HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4247
  • 4248
  • 4249
  • 4250
  • 4251
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84951 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 19:11

Szükséges, kell de az arány az NACL-hez viszonyítva 30:1. Ahogy a tengervíz, magzatvíz, vagy a fiziológiás sóoldat.

Melyik tengerek vizében 30:1-hez a NaCl és KCl aránya?

#84952 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 19:11

Szükséges, kell de az arány az NACL-hez viszonyítva 30:1. Ahogy a tengervíz, magzatvíz, vagy a fiziológiás sóoldat.

Ez nem 30:1:

"A fiziológiás oldat só vizes oldata 0,9 tömegszázalékos arányban. A fiziológiás oldat elkészítéséhez 9 gramm nátrium-kloridot kell feloldani 991 gramm vízben."

Ráadásul mi 30? Hány gramm van egy literben? 30 gramm és 1 gramm, vagy 150 gramm és 5 gramm? Holott az arány ugyanaz. De mehetünk lefelé is, 30 mikrogramm kontra 1 mikrogramm...

És akkor dzsóker Holt-tengerem: "Nevét onnan kapta, hogy a magas sókoncentráció miatt nem él meg magasabbrendű élőlény benne."

Többiben megél. Akkor valami mégsem ugyanaz. Micsoda? És akkor melyikből hány gramm/liter?
Make love not Wor.

#84953 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 08. 19:14

Nem, alulműködésem van.
Nem gyógyszert, hanem magát a T3 hormont szedem, T4-et nem, az nálam a sejtekben alakul át jód hatására. Ha sok jódot viszek be, ez az egyensúly felborul nálam.

Akkor nekem túlműködésem van, csak nem tudok róla, olyan vagyok, mint a japán futóegér :omg:

A túlműködés esetén mindezek ellenkezője történik: túlzott idegesség, álmatlanság, hasmenés, szapora szívműködés, fogyás lép fel mint kísérő tünet.

http://gyorgytea.hu/...endellenessegek

#84954 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 19:14

Ha az atomerőmű baleste során nagy mennyiségű radioaktív jód szabadul fel, az érintett területeken lakók számára jódtabletta szedését javasolják. A belélegzett radioaktív jód ugyanis a pajzsmirigyben felhalmozódik, és ez növeli a pajzsmirigyrák kockázatát. Ha azonban az érintettek ezzel egy időben nem radioaktív jódot vesznek be tabletta formájában, a pajzsmirigy ezzel a jóddal telítődik, így a radioaktív jód nem tud lerakódni.

Milyen radiokatív jód? Ott bármilyen port fogsz belélegezni, vagy akármi mástól kapsz sugárterhelést, legyen az ruha jármű, háttérsugárzás. Kevered a különöző orvosi kezelésekkel (szintén nem olvasok utána, csak halványan van meg, hogy ellenőrzött körülmények közt radioaktív jódot kap valaki és az izé meg bigyó)

Ha már ennyire bekapott valamit, akkor ott nem pajzsmirigyrák lesz, hanem a jó ég tudja, hogy mi.
Make love not Wor.

#84955 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 08. 19:16

Melyik tengerek vizében 30:1-hez a NaCl és KCl aránya?

Már sokadikra futunk neki, de jó lesz :-D
Make love not Wor.

#84956 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 19:17

Akkor nekem túlműködésem van, csak nem tudok róla, olyan vagyok, mint a japán futóegér :omg:

A túlműködés esetén mindezek ellenkezője történik: túlzott idegesség, álmatlanság, hasmenés, szapora szívműködés, fogyás lép fel mint kísérő tünet.

http://gyorgytea.hu/...endellenessegek

Vagy nem lép fel semmi tünet, mint pl. nálam, mert lassan tolódott el az egyensúly és a szervezet hozzászokott.
Úgy derült ki, hogy egyszer voltam laborvizsgálaton, ott nézték ezt is, és meglepődtek, hogy jééé, ez nagyon nem normális érték.

#84957 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 08. 19:14

Nem, alulműködésem van.
Nem gyógyszert, hanem magát a T3 hormont szedem, T4-et nem, az nálam a sejtekben alakul át jód hatására. Ha sok jódot viszek be, ez az egyensúly felborul nálam.

Idézet

Alulműködésnél is ugyanez az eljárás. Mellette fogyasszák a csalán gyógyteát, tormát, ha tehetik, egyenek sok algát, szelént és jódot. A jód a pajzsmirigy hormontermeléshez szükséges, de túlzott fogyasztása sem jó, támaszkodjanak ebben a kezelőorvosuk tanácsaira. Serkenti a hormontermelést, ha orbáncfű olajjal naponta kétszer megmasszírozzák a gégecső két oldalán elhelyezkedő pajzsmirigyüket. Diétával segíthetik az alulműködést: kevés gyors felszívódású szénhidrátot, tejterméket fogyasszanak, kerüljék az anyagcserét megterhelő nehéz ételeket, a csokoládét és a mesterséges édesítőszereket, adalékanyagokat, mint pl. a glutamát.

A helyedben elkerülném az üdítő italokat, konzerveket, kész ételeket, és tolnám a szelént ezerrel.
Az meg sajnos már a növényekben nincs meg, mert a mesterséges műtrágyázással kihalt a talajból, így nem tudják felvenni. De van a szelénnel dúsított nyalósó, ami 100Ft/kg. Nálunk azzal sózunk, összeteröm, tele van mindenféle jósággal, szennyezett, mert hozzá sem nyúltak, a bányából kiszedve tömörítik, előtte bekeverik szelénnel, ami a sejtmegújításhoz kell.

Lekopogom, nálunk soha nem beteg senki, persze ehhez azért megteszünk extrém dolgokat, mint a parlagfű fogyasztás és hasonlók. Mindig azt, ami éppen aktuálisan jön.

#84958 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 08. 19:20

Milyen radiokatív jód? Ott bármilyen port fogsz belélegezni, vagy akármi mástól kapsz sugárterhelést, legyen az ruha jármű, háttérsugárzás. Kevered a különöző orvosi kezelésekkel (szintén nem olvasok utána, csak halványan van meg, hogy ellenőrzött körülmények közt radioaktív jódot kap valaki és az izé meg bigyó)

Ha már ennyire bekapott valamit, akkor ott nem pajzsmirigyrák lesz, hanem a jó ég tudja, hogy mi.

Mondjuk erről egyszer olvastam egy cikket, hogy a fukusimai rekator egyik mellékterméke is radiokatív jód, ami lerakódhat a szervezetben, ha elfogyasztják. Ezért telítik a jódraktárakat, és nem veszi fel (vagy csak kis mértékben) a környzetben lévő sugárzó jódot.

#84959 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 19:23

persze ehhez azért megteszünk extrém dolgokat, mint a parlagfű fogyasztás és hasonlók.

Értelme nincs, de nem baj, mondd csak.
Make love not Wor.

#84960 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:27

A helyedben elkerülném az üdítő italokat, konzerveket, kész ételeket, és tolnám a szelént ezerrel.
Az meg sajnos már a növényekben nincs meg, mert a mesterséges műtrágyázással kihalt a talajból, így nem tudják felvenni. De van a szelénnel dúsított nyalósó, ami 100Ft/kg. Nálunk azzal sózunk, összeteröm, tele van mindenféle jósággal, szennyezett, mert hozzá sem nyúltak, a bányából kiszedve tömörítik, előtte bekeverik szelénnel, ami a sejtmegújításhoz kell.

Lekopogom, nálunk soha nem beteg senki, persze ehhez azért megteszünk extrém dolgokat, mint a parlagfű fogyasztás és hasonlók. Mindig azt, ami éppen aktuálisan jön.

Baszhatom a gyógyteát, meg a szelént, ha a pajzsmirigyem egyre jobban leáll.
Genetikai hiba lehet, pár generációval visszafelé előfordult az egyik felmenői ágamon mindenkinél. Nekem épp ezt dobta a gép.

#84961 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 08. 19:24

Mondjuk erről egyszer olvastam egy cikket, hogy a fukusimai rekator egyik mellékterméke is radiokatív jód, ami lerakódhat a szervezetben, ha elfogyasztják. Ezért telítik a jódraktárakat, és nem veszi fel (vagy csak kis mértékben) a környzetben lévő sugárzó jódot.

Közvetve még lehet halakban vagy az említett moszatokban is. Az is felvesz minden szart, gazoknál simán elhiszem a jódot, ahogy azt köti meg, bár innen mindegy mit köt meg, aztán szervezebe bele jól. Ahogy halaknál pld. a higany. Ennél van benne ráció, hogy szervezet X mennyiséget köt le, aztán kiüríti, így fasza jóddal rásegítenek a termelésre, hogy ürüljön. Vagy akármi. Majd alkalomadtán megfejtem.
Make love not Wor.

#84962 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:28

Használják a tiszta jódot arra, hogy feltöltsék vele a pajzsmirigyet, és amíg benne van, addig nem engedi a fertőzött jódot belépni a mirigybe. De attól még elpárologsz a robbanástól. És a komoly sugárzástól sem, csak ettől az egy aspektustól.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84963 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:30

az idő vasfoga egyszer mindenkit megesz ...
Ciciman is on borda

#84964 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:31

Én se vagyok kb. soha beteg, max. egy téli influenza figyel be nagy néha.
Ez az egy bajom van.

#84965 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 06. 08. 19:30

Vagy a motoros fűrész.
Make love not Wor.

#84966 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 06. 08. 19:30

Az idő vasfoga betette a lábát :D

#84967 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 08. 19:31

Én se vagyok kb. soha beteg, max. egy téli influenza figyel be nagy néha.
Ez az egy bajom van.

15 év alatt nekem is akadt kettő hasonló. És akkor közösségben is több esélyem van összeszedni az akármit, mint az erdőben, vagy szűk családi körben. Lehet erősebb a szervezetem, mint Gugáé. Gondold el bejönne menne egy kört villamossal oszt lesántulna a picsába, mert nem ehhez szokott :-D
Make love not Wor.

#84968 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 08. 19:32

Vagy a motoros fűrész.

A motoros fűrész vasfoga?

#84969 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 08. 19:27

Baszhatom a gyógyteát, meg a szelént, ha a pajzsmirigyem egyre jobban leáll.
Genetikai hiba lehet, pár generációval visszafelé előfordult az egyik felmenői ágamon mindenkinél. Nekem épp ezt dobta a gép.

A genetika nekem a gerincsérvet hozta, csak, amit ismerek nagyapám, apám, mindegyik ezzel küszködött, én is belemásztam a sűrűjébe, szoptam is rendesen vele, aztán vettem egy 180 fokos fordulatot. Már nincs, néha érzékeny, ha megterhelem magam, de már olyan jól kidolgozott módszerem van, hogy pár perc és helyrejön az érzékenység is.

Az első az volt, amit olvastam, hogy fokhagymás almaecet, aztán ezt saját magam tovább gondoltam, s teszteltem magamon. Ma már megy bele vagy 10 féle növény, idén tavasszal először beleturmixoltam a fekete nadálytő gyökerét is.
Nagyon frankó, forrasztó fű régies nevén. Amikor még nem voltak gyógyszerek, csak ezt tudták használnia háborúkban a csontsérülésekre, hihetetlenül fürge kis növény.

Volt egy teniszkönyököm, amit Ücsüküé vett észre az egyik videóban, én azt hittem pókcsípés. 2 hétig egy folytában úsztam Gyulán, s monoton mozgás, megterhelés, valószínűleg ez váltotta ki, mert már azzal jöttem onnan haza, de a gerincem nem jött helyre :omg:

Na mindegy, ahogy Ücsüküé röhögve megjegyezte, hogy milyen szép teniszkönyök, megkérdeztem egy orvost, hogy ezzel mit csináljak? Aszongya 6 hónap pihentetés, rossz esetben csonthártya eltávolítás. Mondom faszom, wehehe, nincs időm erre, s akkor olvastam a fekete nadálytőről, ki is mentem, le is szedtem, meg kenőcsöt is vettem, de annak sajna 6%-os a gyógynövény tartalma, felturbóztam kicsit. Egy hét múlva eltűnt a picsába, gond letudva.

#84970 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 08. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 08. 19:33

15 év alatt nekem is akadt kettő hasonló. És akkor közösségben is több esélyem van összeszedni az akármit, mint az erdőben, vagy szűk családi körben. Lehet erősebb a szervezetem, mint Gugáé. Gondold el bejönne menne egy kört villamossal oszt lesántulna a picsába, mert nem ehhez szokott :-D

Hát lehet :D
Mi minden nap belenyúlkálunk 400 ember taknyába a villamoson ...

Bár fasztuggya, van kolléga, aki nyáron is kesztyűt húz, és azzal kapaszkodik, aztán minden évben beteg mégis.
Mutter meg kórházban dolgozott, meg rendelőintézetben, herákoltak a lázas betegek körülötte, oszt' sose volt beteg.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4247
  • 4248
  • 4249
  • 4250
  • 4251
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.