Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 02. 25. 18:32
Debaj? Grillo? Gyíkarc? Amea? leslie? Nyanya?, Zűrlaci? byebye? Tiga? Tide? Jahno? Meg mostmár én is remélem.
Zsul-t nemtom micsinál. Kihagytam valakit? Kb az egész topik valamilyen cégnek dolgozik főállásba.
Egyedül szájbaverde a maga ura illetve az alkalmazottaié, de sokáig ő is a kamionsorra járt térdelni.
Naja, eleinte magam ura voltam. Legalábbis úgy éreztem. Ott is meg kellett felelni a júzereknek, azonnal csinálni, 24h telefonálni, estébé. Sajna nőttek a rossz tapasztalatok, webes dologban 10 éve nem tudtam árat emelni, gagyi vagy kamu konkurencia meg az ember alá megy.
Aztán hiába néz ki állandónak egy cég, komoly megrendelő nem kp-zik, egyszer csak nem fizet ki 1 milliós számlát, oszt heló. Vagy szopsz a sok kicsivel, esetleg azt nem fizeti, vagy úszol a papírmunkájában, vagy piros.
Szóval nem egyszerű, erre fordítva ugyanaz a képlet, mint a főállásnál. Bármikor kirúghatnak, eladhatják a céget, akármi. Ellenben itt az előre ígért havi fix az meg van, ami a magánban nem nagyon.
Én a mostaninál 2003-ban melóztam először, majd egyre gyakrabban beszámlázva. Aztán részállás, aztán jó nagy állás, most már 5 éve rendes fixre bejelentve, tudáshoz/papírhoz képest tán jól is fizet. Bár lehet jövő héten nem vagyunk, de fizetés eddig percre érkezett, rendes bruttóval bejelentve. Igaz volt céges utam, amit én finanszíroztam, annak a havi 20k-s kamatát 3 éve fizetem

Ezeket valahogy mindig sikerül beszopni.
Nem tudni melyik a jobb, ember azt hiszi, hogy maga ura, de közben úgyis felhívja GipszJakab üvöltve, hogy nemmegyanmmegy, hülyegép, estébé. Énpróbálom megtartani, mert mégis ügyfél, aztán rájövök, hogy a kis szaraihoz több a benya+parkolás, mint amit ki bír fizetni. Semminek nem lehet megkérni az árát, csupa bados HDD, púposkondi,lófasz tápos ősöreg gép, nem legális SW. Ha 10k-nál több, akkor a jómunkásnak már nincs rá pénze.
Aztán lesz valami, céget még mozgatom, Kecskemét repnapokat elvittük a hátunkon, Metallica annyira bejött, hogy hívtak tovább, aztán EU körüli turnéra is, csak ezek nincsenek túl gyakran. Főállás mellett egy laza délután letolom, és nem számottevő a bevétel sem.
Mellette videózás, netesközvetítés, hangítás, csiribiri, de kurva sok kocsifutás, tervezés, telefonálás, baszkodás, szopószorzó után alig marad a zsebben, holott kb. nagyot csináltunk.
Make love not Wor.