HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2577
  • 2578
  • 2579
  • 2580
  • 2581
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#51551 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 28. 06:24

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 02. 27. 20:55

Vagy ne igyál többet, vagy ne fórumozz ma már... csak magadat járatod le.

Megfogadom, inni sajnos nem tudtam, mert egész nap kicsikocsikáztam.

#51552 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 06:38

LSO :cool:

#51553 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 28. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 02. 28. 06:24

Megfogadom, inni sajnos nem tudtam, mert egész nap kicsikocsikáztam.

Buzikurva
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#51554 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 07:46

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 02. 27. 20:02

= elhoppolnak előled egy szerződést mert valaki aládkínál, vagy mert jattol, hogy vele kössenek üzletet.
Másvalakivel kötsz üzletet = más munkahelyre mész.

Ugyanolyan szopás van mindkét részen.

Te egyszerű :Đ , ha kirugnak és másik munka után mész, akkor arra az időre semmi megélhetésed nem lesz (esetleg munkanélküli, meg a cégtől némi alamizsna). Ha egy szerződést elbukok, akkor holnap jön a másik, a munka megy tovább ugyanúgy, nem változik az anyagi dézsa. Én is azt csinálom, amit ez a marha medve, és egyrészt tök értem, miről hablatyol, másrészt volt épp elég részem emberi sorsokban szalag, meg teszkó és haverjai munkahelyeken és Videoton fejlesztési központban is ahhoz, hogy eldöntsem, én nem kérek főnököt. Ha egy emberként függsz egy embertől, az mindig stresszesebb, mintha sok embertől függesz, hisz ott ha balfasz vagy, szar a kedved, akkor max 1-2-vel kevesebb, holnap jön másik, ritkán tudsz akkora hülye lenni, hogy az összes faképnél hagyjon egyik percről a másikra. Na ezért nem olyan függős és kiszolgáltatott a viszony. Gömbibá és te is abból indultok ki, amiben ti mozogtok, de ez kurvára nem az általános felállás. Hidd el, nem mindenki dolgozik olyan nyugodt vizeken, mint az a törzsközönség, akinek van ideje és ereje ide a fórum elé leülni, akit ma divatos szóval értelmiségnek csúfolnak. Kurvára kisebbségben vagyunk. A legtöbb ember ebben az országban pont úgy él, ahogy ez a traktoreszű írja. Jópár céghez járok, van rálátásom, hogy dolgoznak az emberek és mit tesznek meg a cégért, fogcsikorgatva, mert muszáj. Van olyan hely is, ahol a főnökasszony kurvajófej, biztos nem rug ki senkit holnapra, baráti viszopny van, csak éppen a jellemzően kormányzati ügyfeleik basznak fizetni időben, ő meg lepapírozza, így muszáj adózni, meg még fizetést is kéne adni és ez hopp, nem sikerült, januárban egy alkalmazott a háromból és a főnökasszony fizetés nélkül maradt, hogy nekemmikor tud fizetni, az meg hümm. A srác, aki nem kapott fizut, ifjú apuka. Nekem meg hiányzik az a 40 rongy, de megoldom. Ez a különbség. Lehet ezt is szopásnak nevezni, de napról napra én döntök és én választok, hogy mit és kinek végzek el és nem a főnök és a cég kénye-kedve szerint. Én is elbaszom néha, mert ez ilyen. Nekem is vannak elégedetlen ügyfeleim, mert ez ilyen. De most éppen reggel 3/4 8 van, megvan a mai teendők listája, kényelmesen felkelek, amikor úgy gondolom, most még ezt a szart gépelem és megyek, telefonálok, egyeztetek, intézek. Pénzért, mert kell, de nem ez a hangsúlyos, hanem az, hogy úgy, ahogy nekem tetszik. Kurvakibaszott szabadságfok ez, és amíg valakinek a 8 óra robot a természetes valamelyik multinál a havifixért, és eleve berzenkedve gondol arra, hogy így éljen, nem fogja átérezni, hogy ebben mi a jó és más.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#51555 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 07:46

Te egyszerű :Đ , ha kirugnak és másik munka után mész, akkor arra az időre semmi megélhetésed nem lesz (esetleg munkanélküli, meg a cégtől némi alamizsna). Ha egy szerződést elbukok, akkor holnap jön a másik, a munka megy tovább ugyanúgy, nem változik az anyagi dézsa. Én is azt csinálom, amit ez a marha medve, és egyrészt tök értem, miről hablatyol, másrészt volt épp elég részem emberi sorsokban szalag, meg teszkó és haverjai munkahelyeken és Videoton fejlesztési központban is ahhoz, hogy eldöntsem, én nem kérek főnököt. Ha egy emberként függsz egy embertől, az mindig stresszesebb, mintha sok embertől függesz, hisz ott ha balfasz vagy, szar a kedved, akkor max 1-2-vel kevesebb, holnap jön másik, ritkán tudsz akkora hülye lenni, hogy az összes faképnél hagyjon egyik percről a másikra. Na ezért nem olyan függős és kiszolgáltatott a viszony. Gömbibá és te is abból indultok ki, amiben ti mozogtok, de ez kurvára nem az általános felállás. Hidd el, nem mindenki dolgozik olyan nyugodt vizeken, mint az a törzsközönség, akinek van ideje és ereje ide a fórum elé leülni, akit ma divatos szóval értelmiségnek csúfolnak. Kurvára kisebbségben vagyunk. A legtöbb ember ebben az országban pont úgy él, ahogy ez a traktoreszű írja. Jópár céghez járok, van rálátásom, hogy dolgoznak az emberek és mit tesznek meg a cégért, fogcsikorgatva, mert muszáj. Van olyan hely is, ahol a főnökasszony kurvajófej, biztos nem rug ki senkit holnapra, baráti viszopny van, csak éppen a jellemzően kormányzati ügyfeleik basznak fizetni időben, ő meg lepapírozza, így muszáj adózni, meg még fizetést is kéne adni és ez hopp, nem sikerült, januárban egy alkalmazott a háromból és a főnökasszony fizetés nélkül maradt, hogy nekemmikor tud fizetni, az meg hümm. A srác, aki nem kapott fizut, ifjú apuka. Nekem meg hiányzik az a 40 rongy, de megoldom. Ez a különbség. Lehet ezt is szopásnak nevezni, de napról napra én döntök és én választok, hogy mit és kinek végzek el és nem a főnök és a cég kénye-kedve szerint. Én is elbaszom néha, mert ez ilyen. Nekem is vannak elégedetlen ügyfeleim, mert ez ilyen. De most éppen reggel 3/4 8 van, megvan a mai teendők listája, kényelmesen felkelek, amikor úgy gondolom, most még ezt a szart gépelem és megyek, telefonálok, egyeztetek, intézek. Pénzért, mert kell, de nem ez a hangsúlyos, hanem az, hogy úgy, ahogy nekem tetszik. Kurvakibaszott szabadságfok ez, és amíg valakinek a 8 óra robot a természetes valamelyik multinál a havifixért, és eleve berzenkedve gondol arra, hogy így éljen, nem fogja átérezni, hogy ebben mi a jó és más.

ez szép és jó
csak guga MINDIG úgy állítja be, hogy aki alkalmazott, az bérdroid, és retteg, és 100-at keres
ez a felháborító
csak az ő kis kolbászos faluját tudja elgondolni mindenkire
pedig minden ember más, minden munka más

a kényszervállalkozók ugyanúgy rettegnek (ha már az ő szavait használjuk)
nem hinném attól függ hogy alkalmazott vagy valami kis bt vezetője

más
guga mindig hozott valami szerinte kurvanagy ötletet, hogy az a király, mi meg csicskák vagyunk
és soha egyik sem vált be
csak az egoja megy itt
komolyan, blubesz és egoka és érettebben gondolkozik sokszor

off
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#51556 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 08:52

jah, amúgy meg pina

és a héten ivászat hegyek

#51557 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 08:48

Ez itt valahol az igazsag szerintem. Sajat tapasztalatom ugyan nincs - bar meloztam alkalmazottkent es vallalkozokent is, csak regen - viszont asszony benne van mindket dologban egyszerre, es erdekes modon egyik oldalon sem azokkal szembesul, amiket itt negativ vonaskent felemlegettel akar Te, akar guga. Lehet egy alkalmazottat es egy vallalkozot is nagyon megbecsulni, mint ahogy szarba se venni. Ha ugy melozik, hogy a fonok/ugyfel maximalisan meg van vele elegedve, nincs felnivaloja. Ha szar munkat vegez, vagy olyat, hogy szinte barki el tudna vegezni helyette, akkor retteghet, barmilyen formaban is dolgozik.

#51558 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 02. 25. 18:32

Debaj? Grillo? Gyíkarc? Amea? leslie? Nyanya?, Zűrlaci? byebye? Tiga? Tide? Jahno? Meg mostmár én is remélem.
Zsul-t nemtom micsinál. Kihagytam valakit? Kb az egész topik valamilyen cégnek dolgozik főállásba.

Jah, pölö engem. :)
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51559 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:27

Na, akkor nem hagyott ki senkit :Đ

#51560 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:27

te megvoltál mindenkinek ? :think: :D:

#51561 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 02. 25. 18:32

Zsul-t nemtom micsinál.

Kb ugyanazt mint Jahno. Főállás (csak közintézményben), meg cég csak picit más profillal. Meglátásom, véleményem is kb ua. mint amiket Jahno leír, szóval nyugodtan felszorozhatod kettővel... :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#51562 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 02. 27. 17:44

Már túllépte az egymilliót a tartósan nem törlesztők száma, az pediglen nem egymillió ember, ha van házastársa, esetleg gyereke. 135.000 lakás moratóriuma oldódik fel áprilisban, utána elárverezhető, márpedig abba a 135.000 lakásban nem egy ember él.

Na akkor hány ember retteg és csinálnak vele azt, amit akarnak?
Nemrég tesco-ban a szemem előtt ordítottak le egy árufeltöltőt, hogy ha nem iparkodik, akkor nyolcan várnak a helyére, és kérlek iparkodott, behúzta a farkát maga alá és vissza sem mert szólni. Mennyit is kap kézhez egy árufeltöltő? Hány árufeltöltő dolgozik ebben az országban?
Ilyeneket tudnék én még neked sorolni, nem kell hozzá csak egy kis empátia.
Az oké, hogy te nem rettegsz, anyáddal laksz, macskád sincs, s nem is babettával jársz, csak benzinre keresel.
Elképzelhető, hogy várnod kéne vagy 10-20 évet, hogy ebbe a témakörben objektíven jelen legyél. Családos emberként, egy két puruttyal másként éli meg az ember, ha lekiabálják a haját.
Hidd el nekem, hogy simán rabszolgasorban tartanak embereket, mert rettegnek attól, hogy hogy mi lesz velük, ha kirakják az utcára. Ezért inkább megőszülnek, és lelki betegek lesznek aprópénzért. Úgy széthajszolják őket, hogy a nyugdíjaskort sem élik meg.
Ez nem általánosítás, de nem is 100 emberről beszélek.

Már csak azt kéne tudni, h hol árverezik ezeket. :)

Amúgy meg, akinek csak annyi végzettsége van, h árufeltöltőnek jó, az mi a tökömért nem megy el asztalosnak/kőművesnek/vízvezeték szerelőnek/villanszerelőnek/...?
Ezeket úgy kell vadászni, hogy meg még becsületes is legyen, az olyan, mint a fehér holló. Jah, h ez derogál? Hát bocsánat, annak, aki _tényleg_ dolgozni akar, ez is remek és megbecsülést érdemlő szakma lenne...
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51563 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 02. 27. 17:51

Maszekként van lehetőséged menet közben váltani, több lábra, kapcsolatokat építeni.
Ha bejársz egy munkahelyre ki vagy szolgáltatva, max. az öltözőszekrényed ajtajával ismerkedhetsz.
Aki vállalkozik, mozog, az mindig új emberekkel kerül kapcsolatba, s minden új ember egyben egy új lehetőség valami más irányba.
Kényszerből nem szoktam melózni, eleve hajtom magamat, mert az esik jól, persze szopóág van ebben is bőven, de benne van a pakliban, lehet kezelni. Ill. ha szarul sül el valami, akkor csak magadat vádolhatod, nem mást, aki rád kényszerített egy helyzetet.
Nekem még olyan gondot nem okoztak, hogy belebetegedjek. Nem is túl veszélyes területen dolgozom. otthoni gépek, kisebb cégek, meg ami nyűg ezekkel van. De nem tervezem életem végéig ebből élni, mert van egy plafon, amit ezzel a melóval képtelenség átlépni.

Te tényleg képtelen vagy felfogni, h azért mert neked szar volt alkalmazottnak lenni, másnak még nem feltétlenül az?
Hihetetlen felemelő érzés, h 17:30-kor, ha esik, ha fúj, mehetek haza. Tuti megjön a fizu 3-án és az APEH (vagy nem tom most mi a neve) sem talál meg tartozás miatt. És nem tudnak csak úgy kirúgni. Meg kell rendesen indokolniuk, különben én nyerném a pert a bíróságon. A fönökeim hihetetlen rendes emberek, akármi van, mindig meg lehet beszélni velük. Egyáltalán nem gond, ha néha le kell lépnem suliba vagy dokihoz.

Ez hol is szopás?

#51564 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:49

Linkjeim

#51565 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:49

Döghúsra gyűlnek a keselyűk. Persze ha azért vennéd meg, hogy aztán a volt tulajdonosnak felajánld, hogy ne kerüljenek utcára, vagy ne lehetetlenüljenek el, akkor nem szóltam.

#51566 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 10:56

Persze ha azért vennéd meg, hogy aztán a volt tulajdonosnak felajánld, hogy ne kerüljenek utcára, vagy ne lehetetlenüljenek el, akkor nem szóltam.

Persze, hogy azert :nevet:

#51567 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 07:46

Na ez az. Neked most nem hiányzik az a 40e, de mi van, ha hiányozna? Ha +3 szájat kéne tömni, lehetőleg kajával?
Értem Én, h frídom, meg leszarom, de azért azt sem lehet a végtelenségig. Guga is csak azért ekkora paraszt, mert az asszonynak van fixe. annyi amennyi, de addig is kitart, míg nem talál mást. Ha az sem lenne, szerinted itt enné a fene egész nap?

#51568 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 08:48

ez szép és jó
csak guga MINDIG úgy állítja be, hogy aki alkalmazott, az bérdroid, és retteg, és 100-at keres
ez a felháborító
csak az ő kis kolbászos faluját tudja elgondolni mindenkire
pedig minden ember más, minden munka más

a kényszervállalkozók ugyanúgy rettegnek (ha már az ő szavait használjuk)

más
guga mindig hozott valami szerinte kurvanagy ötletet, hogy az a király, mi meg csicskák vagyunk
és soha egyik sem vált be
csak az egoja megy itt
komolyan, blubesz és egoka és érettebben gondolkozik sokszor

off

Na erre már nem tudok mit mondani. :Đ

#51569 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:52

Te tényleg képtelen vagy felfogni, h azért mert neked szar volt alkalmazottnak lenni, másnak még nem feltétlenül az?
Hihetetlen felemelő érzés, h 17:30-kor, ha esik, ha fúj, mehetek haza. Tuti megjön a fizu 3-án és az APEH (vagy nem tom most mi a neve) sem talál meg tartozás miatt. És nem tudnak csak úgy kirúgni. Meg kell rendesen indokolniuk, különben én nyerném a pert a bíróságon. A fönökeim hihetetlen rendes emberek, akármi van, mindig meg lehet beszélni velük. Egyáltalán nem gond, ha néha le kell lépnem suliba vagy dokihoz.

Ez hol is szopás?

Gondolom, máshol, ahol nem ilyen családias/megértő a munkahelyi légkör, hanem teljesítményorientált, ott a munkádért 3x-4x ennyit fizetnének. Másrészt ha te dolgozol más helyett, nem más dolgozik helyetted, az mindíg egy ordas nagy szopás lesz. :-)

.

#51570 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 02. 28. 10:32

Na, akkor nem hagyott ki senkit :Đ

ÉN is ceretlek. :p

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2577
  • 2578
  • 2579
  • 2580
  • 2581
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.