Idézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:22

Amúgy nem mosom össze, de megkérdeztél már akár egy árufeltöltőt is, h mi a végzettsége? Egy barátom kőművesként ment oda, sok ismerősöm diákmunkába csinálta fősuli/egyetem alatt.
Vagy 8 általánossal csinálják? Kötve hiszem, egyfelől, mert olyan csak azoknak van(nincs), akik amúgy sem akarnak dolgozni az utóbbi 15-20 évben. Másfelől évek óta 18 év az iskolakötelezettség határa, szóval a mai fiatalok már legalább középsuliig kénytelenek eljutni. Akkor meg akár szakmát is tanulhatna.
ÉN speciel örülnék, ha lennének szakmunkások. Nem tudok villanyt szerelni, sem vízcsapot, sem gázt. Erre vagy elővadászok egy hímnemű családtagot, vagy jön a szerelő, aki vagy jó vagy nem... De olyan pénzeket kér, h ha nekem olyan órabérem lenne, a seggem verném a földhöz örömömben.
A nagyüzemi szakmunkák javarészt az ingatlanépítésben jelentkeznek (víz-, gáz-, villanyszerelés, szobafestés, gipszkartonozás, kőműves munkák). Az meg nulla mostanában. A lakossági melók száma is lecsökkent az utóbbi pár évben. Van olyan szobafestő (vállalkozó) ismerősöm, akinek a tavalyi bevétele épp csak karcolta a fél millát. Egész évre ez elég karcsú... Sok milla kintlévősége van emellett, de arra keresztet vethet. Itt jön be az a képlet, hogy _y_ sokkal nagyobb, mint _x_... A srác 2 éve még 3 emberrel dolgozott, ma egyedül van.