Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 02. 27. 20:02
= elhoppolnak előled egy szerződést mert valaki aládkínál, vagy mert jattol, hogy vele kössenek üzletet.
Másvalakivel kötsz üzletet = más munkahelyre mész.
Ugyanolyan szopás van mindkét részen.
Te egyszerű

, ha kirugnak és másik munka után mész, akkor arra az időre semmi megélhetésed nem lesz (esetleg munkanélküli, meg a cégtől némi alamizsna). Ha egy szerződést elbukok, akkor holnap jön a másik, a munka megy tovább ugyanúgy, nem változik az anyagi dézsa. Én is azt csinálom, amit ez a marha medve, és egyrészt tök értem, miről hablatyol, másrészt volt épp elég részem emberi sorsokban szalag, meg teszkó és haverjai munkahelyeken és Videoton fejlesztési központban is ahhoz, hogy eldöntsem, én nem kérek főnököt. Ha egy emberként függsz egy embertől, az mindig stresszesebb, mintha sok embertől függesz, hisz ott ha balfasz vagy, szar a kedved, akkor max 1-2-vel kevesebb, holnap jön másik, ritkán tudsz akkora hülye lenni, hogy az összes faképnél hagyjon egyik percről a másikra. Na ezért nem olyan függős és kiszolgáltatott a viszony. Gömbibá és te is abból indultok ki, amiben ti mozogtok, de ez kurvára nem az általános felállás. Hidd el, nem mindenki dolgozik olyan nyugodt vizeken, mint az a törzsközönség, akinek van ideje és ereje ide a fórum elé leülni, akit ma divatos szóval értelmiségnek csúfolnak. Kurvára kisebbségben vagyunk. A legtöbb ember ebben az országban pont úgy él, ahogy ez a traktoreszű írja. Jópár céghez járok, van rálátásom, hogy dolgoznak az emberek és mit tesznek meg a cégért, fogcsikorgatva, mert muszáj. Van olyan hely is, ahol a főnökasszony kurvajófej, biztos nem rug ki senkit holnapra, baráti viszopny van, csak éppen a jellemzően kormányzati ügyfeleik basznak fizetni időben, ő meg lepapírozza, így muszáj adózni, meg még fizetést is kéne adni és ez hopp, nem sikerült, januárban egy alkalmazott a háromból és a főnökasszony fizetés nélkül maradt, hogy nekemmikor tud fizetni, az meg hümm. A srác, aki nem kapott fizut, ifjú apuka. Nekem meg hiányzik az a 40 rongy, de megoldom. Ez a különbség. Lehet ezt is szopásnak nevezni, de napról napra én döntök és én választok, hogy mit és kinek végzek el és nem a főnök és a cég kénye-kedve szerint. Én is elbaszom néha, mert ez ilyen. Nekem is vannak elégedetlen ügyfeleim, mert ez ilyen. De most éppen reggel 3/4 8 van, megvan a mai teendők listája, kényelmesen felkelek, amikor úgy gondolom, most még ezt a szart gépelem és megyek, telefonálok, egyeztetek, intézek. Pénzért, mert kell, de nem ez a hangsúlyos, hanem az, hogy úgy, ahogy nekem tetszik. Kurvakibaszott szabadságfok ez, és amíg valakinek a 8 óra robot a természetes valamelyik multinál a havifixért, és eleve berzenkedve gondol arra, hogy így éljen, nem fogja átérezni, hogy ebben mi a jó és más.