HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4251
  • 4252
  • 4253
  • 4254
  • 4255
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#85041 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 09. 06:39

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 20:37

Nézd, remélem soha nem kerül rá sor, s nem kívánom senkinek, de a pakliban benne van.

Nem értetted, amire válaszoltál.
Az volt a fura, hogy ha betegség miatt kéne műteni, akkor nem, nem, nem, inkább megdöglök, de ha egy baleset miatt, akkor simán mennél dokihoz.

#85042 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 20:58

... Nekem nem kell nyugdíj, orvosi ellátás, s semmi egyéb, amit az állam szolgáltat. ...

Most még. Aztán ha a derekad annyira ki lesz, hogy nem bírod szedegetni a fát, vagy ér egy baleset, akkor mi lesz? Ugrasz a kútba, vagy kötél a fára?
Amikor épp jól megy az embernek (a saját igényeihez képest), akkor persze hogy nem kell semmi külső segítség. De az bármikor változhat kurva gyorsan, csak ezek szerint még nem tapasztaltál ilyet.

#85043 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 21:09

Tartogasson talonban az, aki Istent nem ismeri. Próbáltam én is betárazni a nehéz napokra, rögtön nehéz napok jöttek, s elfogyasztottuk :Đ rájöttem, hogy mi volt a mondandója, nem kell magamról gondoskodnom, mert jó kezekben vagyok :cool:

Hát legyen így. Ismerősi körből meg inkább azok basztak rá nagyon, akik szartak bele az életbe és nem gondoltak a jövőre.
Aztán ha mákod van, akkor nem üt be semmi, van nem egy alkeszos ismerős, aki minden hónapban elpiálja a pénzét, szarik mindenre jobban mint te, és mégis megvan.

#85044 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 21:18

No igen, mindennek van következménye, de ha Isten velünk, akkor ki ellenünk? A világ, amit Isten teremtett, de a Sátán uralja, s csak az juthat a világi sikerekhez, aki csatlakozik hozzá? Monarch programozás, a médiában futtatott sztárok mind átmentek rajta légy önmagad dumával. Vagy a szabadvakolók?

Nincs szükségem a világra, arra, amit kínál, sem a hozományaira, mint betegség. Visszataszító az össze csillogó disznószar, amit vetítenek, hogy ezt kell elérned, hogy sikeres légy. Nekem a sikerélmény egyszerűbb, sőt úgy fogalmaznám meg, hogy mindenki, amire vágyik.

Nagyon fura elképzelésed van rólam. Meg úgy általában az emberekről :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 08. 21:18

Én mindig is olyan munkára vágytam, mint amit most tolok, mert ez nem munkahely. Állatokkal vagyok körülvéve, s mivel első naptól képes vagyok kontrollálni mindent, s tudok olyat, hogy önálló munkavégzés, így nem beszélek senkivel, nem találkozok senkivel csak pár pillanatra. Kurva jó. Egész nap röhögök, meg beszélgetek wifi-vel a malaccal, a csacsikkal, lámákkal, kecskékkel, tyúkokkal, nyulakkal. Hát tényleg kibaszott fasza :Đ

Ez jó dolog, és örülök, hogy megtaláltad a számításodat.
Csak ennél azért legtöbbünk többre vágyik, ennyi erőből mehetnék ganézni a helyi téeszbe, és beszélgethetnék a malacokkal közben.

Azt nem érted, mindenkinek mások az igényei. Gyulának elég volt, hogy egyedül kuporog a lakásában egy kutyával már 15 éve. Neked ennél több kell: kell család, meg az állatok. Legtöbbünknek meg más kell.

#85045 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 08. 21:22

Pár hete meg azt írtad, hogy de kurva jó és ezt fogod csinálni, így kell tolni, Te is ott csinálod a hangulatot az ugrálással, ahogy kell és tilláromhajj.

Ja, tényleg.
Akkor épp olyan hangulatban volt :think:

#85046 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 09. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 09. 07:53

Ja, tényleg.
Akkor épp olyan hangulatban volt :think:

Ezt mondom, következetesség nélkül beszélnösszevissza. Csak én meg az állatok, aztán erdő, aztán nem erdő, most mégis erdő, mégsem állatok, múltkor volt rendezvény és hangosítás, amit akkor elvileg többet már nem csinál...

Csak nyomja a dumát meg hazudozik, tuti terelés.
Make love not Wor.

#85047 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 09:22

http://index.hu/tech...eri_vilagveget/

má megint világvége lesz, rettegjünk
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85048 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 09. 10:22

Ja, közösen terveztük az időpontot, elvégre utószezon, mindenki ráér végre leülni és rendesen megnézni. Most már semmiféle halogatás nem lesz, bezár a lángossütő, roló lehúz, értelme nincs folytatni.
Make love not Wor.

#85049 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 09:55

Remélem a brúszvilisznek már szóltak, hogy mennyen aszteroidát robbantani

Októberben mégiscsak születésnap.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85050 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 09. 10:55

Nekem meg Athén. Hümm. Szülinapodra kéred?
Make love not Wor.

#85051 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 09. 10:22

Már megint? Unalmas ... már 2012-ben is unalmas volt, de akkor legalább Dex fizetett pár sört ...

#85052 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 09. 10:55

Remélem a brúszvilisznek már szóltak, hogy mennyen aszteroidát robbantani

Na, én meg épp most vettem új öltönyt, ezt a pár hónapot már kibírta volna a régi is :D

#85053 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 09. 11:08

Nekem meg Athén. Hümm. Szülinapodra kéred?

A beszállókártya úgyis ugyanarra a névre szól :D

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85054 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 09. 11:29

A beszállókártya úgyis ugyanarra a névre szól :D

Ilyen sokan vagytok Jahno-k?

#85055 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 09. 11:32

Ilyen sokan vagytok Jahno-k?

Látod, ilyen ez a popszakma :)

Idézet

#85056 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 13:04

Guga tuti elvonul a barlangba :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85057 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 06. 08. 20:45

értem, miről beszélsz

ettől függetlenül önmagad ellensége vagy, ha teljesen hátat fordítasz a "rendszernek"
ha tetszik, ha nem, te is részese vagy, akármennyire hangoztatod ennek ellenkezőjét
és jöhetsz a lesz@rommal itt, a virtuális papíron valóban megteheted
a valóság picit más :-)

lehet olvasni a sorok között, sok ember nem pont úgy tesz, ahogy leírja

Gondolkodtam ma ezen, miközben kerékpárral mentem munkába. Nem sok 11km-er, nem is nagyon tekerem, az albumot sem tudom végighallgatni, mert egy órás. Mike Oldfield: Amarok. Nagyon színes zene. Pont jó ahhoz, hogy a gondolataimat elengedjem, megmutatom mire jutottam ezzel kapcsolatban.

Pár dolgot, munkahelyet felsorolok, ami eszembe jutott, vagy emlékezek rá.
Hirtelen a zuglói önkormányzat, ahová papír nélkül vettek fel szociális munkásnak és egy évig csináltam. Amikor az állásinterjún voltam, akkor egy fekete dosszié volt nálam, nem túl vastag, nem hivalkodó, és nem volt benne semmi, na az volt a végzettségem. De addig dumáltam, hogy a végén el se kérték :Đ na ma ezt a kártyát már nem tudnám kijátszani :nevet: mindig más kártyára van szükség. Szóval a meló az volt, hogy ki kellett menni környezettanulmányra azokhoz az emberekhez, akik segélyt igényeltek. Döntést nem hoztam, de javaslatot tehettem, én szartam bele, ha nem volt nagyképű, vagy lekezelő, akkor általában javasoltam. Nagyon kivételes helyzetekben írtam le, hogy na itt aztán nem, mert tényleg úgy viselkedtek.

De a lényeg, hogy a munkavégzés egy brutális káosz volt, s nagyon rövid idő alatt átláttam a hibáit, és rendszert vittem bele, csodálkoztak is rajta, meg nagyon örültek, hogy rengeteg dolgon könnyítettem, ezt most nem részletezem, a krémje az, hogy 5 napra adták ki az anyagot, s hetente egyszer kellett bemenni leadni. Mindenki bkv-zott, így nehéz, én kerékpárral megcsináltam az egyik héten hétfő, kedd. A másik héten szombat vasárnap, s a köztes időben külföldön lófráltam a haverommal, aki kenguruzott, mármint személyszállítás, s az anyósülést mindig fenntartotta nekem. Így aztán bejártam, lazultam szinte Európa összes országában, tengerpartján.

Következő az Elmű, villanyszámlásnak jelentkeztem, a szitu ugyanez, 4 hétig kellett felmérni a terepet, akkor vették át a díjbeszedőtől. Így a munka az volt, hogy minden házba becsöngetni, a villanyórát leolvasni, felírni az óra gyári számát és a lakcímet, tulajdonost. Na én az alatt a 4 hét alatt szinte semmit sem csináltam. Akkor ismertem meg Perzecutort először, mert az a körzet lett rám bízva. A 4. hét végén rájöttem, hogy nagy szarban vagyok, mert a füzetben alig van valami, mások meg rojtosra körmölték. Hát leültem az utolsó sorban, s úgy voltam vele, hogy legfeljebb kirúgnak :Đ a 4 hét úgy telt el, hogy rengeteg háznál eldumáltam az időt, megvendégeltek kajával, piával, volt, ahol pinával, mert még nem voltam házas, nem is ismertem a nejemet. Szóval jó kezdetnek ígérkezett.
Ott ültünk a teremben, egyszer csak feldúltan bejön az igazgató és rám mutat, hogy Zvolenszki! Azonnal jöjjön velem :omg:

Fasza, mondom minden kiderült. Bevitt az irodájába, s mondta, hogy azonnal felszerelnek pénzbeszedésre, mert az egyik emberük kiesett végleg, később tudtam meg, hogy lenyúlta a pénzt. Nem kérdezték azt sem, hogy mi történt az előző hónapban, mit olvastam le, vagy egyáltalán hol jártam :-D
Viszont olyan rendszert vittem abba a területbe, amit végül megkaptam, hogy a legmagasabb volt a beszedettségem és minden héten + két területet tudtam helyettesíteni, a jattom több volt, mint a fizetésem és még az Elmű pénzét is a saját számlámra toltam, ami ott kamatozott, szóval ki volt gondolva rendesen. Minden dekádot a legutolsó nap számoltam el, hihetetlen pontos menetrendem volt, és nem osztottam a kollégák véleményét, akik a cigizőben szítták a cigit, meg panaszkodtak ész nélkül.

De, ahogy a zuglói önkormányzattól leléptem, amikor már kiforrta magát a dolog, így az Elmű-nél is ez történt. Egyik délután a lépcsőházban odalépett hozzám egy nő, s megkérdezte maga a villanyszámlás? Mondtam neki, hogy nem, s azonnal bementem leszerelni, felmondani. Okom nem volt rá, egyszerűen elég volt belőle annyi.

Utána a Hungaro Casing, ahol segédmunkásként kezdtem a haverom mellett, aki nyomdász, gépmester. Nem volt megerőltető a meló, szinte minden nap kábítószereztünk, meg ki nevet a végént játszottunk, vagy egyéb társasjáték, vagy ha nagyon untuk magunkat, akkor elindultunk a föld alá, ahol labirintusok voltak, meg 100 éve ki nem nyitott ajtók, amiket betörtünk, és újabb területeket fedeztünk fel. Ez a közvágóhíd területe volt.
Nos ott egy idő után raktáros lettem, mert olyan szintű káosz volt, hogy meló közben kidolgoztam egy rendszert, és ez mindenkinek elnyerte a tetszését, azt mondták, hogy ez nagyon jó. Később, amikor a raktározási részleg rendben volt, akkor a 3 műszakos munkarend volt az, ami problémát okozott, és több munkacsoport. Mivel volt időm, egy kicsit elkezdtem belenyúlni, szervezkedni, és hahó, mindenki legnagyobb örömére, más szemlélettel, sőt inkább külső szemmel nézve létrehoztam egy új stratégiát. Na akkor lettem műszakvezető.
HC szomorú véget ért, az egyik melós, aki a tulajdonos jobb keze volt, felajánlotta, hogy a raktárból nyúljunk le egy 8 millás készletet, megvan rá a vevője, és utána felezünk. Szartam rá, mondtam neki, hogy ezért én felelek, raktáron van, és nem kell a pénz, jobb a nyugi. Reggelre kipucolta, gyurmapecsétes volt a raktár, s mindenhez hozzáfért. Azonnal kirúgtak, s annyit mondtak, hogy a munkám az nagyon jó volt, s cserébe csak annyi, hogy ebből nem lesz rendőrségi ügy.

Nos, utána soha többet nem dolgoztam munkahelyen. Onnan 1998-ban rúgtak ki, utána már végig egyedül nyomtam, hol jól, hol rosszul. Nemrég volt a bánki tábor, az nagyon tetszett, egészségügyi okok miatt vállaltam el a vezetését. 140kg voltam, s kellett a terhelés, a mozgás. Most 90kg vagyok.

A seszit meg a nejem miatt vállaltam el, utazik ősszel Argentínába, kell egy kis plusz zseton. Erről a témáról többet most nem írok, de remélem lejött a lényeg. Mindig van saját rendszere, nem szükséges arra hagyatkoznom, amit a képembe nyomnak.

#85058 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 09. 06:36

Néha menj ki külföldre és rájössz, badarságokat beszélsz.

Voltam már eleget, semmi dolgom ott, lokálpatrióta vagyok, szédülök a betonon :-D pont tegnap beszéltem a fiammal erről, hogy ő még most nyit, javasoltam neki, hogy a nyári szünidőben a hangmérnök suli előtt pattanjon le, és melózzon kint. Most is melózik ott, ahol én, de minek, ha kimegy és 3-4 hónap alatt egy éves bért megkeres. Ügyes gyerek, jól kommunikál angolul, legyen tapasztalata. Szóval ő nyit, én meg zárok ki mindent az életemből, ami teher, felesleges, hogy minél könnyebb és lazább legyen.

Így nincs telefonom, vagyis van, de csak a kput nyitom ki vele a seszin. Utána kikapcsolom. Nem hordok magamnál soha pénzt, így nem is aggódom amiatt, hogy mire költsek. Nincsenek már tárgyi eszközeim, csak a legszükségesebbek, így, ha valami elromlik, nem kell aggódnom. Na ez így nem pontos, mivel, amit tehettem kiszórtam, nincs, így nem is romolhat el :-D ruhám is alig van, 10db póló, 2db pulóver, 3-4 nadrág. Cipő mindig egy, de ha tehetem mezítláb járok. Na szóval én már nem külföldre megyek :Đ

Hja, amikor utoljára voltam Horvátországban 3 napra a családdal, akkor elfelejtettem magammal vinni a lejárt irataimat, így nagy elegánsan a családomét lobogtattam vigyorogva a kocsiablakból, valamiért átengedett, s én valamiért tudtam, hogy ez így fog történni. No de nem emiatt nem megyek, én itthon vagyok itthon. Meg a seszin lévő állatokat úgy átszerveztem, és rendszereztem, hogy senki nem mer kérdezni semmit, így minden nap melóznom kell, mert olyan, hogy senki nincs képben. Ha szabadnapot szeretnék, akkor valakit be kéne tanítanom, hogy ki hol van és miért.

#85059 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 09. 07:52

Nagyon fura elképzelésed van rólam. Meg úgy általában az emberekről :think:

Ez jó dolog, és örülök, hogy megtaláltad a számításodat.
Csak ennél azért legtöbbünk többre vágyik, ennyi erőből mehetnék ganézni a helyi téeszbe, és beszélgethetnék a malacokkal közben.

Azt nem érted, mindenkinek mások az igényei. Gyulának elég volt, hogy egyedül kuporog a lakásában egy kutyával már 15 éve. Neked ennél több kell: kell család, meg az állatok. Legtöbbünknek meg más kell.

Amire válaszoltál, abban pont ugyanezt írtam le

Idézet

sőt úgy fogalmaznám meg, hogy mindenki, amire vágyik.

Engem nehéz lenne betuszkolni egy munkahelyre, s ezt sem tartom annak, mert a tulajokat régről ismerem, nem is melósként kezelnek, s nem is találkozom velük, csak köszönünk egymásnak, meg olyan szinten megy a pörgés, hogy idő sincs rá. Túl nagy az intézmény, s örültek, hogy legalább ezzel a területtel nem kell foglalkozniuk, mert levettem a vállukról a terhet. Kérdezni sem mernek, mert folyamatosan alakítok át mindent, és a saját rendszeremet építem ki. Majd, ha végeztem vele, akkor valakit, akit alkalmasnak találnak rá, azt betanítom.

Igen, ilyen dolgokra vágytam mindig is, hisz gyerekkoromban is ezt csináltam, marha nagy gazdaságot üzemeltettünk. 25 tehén, 25 bika, lovak, kecskék, mindenféle szárnyas és disznók. Az egész gyerekkoromat állatok között töltöttem, így megtanultam velük olyan szinten kommunikálni, hogy értem mi a problémája, elég egy hang és azonnal tudom.

#85060 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 09. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 09. 16:59

Pár dolgot, munkahelyet felsorolok, ami eszembe jutott, vagy emlékezek rá.

Festés kimaradt.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4251
  • 4252
  • 4253
  • 4254
  • 4255
  • Utolsó »