HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (37 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G III

#1 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 28. 01:59

Folytatás innen.

#2 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 08:34

Témaindító kérdés:

Mi lehet az oka, hogy két routeren is gondjaim vannak a QOS-sel?
A jelenség a következő: ha több gép is van a routerre kötve és egy vagy több gép elkezd torrentezni, akkor ezek szinte teljesen elviszik a sávszélt, pedig korábban működött a QOS rendesen.

Routerek: WRT54G 3.1 és WRT54GL
Firmware: DD-WRT v24 RC6 és SP1
QOS: Service vagy Service+Netmask Priority

#3 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 16:30

Más jellegű, de hátha tudjátok, mi az a beacon interval?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#4 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 11:33

Idézet: ReeChee - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 17:30

Más jellegű, de hátha tudjátok, mi az a beacon interval?

mennyi időközönként küldjön "broadcast-ot" a router az éterbe.

-C0pp3rM!n3-

#5 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 06. 22:21

Sziasztok!

Korábbi routerünket szolgáltató adta. Hozzáférést természetesen nem adtak hozzá, a probléma pedig a szabad portokkal volt (DC és Torrent szereti az "aktivítást"). 3 gép volt rákötve, de csak egy IP ("belső fix IP, például 192.168.1.10) tudta használni a szabad, megnyitott portokat. Sajnos annyira nem értek hozzá, hogy megkérdezzem a szolgáltatótól, miért van ez, de azt mondták, hogy a router miatt volt.

Szeretném a usereket megkérdezni, hogy ez a router tud egyszerre több IP-nek is szabad portokat "adni"?

Elnézést, ha béna a kérdés és köszi a válaszokat!
:)

#6 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 22:48

És lenne még egy kérdésem, remélem nem gond. Tehát olvastam, hogy ez a router a WAN portján lekorlátozza a modem sávszélt 10 mbps-ra. Ez problémás, mivel egy 20 mbps Chello Gold-hoz lenne használva. Azonban olvastam azt is, hogy ez megkerülhető. Kérdésem az lenne, hogy egy custom firmware-rel lehet ezt kijátszani, vagy valami olyasmivel, hogy valamelyik LAN portba kell dugni a modem felől érkező kábelt? Mert utóbbi eset problémás, mivel mind a 4 LAN port használva lenne a WAN-on kívül.
Valami rövid választ megköszönnék, mert őszintén szólva nem vagyok sem én, sem a báttyám "hálózatzsenik" és nem akarunk egy 14.000-es routert úgy megvenni, hogy kétséges, kiszolgálja-e az internet sávszélességét.

Nézzek más megbízható router után (van ilyen ebben az árfekvésben?) vagy egyszerűen orvosolható ez a WAN probléma?

Előre is köszönöm ismételten bárki válaszát.

#7 Felhasználó inaktív   freeeedy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 15:26

Ilyenkor mitkéne tennem mert nekem nem eggyértelmű,és nemenged tovább!

http://images.netbag...16052787542.jpg

#8 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 15:34

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 22:21

Szeretném a usereket megkérdezni, hogy ez a router tud egyszerre több IP-nek is szabad portokat "adni"?

Igen, tud. A gépeknek fix IP-t kell adni, a router IP-je lesz ugye a gateway. Ezek után a routerben kell az IP címekhez rendelt portokat egyenként kiengedni, a port forward opciónál. (segítség www.portforward.com)

Bár ahogy olvastam, nincs hozzá férés a routerhez, így elég nehéz lesz.

Vagy a másik lehetőség, hogy a routerben engedélyezni kell az upnp-t ami magától engedi ki a portokat, hogyha kérés van.

Én az első megoldást preferálom, az mindig működik :)

#9 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 15:36

Idézet: freeeedy - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 16:26

Ilyenkor mitkéne tennem mert nekem nem eggyértelmű,és nemenged tovább!

http://images.netbag...16052787542.jpg

gondolom a 'yes' -re bökni, nomeg átnézni hogy rendesen configoltad-é be a WAN-t a routerben.

-C0pp3rM!n3-

#10 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 15:37

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 22:48

Nézzek más megbízható router után (van ilyen ebben az árfekvésben?) vagy egyszerűen orvosolható ez a WAN probléma?

Én ilyenről még nem hallottam. Egyik ismerősömnél, ahol ilyen routert helyeztem el, egy Diginet 30/20megabites csomag van és tökéletesen megy ezzel a routerrel. Ha jól emlékszem Tomato firmware amit tettem rá, de lehet DD-WRT. Lényegen nem változtat, tökéletesen működik.

#11 Felhasználó inaktív   freeeedy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 15:39

ha a yes-re bökök akk jön ki ez!

nemtudom mitkéne csinálnom

Wan? az micsoda hogy kell beálítani??

Szerkesztette: freeeedy 2008. 10. 07. 15:40 -kor

#12 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 17:39

Idézet: freeeedy - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 16:39

ha a yes-re bökök akk jön ki ez!

nemtudom mitkéne csinálnom

Wan? az micsoda hogy kell beálítani??

lényegében annál a fülnél adod meg a szélessávú kapcsolatod adatait (típus, esetleg felhasználói név és jelszó hozzá)

-C0pp3rM!n3-

#13 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 17:47

Idézet: Tiga - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 14:37

Én ilyenről még nem hallottam. Egyik ismerősömnél, ahol ilyen routert helyeztem el, egy Diginet 30/20megabites csomag van és tökéletesen megy ezzel a routerrel. Ha jól emlékszem Tomato firmware amit tettem rá, de lehet DD-WRT. Lényegen nem változtat, tökéletesen működik.

Köszönöm válaszod. A 3rd party FW-k tudtommal fel tudják oldani ezt a 10 mbit-es korlátot, így lehet, hogy Tomato-val ment. Azt hiszem.

Egyébként ehhez a routerhez lesz hozzáférés, a régihez (mostanihoz) nincs, mivel azt a szolgáltató erőltette ránk. :(

Szerkesztette: mhorvat 2008. 10. 07. 17:53 -kor

#14 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 21:15

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 18:47

Köszönöm válaszod. A 3rd party FW-k tudtommal fel tudják oldani ezt a 10 mbit-es korlátot, így lehet, hogy Tomato-val ment. Azt hiszem.

Egyébként ehhez a routerhez lesz hozzáférés, a régihez (mostanihoz) nincs, mivel azt a szolgáltató erőltette ránk. :(

Legjobb tudomásom szerint a router hardvere jelenti a korlátot, lehet hogy 3rd party fw ki tud hozni belőle 5-10%-kal többet, mint a gyári, de kétszer annyit nem valószínű.

#15 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 21:25

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 20:15

Legjobb tudomásom szerint a router hardvere jelenti a korlátot, lehet hogy 3rd party fw ki tud hozni belőle 5-10%-kal többet, mint a gyári, de kétszer annyit nem valószínű.

Én egy másik helyen olvastam az 54GL routerről, hogy a gyári firmware-je lehetséges, hogy rosszul kezeli, "eltévesztheti" a sávszélességet (mert a gyártói oldalon azt írják 10/100-as a WAN is, akárcsak a LAN portok). Tehát azt az infót kaptam, hogy elvileg 10-nél mindig többet tud, 100-at nem, de egy custom FW-vel biztosítható, hogy 10 mbit-nél nagyobb sávszélességű adatfolyam esetén garantálja a megfelelő sebességet, amit a gyári lehet, hogy elront. Javítsatok ki, ha tévedek/tévedtek, akik ezt mondták.

#16 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 08:02

kicsit olvassatok vissza, a Linksys WRT54G II topikban, volt errol szo, teszteltek az eszkoz WAN portjat vmelyik kulfoldi site-on,link is volt,asszem 30-40megat tudtak kihozni belole.
kuf

#17 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:40

30-at tuti kilehet, nálunk úgy megy. Sőt wlanon is áttolja ;)

#18 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:49

Hali! Egy kérdésem lenne. Mit lehet tenni ha véletlen rossz firmwaret-töltöttem a wrt 54 gs routeremre és nem indul el?  Üdv

#19 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 19:42

Attól függ, hogy milyen széria, meg hogy mennyire sikerült elkefélni, ez tarthat attól, hogy kanócon át még meg lehet sütni, addig hogy szét kell szedni, bukod a garit, de a belső szervizcsatiján át meg lehet sütni soros portról, egészen addig hogy b*szhatod és nem tudsz vele mit csinálni. Ha nem vágod ezeket a dolgokat, azon túl, hogy máskor jobban fontold meg mit csinálsz, azt tudom javasolni, vidd szakszervizbe, ha már nem garos, pl az Alphasonicban tudnak segiteni benne, ha garos, akkor vidd vissza oda, vagy tudnak segiteni, vagy nem, ugyanis az elb*szott FW nem garanciális probléma. Esetleg, privát, és mondok még pár kevésébé "fehér" tippet is mit lehet csinálni MÉG.

#20 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 19:59

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 19:42

Attól függ, hogy milyen széria, meg hogy mennyire sikerült elkefélni, ez tarthat attól, hogy kanócon át még meg lehet sütni, addig hogy szét kell szedni, bukod a garit, de a belső szervizcsatiján át meg lehet sütni soros portról, egészen addig hogy b*szhatod és nem tudsz vele mit csinálni. Ha nem vágod ezeket a dolgokat, azon túl, hogy máskor jobban fontold meg mit csinálsz, azt tudom javasolni, vidd szakszervizbe, ha már nem garos, pl az Alphasonicban tudnak segiteni benne, ha garos, akkor vidd vissza oda, vagy tudnak segiteni, vagy nem, ugyanis az elb*szott FW nem garanciális probléma. Esetleg, privát, és mondok még pár kevésébé "fehér" tippet is mit lehet csinálni MÉG.

hát szét szedtem de zsak egy nagyon speckó csatlakozó van benne (vajon miért is?:) úgyhogy annyi neki...egyébként lomiból vettem a cuccot 1500-ért úgyhogy nagyot nem buktam rajta....Misi

Téma megosztása:

• (37 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó