HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4868
  • 4869
  • 4870
  • 4871
  • 4872
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97381 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 17:32

Amúgy csak gondolatkísérletként, szerinted rádbíznának furgont, ha lenne egy nullkilométeres jogsid?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97382 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 23. 15:31

Itthon is lehet dolgozni

Majd kesobb :-D igen, eleinte szar kajat eszem, pihenni sem tudok, es kemeny a melo. De nem gond.
Valtozni fog hamarosan. Ahogy Szlovakiaban belaktam magam a hotelszobaban, itt is ugyanez lesz, amint megvan a privat szoba, minden sokkal nyugisab lesz.

#97383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 23. 18:46

Majd kesobb :-D igen, eleinte szar kajat eszem, pihenni sem tudok, es kemeny a melo. De nem gond.
Valtozni fog hamarosan.

Szóval elkapott a daráló. Rád fér.
Make love not Wor.

#97384 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 23. 18:46

Valtozni fog hamarosan. Ahogy Szlovakiaban belaktam magam a hotelszobaban, itt is ugyanez lesz, amint megvan a privat szoba, minden sokkal nyugisab lesz.

Jó, csak még család nélkül is, halmozottan szar.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97385 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:25

Raynes, a furgonozashoz kell egy-harom ev rendes jogsi (nem provisional) keves ponttal (max 3-6). Csavarhuzos blubizashoz meg csak elhatarozas es parszaz helyre jelentkezes. Interjun lyukat beszelsz a hasukba megtuzdelve par szakkifejezessel a job descriptionbol, az megy. De mar ezt is elmondtam.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97386 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:35

Gazdira meg érdemes hallgatni, szóval jah.

#97387 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:38

Komolyan , ez a furgonos baromság nem tudom honnan jött, de egyre durvább ötleteid vannak :(

#97388 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 17:32

Amúgy csak gondolatkísérletként, szerinted rádbíznának furgont, ha lenne egy nullkilométeres jogsid?

Nullkilométeressel talán nem, de ahhoz nem kell nagy tapasztat. Busznál, kamionnál elvileg otthon tudom elég sok tapasztalatot kérnek, nem bízzák rá akárkire, főleg a kamionnál, amiben csak a rakomány nem tudom hány tíz millió Matolcsy-valuta, aztán a jármű is horribilis értékű. Itt nem tudom mit követelnek meg hozzá, hány km-t vagy hány év vezetési tapasztalatot. FedExnél is csak annyit tudok, hogy nem elég a jogsi, meg kell csinálnod a belső képzésüket, valami 3000 font vagy mennyi körül van kamionosnál, de azt gyorsan megkeresik, vonják a fizetésből egy ideig, bőven megéri még így is egy csomó embernek.

Egyébként nem azt mondom, hogy a világ legjobb munkája, akkor mindenki ezt akarná csinálni, de azért annál sokkal jobb, mint a legtöbb otthoni magyar vagy itteni bevándorló csinál. Lehet ez informatikus szemmel nem látszik, de igazából így van.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97389 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:45

Nem vagyok informatikus, de baromira nem jobb annál amit a többség csinál.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97390 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 23. 18:25

Raynes, a furgonozashoz kell egy-harom ev rendes jogsi (nem provisional) keves ponttal (max 3-6). Csavarhuzos blubizashoz meg csak elhatarozas es parszaz helyre jelentkezes. Interjun lyukat beszelsz a hasukba megtuzdelve par szakkifejezessel a job descriptionbol, az megy. De mar ezt is elmondtam.

Az nyilván gondoltam, hogy provisional nem jó egyik munkahelyre se, talán még furgonozni sem kell hozzá feltétlenül, én azt nem is tekintem jogosítványnak, inkább fizetős ID-nek jó, meg ha forgalmi gyakorlatot akarsz felügyelet mellett.

Mondjuk a magyar szomszéd is szinte a nulláról indult itt kint, hiszen lehet otthon már évek óta volt jogosítványa, de azt nem tudják ellenőrizni, hogy mennyit vezetett, meg a magyar biztosítók pontjait sem hiszem, hogy figyelembe vennék, nem bíznak amúgy sem a magyar vezetésgyakorlatban, itt azért baloldali közlekedés, meg némileg más szabályok vannak, plusz külföldinek 0 historyja van itt, úgyhogy szépen a legkedvezőtlenebb biztosítási kategóriába sorolják, igaz 0 ponttal, de amúgy leszarják, hogy Üzbegisztánban milyen szabályosan közlekedő jógyerek voltál a csirkeketrecekkel a napfénytetőn.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97391 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 18:45

Nem vagyok informatikus, de baromira nem jobb annál amit a többség csinál.

Hát szerintem nem néztél még körbe, akár csak otthon, hogy a többség mit csinál. Kicsit meg fogsz lepődni, hogy milyen rettenet nehéz fizikai és trágya munkákat csinálnak, milyen munkafeltételekkel, átmenetileg, minimálbéren (tehát nem csak arra vannak belejelentve, és a többit zsebbe, hanem ténylegesen keresnek annyit), de azt is esetleg csak részmunkaidőben, és sokaknak még így sem megy, hanem otthon fekszenek segélyen, vagy még azt sem kapják (mivel egy háztartásban csak egy ember kaphatja, kivételesen kettő). Itt azért nyilván jobb a helyzet, már ha az angolokat nézzük, de bevándorlónak kemény világ van, nem hülye az angol, így éri meg neki a bevándorlózás, különben nem engedné be őket.

De hogy ne menjünk messze, elég csak az informatikusokat megnézni itthon, meg esetleg néhány hirdetést, hogy mit kérnek minimálbérért alig többért. Legutóbb most itt a fórumon csárlingókának volt kint egy fasza hirdetése, rettenet komoly infós munkakör, 4 órásban, de azért értsél minden 3-4-5-6 betűs technológiához és hálózati protokollhoz, meg saját net, saját gép, mindenből saját kell hozzá, mert semmit nem biztosítanak, se előrelépés, se kutyafasza, plusz jogosítvány, mindez vállalkozóira (saját tb-d, járulékaid, adód tejelheted DUPLÁN), de éljél meg belőle. Ja, nyálam csorog, és az ilyenek diplomás informatikusoknak vannak, gondold el mi van a többieknek. Az a baj, hogy csak a saját helyzetedből gondolkodsz.

#97392 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:01

Nem.

Idézet

#97393 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 19:59

Hát szerintem nem néztél még körbe, akár csak otthon, hogy a többség mit csinál. Kicsit meg fogsz lepődni, hogy milyen rettenet nehéz fizikai és trágya munkákat csinálnak, milyen munkafeltételekkel, átmenetileg, minimálbéren (tehát nem csak arra vannak belejelentve, és a többit zsebbe, hanem ténylegesen keresnek annyit), de azt is esetleg csak részmunkaidőben, és sokaknak még így sem megy, hanem otthon fekszenek segélyen, vagy még azt sem kapják (mivel egy háztartásban csak egy ember kaphatja, kivételesen kettő). Itt azért nyilván jobb a helyzet, már ha az angolokat nézzük, de bevándorlónak kemény világ van, nem hülye az angol, így éri meg neki a bevándorlózás, különben nem engedné be őket.

De hogy ne menjünk messze, elég csak az informatikusokat megnézni itthon, meg esetleg néhány hirdetést, hogy mit kérnek minimálbérért alig többért. Legutóbb most itt a fórumon csárlingókának volt kint egy fasza hirdetése, rettenet komoly infós munkakör, 4 órásban, de azért értsél minden 3-4-5-6 betűs technológiához és hálózati protokollhoz, meg saját net, saját gép, mindenből saját kell hozzá, mert semmit nem biztosítanak, se előrelépés, se kutyafasza, plusz jogosítvány, mindez vállalkozóira (saját tb-d, járulékaid, adód tejelheted DUPLÁN), de éljél meg belőle. Ja, nyálam csorog, és az ilyenek diplomás informatikusoknak vannak, gondold el mi van a többieknek. Az a baj, hogy csak a saját helyzetedből gondolkodsz.

Én nulláról indultam. Most senior lófasz system test minden vagyok, és nem keresek rosszul, bejelentve.
Apám cnc technikus, villanyszerelőből tanult tovább. Szerintem teljesen jó átlagnak.

#97394 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 23. 18:38

Komolyan , ez a furgonos baromság nem tudom honnan jött, de egyre durvább ötleteid vannak :(

Ez nem az én ötletem. Még múltkor találomra példaként emlegettem a szomszéd srácot, igazából tiszta sor, hogy soha nem fogok amúgy sem furgonozni. Hasraütésszerűen ez a példa volt kéznél, ha targoncázna, vagy boltban dolgozna, akkor azt írtam volna. Meg mertem jegyezni, hogy mennyivel jobban megy neki, mennyivel könnyebb munkával keres sokkal többet, erre azt sikerül itt több embernek levenni, hogy akkor én most furgonosnak fogok felcsapni. Nem tudok vele mit csinálni, ha ennyire elbeszélünk egymás mellett.

#97395 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 20:04

Ez nem az én ötletem. Még múltkor találomra példaként emlegettem a szomszéd srácot, igazából tiszta sor, hogy soha nem fogok amúgy sem furgonozni. Hasraütésszerűen ez a példa volt kéznél, ha targoncázna, vagy boltban dolgozna, akkor azt írtam volna. Meg mertem jegyezni, hogy mennyivel jobban megy neki, mennyivel könnyebb munkával keres sokkal többet, erre azt sikerül itt több embernek levenni, hogy akkor én most furgonosnak fogok felcsapni. Nem tudok vele mit csinálni, ha ennyire elbeszélünk egymás mellett.

Tedd fel magadnak a kérdést, mit szeretnél csinálni, és megéri e azért így szopnod.

#97396 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:28

Persze azt tudom, hogy földhöz ragadt vagyok valahol. Itt van az új cikk arról a Highway Ashwayen, hogy a Minecraft Kínába megy, először vágtam is rá, hogy érdekel is engem, menjen, erre olvasom már az első bekezdésben, hogy a Májkrémszaft a játékot és a kiadót 2,5 milliárd (!) dodóért vette meg. Azért befosás, hogy svéd programozó gyerek, a szar grafikás, tájgenerátoros legójátékából mi pénzt össze nem szedett, még ha nem is az egész összeget tudta zsebre tenni. Már az hihetetlen lenne, ha csak ennek az egy ezred részét szedte volna össze belőle. Vagy hogy a jenki güzüszemcsis srác a fosbukkos szarjával is mi pénzre tett szert, pedig anno rajta kívül senki nem mondta volna, hogy ezzel egyáltalán lehet pénzt keresni, nem hogy megélni belőle, vagy ennyire szénné gazdagodni. Nekem még most is hihetetlen, hogy emberek azt az agyrohasztó oldalt használják ilyen kitartóan.

De hogy ne menjünk messzire, nem ritkaság, hogy majd millió dollár bevétel van egyetlen saját fingóapp után az egyalkalmazásos készítőnek ilyen-olyan sztórban, olyan játékkal mondjuk, aminél már a C64-es időkben komolyabbak voltak, és a felét ilyen projektsablonokból meg SDK-kból legózta össze Geri/vers módban. Tény, hogy nem mind az övé, mert a részesedést leveszi a sztór, meg adózik is utána elvileg, de mégis ehhez kell látásmód, így kell élelmesnek lenni. Viszont ha megnézzük, hogy ez statisztikailag mekkora tömegnek jött be, hát, nem sok nagyságrenddel van a lottónyertesek száma felett. Meg persze munkaórát az ilyenbe is bele kell ölni rendesen, meg ott a kockázat mindig, hogy mégse lesz sikeres, ezt nem lehet előre látni.

#97397 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 23. 16:32

(Nem a szakmával van a baj, hanem az előrejutás nagyon nehéz - támogatás nélkül.)

A többivel egyetértek, ezzel az egyel nem. De alapvetően a szakmával is baj van, hogy arra képeznek ki humán büfészakon embereket, hogy olyan lexikális adatokat magoljanak, ami csak belföldön jó, de évente úgy megváltozik, hogy nem ismersz rá. Az egész képzést megszüntetném, még az egyetemek hálásak lehetnek, hogy Viktor még hagyott itt-ott a képzésből, ha rajtam múlt volna, legalább 4 évre (ha nem 8-ra) az egészet lehúzom a klotyón úgy, hogy még újabb 4 évre nem térnek magukhoz az örvényből.

Az egész egy szar szakma amúgy is, 3 évig nem is dolgozhatsz benne rendesen, de szakvizsga után is ráléphetsz egy ezerszeresen túltelített pályára, mehetsz jobb esetben ügyvéd mellé aprópénzért csicskának, és egy-egy perből vagy lesz pénzed majd valamikor évek múlva, ha sikerdíjas, akkor akár vagy nem. Az meg keveseknek adatik meg, hogy betolják állami helyre retikülszellőztetőnek, vagy bírónak, vagy köze nincs hozzá jegyzőnek, mert azokból a helyekből kevés van, évente kevés szabadul fel, mivel a delikvensek nyugger kor után is nyomhatják még. Direkt nem is írom, hogy mennyi lecsúszott jogász, ügyvéd van otthon, úgyse hinnék itt el a topikban, csak az én szemléletmódon lenne még furcsább. Az átlag polgár meg azt veszi le, hogy a jogász az nagy méltóságos úr, dokkthóchrö, meg bálnaautó, meg mit tudom én. Igen, van ilyen is, Bárándyék, Vámosi, Pintér, stb.. Csak van még egy pár rajtuk kívül, akiket a Kókuszban vagy mi van most, nem mutatnak.

#97398 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 23. 19:43

Talan vissza kene venni kicsit az irigykedesbol, utalkozasbol, mindenki mas okolasabol, es kicsit befele figyelni. Ahogy irjak itt a turelmesebbek: te mit akarsz, te hogy akarod, mi van meg neked a feltetelekbol, mit tudsz realisan megszerezni azokbol ami nincs meg, stb.
Vagy ha feltetlenul masokkal akarsz peldalozni, akkor egyreszt nezd meg, hogy mennyi szellemi es fizikai munkat olt bele az, akit felhozol, masreszt pedig gondolj azokra a milliokra is, akiknek nem ismered a nevet, mert az elkepzelese es/vagy a kitartasa nem volt eletkepes. Es ha van egy objektivebb kep, akkor peldat lehet venni, es alkalmazni a sajat tortenetekre.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97399 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 23. 19:43

mi van meg neked a feltetelekbol, mit tudsz realisan megszerezni azokbol ami nincs meg, stb.

De hisz pont ezt írom hozzászólások óta, hogy a feltételek nincsenek meg, és reálisan nem tudom egyáltalán a feltételeket megszerezni. Pont azért jöttem ide, mert azt gondoltam, hogy itt ha nem is gazdagszok meg, de legalább egy-két feltétel megszerzéséhez tudok pénzt előteremteni, de ebben sem volt 0 előrelépés, vagy ami lett volna, azt elvitték szerencsétlen helyzetek.

A többit nem irigységből írtam, csak hogy nem nagy dolgokkal is boldogulnak egyesek. Azt is írtam, hogy sok embernek nem jön be. Pont ez az, hogy az ilyen kirívó sikerekre nem irigy vagyok, csak egész egyszerűen nem értem.

#97400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 23. 19:38

Mondta már az elején.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4868
  • 4869
  • 4870
  • 4871
  • 4872
  • Utolsó »