HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3018
  • 3019
  • 3020
  • 3021
  • 3022
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#60381 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 20. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 20. 14:46

Akkor kár róla beszélni, marad a kannás bor. Domainbizniszt nyomasd, abból tudunk ám jutalékoln is.

Tegnap volt itt a webshopos ürge, egyeztet a beszállítóival, mert némelyiknek van saját adatbázisa, amit tovább pöccintenének neki. Aztán ugyanazt a shopot kéne nyomnia neki is csak más grafikával, mert ugye az kompatibilis az adatbázissal. Lesz boros, fehérneműs, kutyamacskaeledel meg ilyenek. Intézés alatt van egyelőre.

#60382 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 14:56

Közös turisztikai koncepció

Ha bemegyünk egy-egy nagyobb, neves bevásárlóközpontba, akkor nem kerülheti el a figyelmünket, hogy törekedtek az azonos berendezkedésre.
Mindegy, a láncolat melyik áruházába térünk be, a virágboltot, kávézót, lottózót, dohányárust ugyanazon a helyen találjuk. A vásárlótér is pontosan ugyanúgy van kiépítve. Aki rendszeresen használja ezeket az áruházláncokat, kedveli az egységes felépítését, mert rutinból fordul a polcok irányába.

Az én elképzeléseim is hasonló koncepcióra épülnek.
Szó volt róla, hogy a társulásban résztvevő falvakat kerékpárút fogja összekötni.
Felsorolok néhány dolgot, ami a megvalósítandó projektbe beleférne, s alacsony költségvetésből létrehozható.

1. 6-8 méter magas emberpár, a helyi nemzetiségi öltözettel dekorálva. Anyaga kb. 5cm vastag fa és 1-1.5m szélesség, drótkötelekkel rögzítve. A dekorációt műanyag fóliára plotterrel ki lehet nyomtatni. Ha minden faluban jelen van a saját nemzetiségi ruházatával díszítve, akkor tagadhatatlanul látványos, és vonzó érdekesség.
2. Közvetlenül mellette igényes kivitelezésű, magas és fedett kilátó, melyen helyet kap a település óriás címere és a csúcsán a zászlaja. A kilátóban rögzített, időzített relével ellátott, pénzbedobós látcső.
3. Szintén ugyanazon a helyen, cementtel átitatott szalmabálákból épített vár-labirintus. A bálákat malterral egymáshoz lehet rögzíteni, rusztikusra vakolni, fehérre meszelni. A lényeg, hogy mindegyik vár azonos méretű és külsejű legyen. A vár sérüléseit olcsón és könnyen lehet pótolni.
4. Kihasználva a kor vívmányait, vissza lehet élni az interneten google maps-et vadászó és az érdekességeket fellelő emberek kíváncsiságával. Jelenleg a google earth programban 1 pixel 15X15 méter. 2012-re ígérte a cég, hogy 1 pixelt 4X4 méterre csökkentnek, s így nagyon részletes felbontással lehet a műholdas programot használni. A szalmavár mellett fehér kövekből óriás feliratot kell építeni, amit a szemfüles magyar és külföldi kíváncsiskodók megtalálnak, s maguktól terjeszteni kezdenek, mint különlegesség. Jelenleg is rengeteg oldalon osztják meg egymással a találatok gps koordinátáit. A felirat magyarul, és angolul is el kell, hogy készüljön. GYERE BÁNKRA! COME TO BÁNK! GYERE BERKENYÉRE! COME TO BERKENYE! Stb.
5. Felhőpászta éjszakára. A projektben résztvevő falvak mindegyike telepít egy felhőpászta reflektort, és éjszakára mindenki bekapcsolja úgy, hogy a csúcsa Rétság felett összetalálkozik. Ez első hallásra pénzpocsékolás, ám hosszútávon, ha már minden helyszínen kiépült a turisztikai blokk, akkor nem csak a projekt szimbóluma, de egyben nagyon látványos reklám felület. A média, rádió, újság kifejezetten kedveli az ilyen jellegű témát, csemegeként fogadja, így csak a reflektorok költségével belépőt vásárolhatunk a híradóba, s egyéb különlegességeket felvonultató műsorokba.
6. Minden helyszínen biztosítani kell bérelhető, családi bringóhintókat. A bringóhintókon ingyenes prospektus a bejárható útvonalakról, látványosságokról, térképpel, vállalkozások reklámjaival.
7. Nagyon fontos a folyamatos jelenlét az interneten. Reklámfilmek, jó hangulatú riportok, s beszámolók feltöltése a youtube-ra. Ingyen reklámfelület, s hatalmas látogatottságot lehet elérni, ha a film hordoz magában speciális tartalmakat, amit a felhasználók méhecske módjára szépen széthordanak a különböző közösségi oldalakon.
8. Helyből 100 méteres magasságba felszálló, drótkötéllel rögzített hőlégballon. Erre Budapesten már volt példa, de olyan magas árakkal dolgoztak, hogy kevesen használták ki. Egy személy felröpítése a magasba 8.000 Ft-ba került. Egyszerre 20 személyt tudtak szállítani. Ettől függetlenül különleges szolgáltatás, s igen látványos, ha egyszerre 4-5 hőlégballon van a levegőben ugyanabból a célból, s rádión tartják egymással a kapcsolatot.
9. A polgármesterek megbeszélésén már említettem, hogy olyan szolgáltatást kell nyújtani, ami érdekeltté teszi az idelátogatókat abban, hogy egy hétvégi pihenés keretén belül ellátogassanak minden egyes településre. Pl. Bánkon kapják a szállást, kerékpárt. Berkenyén az étkezést, Nógrádon fagylaltot, üdítőt, stb. Egy olyan komplex turista kártya, melynek bevételeiből részesül minden egyes település.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a magyarországi települések elkeseredett küzdelmet folytatnak a hazai, vékonypénzű családokért, hogy odacsábítsák őket. Minden követ megmozgatnak, a legfurcsább egynapos fesztiválokat rendezik, hogy valamilyen szinten felhívják magukra a figyelmet. Ha közösen megteremtünk egy ilyen speciális micro térségi blokkot, önmagában a létrejötte reklámérték, s egyben a helybéli lakosok számára munkalehetőség.

Tisztelettel:

Zvolenszki Zoltán

#60383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 20. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 15:53

Tegnap volt itt a webshopos ürge, egyeztet a beszállítóival, mert némelyiknek van saját adatbázisa, amit tovább pöccintenének neki. Aztán ugyanazt a shopot kéne nyomnia neki is csak más grafikával, mert ugye az kompatibilis az adatbázissal. Lesz boros, fehérneműs, kutyamacskaeledel meg ilyenek. Intézés alatt van egyelőre.

Ha az adatbázisnak tudjuk a szerkezetét, akkor bármibe át lehet rakni. Bár ehhez programozni kell és occsó :-) Ha meg egészet kapunk, akkor ki fogja frissíteni, milyen formában, meg ki kezeli az aktív/nem aktív eszközöket, meg az árakat? Bonyásba nyúlsz megint, aminek nem biztos, hogy látod az összefüggéseit. Volt nálam webbotl egybe integrálva saját bolti számlázójával, oszt ki sem fizették, meg gyorsan bezárt :-) Ha eladtak valamit raktárról, akkor weben csökkent a készlet, júzer tudott foglalni is, akkor hiába volt polcon, nem tudták eladni. Ami bevét szállító jött, az meg szépen frissült felfelé a webre. 600+ÁFA nem is volt érte.
Make love not Wor.

#60384 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 20. 14:58

meg ki kezeli az aktív/nem aktív eszközöket, meg az árakat?

Egyszerűbb ez ennél, lásd a régi webshopomat + rami. Itt is ugyanezt akarja a faszi összehozni. A nagykerek adatbázisaira szeretne építeni, amit ugye maga a nagyker frissít önmagának. Neki csak a grafikát és a haszonkulcsot kell belőni.
Én már rég lepasszoltam volna a fickót, mert nem szívesen vágok bele. Pénz nem lesz belőle annyi, amennyi melóval ez járni fog, ráadásul utána még hónapokig fogja szopatni a fejemet. Előre szóltam neki hogy a zsé csak a webshopok elkészítésére vonatkozik, az utómunkálatokra nem, mert ugye minden szopás csak akkor fog kiderülni, ha már üzemel.

#60385 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 14:51

Veresen nincsenek punkok, hogy Bánkra jönnél zenélni? Mírnem dobsz össze egy bandát helyben?

menne a tököm, bár egy jó jammelésre össze lehetne ülni...:Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#60386 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 15:56

. GYERE BÁNKRA! COME TO BÁNK!

Come to Bank! :Đ Erste hírdetés?
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#60387 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 16:03

utána még hónapokig fogja szopatni a fejemet.

Akkó sok nem változott amióta eljöttem...:Đ

#60388 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 20. 14:58

Ami bevét szállító jött, az meg szépen frissült felfelé a webre. 600+ÁFA nem is volt érte.

Nem szeretnék bonyázni ilyen szinten az ürgével, és nem is szívesen csinálom, egyelőre az adatbázis témát erőltetem neki, mert, ha saját maga akarja konfigolni minden egyes árucikkel az sohasem fog elkészülni, én biztos, hogy nem vállalom el neki, mert egész nap a webshopja előtt ülhetnék :Đ nincs időm ilyesmire.

Mondjuk bezárni nem tud, mert elég sok üzlete van, így aztán zsé is, de szar a meló.

#60389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 15:56

Ha bemegyünk egy-egy nagyobb, neves bevásárlóközpontba, akkor nem kerülheti el a figyelmünket, hogy törekedtek az azonos berendezkedésre.
Mindegy, a láncolat melyik áruházába térünk be, a virágboltot, kávézót, lottózót, dohányárust ugyanazon a helyen találjuk. A vásárlótér is pontosan ugyanúgy van kiépítve. Aki rendszeresen használja ezeket az áruházláncokat, kedveli az egységes felépítését, mert rutinból fordul a polcok irányába.

Te, ez nagyon nem így van, teljesen másképp van 2 Teszkóban az egész megoldás, vagy csak áruházon belül is megcserélnek polcokat, hogy a paraszt újra betanulja, de amíg keres, addig is végigjárja azt egészet hátha talál valamit.

Csepelen a kert/műszaki az áruház bal oldala, Gödöllőn a jobb oldala. Pld. egy hirtelen példa. Káposztafejnek jó letenni, mint koncepció mutogatás, de aki belenéz, már ez után a mondtat után tudja, hogy süketelés az egész.

Felhőpászta az ezer éves sztori, szerencsére már megy kifelé a divatból, de manapság is látni 1-1 lepukkant diszkó felett. Drága mulatság, annyit nem hoz, főleg ha sírsz, hogy nincs pénz, akkor meghallják, hogy 80ezer pénz bele egy izzó, meg óránként kb. 200 forint a villanyszámla, akkor lehidalnak. Az összes ilyet meg kell viszgálni fenntartás, üzemeltetés szempontjából, vagy amortizáció/megtérülési százalékokkal. Ami nehéz ügy, van ami egyik faluban ezer százalékos, nincs vele baj, szeretik, termel, az máshol "nem jön be".

Reklámfilm/riport jó, elkészítése lehet drága, de ki lehet azt találni. Ellenben akkor tényleg úgy nézzen ki, mint ami kinéz, nem cseszlovák benézősre. Onanntól szórólapon lehet nyomatni, meg hírlevélben, akárhol. Persze le kell ülni és foglalkozni vele.

Egyik kistérségi helyemen ezt mondjuk már kb. 6an csinálják majdnem főállásban, oszt így lassan 10 év után már hioz annyit, amiből a telefon- és nyomdai költségeket ki lehet fizetni.

Pld. ezeknek segítek:

http://www.hanyistok...&id=5&Itemid=70

2002 körül kezdtünk el kavarni, 2006tól jobban, és 2010re jött össze az első jobb rendezvény. Ehhez sok minden kell, de aztán elindult a szekér, nagy kajával, rally versennyel, celeb fellépés, kis színpad, miazmás.
Make love not Wor.

#60390 Felhasználó inaktív   Kettisz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 14:45

Holnap kettiszt már 3 kész számmal várjuk :Đ

A negyedikbe én is beszállok, viszem a nyenyerémet.:Đ
"Egy bizonyos nőtípus kedvel engem. Az a típus, aki legalább egyszer már felvágta az ereit.
A nőkre tett hatásom egyenesen arányos azzal, ahányszor már öngyilkosok akartak lenni. " (W.A.)

#60391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:08

Egyszerűbb ez ennél, lásd a régi webshopomat + rami. Itt is ugyanezt akarja a faszi összehozni. A nagykerek adatbázisaira szeretne építeni, amit ugye maga a nagyker frissít önmagának. Neki csak a grafikát és a haszonkulcsot kell belőni.

De ahhoz adnak mindent franchise, aztán nekem semmi dolgom nem lesz. Nem is értem minek tépem a számat vaze.
Make love not Wor.

#60392 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Kettisz - Dátum: 2011. 07. 20. 16:07

viszem a nyenyerémet.:Đ

Az melyik hangszer??

#60393 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 07. 20. 15:03

menne a tököm, bár egy jó jammelésre össze lehetne ülni...:Đ

Na az érdekes lenne :Đ nálunk a jó jammalés = hardcore sörözés :Đ tegnap 4 rekesszel gurítottunk le hárman :nevet: oszt még hangítani is voltam, meg amíg táncoltak, énekeltek, addig én seggest ugráltam a színpadról.

Gyühetnél, beütnénk egy bográcsost :cool: oszt megpüfölnélek :Đ

Hja, tegnap olyan volt, hogy másodjára mentünk vissza a boltba, mert elfogyott két rekesz sör. Megkérdeztem a hölgyeményt, hogy elnézést, de jártunk ma már itt :-s :Đ tök komoly emberek az utcán, mi meg a vállon a rekeszekkel végigvisítottuk a falut. Kár, hogy nem talicskával mentünk sörért :-D

#60394 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:14

Én már rég lepasszoltam volna a fickót, mert nem szívesen vágok bele. Pénz nem lesz belőle annyi, amennyi melóval ez járni fog, ráadásul utána még hónapokig fogja szopatni a fejemet. Előre szóltam neki hogy a zsé csak a webshopok elkészítésére vonatkozik, az utómunkálatokra nem, mert ugye minden szopás csak akkor fog kiderülni, ha már üzemel.

ezek azok a dolgok amiket mással csináltatsz meg és learatod a babért :nevet:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60395 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 20. 15:07

Te, ez nagyon nem így van, teljesen másképp van 2 Teszkóban az egész megoldás, vagy csak áruházon belül is megcserélnek polcokat, hogy a paraszt újra betanulja, de amíg keres, addig is végigjárja azt egészet hátha talál valamit.

Akkor ezt baromi rosszul tudtam, nekem sohasem tűnt fel, hogy átrendezik. Én mindig ugyanott találtam eddig mindent. Vagy 2 éve voltam tesco túrán :Đ lcd paneleket szereltünk fel éjszakai műszakban az ország különböző pontjain. Akkor minden ugyanúgy volt elrendezve.

Felhőpászta jó reklám, persze nem egyedül, hanem ha 5-8 település összekapcsolja, mert akkor mindenki azon fog gondolkodni, hogy mi a bánat ez és miért?

Minden pályázati pénzből működne, tengersok pénzt lehet lehívni, ha összefognak a települések és ilyen közös terveket szőnek.
Nem csak ez a beadvány volt, meg ez csak egy általam készített skicc. A hivatalos változatát pályázatírók készítették el. Körbe vagyunk véve szakmai hozzáértéssel. Mindegyik településről mással szálnak be. Jogász, pályázatírók, van akinek kiépült kapcsolatrendszerei vannak, azt hozza, stb. Tőlem meg más civil vezetőktől csak ötleteket kértek, hogy mibe érdemes befektetni.

#60396 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 07. 20. 16:14

ezek azok a dolgok amiket mással csináltatsz meg és learatod a babért :nevet:

Amúgy így kell csinálni. Asszony csinált webshop feltöltést is, kaptunk egy Excel árlistát, meg termékeket, szépen odarakta a 2-3 fotót, árat beírta, satöbbi. Számláztuk is a webszerkesztést jól. Mi ezzel a baj?
Make love not Wor.

#60397 Felhasználó inaktív   Kettisz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 07. 20. 16:09

Az melyik hangszer??

Ez: http://hu.wikipedia....Teker%C5%91lant , de igazából nincs ilyenem :-D , viszont holnapig összeeszkábálok egy ritmushangszert, meg viszem a tilinkómat, része akarok lenni a zenetörténelemnek. :Đ
Ja, van egy rózsíszínű furulyám, azt mindenképpen elviszem, mert előbb-utóbb frontember szeretnék lenni. :Đ
De mivel belterjes bánki rockbandáról van szó, megelégszem a sztárvendég titulussal is.
"Egy bizonyos nőtípus kedvel engem. Az a típus, aki legalább egyszer már felvágta az ereit.
A nőkre tett hatásom egyenesen arányos azzal, ahányszor már öngyilkosok akartak lenni. " (W.A.)

#60398 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 20. 16:18

Amúgy így kell csinálni. Asszony csinált webshop feltöltést is, kaptunk egy Excel árlistát, meg termékeket, szépen odarakta a 2-3 fotót, árat beírta, satöbbi. Számláztuk is a webszerkesztést jól. Mi ezzel a baj?

Semmi, csak az hogy guga úgy üzemeltet hogy fogalma sincs semmiről, mégis azt hiszik ő csinálja :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60399 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 20. 15:08

De ahhoz adnak mindent franchise, aztán nekem semmi dolgom nem lesz. Nem is értem minek tépem a számat vaze.

Sajnos nem. A raminak van ilyen szolgáltatása, hogy franchise. De az ő beszállítói nem a franchise webshopokból élnek. Csak a nagyker webshopja van meg az adatbázisa, amiből az dolgozik. Kis meló lesz vele, de ha nem működik rendesen, akkor nem szopok vele.

Van kb. 6 nagyker, mindegyik mással nyomul. Azt már én javasoltam neki, hogy csináljon egy hárombötűs domaint, aztán aldomainokat mindegyik webshopnak.

#60400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 20. 16:17

Felhőpászta jó reklám, persze nem egyedül, hanem ha 5-8 település összekapcsolja, mert akkor mindenki azon fog gondolkodni, hogy mi a bánat ez és miért?

Láttál ilyet messziről 8 településen? Értelme nincs, halvány valami az estében. Főleg ilyenkor nyáron, mert télen nincs értelme, gondolom akkor úgyis kihal minden, most meg későn sötétedik. 8 településre meg a villany estébé? Ne feledd, a támogatás sokszor az eszközre szól, üzemeltetés az külön dolog, erre 4 milla feletti összeget elszórni ki tudja, mikor a mikrofonos dolgokra meg kaptál 50ezres keretet, holott azt még mindenféle kultúrális baszba is el lehetne lőni?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3018
  • 3019
  • 3020
  • 3021
  • 3022
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.