HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2578
  • 2579
  • 2580
  • 2581
  • 2582
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#51571 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:49

Már csak azt kéne tudni, h hol árverezik ezeket. :)

Amúgy meg, akinek csak annyi végzettsége van, h árufeltöltőnek jó, az mi a tökömért nem megy el asztalosnak/kőművesnek/vízvezeték szerelőnek/villanyszerelőnek/...?
Ezeket úgy kell vadászni, hogy meg még becsületes is legyen, az olyan, mint a fehér holló. Jah, h ez derogál? Hát bocsánat, annak, aki _tényleg_ dolgozni akar, ez is remek és megbecsülést érdemlő szakma lenne...

Amiket felsoroltál, azok szakmunkák. Iskolában tanítják (elvileg), és tapasztalattal töltött évek kellenek ahhoz, hogy jó legyen benne az ember.
Az árufeltöltéshez se gyakorlat, se iskola nem kell. Segédmunka.
Azért mert neked lassan lesz 2 diplomád, nem kéne összemosni a végzettségben alattad állókat egy közös masszába.

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 28. 11:06 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#51572 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 10:52

Te tényleg képtelen vagy felfogni, h azért mert neked szar volt alkalmazottnak lenni, másnak még nem feltétlenül az?
Hihetetlen felemelő érzés, h 17:30-kor, ha esik, ha fúj, mehetek haza. Tuti megjön a fizu 3-án és az APEH (vagy nem tom most mi a neve) sem talál meg tartozás miatt. És nem tudnak csak úgy kirúgni. Meg kell rendesen indokolniuk, különben én nyerném a pert a bíróságon. A fönökeim hihetetlen rendes emberek, akármi van, mindig meg lehet beszélni velük. Egyáltalán nem gond, ha néha le kell lépnem suliba vagy dokihoz.

Ez hol is szopás?

Egyszer gyere már el ide, beviszlek a volt Videoton üzemcsarnokba az ott lévő 22. bérlőhöz éppen és gyere, beszélgess el az ott dolgozókkal erről. Feltűnt már, hogy BP-en a lakosság csak 1/5-e van? Hogy városi, úgymond normális körülmények között a keresőképesek alig tizede dolgozik? Tök örülök, hogy neked ilyen helyed van, az én ügyfélkörömben is van pár normális cég. De nem ez az általános. Ha tetszik, ha nem, azért, mert kiszolgáltatott mindenki. Itt a munkához ragaszkodnak a népek, akármilyen szar, nem meri száját nyitni, mert kirugják és holnap mit tesz le a kölkei elé, miből fizet közüzemet, hitelt. Itt ez a divat, anyukám. Tizesvel viszik a munkaerőt dolgozni a multikhoz Fehérvárra, Dunaújvárosba, és még távolabb is. Minimálra bejelentve, túlóra alap, elvárás, hó végén a szakadó beledért kapsz olyan összeget, hogy a százezret sem ugorja meg. Fehérváron van a városban párezer "kiváltságos", a többi jár szintén az ipari parkokba tolni az igát szarérhugyér, vagy feltölteni a nagyáruházakba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#51573 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 10:40

te megvoltál mindenkinek ? :think: :D:

:omg: Blubinak tuti nem... De Rád sem emlékszem. Ez jelent vmit? :Đ
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51574 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:01

Guga is csak azért ekkora paraszt, mert az asszonynak van fixe.

Rossz ilyet meg csak leirni is nekem, de most szerintem nagy igazsagot szolottal.

#51575 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 02. 28. 10:55

Dánke, lehet meg fogom nézni alaposabban.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51576 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:01

Na ez az. Neked most nem hiányzik az a 40e, de mi van, ha hiányozna? Ha +3 szájat kéne tömni, lehetőleg kajával?
Értem Én, h frídom, meg leszarom, de azért azt sem lehet a végtelenségig. Guga is csak azért ekkora paraszt, mert az asszonynak van fixe. annyi amennyi, de addig is kitart, míg nem talál mást. Ha az sem lenne, szerinted itt enné a fene egész nap?

Kolléga hasonló vállalkozása immár a harmadik embert foglalkoztatja úgy, hogy többmilliós a kinnlévőség. Lehet ezt tervezni, nem egyszerű, de ha szükség van, ezt kell csinálni. Havi fix is van, mivel szerződéses ügyfelek is léteznek (más kérdés, hogy zömmel pont ezek fizetnek nehezen). Tehát, megint nincs igazad :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#51577 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 10:56

Döghúsra gyűlnek a keselyűk. Persze ha azért vennéd meg, hogy aztán a volt tulajdonosnak felajánld, hogy ne kerüljenek utcára, vagy ne lehetetlenüljenek el, akkor nem szóltam.

Miért ÉN segítsek nekik (már azon túl, h az adómból fogják őket támogatni, amit meg én nem támogatok)? Amikor ők sem segítettek soha. Mindig a családunk húzta a rövidebbet, akár rendszerváltás előtt, akár után, mégsem scipogott soha se anyám, se apám és minket is úgy neveletek, hogy akkor oldjuk meg. Jah, meg hogy megtanították, h addig nyújtózkodjak, amíg a takaróm ér. Hát bocsi, h ez nem mindenkinek sikerült, de erről aztán végképp nem ÉN tehetek.
Akinek egy csöpp esze és kitartása van, megoldotta/megoldja. Volt kollégám akinek (jellemzően svájci frank hiteles volt) hipp-hopp megháromszorozódott a havi törlesztője, az egész fizuja erre ment el. De megoldotta, és nem csipogott, hogy jaj istenem, mi lesz, ki fognak lakoltatni. Minden csak hozzáállás és kitartás kérdése.

#51578 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 11:06

Kolléga hasonló vállalkozása immár a harmadik embert foglalkoztatja úgy, hogy többmilliós a kinnlévőség. Lehet ezt tervezni, nem egyszerű, de ha szükség van, ezt kell csinálni. Havi fix is van, mivel szerződéses ügyfelek is léteznek (más kérdés, hogy zömmel pont ezek fizetnek nehezen). Tehát, megint nincs igazad :Đ

Amit az alkalmazott nem ért, az az, hogy

x millió _árbevételből_, könnyebb kisakkozni y millió _kintlévőséfet_, mint 2 kiló _jövedelemből_, 40 ezer _hiányt_.

.

#51579 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 02. 28. 11:02

Gondolom, máshol, ahol nem ilyen családias/megértő a munkahelyi légkör, hanem teljesítményorientált, ott a munkádért 3x-4x ennyit fizetnének. Másrészt ha te dolgozol más helyett, nem más dolgozik helyetted, az mindíg egy ordas nagy szopás lesz. :-)

.

Előző melóhely ilyen volt, de csak töredékét kerestem ennek.
Nem ebből fogok meggazdagodni, de őszintén nem is érdekel. Nem vágyom se sportkocsira, se luxusvillára, nem hiszem, h ezeken múlna a boldogságom.
Mellesleg a családias légkörről annyit, h a Citinél dolgozok, ha mond ez Neked valamit.

#51580 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:11

Akinek egy csöpp esze

A problemak az esetek tulnyomo tobbsegeben itt vannak.
En szinte minden neten fellelheto olyan cikket es blogbejegyzest elolvastam, amikben az erintettek meseltek arrol, hogy kerultek a szar szituba. Hat az valami felelmetes, milyen hulyek tudnak lenni emberek.
Egyik legjobb pont a kilakoltatott csepeli banda volt. Osszegyulik 2 milla koztartozasa, erre felvesz 10-et, hogy a maradek 8-bol felujitja a hazat. Addig mar nem jut el sotetkem, hogy ha a 2 millat nem tudta kifizetni, akkor a 10 millert ugyan mibol fogja, aztan meg sipakol, amikor kirakjak oket.

#51581 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 11:03

Feltűnt már, hogy BP-en a lakosság csak 1/5-e van? Hogy városi, úgymond normális körülmények között a keresőképesek alig tizede dolgozik? Tök örülök, hogy neked ilyen helyed van

Jaja. A vidék "kicsit" más. Könnyen beszél, akinek jó dolga van ott fent.

Szerkesztette: Wile E 2011. 02. 28. 11:17 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#51582 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 02. 28. 11:03

Amiket felsoroltál, azok szakmunkák. Iskolában tanítják (elvileg), és tapasztalattal töltött évek kellenek ahhoz, hogy jó legyen benne az ember.
Azért mert neked lassan lesz 2 diplomád, nem kéne összemosni a végzettségben alattad állókat egy közös masszába.

Lassan 3. :p
Amúgy nem mosom össze, de megkérdeztél már akár egy árufeltöltőt is, h mi a végzettsége? Egy barátom kőművesként ment oda, sok ismerősöm diákmunkába csinálta fősuli/egyetem alatt.

Vagy 8 általánossal csinálják? Kötve hiszem, egyfelől, mert olyan csak azoknak van(nincs), akik amúgy sem akarnak dolgozni az utóbbi 15-20 évben. Másfelől évek óta 18 év az iskolakötelezettség határa, szóval a mai fiatalok már legalább középsuliig kénytelenek eljutni. Akkor meg akár szakmát is tanulhatna.

ÉN speciel örülnék, ha lennének szakmunkások. Nem tudok villanyt szerelni, sem vízcsapot, sem gázt. Erre vagy elővadászok egy hímnemű családtagot, vagy jön a szerelő, aki vagy jó vagy nem... De olyan pénzeket kér, h ha nekem olyan órabérem lenne, a seggem verném a földhöz örömömben.

#51583 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 11:03

Egyszer gyere már el ide, beviszlek a volt Videoton üzemcsarnokba az ott lévő 22. bérlőhöz éppen és gyere, beszélgess el az ott dolgozókkal erről. Feltűnt már, hogy BP-en a lakosság csak 1/5-e van? Hogy városi, úgymond normális körülmények között a keresőképesek alig tizede dolgozik? Tök örülök, hogy neked ilyen helyed van, az én ügyfélkörömben is van pár normális cég. De nem ez az általános. Ha tetszik, ha nem, azért, mert kiszolgáltatott mindenki. Itt a munkához ragaszkodnak a népek, akármilyen szar, nem meri száját nyitni, mert kirugják és holnap mit tesz le a kölkei elé, miből fizet közüzemet, hitelt. Itt ez a divat, anyukám. Tizesvel viszik a munkaerőt dolgozni a multikhoz Fehérvárra, Dunaújvárosba, és még távolabb is. Minimálra bejelentve, túlóra alap, elvárás, hó végén a szakadó beledért kapsz olyan összeget, hogy a százezret sem ugorja meg. Fehérváron van a városban párezer "kiváltságos", a többi jár szintén az ipari parkokba tolni az igát szarérhugyér, vagy feltölteni a nagyáruházakba.

Ez részben a munkaerő immobilitására vezethető vissza. Mert háza van Mucsaröcsöge alsón, ő már nem költözik az ország másik végébe, hiába lenne ott neki való meló, jó pénzért.
Amúgy nem igazán értem, akkor mire is kell a hitel? Közüzem? Hmm, van aki kijön a minimálbérből. Talán nagyobb a ház? Vagy plazma van? Vagy kocsi hitelre? Ha kell a kocsi ok, de miért is kell újat venni 3-4 millióért, miért nem jó 3-400eért vmi régi szutyuki, főleg azokra az utakra?

Igen, szerencsés vagyok. És? Akkor már kötelességem mindenkit sajnálni, aki nem Pesten született? ÉN láttam videékieket, szegényebb régióban, mint Te élsz, de ők még meg tudtak termelni ezt-azt a kiskertben. Jah, h ők palócok, bocsánat...

#51584 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 28. 11:06

Ok, ezt most nem értem, hogy jön ide.

#51585 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 02. 28. 11:16

A problemak az esetek tulnyomo tobbsegeben itt vannak.
En szinte minden neten fellelheto olyan cikket es blogbejegyzest elolvastam, amikben az erintettek meseltek arrol, hogy kerultek a szar szituba. Hat az valami felelmetes, milyen hulyek tudnak lenni emberek.
Egyik legjobb pont a kilakoltatott csepeli banda volt. Osszegyulik 2 milla koztartozasa, erre felvesz 10-et, hogy a maradek 8-bol felujitja a hazat. Addig mar nem jut el sotetkem, hogy ha a 2 millat nem tudta kifizetni, akkor a 10 millert ugyan mibol fogja, aztan meg sipakol, amikor kirakjak oket.

De azért sajnáljuk, meg szociális alapon adjunk neki még egy millát, hogy ki tudja fizetni a tartozásai (egy részét). Mi a francnak? Eszet úgysem tudunk neki adni, akkor meg eleve mindegy, hogy hogy próbálunk segíteni rajta, úgyis elszarja.

De azért én vagyok az érzéketlen tuskó.

Szerkesztette: EGOKA 2011. 02. 28. 11:34 -kor

#51586 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 02. 28. 11:03

ezisigaz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#51587 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:03

:omg: Blubinak tuti nem... De Rád sem emlékszem. Ez jelent vmit? :Đ

miért, fájt?

#51588 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 28. 11:34

miért, fájt?

:eek: Húha!

#51589 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:11

Minden csak hozzáállás és kitartás kérdése.

Ez nagyjából olyan érvelés, mint ahogy pár hónapja magyarázta valaki, hogy a szenvedélybetegségek legyőzése is csak hozzáállás és kitartás kérdése, nincs kivétel. Aztán ő sem látott még olyan alkoholistát, akitől ha megvonják a piát, akkor minden hozzáállás és kitartás ellenére is belehal. Szerintem te sem láttál még olyat, aki napról napra él. Lehet azért, mert ő sem "csipog", hanem azon töri a fejét, hogy miután mindent befizetett, honnan kerül étel az asztalra.

Idézet

Amúgy nem mosom össze, de megkérdeztél már akár egy árufeltöltőt is, h mi a végzettsége?

Kiröhögnéd, ha azt mondaná, hogy bölcsészdoktor, de "több" nem jutott?

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 02. 28. 11:33

De azért sajnáljuk, meg szociális alapon adjunk neki még egy millát, hogy ki tudja fizetni a tartozásai (egy részét). Mi a francnak? Eszet úgysem tudunk neki adni, akkor meg eleve mindegy, hogy hogy próbálunk segíteni rajta, úgyis elszarja.

Ezt elmondanád édesanyámnak is, bele a szemébe? A legkevésbé ő akarta, hogy egy évvel a lakásfelújítás után privatizálják a kórházat, és elzavarják nyugdíjba korkedvezménnyel.

Szerkesztette: debaj 2011. 02. 28. 11:42 -kor

#51590 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 02. 28. 11:16

Jaja. A vidék "kicsit" más. Könnyen beszél, akinek jó dolga van ott fent.

hát jah , igaz, én is felgyüttem somogybú, mer ott nincs meló

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2578
  • 2579
  • 2580
  • 2581
  • 2582
  • Utolsó »