondolkodnék 2*2GB DDR3 1600-1800Mhz körül.

#6508 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 14:58

Sziasztok

Egy sürgősségi kérdésem lenne, csodálatos módon letört kettő lapát a processzorom hűtőjéről, AMD FX-6100. Gép lekapcs, állapot felmérése, ima, bekapcsolás, alaplap beállításait hozta be automatán, apró széklet nadrágba helyezése, kikapcs, bekapcs, rendesen ment, 37 fokon. Játékot inkább nem indítottam el. Persze alapból vennék rá másik hűtőt, de a gondom az, hogy eszméletlenül zúg, 10 perc után fejfájást okoz.
Ha veszek rá egy másik hűtőt, mennyi esély van arra, hogy a borzasztóan hangos zúgás nem szűnik meg? És milyen típusú hűtőt nézegessek?

#6509 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 01. 15:58

Sziasztok

Egy sürgősségi kérdésem lenne, csodálatos módon letört kettő lapát a processzorom hűtőjéről, AMD FX-6100. Gép lekapcs, állapot felmérése, ima, bekapcsolás, alaplap beállításait hozta be automatán, apró széklet nadrágba helyezése, kikapcs, bekapcs, rendesen ment, 37 fokon. Játékot inkább nem indítottam el. Persze alapból vennék rá másik hűtőt, de a gondom az, hogy eszméletlenül zúg, 10 perc után fejfájást okoz.
Ha veszek rá egy másik hűtőt, mennyi esély van arra, hogy a borzasztóan hangos zúgás nem szűnik meg? És milyen típusú hűtőt nézegessek?

A procidnak 95W a TDP osztálya, ennek megfelelő hűtés kell. Mekkora helyed van belül (milyen a ház), mennyi pénzed van rá, tuningolsz-e? Ezek a fő kérdések.
"Mindörökké! Enter."

#6510 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 06. 01. 16:31

A procidnak 95W a TDP osztálya, ennek megfelelő hűtés kell. Mekkora helyed van belül (milyen a ház), mennyi pénzed van rá, tuningolsz-e? Ezek a fő kérdések.

N case sharp a ház, tuningolni nem szoktam, és nagyon maximum 13-15ezret szeretnék rászánni. Már kinéztem egy hűtőt, EZT, csak nem tudom, hogy boltban árusítanak-e, vagy csak megrendelésre, mert párszor elhaladtam a bolt előtt, és láttam, hogy bent is vannak dolgok, szóval.. mindegy, egyelőre ezt néztem, de ha van megfelelőbb, és olcsóbb, persze az is tökéletes lenne, nem számítana a hang, persze ne legyen túl hangos, de aludni nem szoktam mellette, szóval egy 26-27 deci még elfér. Csak teljesítményre legyen jó.

Beszerelni egy hűtőt mennyire körülményes?

#6511 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 01. 18:28

N case sharp a ház, tuningolni nem szoktam, és nagyon maximum 13-15ezret szeretnék rászánni. Már kinéztem egy hűtőt, EZT, csak nem tudom, hogy boltban árusítanak-e, vagy csak megrendelésre, mert párszor elhaladtam a bolt előtt, és láttam, hogy bent is vannak dolgok, szóval.. mindegy, egyelőre ezt néztem, de ha van megfelelőbb, és olcsóbb, persze az is tökéletes lenne, nem számítana a hang, persze ne legyen túl hangos, de aludni nem szoktam mellette, szóval egy 26-27 deci még elfér. Csak teljesítményre legyen jó.

Nem rossz a választás, mondjuk én nem fix fordulatos ventis hűtőt vennék, hanem PWM vezérlésűt, amit az alaplap tud vezérelni hőmérséklet függvényében. Meg a házad se igen nagy, a 12 cm-es hűtőkkel lehet gondban leszel...

Pl, ezek jók lennének és biztosan be is férnek:

http://www.pcx.hu/te...sszor-hto-96649

http://www.pcx.hu/te...zor-huto-63976#

Ezek már lehet túl nagyok lennének:

http://www.pcx.hu/te...szor-hto-100570

http://www.pcx.hu/te...szor-hto-103696
"Mindörökké! Enter."

#6512 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 01. 18:28

Nem rossz a választás, mondjuk én nem fix fordulatos ventis hűtőt vennék, hanem PWM vezérlésűt, amit az alaplap tud vezérelni hőmérséklet függvényében. Meg a házad se igen nagy, a 12 cm-es ventis hűtőkkel lehet gondban leszel...

Pl, ezek jók lennének és biztosan be is férnek:

http://www.pcx.hu/te...sszor-hto-96649

http://www.pcx.hu/te...zor-huto-63976#

Ezek már lehet túl nagyok lennének:

http://www.pcx.hu/te...szor-hto-100570

http://www.pcx.hu/te...szor-hto-103696

Nem nehéz a beszerelésük!

Bocs a dupláért, nem megy valamiért a szerkesztés...

Szerkesztette: StSanya 2013. 06. 01. 20:59 -kor

"Mindörökké! Enter."

#6513 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 21:26

Nem nagyon akartam rendelni, de akkor hétfőn szétnézek mindenhol, van-e ezekből a típusokból, és ha nincs, még este megrendelem, köszönöm a segítséget :) nomeg ahogy látom, ez jóval olcsóbb is, mint amit én kinéztem, még rendeléssel is :D én meg bízok mindenkiben, aki informatikai fórumon válaszol, szóval... a kettő biztosan jót fogom keresni, még írok, mi lett az eredmény, köszönöm ismét :)

Ó, még egy utolsó kérdés, új hűtővel biztosan nem fog olyan nagyon hangosan zúgni-búgni az egész gép? Nem is érdekelne, hogy nincs 1-2 lapát, mert a hőfok rendben van, de a zaj miatt kénytelen vagyok új hűtőt beszerezni.

Éééés egy utolsó utáni, az egyik boltban nézelődtem, és ott pár hűtőhöz volt paszta is alapból. Külön kell vennem, vagy az ilyeneknél tartozék?

...csak szeretnék minden felmerülőt most feltenni, milyen paszta használata a javasolt, illetve szét kell-e kicsit kenni a procin, vagy csak egy kis pötty, és az már szétmegy magától a hűtő felszerelés után? (csupán jutyubon több változatot láttam)

Szerkesztette: Superstan 2013. 06. 01. 21:39 -kor

#6514 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 22:12

Már nem tudom szerkeszteni, ezt választottam, visszajelzések alapján is jónak tűnik: http://www.pcx.hu/te...sszor-hto-96649

Néztem róla beszerelés videót, és nem kentek pasztával, és ahogy látom, ennek a felépítése más is. Tehát akkor ezt nem szükséges kenegetni?

#6515 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 01. 14:58

Sziasztok

Lehet, h most kígyót-békát fognak rám kiabálni, de leírom.
A zúgást feltehetőleg a forgórész kiegyensúlyozatlansága okozza.
Ha két lapát kiesése mellett nem nőtt meg a processzor hőmérséklete, akkor én kivágnám a kitörtekkel átelleneseket. Ezt már csak azért is megtenném, mert jelenleg a rázkódás tép mindent ami alatta van.
Nem tartom kizártnak, h a rendszer képes fordulatszám emeléssel kompenzálni a lapát kieséssel létrejött légszállítás csökkenést.
A következő pedig az, h én csak ventilátort vennék.

Szerkesztette: Gyula2222 2013. 06. 01. 22:39 -kor

#6516 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 23:19

És azt esetleg lehet tudni, hogy az AMD FX-6100-nak mekkora ventillátor lenne elegendő? Néztem ezer helyen, de nem sikerült rátalálnom, Asrock 970 Extreme3 az alaplap, ha ez segít. A lényeg nekem csak a hangosság megszüntetése lenne, az alap zajt már elviselem, szóval bőven elég lenne ventillátor is, csupán nem tudtam, hogy külön is kaphatok, eléggé analfabéta vagyok a belsőségekhez :D

#6517 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 02. 00:19

És azt esetleg lehet tudni, hogy az AMD FX-6100-nak mekkora ventillátor lenne elegendő? Néztem ezer helyen, de nem sikerült rátalálnom, Asrock 970 Extreme3 az alaplap, ha ez segít. A lényeg nekem csak a hangosság megszüntetése lenne, az alap zajt már elviselem, szóval bőven elég lenne ventillátor is, csupán nem tudtam, hogy külön is kaphatok, eléggé analfabéta vagyok a belsőségekhez :D

Arctic Cooling Freezer 64 Pro (AMD) hűtő. kb. 7000 Ft. Halk, jól hűt, egyszerű felrakni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6518 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 01. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 01. 23:12

Már nem tudom szerkeszteni, ezt választottam, visszajelzések alapján is jónak tűnik: http://www.pcx.hu/te...sszor-hto-96649

Néztem róla beszerelés videót, és nem kentek pasztával, és ahogy látom, ennek a felépítése más is. Tehát akkor ezt nem szükséges kenegetni?

A hűtőkön van gyárilag hővezető paszta. Az első felszereléskor ezért nem kell pasztázni. 2. esetben újrapasztázni kell, persze nem annyira, hogy tocsogjon.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6519 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 02. 00:19

Elég hülye mérete van a gyári ventinek, asszem 7 cm körüli, elég ritka újonnan, s relatíve drága... De ha azt a 6 ezer körüli pénzt rá tudod szánni a fent javasolt 9 cm ventis hűtökre, akkor azok nagyságrendekkel jobban hűtenek, a hőcsöves kialakítás miatt.

Vagy előre vannak kenve ezek pasztával, vagy mellékelnek hozzájuk kis tubussal. A cserének az a menete, hogy a korábbi pasztát el kell távolítani a CPU-ról kupakjáról, (ha rászáradt nagyon, kis alkohol, fülpucoló kombóval és PZS vagy konyhai törlőpapírral letörölni úgy, hogy az alaplapra ne kerüljön!) Ha tubusos, akkor abból egy picit a CPU kupakra, s én plasztik kártya (bank kártya, telefon kártya stb., a vékonyabb, hajlékonyabb a jobb) segítségével egyenletesen nagyon vékonyan elkenem rajta. Ugyanezt a hűtő CPU-ra eső felületén is el lehet játszani, majd ráteszed a CPU-ra és rögzíted a leszorítófület a karmokba. Az a lényeg, hogy a paszta a CPU és a hűtő közé kell, nagyon vékonyan, s nem az alaplapra... :)

Kb. így csinálom:

Szerkesztette: StSanya 2013. 06. 02. 10:39 -kor

"Mindörökké! Enter."

#6520 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 02. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 06. 02. 11:24

Elég hülye mérete van a gyári ventinek, asszem 7 cm körüli, elég ritka újonnan, s relatíve drága... De ha azt a 6 ezer körüli pénzt rá tudod szánni a fent javasolt 9 cm ventis hűtökre, akkor azok nagyságrendekkel jobban hűtenek, a hőcsöves kialakítás miatt.

Vagy előre vannak kenve ezek pasztával, vagy mellékelnek hozzájuk kis tubussal. A cserének az a menete, hogy a korábbi pasztát el kell távolítani a CPU-ról kupakjáról, (ha rászáradt nagyon, kis alkohol, fülpucoló kombóval és PZS vagy konyhai törlőpapírral letörölni úgy, hogy az alaplapra ne kerüljön!) Ha tubusos, akkor abból egy picit a CPU kupakra, s én plasztik kártya (bank kártya, telefon kártya stb., a vékonyabb, hajlékonyabb a jobb) segítségével egyenletesen nagyon vékonyan elkenem rajta. Ugyanezt a hűtő CPU-ra eső felületén is el lehet játszani, majd ráteszed a CPU-ra és rögzíted a leszorítófület a karmokba. Az a lényeg, hogy a paszta a CPU és a hűtő közé kell, nagyon vékonyan, s nem az alaplapra... :)

Kb. így csinálom:

Inteles videó AMD cpu hűtő felrakásához. Passzol. :nevet:

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.