Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 05. 26. 13:53
Fasznak mérsz vérnyomást?

nem mértem, régóta ott tartok, hogy nem kell.

hirtelen lefekvéskor nyomásváltozás a fülben, lüktet egy picit, meg megvan a fejfájási formája. akkor tudom, hogy 150 környékére felmentem. tartós 160-nál már haldoklom.
mondjuk én alapból prehipertóniás vagyok a mérce szerint, de az egészségesnek kikiáltott 115-ön pl. döglődöm, alig élek. mikor elkezdtem fogyni, 2 vérnyomásgyógyszert szedtem, reggel-este, és még úgy is fel-felmentem 150 fölé. aztán egy ideig jól voltam, aztán megint szarul, mondom, megint visszajött, vagymi. vérnyomásmérő, 110/akármennyi... akkor elhagytam az egyiket, aztán 85 kiló alatt a 2-at.
alapból 125-135 környékén mozgok. napközben, lótifuti, egyebek, akkor 140 is van.
ellenben a tartós magas vérnyomás szébaszta az ereket a fülben + meszesednek a felszálló nyaki ereim, emmellé még a nyaki csigolyák kopása szépen hozta magával a tinnitust (volt dopplerem, érfestéses ct-m, mr-em, rtg.) ez megmaradt és valszeg örökös, mint a nyomor. de természetes értágítókkal, vérnyomáscsökkentőkkel, ásványi anyag bevitellel általában elviselhető.
ez kb. a páfrányfenyő, q10, halolaj, ca-mg, diozmin/heszperidin/áfonya/csalán kivonat, Macskagyökér/Golgotavirág/Komló (valeriana baszomalássan), foghagyma, fagyöngy, galagonya.
emellé még az ízületvédő (arthro guard), a multi vitamin/ásványi anyag, galagonyás c vitamin + 2 havonta a seborrhoeás dermatitis elleni gyógytea, amiben nem tudom mi van.

egy kibaszott reggelire elég ez a sok szar...

tudom, nálam sem a szomszéd a hülye, de szép lassan dobáltam egymás mellé őket, míg így összejött.

. franc se tudja, melyik része, vagy így együtt, de ha kimarad 4-5 nap, megérzem.
olyan sok opció nem volt, aztán amikor már hónapok óta csak zenével alszol, és reggel mint a szar úgy ébredsz, általában 5 óra fele, mondjuk 3-4 óra alvás után, akkor azért elkezdesz pedálozni, ha csak olyan opció van, hogy értágító találomra, meg negyedévente valami infúzió.