Idézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 11:03
Egyszer gyere már el ide, beviszlek a volt Videoton üzemcsarnokba az ott lévő 22. bérlőhöz éppen és gyere, beszélgess el az ott dolgozókkal erről. Feltűnt már, hogy BP-en a lakosság csak 1/5-e van? Hogy városi, úgymond normális körülmények között a keresőképesek alig tizede dolgozik? Tök örülök, hogy neked ilyen helyed van, az én ügyfélkörömben is van pár normális cég. De nem ez az általános. Ha tetszik, ha nem, azért, mert kiszolgáltatott mindenki. Itt a munkához ragaszkodnak a népek, akármilyen szar, nem meri száját nyitni, mert kirugják és holnap mit tesz le a kölkei elé, miből fizet közüzemet, hitelt. Itt ez a divat, anyukám. Tizesvel viszik a munkaerőt dolgozni a multikhoz Fehérvárra, Dunaújvárosba, és még távolabb is. Minimálra bejelentve, túlóra alap, elvárás, hó végén a szakadó beledért kapsz olyan összeget, hogy a százezret sem ugorja meg. Fehérváron van a városban párezer "kiváltságos", a többi jár szintén az ipari parkokba tolni az igát szarérhugyér, vagy feltölteni a nagyáruházakba.
Ez részben a munkaerő immobilitására vezethető vissza. Mert háza van Mucsaröcsöge alsón, ő már nem költözik az ország másik végébe, hiába lenne ott neki való meló, jó pénzért.
Amúgy nem igazán értem, akkor mire is kell a hitel? Közüzem? Hmm, van aki kijön a minimálbérből. Talán nagyobb a ház? Vagy plazma van? Vagy kocsi hitelre? Ha kell a kocsi ok, de miért is kell újat venni 3-4 millióért, miért nem jó 3-400eért vmi régi szutyuki, főleg azokra az utakra?
Igen, szerencsés vagyok. És? Akkor már kötelességem mindenkit sajnálni, aki nem Pesten született? ÉN láttam videékieket, szegényebb régióban, mint Te élsz, de ők még meg tudtak termelni ezt-azt a kiskertben. Jah, h ők palócok, bocsánat...