HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2579
  • 2580
  • 2581
  • 2582
  • 2583
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#51591 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:22

Lassan 3. :p
Amúgy nem mosom össze, de megkérdeztél már akár egy árufeltöltőt is, h mi a végzettsége? Egy barátom kőművesként ment oda, sok ismerősöm diákmunkába csinálta fősuli/egyetem alatt.

Vagy 8 általánossal csinálják? Kötve hiszem, egyfelől, mert olyan csak azoknak van(nincs), akik amúgy sem akarnak dolgozni az utóbbi 15-20 évben. Másfelől évek óta 18 év az iskolakötelezettség határa, szóval a mai fiatalok már legalább középsuliig kénytelenek eljutni. Akkor meg akár szakmát is tanulhatna.

ÉN speciel örülnék, ha lennének szakmunkások. Nem tudok villanyt szerelni, sem vízcsapot, sem gázt. Erre vagy elővadászok egy hímnemű családtagot, vagy jön a szerelő, aki vagy jó vagy nem... De olyan pénzeket kér, h ha nekem olyan órabérem lenne, a seggem verném a földhöz örömömben.

A nagyüzemi szakmunkák javarészt az ingatlanépítésben jelentkeznek (víz-, gáz-, villanyszerelés, szobafestés, gipszkartonozás, kőműves munkák). Az meg nulla mostanában. A lakossági melók száma is lecsökkent az utóbbi pár évben. Van olyan szobafestő (vállalkozó) ismerősöm, akinek a tavalyi bevétele épp csak karcolta a fél millát. Egész évre ez elég karcsú... Sok milla kintlévősége van emellett, de arra keresztet vethet. Itt jön be az a képlet, hogy _y_ sokkal nagyobb, mint _x_... A srác 2 éve még 3 emberrel dolgozott, ma egyedül van.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#51592 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 02. 28. 11:35

Kiröhögnéd, ha azt mondaná, hogy bölcsészdoktor, de "több" nem jutott?

Utoljára, amikor egy bölcsésszel beszéltem azt kérdezte, "adhatom nagymenüben"? :nevet:

.

#51593 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 11:35

hát jah , igaz, én is felgyüttem somogybú, mer ott nincs meló

hát jah , igaz, én is felgyüttem csongrádbú, mer ott nem volt jó
több lépésben, jelenleg 200km-re vagyok otthonról
igyekeztem úgy mozogni, hogy mindig valamennyivel jobb legyen
majdnem mindig sikerült

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 28. 11:42 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#51594 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:39

Ez nagyjából olyan érvelés, mint ahogy pár hónapja magyarázta valaki, hogy a szenvedélybetegségek legyőzése is csak hozzáállás és kitartás kérdése, nincs kivétel. Aztán ő sem látott még olyan alkoholistát, akitől ha megvonják a piát, akkor minden hozzáállás és kitartás ellenére is belehal. Szerintem te sem láttál még olyat, aki napról napra él. Lehet azért, mert ő sem "csipog", hanem azon töri a fejét, hogy miután mindent befizetett, honnan kerül étel az asztalra.

Kiröhögnéd, ha azt mondaná, hogy bölcsészdoktor, de "több" nem jutott?

Na, a Te példád olyan ember, akiről valszeg nem fogom tudni, h segítségre szorul, mert nem mondja. És jó eséllyel meg is fogja oldani. Valahogy.

A bölcsészdoktor meg menjen a Mekibe, és kurvára megis érdemli, hogy nem tudott olyasmit tanulni, ami ér is valamit. Nekem ne magyarázz a bölcsészekről, egy-két kivételtől eltekintve gyűlölöm őket. Az ÉN renomémat is rontja az a sok semmirekellő faszszopó, arról nem is beszélve, h láttam mit csináltak bőcsészkedés címszóval. Szerinted miért mentem vissza (drága pénzért) tanulni nem bölcsész szakra?
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51595 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 02. 28. 11:37

A nagyüzemi szakmunkák javarészt az ingatlanépítésben jelentkeznek (víz-, gáz-, villanyszerelés, szobafestés, gipszkartonozás, kőműves munkák). Az meg nulla mostanában. A lakossági melók száma is lecsökkent az utóbbi pár évben. Van olyan szobafestő (vállalkozó) ismerősöm, akinek a tavalyi bevétele épp csak karcolta a fél millát. Egész évre ez elég karcsú... Sok milla kintlévősége van emellett, de arra keresztet vethet. Itt jön be az a képlet, hogy _y_ sokkal nagyobb, mint _x_... A srác 2 éve még 3 emberrel dolgozott, ma egyedül van.

Ez a válság mindenkinek betett. A becsületesen dolgozó embereket sajnálom, de, ha kilábalunk ebből a szerencsétlenségből (és előtte is) ő fog jobban járni, nem én.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51596 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:39

A bölcsészdoktor meg menjen a Mekibe, és kurvára megis érdemli, hogy nem tudott olyasmit tanulni, ami ér is valamit. Nekem ne magyarázz a bölcsészekről, egy-két kivételtől eltekintve gyűlölöm őket. Az ÉN renomémat is rontja az a sok semmirekellő faszszopó, arról nem is beszélve, h láttam mit csináltak bőcsészkedés címszóval. Szerinted miért mentem vissza (drága pénzért) tanulni nem bölcsész szakra?

Fúbazmeg, Bigyókában szikrát vetett a rákkendroll... :nevet: :Đ

Azt meséld el nekem, mi a 'aszom az a szabadbölcsész? Az hogyan van konkrétan hasznára a civilizációnknak? :think: :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#51597 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:05

Dánke, lehet meg fogom nézni alaposabban.

, hogy

#51598 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 02. 28. 11:13

..._kintlévőséfet_...

Kib.sztad a szakácsot?
Könyöröghetsz, akkor se megyek hozzád dolgozni. :]

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 28. 11:47 -kor

#51599 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:39

Na, a Te példád olyan ember, akiről valszeg nem fogom tudni, h segítségre szorul, mert nem mondja. És jó eséllyel meg is fogja oldani. Valahogy.

Vagy éhendöglik csendben, anélkül, hogy egy pillanatra is megzavarta volna a kis világodat.

Idézet

A bölcsészdoktor meg menjen a Mekibe, és kurvára megis érdemli, hogy nem tudott olyasmit tanulni, ami ér is valamit.

Bölcsészdoktor helyett helyettesíts be matektanárt, kohómérnököt, tetszőleges szakmát, ami tökmindegy hogy mennyit ér, ha épp akkor nincs rá kereslet, amikor neked munka kéne.

#51600 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 02. 28. 11:45

Azt meséld el nekem, mi a 'aszom az a szabadbölcsész? Az hogyan van konkrétan hasznára a civilizációnknak? :think: :Đ

Nem tudom.

De, ha véletlenül megtudod, nekem is elmondhatnád. :Đ

#51601 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 02. 28. 11:48

Vagy éhendöglik csendben, anélkül, hogy egy pillanatra is megzavarta volna a kis világodat.

Bölcsészdoktor helyett helyettesíts be matektanárt, kohómérnököt, tetszőleges szakmát, ami tökmindegy hogy mennyit ér, ha épp akkor nincs rá kereslet, amikor neked munka kéne.

És akkor most dőljek dugába? Esetleg keseregjek a hetente vonatbalesetben meghalt indiaiak százain? Csakazértsem. Tartson, aki aminek akar, nem érdekel.

Matektanárnak lenne állása, sőt! Kohómérnök mennyi lehet az országban? És főleg frissen végzett? Igen, tetszőleges bölcsész szakkal nem talál munkát. Leszarom, francért ment oda. Arról nem is beszélve, hogy talál, max nem a szakmájában. Munka van, meg szájhúzás is.

#51602 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:14

Ezt elmondanád édesanyámnak is, bele a szemébe? A legkevésbé ő akarta, hogy egy évvel a lakásfelújítás után privatizálják a kórházat, és elzavarják nyugdíjba korkedvezménnyel.

Szerkeszteni nem ér. Amúgy ő is hiteltörlesztésre vette fel a következő hitelt? Csak, mert azokról volt pölö szó. És bár a nyugdíja gondolom bakfity, azért valahol az a legbiztosabb pénz ma Magyarországon.

#51603 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 12:11

És akkor most dőljek dugába?

Nem, csak ne verd ilyen hangosan a tamtamdobot, hogy hőőjakidolgozniakarannakpénzeisvan. Tudod, hogy van a mondás a vélemény meg a segglyuk hasonlatosságáról. :-)

Idézet

Matektanárnak lenne állása, sőt! Kohómérnök mennyi lehet az országban?

Nem gondoltam volna, hogy épp te nem tudsz általánosítani, és mindenáron azon a három szakmán fogsz pattogni, amit leírtam eléd. De hogy válaszoljak is: kohómérnök volt nem kevés, amikor még a vasésacél osrszága voltunk, aztán a kohókkal együtt ők is elértéktelenedtek, a matektanárnak meg lehet, hogy lenne állása, csak épp nem túl életszerű szituáció, ahogy mindent hátrahagyva, költségeket nem kímélve költözik az ország másik végébe, hogy elhelyezkedhessen a szakmájában, ami nem is olyan régen még megbecsültnek számítóott, havi nyolcvanért.

#51604 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:29

Ez nagyjából olyan érvelés, mint ahogy pár hónapja magyarázta valaki, hogy a szenvedélybetegségek legyőzése is csak hozzáállás és kitartás kérdése, nincs kivétel.

Azert ebben van valami.
Anyamtol tobb, mint 25 evig hallgattam folyamatosan, hogy a dohanyzasrol lehetetlen leszokni, o nem tudna, blablabla, aztan egyszer csak nagyjabol 3 napon belul sikerult neki megiscsak valahogy...

#51605 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 02. 28. 11:45

mondjuk ha egy tanár az a bölcsész, akkor nagy hasznára lehet
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#51606 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 02. 28. 12:19

Nem, csak ne verd ilyen hangosan a tamtamdobot, hogy hőőjakidolgozniakarannakpénzeisvan. Tudod, hogy van a mondás a vélemény meg a segglyuk hasonlatosságáról. :-)

Nem gondoltam volna, hogy épp te nem tudsz általánosítani, és mindenáron azon a három szakmán fogsz pattogni, amit leírtam eléd. De hogy válaszoljak is: kohómérnök volt nem kevés, amikor még a vasésacél osrszága voltunk, aztán a kohókkal együtt ők is elértéktelenedtek, a matektanárnak meg lehet, hogy lenne állása, csak épp nem túl életszerű szituáció, ahogy mindent hátrahagyva, költségeket nem kímélve költözik az ország másik végébe, hogy elhelyezkedhessen a szakmájában, ami nem is olyan régen még megbecsültnek számítóott, havi nyolcvanért.

Tom.

Igen, tudom, h példák voltak. De akár hiszed, akár nem, ha tanári állást nézek, akkor pont a matek (és/vagy fizika) szakos pont az, akiket keresnek tanárnak. Pont azért, mert ők el tudnak menni pölö a MorganStanleyhez háromszoros fizuért. Nyelvszakosok - az vagyok - tudom mik a lehetőségek. Mérnököt (kohómérnököt meg faiparit talán pont nem, de minden mást) keresnek, belőlük még hiány is van. Az építészek egy részérél megvan a véleményem, mostmár családon belül. A fiataloknak derogál, h pár évet le kell húzniuk kulimelóval. Ez komolyan szégyen, szerintem.
Orvos, az kéne, csak pénz nincs rá. De olyat is ismerek nem egyet és tudom, hogy szeretik, amit csinálnak. Tudom, h sok év szopás után lenne csak értelmes fizuja, most pont ez ellen kűzdenek, remélem lesz vmi. (Tudom, miből?) Egészségügyi dolgozók, hát igen, ott nincs pénz, ezt a részét megértem.

Mit szeretnél, mit elemezzek még ki?
Szakmunkás csak kéne. Legalábbis jó.

Szalagmunkás meg... szar meló nyilván, de azért van aki erre is hajlandó, h megéljen, mert lopni nem fog.

#51607 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 12:30

mondjuk ha egy tanár az a bölcsész, akkor nagy hasznára lehet

Ha tanít?

#51608 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 12:37

Ha tanít?

persze
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#51609 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 12:37

persze

Akkor mi nem vagyunk jó példák. :)

#51610 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 12:36

Szakmunkás csak kéne. Legalábbis jó.

szakmunkás vagyok

szeretem csinálni
jól keresek
igaz, a mai napig képzem magam, és hajlandó voltam költözni is

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2579
  • 2580
  • 2581
  • 2582
  • 2583
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.