HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5176
  • 5177
  • 5178
  • 5179
  • 5180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#103526 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 04. 26. 07:53

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 26. 07:29

...A csaj miatt ugrott a jogsija is, mert összevesztek és bebaszott, mérgében pár sörrel a fejében elindult autózni, zenét hallgatni...

A csaj miatt persze :D

#103527 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 07:55

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2018. 04. 26. 08:53

A csaj miatt persze :D

Mindig van kire kenni. Sosem kell vállalni a felelősséget. A guga család titkai :-D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#103528 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 08:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 26. 08:13

Ezek nem avulnak olyan gyorsan, csomó ismerős 20 éves CDJ500asokkal tolja. Persze lehet mp3as pult, USBs kontroller, az jogos, de ennyire nem dráma ha valami öreg. Ibiza már érdekesebb állat, annak is csak a méretével lenne bajom.

Reloop usb-s cucc. Laptoppal kommunikál, de lett hajtva eleget.
Én már biztos, hogy nem fogok fejleszteni, mert Levente teljesen másban gondolkozik. Jogsi után egy Iveco kistehert akar vásárolni, hogy fuvarozhasson.
Aztán ki tudja mi lesz belőle.

#103529 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 09:05

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 26. 07:43

A cetelemmel nem egyszerű tárgyalni. Pont ezt javasoltam nekik én is, hogy nem tarthatnak igényt anyám teljes jövedelmére, mert törvénytelen.
Kalkuláljanak ki egy összeget, mert jelenleg hiába fizeti a havi 50 ezrest, nem csökken a tartozás. Állítsák le, és kezdje el törleszteni úgy, hogy csökkenjen. Kiküldtek egy új szerződést havi 24 ezres törlesztővel, anyám visszaküldte aláírva, erre elutasították és nem adnak tájékoztatást, hogy mi a következő lépés.

Az összes ügyintéző azt válaszolja, hogy nem az Ő hatásköre, nem tud segíteni, mert speciális ügy. Amikor meg mondom, hogy olyat kapcsoljon, aki tud válaszolni, akkor kirak a központba és minden kezdődik elölről. Egyértelmű, hogy mit szeretnének elérni, hogy behajtási szakaszba kerüljön. Elpasszolják egy behajtó cégnek és mossák kezeiket.
Lehetetlen velük tárgyalni. Tegnap küldtünk nekik egy összefoglaló mailt, ma ugyanezt ajánlva, s kinyomtatva, de egyfolytában zaklatni fogom őket.
Nejemmel mi is azt beszéltük, hogy Benjámin nevére írjuk a házat egészben és baszhatják, mert a gyámhivatallal kell mérkőzniük.

Látni kéne a pappérokat, hogy hogyan áll, de szinte biztosan az lenne a megoldás, hogy valami szerencsésebb kamatozású hitellel kiváltani a hitelkártya tartozást, azt lemondani a gecibe, és a személyi hitelnek akkor lehetne egy alacsonyabb törlesztője, ami el is fogy valamikor, mert itt az sem lehetetlen, hogy nő a tartozás, mert a hitelkártya pénznek brutál kamatai vannak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#103530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 04. 26. 09:17

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 26. 07:29

A csaj miatt ugrott a jogsija is, mert összevesztek és bebaszott, mérgében pár sörrel

Most bebaszott, vagy pár sör?
Make love not Wor.

#103531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 09:19

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 26. 09:45

Aztán ki tudja mi lesz belőle.

Ja, azt nem mondom, hogy tuti pénz van belőle, de pár régi ismerős most felküzdötte magát, amikor gyereket lestem a hupálós szerzeményeivel akkor az kategóriájában eléggé rendben volt, még bármi is lehetett volna belőle.
Make love not Wor.

#103532 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 09:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 26. 10:17

Most bebaszott, vagy pár sör?

Nála az ugyanaz. 4 sörtől már rendben van, mert eleve nem iszik.

#103533 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 09:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 26. 10:05

Látni kéne a pappérokat, hogy hogyan áll, de szinte biztosan az lenne a megoldás, hogy valami szerencsésebb kamatozású hitellel kiváltani a hitelkártya tartozást, azt lemondani a gecibe, és a személyi hitelnek akkor lehetne egy alacsonyabb törlesztője, ami el is fogy valamikor, mert itt az sem lehetetlen, hogy nő a tartozás, mert a hitelkártya pénznek brutál kamatai vannak.

Egyértelmű, hogy folyamatosan nő a tartozása + nem tudja fizetni.
Eddig úgy működött, hogy a nyugdíját befizette a Cetelemnek, s utána a hitelkártyával elhasznált 10-20 ezret havonta.
De februárban elfogyott az 1 millás hitelkeret, amit 2010-ben kapott meg.

Mellette mindig vannak apró bevételei. Tojás, csirke, házi tészta, de minimális, épp, hogy fedezi a szükségleteit. Mondjuk éhen nem tud halni, mert van elég nagy föld, amit művel, disznók, csirkék, tyúkok.

Próbálok nyomást gyakorolni a bankra a folyamatos kapcsolattartással. Persze eredménytelen, mert pontosan látszik, hogy mire utaznak.
Telefonon beazonosítanak, várakoztatnak 5 percet csendben, majd közli, hogy nem tud tájékoztatást adni, mert nem kompetens.
Érdemes lenne felvenni a beszélgetéseket, ha véletlenül bíróságra kerülne a dolog, hogy tudjam bizonyítani, hogy bármit kérdezek, egyből ideges lesz az ügyintéző. Mert beszéltem már vagy 20 alkalommal velük, de mind ugyanazt mondta, hogy nem tud információval szolgálni, fizessük tovább a hitelt.
Vajon mi lehet anyám neve mellett odaírva, hogy állandóan ez a reakció?

Szerkesztette: guga 2018. 04. 26. 09:36 -kor

#103534 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 09:37

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 26. 10:35

Egyértelmű, hogy folyamatosan nő a tartozása + nem tudja fizetni.
Eddig úgy működött, hogy a nyugdíját befizette a Cetelemnek, s utána a hitelkártyával elhasznált 10-20 ezret havonta.
De februárban elfogyott az 1 millás hitelkeret, amit 2010-ben kapott meg.

Mellette mindig vannak apró bevételei. Tojás, csirke, házi tészta, de minimális, épp, hogy fedezi a szükségleteit. Mondjuk éhen nem tud halni, mert van elég nagy föld, amit művel, disznók, csirkék, tyúkok.

Próbálok nyomást gyakorolni a bankra a folyamatos kapcsolattartással. Persze eredménytelen, mert pontosan látszik, hogy mire utaznak.
Telefonon beazonosítanak, várakoztatnak 5 percet csendben, majd közli, hogy nem tud tájékoztatást adni, mert nem kompetens.
Érdemes lenne felvenni a beszélgetéseket, ha véletlenül bíróságra kerülne a dolog, hogy tudjam bizonyítani, hogy bármit kérdezek, egyből ideges lesz az ügyintéző. Mert beszéltem már vagy 20 alkalommal velük, de mind ugyanazt mondta, hogy nem tud információval szolgálni, fizessük tovább a hitelt.
Vajon mi lehet anyám neve mellett odaírva, hogy állandóan ez a reakció?

Szerintem nincs semmi odaírva, de személyesen kellene intézni, nem telefonon.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#103535 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 10:07

És még sehol a péntek:

https://444.hu/2018/...etejen-a-tiszan
Make love not Wor.

#103536 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 10:14

Idézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 26. 10:37

Szerintem nincs semmi odaírva, de személyesen kellene intézni, nem telefonon.

Ezt már írtam. Voltam bent februárban, a biztonsági őrnek villogott a szeme, fel is állt, ahogy előadtam a mondókámat. Telefonon azt mondták, hogy menjek be személyesen. Ott meg 2 ablak van és elég sok ember, mindenki hall mindent. Kicsi a hely. Elődtam az 56 ezres nyugdíj és az 50 ezres törlesztőt, erre azt mondta az ügyintéző, hogy talán nem kellett volna felvenni a hitelt, ha nem tudja fizetni :-D kár, hogy nem rögzítettem, kibaszott szemtelen volt, én meg nem foglalkoztam vele, mondtam neki tovább a tényállást s mivel kurva ideges lett, akkor állt fel a biztonsági őr. De hát nem csináltam semmit, tök udvariasan és csöndben tettem le a papírokat egyenkémnt. Utána megvonta a vállát, hogy Ő ezzel nem tud mit kezdeni, üljek félre a telefonhoz s majd valaki felhív.

Na akkor is elég arrogánsan kezeltek telefonon.
Személyesen esélytelen bármit is elintézni, ha nem befizetni akarsz a számládra.

Hja, egyébként megérne neked is egy fejlövést, ha elküldeném az összes adatot, amit kérnek telefonon, hogy lásd mennyire falnak vezetnek azonnal és nem adnak információt, ha kérdezel visszakapcsolnak a központi számhoz és egyből idegesek :Đ
S nem is vicces, ez inkább félelmetes, tekintve, hogy anyám lószart sem ért az egészből.

#103537 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 10:18

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 26. 11:14

Ezt már írtam. Voltam bent februárban, a biztonsági őrnek villogott a szeme, fel is állt, ahogy előadtam a mondókámat. Telefonon azt mondták, hogy menjek be személyesen. Ott meg 2 ablak van és elég sok ember, mindenki hall mindent. Kicsi a hely. Elődtam az 56 ezres nyugdíj és az 50 ezres törlesztőt, erre azt mondta az ügyintéző, hogy talán nem kellett volna felvenni a hitelt, ha nem tudja fizetni :-D kár, hogy nem rögzítettem, kibaszott szemtelen volt, én meg nem foglalkoztam vele, mondtam neki tovább a tényállást s mivel kurva ideges lett, akkor állt fel a biztonsági őr. De hát nem csináltam semmit, tök udvariasan és csöndben tettem le a papírokat egyenkémnt. Utána megvonta a vállát, hogy Ő ezzel nem tud mit kezdeni, üljek félre a telefonhoz s majd valaki felhív.

Na akkor is elég arrogánsan kezeltek telefonon.
Személyesen esélytelen bármit is elintézni, ha nem befizetni akarsz a számládra.

Hja, egyébként megérne neked is egy fejlövést, ha elküldeném az összes adatot, amit kérnek telefonon, hogy lásd mennyire falnak vezetnek azonnal és nem adnak információt, ha kérdezel visszakapcsolnak a központi számhoz és egyből idegesek :Đ
S nem is vicces, ez inkább félelmetes, tekintve, hogy anyám lószart sem ért az egészből.

Ez oké, de ő mit kezdjen azzal, hogy mennyi a bevétele az adósnak? Kisebb törlesztőt csak úgy tudsz, hogy valami fix futamidejű másik hitellel kiváltod.

Idézet

#103538 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 10:25

ha gond lesz a csajommal, majd én is bebaszva bedrogozva elmegyek vezetgetni
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#103539 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 13:14

Idézet: JonesC - Dátum: 2018. 04. 26. 11:18

Ez oké, de ő mit kezdjen azzal, hogy mennyi a bevétele az adósnak? Kisebb törlesztőt csak úgy tudsz, hogy valami fix futamidejű másik hitellel kiváltod.

Bevételhez a hitelkeretet szokátk mérni, amiből elég 10ezer forintot kihasználni és nem visszafizetni, pár év alatt milliós tétel lehet belőle.
Make love not Wor.

#103540 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 13:17

Idézet: Iguana - Dátum: 2018. 04. 25. 22:56

Jó 10 évvel ezelőtt emelte fel az OTP az AMEX GOLD hitelkártyám keretét 2.5millióra. És nem ám te mondod meg, mennyi legyen, jövedelem alapon kalkulál egy számot a rendszer, oszt annyi lesz, csókolom.

Na de az gold, oda is el kell jutni. Sima kékemnél néha mondják, hogy a keret emelésére van lehetőség, de 4 éve azt sem tudom merrefelé van a kártya :-D

Citi jó volt, ingyen kajálni és inni a reptéri váróban, év végén forint- és pontbeváltás, ami azért jól tud jönni. Van amelyik boltban olcsóbban vásárlok, de ha nem is olcsóbban azért az év végi 100-200ezres visszatérítések jók tudnak lenni. Van aki repjegyre gyűjt, mikorhogy. Persze ha nem fizeted vissza, akkor oboa.

Én fizukor átpakolok rá 2 kilót, aztán majd a hónapban elfogy, vagy kauciónak letétnek jó, autóbérlésnél/szállásnál 1-2ezer Euró sem probléma és nem a kp állományomból van lefoglalva, hanem a nem létezőből és a bank pénze, csak kölcsön.
Make love not Wor.

#103541 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 13:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 26. 14:17

Én fizukor átpakolok rá 2 kilót, aztán majd a hónapban elfogy, vagy kauciónak letétnek jó, autóbérlésnél/szállásnál 1-2ezer Euró sem probléma és nem a kp állományomból van lefoglalva, hanem a nem létezőből és a bank pénze, csak kölcsön.

Nade ez alapján ez tényleg csak akkor éri meg a banknak, ha a gugamamákat viszont megszivatják, mert ők ilyenekre nem figyelnek.. És tényleg ők lehetnek többen, hisz akkor nem csinálnák.
Ergó ezeknek a figyelmetlenségére utaznak.
Vagy rosszul gondolom? :unsure:

#103542 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 13:56

Idézet: chris77 - Dátum: 2018. 04. 26. 14:38

Nade ez alapján ez tényleg csak akkor éri meg a banknak, ha a gugamamákat viszont megszivatják, mert ők ilyenekre nem figyelnek.. És tényleg ők lehetnek többen, hisz akkor nem csinálnák.
Ergó ezeknek a figyelmetlenségére utaznak.
Vagy rosszul gondolom? :unsure:

Akár jól is gondolhatod, de azt is lehet, hogy pénz mozog a szolgáltatásán, ebből fel is tart egy ágazatot. Amúgy van amelyik banknál az a simlisség, hogy túl nagy összeg sem lehet a kártyádon. Nekm mindegy, én is beszoptam már, sokba került, de nem a bankot hibáztatom.

Amúgy ezekről jön SMS, analóg tájékoztató postán, csak meg kellett volna kérdezni a szomszédot vagy az unokát a 3. hónap után, hogy nahe? Aztán ebben az esetben n+1 felszólító és figyelmeztető levél is. Az összeg meg nől, mert az olyan.

Többi az bankonként változó, de fordulónap előtt is ír, van minimum fizetendő összeg, ha látják, hogy hülye a júzer akkor fel is szokták ajánlani egy sima személyi hitelre átváltást, amit akár erre akár másra felhasználhatsz. Felvesz egy sok éves hitelt, lenullázza belőe a hitelkártyát és fix havi 20 forintjával visszapakolja. Akadnak ám itt lehetőségek, csak megint a bank a hülye és gugára nézett egyből szigorúan a biztiőr mikor bement hőbörögni. Az meg olyan.
Make love not Wor.

#103543 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 14:01

Wow, feltamadt a topic.
De latom, nincs uj a nap alatt.

Guga, 3. szemelynek nem fog semmilyen tajekoztatast kiadni a bank, kulonben banktitkot sert, es szarazon megb*a az MNB.
En a helyedben elmennek 2 honapig berniggernek (ahol a zsebedbe teszik a 2000eur-t) aztan odaadnam neki a penzt. Inkabb igy, mint kesobb a ptk szerint kelljen gondoskodnod rola.

Az a kituno tanulo az utolso heten a csaja miatt otthagyja a sulit, aztan majd ha visszaszerzi a jogsit, elmegy kisteherauto sofornek tortenet - hat, gyenge labakon all.

Csak atfutottam masfel ora alatt az utolso fel evet, sry ha vmi kimaradt.

Mint nezo ha kerhetnem: kevesebbet politizalj, es Dexterrel ne levelezz, mindketto geciunalmas :)
A nagyivu osszeeskuves-elmeletek johetnek, az vicces, de a kispalyas fidesz-soros-migrans-jobbik-maszop stb-t azt megkapom a mediaban is.

Egy rajongod :wub:
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#103544 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 14:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 26. 14:56

Nekm mindegy, én is beszoptam már, sokba került, de nem a bankot hibáztatom.

De te azért nem, mert meg van a magadhoz való eszed.
Sajnos sok embernek(pláne az idősebbeknek) meg (esetleg már) nincs.. :(
Nem szép dolog ezeket kihasználni. Egy picit unokázás ez, csak legális keretek között.

Tényleg nem értem azt, hogy ha valaki kimutathatóan és nyilvánvalóan bőven túl/visszafizette a felvett összeget, akkor miért nem lehet az ilyen uzsorának gátat szabni.
Értem én, hogy ezt írta alá és nem tartottak pisztolyt a fejéhez, de az unokázósok sem tartanak és nekik is odaadja a megtakarításait az adott néni/bácsi..

#103545 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 26. 14:09

Idézet: chris77 - Dátum: 2018. 04. 26. 15:05

de az unokázósok sem tartanak és nekik is odaadja a megtakarításait az adott néni/bácsi..

Csak az egyoldalú átverés, szabályok nélkül és semmit nem kap érte.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5176
  • 5177
  • 5178
  • 5179
  • 5180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.