HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2090
  • 2091
  • 2092
  • 2093
  • 2094
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#41821 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 26. 06:36

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2010. 05. 26. 07:21

Ha ennyire fontosak azok a cuccok, hogy hianyaban behal a ceg, talan legalabb heti 1x csinalhattak volna egy biztonsagi mentest :rolleyes:

Ezúttal egyetértek...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#41822 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 06:40

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2010. 05. 26. 06:21

Ha ennyire fontosak azok a cuccok, hogy hianyaban behal a ceg, talan legalabb heti 1x csinalhattak volna egy biztonsagi mentest :rolleyes:

Szerencsére túl vagyok a nehezén, ghostoltam a behalt vinyóról a cuccokat, és életre keltettem rajta az oprendszert.
Az alapvető probléma a cégekkel, szinte mindegyikkel, hogy tájékozatlanok. Azt hiszik, hogy ha vesznek egy számítógépet dolgozni, akkor az örök élet.
S közben fosabbnál fosabb tápok vannak benne + behal tőle a vinyó. Fel sem fogják, hogy milyen veszélynek vannak kitéve az adataik. S most nem is doksikról beszélek, mert azt még akkor is lehúzom róla, ha esélytelen. A natúr adatmentés általában nem probléma.
Ami gázosabb, visszaállítani nekik a huszon harminc programot hiánytalanul, hogy ugyanonnan tudja folytatni a melót.
De eleve hülyének néznek, mert most mindjárt viszem be a gépet, és közlöm velük, hogy normális chieftec tápegység, új vinyó + egy normális hűtő a procira, hogy ne egy helikopter mellett dolgozzanak.

Ezugye mindjárt 25-35 küvecs, attól függ mekkora vinyót kérnek.
Erre azt fogják gondolni, hogy lehúzom őket, mert eddig működött, ekkora nem lehet a baj.
Pedig de, s ha tudnák azt, hogy adatmentést mennyiért vállalnak mondjuk a kürt kft-nél, akkor térden csúszva leszopnának, hogy kiszámlázok a melóért kb. 15-25 küvecset + áfa, attól függ mennyit kell még vele barmoskodni.

Ez csak az én lohjalitásomon múlik, hogy anélkül, hogy tudnák mekkora a probléma, s mennyire van ehhez képest alulfizetve, még is maximálisan kiszolgálom őket, hogy tudjanak dolgozni. Ha magánemberről lenne szó, és akadékoskodna, hogy drága, akkor hagynám a fenébe.

De ezen a gépen ahogy meglestem van vagy 2 féle bankolós progi, tébéhez külön progi, nyenyi, apehes bevallások, a többit meg sem néztem, de mindnek mennie kell.
Elég, ha a levelezést nem tudom nekik megmenteni.
Azért egyszerűbb nekem visszaállítani a rendszert, mert tapasztalatból tudom, hogy ugyan kimentem a leveleket, de ha a beállításokat nem tudom, akkor ott tökölnek velem egy fél napot, mert nem találják, s utána jön az, hogy telefonálhatunk a matávhoz, ami megint gázos, merugye a fasse tudja az ügyféljelszavukat, stb így aztán szóba sem áll velünk a telefonos support.
Áhhh, gázos téma így is úgy is.
Egyszerűbb, ha mindent megoldok házon belül.

A lényeg, hogy ezek ma már tudnak dolgozni.
Mék reggelizni aztán cats & go.

#41823 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2010. 05. 26. 06:21

Normálisabb cégeknél úgy müxxi, hogy kihívnak feltérképezni a gépeket.
Ha van rá küvecs, akkor szünetmentes tápegységek + normális tápegység + minden vinyó tükrözve + fizet általány díjat nekem azért, hogy zavartalanul tudjanak dolgozni.
Volt ilyen, csak baszta a csőrüket, hogy az általánydíjért cserébe sosem láttak. Azt már nem fogta fel a paraszt, hogy azért nem látott, mert jól működő rendszert építettem ki nekik és sosem volt gáz.
A heti egyszeri adatmentés, meg minden más az én feladatom lenne, az lenne a szereposztásom, hogy normális pénzmagért cserébe ők zökkenőmentesen dolgoznak. De olyan legatyásodott cégek vannak hallod, hogy már attól is megvannak rémülve, hogy benyögök egy 15 küvecses tápegységet.
Így aztán az egész elgondolás nem müxxi jól. Ezért kényszerülök a bungiba, mert ha a cégek fizetőképesek lennének, s áldoznának annyit a számtechre, amennyit kell, akkor én is bérelhetnék normális üzlethelységet, szervizet, kiképeznék magam mellé egy heggesztőt, utána még egyet, és lehetne fejlődni, bővíteni az ügyfélkört.

De amikor az van, hogy vázolom az irányvonalat, akkor keresnek valami ócsójánost, mint aki én is vagyok, az meg elbassza az egészet, s utána megint engem keresnek, hogy szánják bánják.
zsákutca

ezért próbálkozom más dolgokkal, aminek nincs köze a számtech-ez, aztán ha lábra áll, ezt már csak hobbiból fogom csinálni, mondjuk így is az, mert minden szarsága ellenére szeretem csinálni.

de később remélem megtehetem, hogy magánemberekkel egyáltalán nem foglalkozom.

#41824 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2010. 05. 26. 07:40

Ami gázosabb, visszaállítani nekik a huszon harminc programot hiánytalanul, hogy ugyanonnan tudja folytatni a melót.

Anyádnak fényezd magad :vetítőgép: :omg:

Mutassámá' olyan céget, amelyik "huszon harminc programot" használ a melójához a fostápos gépén, ráadásul hozzád jár szervizelni! :szerencsétlen: :kma: :-D

#41825 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 07:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2010. 05. 26. 07:40

Az alapvető probléma a cégekkel, szinte mindegyikkel, hogy tájékozatlanok. Azt hiszik, hogy ha vesznek egy számítógépet dolgozni, akkor az örök élet.

Azert az ember azt gondolna, hogy ahogy terjed a szamitastechnika, csak egyre tapasztaltabbak lesznek ilyen teren az informatikaban nem tul jartas userek is.
Pl. szuleim meg C64-en kezdtek el konyvelni, aztan tertek at PC-re. De vagy 20 eve, szal nem uj a ceg :D
Mondjuk 16-17 eve PC-n nyomjak. Ez alatt legalabb 3-4x volt, hogy behalt vagy a vincsi, vagy a tap es emiatt a vincsi, es ugrott volna minden, ha nincs mentes.
Utobbi jopar evben azert ilyen nem fordult elo, most vagy megbizhatobbak lettek az alkatreszek, vagy csak amiatt, hogy mar ovatos vagyok, es 3 evente lecserelem nekik a komplett konfigot, biztos ami biztos alapon.

Szal ok tudjak, de szerintem olyan ceg, amelyik mukodik mar legalabb 5-6 eve, az legalabb egyszer bele kellett fusson ilyesmibe. Es akkor tanulopenz megvolt, utana mar mentenek viszonylag rendszeresen.
Raadasul ezek a konyvelo, nyenyi meg abev cuccok lofasz helyet nem foglalnak, jelenlegi HDD arak mellett siman lementhetik heti egyszer az egesz melos particiot egy hordozhato HDD-re vagy mittudomain.

#41826 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2010. 05. 26. 07:59

A heti egyszeri adatmentés, meg minden más az én feladatom lenne

Azert azt meg lehet tanitani szerintem egy ott dolgozonak.
Ne viccelj mar, nagyanyam 77 evesen kerult eloszor szamitogep ele, 3 honap utan mar bekapcsolas utan megnyitotta az Outlookot es meg tudta nezni a maileket, kepeket, doksikat megnyitott, stb.
Ez persze nem egy nagy mutatvany, de aki egesz nap a gep elott ul, annak egy biztonsagi mentes elvegzese sem megoldhatatlan feladat, plane ha elotte megmutatjak neki.
A minden mas meg annyira nem lenyeg, azt majd elvegzed, ha szar kerul a palacsintaba...

#41827 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 07:38

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2010. 05. 26. 07:59

Anyádnak fényezd magad :vetítőgép: :omg:

Mutassámá' olyan céget, amelyik "huszon harminc programot" használ a melójához a fostápos gépén, ráadásul hozzád jár szervizelni! :szerencsétlen: :kma: :-D

Nem fényezi magát.
Az üffelek is ilyenek, mi is ilyenek vagyunk. Nyenyiből 5, Abevből 3-4 van egyszerre telepítve egy-egy ilyen gépen. Anno valamely feltörekvő sufnicég a szart palotaként adta el nekik, az a csoda, hogy 6-7 évet kibírt a masina. Jó esetben XP, rosszabb esetben még Win98, a hozzá való korú vassal. a javítást dettó lehúzásként veszik, mert a házon kívül néha nem marad semmi régi a gépben. (bagóskönyvelőéknél az optikai meghajtó két évig üzemel, akkor is, ha sosem járt benne lemez.)
Volt főnökömnek könyörögtem új gép építésekor, hogy ne 6000-ért vegyünk házat táppal, és amikor egy cseretápot 12-ért vettem, akkor meg volt sértődve, hogy ezt nem fogja kifizetni az ügyfél.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#41828 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 05. 26. 08:38

Nem fényezi magát.
Az üffelek is ilyenek, mi is ilyenek vagyunk. Nyenyiből 5, Abevből 3-4 van egyszerre telepítve egy-egy ilyen gépen. Anno valamely feltörekvő sufnicég a szart palotaként adta el nekik, az a csoda, hogy 6-7 évet kibírt a masina. Jó esetben XP, rosszabb esetben még Win98, a hozzá való korú vassal. a javítást dettó lehúzásként veszik, mert a házon kívül néha nem marad semmi régi a gépben. (bagóskönyvelőéknél az optikai meghajtó két évig üzemel, akkor is, ha sosem járt benne lemez.)
Volt főnökömnek könyörögtem új gép építésekor, hogy ne 6000-ért vegyünk házat táppal, és amikor egy cseretápot 12-ért vettem, akkor meg volt sértődve, hogy ezt nem fogja kifizetni az ügyfél.

Ez még közel sem 20-30. Ráadásul nem tudom felfogni, hogy egy nyomtatványkitöltő programból miért kéne 3-4-5 példánynak telepítve lenni?

#41829 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2010. 05. 26. 09:00

Ráadásul nem tudom felfogni, hogy egy nyomtatványkitöltő programból miért kéne 3-4-5 példánynak telepítve lenni?

Mert allami alkalmazott programozok keszitik oket. Magyarul egy rakas szar az egesz.
Szinte 1-2 evente jon ki uj, ami a regivel baszik kompatibilis lenni. Ergo csak azzal a verzioval tudod megnyitni, amivel keszitetted.
Es erre ellenorzes vagy barmi adatelteres eseten szukseg van, akar 8-10 evre visszamenoleg.
Nyenyi peldaul halal ilyen szempontbol.

#41830 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2010. 05. 26. 07:36

Rajottem, hogy ilyenkor egy fele gyogyszer nem eleg.
Gyik fujos szarja sem er lofaszt sem.
Bezabalok mindent, amit talalok. Altalaban Saridon/Aspirin/Rubophen mixet nyomok :D
Ez olyan oran belul hat.

az a fújós basz ilyenkor nekem se segít
csak ilyen kis kezdődő fejfájásokra jó
nálam cataflam + 1-2 óra alvás segít
de az se mindig

Szerkesztette: *Iguana* 2010. 05. 26. 08:17 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#41831 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 05. 26. 09:17

nálam cataflam + 1-2 óra alvás segít

Cataflamtol ennyire elmulik vagy tudsz aludni ilyen fejfajas mellett?
Nekem soha nem sikerul bealudnom, ha faj a fejem, meg akkor sem, ha amugy hulla faradt vagyok.

#41832 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2010. 05. 26. 09:00

Ez még közel sem 20-30. Ráadásul nem tudom felfogni, hogy egy nyomtatványkitöltő programból miért kéne 3-4-5 példánynak telepítve lenni?

Nem, de ennyi jutott eszembe. Hogy miért kell? Azt tőlük kell megkérdezni. A programok csak adóévekre bontva működnek, vagy valami ilyen lehet az oka. De ahány ilyen gép a kezem alatt volt, azon az említettek mind fent voltak, és még pár más is. "Legkedvesebb" szórakozásom volt a Win98-as gépen futó dos-os szoftverhez, az usb-s, tintasugaras nyomtató illesztése.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#41833 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 05. 26. 09:30

Nem, de ennyi jutott eszembe. Hogy miért kell? Azt tőlük kell megkérdezni. A programok csak adóévekre bontva működnek, vagy valami ilyen lehet az oka. De ahány ilyen gép a kezem alatt volt, azon az említettek mind fent voltak, és még pár más is. "Legkedvesebb" szórakozásom volt a Win98-as gépen futó dos-os szoftverhez, az usb-s, tintasugaras nyomtató illesztése.

Maradjunk annyiban, hogy pl az abev program frissített verziói lefele kompatibilisek, ráadásul egynél több nem is tud települni, viszont bmelyik változat, bmikor letölthető az apeh-től.

Bár ha a "visszaállítani nekik a huszon harminc programot hiánytalanul, hogy ugyanonnan tudja folytatni a meló" a paint-re, meg a solitaire-re is vonatkozik, akkor a húszba szűken belecsúszhatunk.

#41834 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2010. 05. 26. 09:49

Maradjunk annyiban, hogy pl az abev program frissített verziói lefele kompatibilisek, ráadásul egynél több nem is tud települni, viszont bmelyik változat, bmikor letölthető az apeh-től.

Bár ha a "visszaállítani nekik a huszon harminc programot hiánytalanul, hogy ugyanonnan tudja folytatni a meló" a paint-re, meg a solitaire-re is vonatkozik, akkor a húszba szűken belecsúszhatunk.
Abev a régi prg, most már ÁNYK, meg nyenyi-k évekre lebontva, na azok tényleg szörnyűek..
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#41835 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2010. 05. 26. 10:02

most már ÁNYK,

=abevjava

#41836 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2010. 05. 26. 10:30

=abevjava

Igazad van, de kettő van belőle, abev2006 meg ÁNYK, ezekkel nincs is gond, az a rohadt nyenyi a fos, legalább megszüntették végre!

Szerkesztette: *Ücsüküé* 2010. 05. 26. 09:37 -kor

Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#41837 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:58

Ott sem áldoznak semmit az informatikára, ahol elvileg pedig van pénzmag. Egyik üffél vagy 3 éve kitalálta, h neki a konyhába kell PC. Mondtuk neki, h ez nem jó, van 3 opció: az első, amit akar, de szopás lesz. A második, h van kvm extender 60 pénzér, irodába beteszi a gépet, konyhába csak a perifériákat. A harmadik, h keresünk vmi ipari gépet pár ezer euróért, mert az bírja. Természetesen az első opció nyert. Volt legalább 5 újratelepítés, venti, táp, hdd csere. Egy hétvégi kiszállás 2 óra munkával nálunk vagy 40e. Szerintem 200-at ráköltött a hülyeségére így. Aztán most végre az lett, amit anno mondtam: kvm extender. De annyi ilyen van... Népek nem tanulnak, általában a legolcsóbb megoldás hosszútávon tuti bukovári.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#41838 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 26. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 05. 26. 10:58

Szerintem 200-at ráköltött a hülyeségére így. Aztán most végre az lett, amit anno mondtam: kvm extender. De annyi ilyen van... Népek nem tanulnak, általában a legolcsóbb megoldás hosszútávon tuti bukovári.

Én meg most sorban szoptam be olyat, hogy ügyfél mondta meg a "naugyehogyjólettezis".
Make love not Wor.

#41839 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2010. 05. 26. 09:26

Cataflamtol ennyire elmulik vagy tudsz aludni ilyen fejfajas mellett?
Nekem soha nem sikerul bealudnom, ha faj a fejem, meg akkor sem, ha amugy hulla faradt vagyok.

Cataflam-tól beájulok
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#41840 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2010. 05. 26. 10:36

az a rohadt nyenyi a fos, legalább megszüntették végre!

Tenyleg? :eek:
Mikortol?
En meg par honapja szivtam a legujabb borzalmukkal, mert kellett...

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2090
  • 2091
  • 2092
  • 2093
  • 2094
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.