HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4278
  • 4279
  • 4280
  • 4281
  • 4282
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#85581 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:35

Múltkor is idejött megvédeni, nem is értettük.

Baszki, megyünk Bácsbe újságkihordani. Kettőnkre 4ezer Euró? Hol kell aláírni?

Banyek, heti 7 napról beszélek, és ez cigánymeló :-D

#85582 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:33

Bevétel kurva soknak tűnik, másikat szerintem elnézted és nem heti, hanem napi lesz valami jobb helyen... Megnézem, de ha ennyit ígérnek, akkor megyek újságot hordani. Azt ne feledd, hogy fél családom ott dolgozik, tudok informálódni, ellenben segédmunkásként is tán 1500 Euró környékét mesélnek, újságos meg annál biza csak lentebb lehet.

Már írtam, hogy a 2000 juróban benne van a multi chips-es hétvégi szalagmeló, fejketén, mert ezek szerint az ilyesmit ott is szeretik :Đ

Postánál csak 1500-1600 alaphangon a fizu, chipsnél napi 85 jurót fizetnek kézbe. De velük nem tervezek csak az elején.

#85583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:41

De ez olyan szempontból jó, hogy vállalkozóként profilt is válthatok igény szerint, ha már van rá alapom, vagy konkrét elképzelésem.

Ahamm, ahhoz képesítés is kell ám haversrác. Kivéve listát megtalálod a helyi oldalon, de nyilván olyasmik, mint az újságkihordás az nem lesz rajt a kívánalmak közt, viszont nem is fogják hülyére fizetni.
Make love not Wor.

#85584 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:48

Ahamm, ahhoz képesítés is kell ám haversrác. Kivéve listát megtalálod a helyi oldalon, de nyilván olyasmik, mint az újságkihordás az nem lesz rajt a kívánalmak közt, viszont nem is fogják hülyére fizetni.

Ilyesmire gondoltam :Đ

#85585 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:33

Ha ezt a nejem olvasná, olyat kapnál a fejedre, hogy egy ideig keresgetnéd Csalár Emő-t a fészbukon és rá is kérdeznél tőle, hogy mi a helyzet :-D

Ugyanis ez a valós helyzet :omg: 2 gyereke van, a férje meghalt, s egy kolbászgyárban tolja a szalag mellett úgy, hogy egy mukkot sem tud angolul.
A nagyobbik gyereke a Corvinuson kezdett valami média szakon, beleöltek egy csomó pénzt, aztán rájött, hogy ügyvéd szeretne lenn. A kisebbik az Matyi a fiú, az apja után örökölt egy hatalmas méhészetet, amiből akár meg is élhetne, de eladta az egészet.

Az hogy onnan pénzeli a családot, az lehet, de a többi extra amit mellé költöttél az sok lesz már. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy milyen dolog úgy élni egy országban, hogy egy betűt se beszélsz. Persze mivel te mondtad, nyilván nem feltétlenül igaz.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85586 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 18:16

Az hogy onnan pénzeli a családot, az lehet, de a többi extra amit mellé költöttél az sok lesz már. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy milyen dolog úgy élni egy országban, hogy egy betűt se beszélsz. Persze mivel te mondtad, nyilván nem feltétlenül igaz.

Csalár Emő, a fészbuk nincs messze, kérdezd őt magát, aztán költsd tovább a történetet.
Valami sok külföldre szakadt honfi blogol arról, hogy sajnálatos dolog az a beszűkültség, hogy a külhonba szakadt csak bemegy a melóhelyre, tudja hol a kapu, s bemegy a multihoz vásárolni, meg csak a saját közösségét keresi, magyarul, azaz nem hajlandó asszimilálódni, ez létezik.

Ha most előadnám a sztorit, hogy Emő amikor repült vissza, majd bajba került a repülőtéren, s hogyan segítettek rajta, hát fognád a fejed, egy szót sem tud angolul, s igénye sincs rá, de becsülöm, mert a családjáért teszi, amit tesz, s nem könnyű feladat. Magam nem tudnám bevállalni a szalag mellett, nyelvtudás nélkül.

Mindenképpen szabadabb, lazább meló, és hát nehéz elismerni, mert rühellem a német nyelvet, az angolt jobban értem a magam szintjén,mivel évek óta a feliratos filmekre utazom, de most újra iskolapadba kell ülni, soha nem késő :-D

#85587 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:41

Nagyon nem érdekel a története, már csak azért se mert ekkora igénytelenség taszít engem. Egyébként nyelvet megtanulni nem asszimilálódás.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85588 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 18:41

Nagyon nem érdekel a története, már csak azért se mert ekkora igénytelenség taszít engem. Egyébként nyelvet megtanulni nem asszimilálódás.

Úgy szoktam megfogalmazni, hogy kiszolgáltatottság, nem erre vágyott, sőt nem ennyi évesen, de ezt dobta a gép.
Az asszimilálódásnak része a nyelv is, elengedhetetlen, ha valamit szeretnél abból érteni, hogy éppen hol vagy, s olyasmit is szeretnél, hogy téged megértsenek. S a különböző dialektikusokról, nyelvjárásokról nem is beszélve azonos nyelvterületen.

#85589 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:49

Nyilván nincs rákényszerülve, ha magyar a főnök és az összes melós, aki körülötte dolgozik, csak átvészeli.
Nem tervez kint élni, maradni. Szeretne minél előbb hazajutni, így már érthető.

#85590 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 18:35

Csalár Emő, a fészbuk nincs messze, kérdezd őt magát, aztán költsd tovább a történetet.
Valami sok külföldre szakadt honfi blogol arról, hogy sajnálatos dolog az a beszűkültség, hogy a külhonba szakadt csak bemegy a melóhelyre, tudja hol a kapu, s bemegy a multihoz vásárolni, meg csak a saját közösségét keresi, magyarul, azaz nem hajlandó asszimilálódni, ez létezik.

Egy, nem mindig, kettő, csipkebokorvessző, én meghívtam volna sörözni is a helyi erőt, de nem érdekelte :-D Biztos létezik, ízlés kérdése, asszmilálódáshoz meg legalább az kell, hogy igényeljék a befogadást és járjatok grillezni, meg fotós klubba. Idő/pénz kérdése, heti 7 napos munkáddal nem sokra fogod vinni, főleg nyelv nélkül. Enpera is írt már sok hasonlót, hogy nem egyszerű az élet odakint.

Erre az Ernőre rákerestem, de Fácsén nincs, Googlén viszont semmi használható találat. Linkelhetted volna közvetlenül, bár ezeken a blogokon megy a megfejtés, hogy nulladik számú axiómának kikáltják, ez így van és kész, meg "olyan magyaros" Én meg hányok tőle, mert kutvára nem így van, aki meg írja pont nem ezt akarja megváltoztatni.
Make love not Wor.

#85591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 18:47

S a különböző dialektikusokról, nyelvjárásokról nem is beszélve azonos nyelvterületen.

Jól elkanyarodtunk a magzatvíztől.
Make love not Wor.

#85592 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 18:51

Erre az Ernőre rákerestem, de Fácsén nincs, Googlén viszont semmi használható találat. Linkelhetted volna közvetlenül

Jajmá te kisinternetfelhasználó :-D

https://www.facebook....csalar?fref=ts

#85593 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:18

Hatalmas az a jövés-menés a cégnél, de ezt előre közölték, hogy mindenki arra utazik, hogy a 3 hónapos munkaviszony után felveszi a hitelt, amit a labancok lehetővé tesznek egyéni vállalkozóknak, aztán lelépnek. Még nem látok bele semmibe, de én nem erre készülök.

Annyit már tudok, hogy ha valaki tényleg dolgozik, ott megfizetik, nem a pénzzel lesz probléma, hanem a távollét.
Van kint néhány barátom, akik már tudnak németül + az igazgatóhelyettessel beszélek folyamatosan, tudja hogy nem 20 éves vagyok, s nem slendrián elképzeléssel megyek ki. Folyamatosan egyeztetek minden részletet, melózni szeretnék, ennyi. Újságkihordás meg nem nagy kihívás, már csináltam Gyulán, amikor még ott laktam, csak ez most az lesz, hogy megmukkanni sem tudok az elején max. ich liebe dich :Đ

Gondolom ugyanannyi a helyismereted mint Gyulán :)
Hiába nem vagy 20 éves, aki újságot kihordani megy ki, feleség, gyerek mellett az slendrián, de.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85594 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 17:26

Ja levél kihordás másról se szól, csak lépkedsz előre :nevet:

Két év után akár ajánlott levél is :)

#85595 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:35

Múltkor is idejött megvédeni, nem is értettük.

Baszki, megyünk Bácsbe újságkihordani. Kettőnkre 4ezer Euró? Hol kell aláírni?

Nekem Brüsszelbe ajánlottak qa analystként 4000 eur-t, tehát hiteles :up:

#85596 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 18:51

asszmilálódáshoz meg legalább az kell, hogy igényeljék a befogadást és járjatok grillezni, meg fotós klubba. Idő/pénz kérdése, heti 7 napos munkáddal nem sokra fogod vinni, főleg nyelv nélkül.

Először jussak ki, egyelőre csak telefonálgatok a bungiból, közben fröccsözök.
Kint már vannnak haverok, társaság, sőt, ha nagy igényem lenne rá, akkor magyar közösség, de kerülni fogom. 2*3 hónapos nyelviskolába készülök a meló mellett, ezt remélem többször nem kell leírnom. Tehát a fejlődés, tanulás lehetősége ingyen adott, de ha kellene, akkor fizetnék is érte. Akik oda mennek kulizni, nem használják ki a nyelviskolát, megvárják a 3 hónapos munkaviszony végét, felveszik a hitelt és illa berek. Már nyomuk is veszett, bár ezt így nehezen tudom elképzelni, hogy nem lehet őket utolérni, majd ha már kint leszek, s látom mi történik körülöttem, akkor színesebb, konkrétabb képet tudok alkotni, egyelőre itt vagyok a bungiban és rozé fröccs, legjobabb :Đ

#85597 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 18:47

Úgy szoktam megfogalmazni, hogy kiszolgáltatottság, nem erre vágyott, sőt nem ennyi évesen, de ezt dobta a gép.
Az asszimilálódásnak része a nyelv is, elengedhetetlen, ha valamit szeretnél abból érteni, hogy éppen hol vagy, s olyasmit is szeretnél, hogy téged megértsenek. S a különböző dialektikusokról, nyelvjárásokról nem is beszélve azonos nyelvterületen.

Akkor én asszimilálódtam Angliába, mert angolul beszélek a cégnél csak.

#85598 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:41

Bikaneveldében, heti 35 juró, de ezt csak is addig, amíg ki nem ismerem magam a helyszínen, mivel jön velem a nagyobbik fiam is 2 hónapra, aki tanult németül, angolul meg már eladni sem lehet, így az elején ő lesz nyelvileg, aki jobbkéz. Utána jön vissza Budapestre hangmérnöknek.

Csak egyéni vállalkozóként lehet melózni, mint újságkihordó, mármint azon a vonalon, ahol én kezdek. De ez olyan szempontból jó, hogy vállalkozóként profilt is válthatok igény szerint, ha már van rá alapom, vagy konkrét elképzelésem.

Ha veszel egy UAZ-t, utána egész nap alatta fekszel és szerelsz, meg költesz rá. Nehezebb helyzetben vagyok, mert megszerelni sem tudom :-D nem pálya, ezért béreltem sofőrt saját UAZ-al.

Fakitermelés úgy működik, hogy minimum napi egy köbmétert lehet kipakolni terepviszonyoktól, meg ugye a kiszáradt, beteg fáktól függően, hogy mennyire sűrű a terep. De alaphangon ez 25 küvecs, ha akác, ami kevés, mert inkább juhar van kiszáradva lábon, amit ugyan nem szeretnek, de nem tudják, hogy a fűtőértéke nagyobb, oda se neki.

Lóvésítsuk.
Fakitermeléssel napi 20-25 küvecset látok, mínusz odautazás, kaja, sofőr köbméterenként 2500Ft. Mindjárt leszaladtunk nagyjából napi 10 küvecsre, ami nem rossz, mert soha nem basztat senki.

No de ez most perpill nem elég, ezért kell mozdulnom.

Bocs a vulgaritasert, de mi a faszert eroltetitek ezt a hangmernok baromsagot?
Abbol soha az eletben nem fog megelni. Ezt most en is elmondom es szerintem Jahno is megerositi majd.
Minek egy olyan szakmat kitanulni amibol kb 10db kell az orszagban? Ennyi erovel mehetne valam bolcsesz szakra es utana eladonak a McDonaldsba.
Legyen mar eszetek! Ne baszd el a jovojet! A fesztivalozas meg zeneles az marha keves embernek jon be megelhetesi szinten!
Erem en, hogy most zeneles meg dj meg kistokom - de egyelore meg nem tart ott, hogy mar a szilveszteri buli is elore lefixalva es minden hetvegen 4-5 helyre hivjak zenelni. Azaz nem lehet belole megelni.

Ennel a hangmernok marhasagnal meg az is jobb ha kint marad veled es ott a nyelvet felszedve talalhat maganak valami olyan melot amibol meg is tud elni - mert hangmernokkent ehezni fog. Talan az ujsagkihordas mellett meg valami esti egyetem vagy egyeb is beferhet.

Es ezt most minden bantas nelkul irtam - nekem mindegy mit csinaltok, csak szerintem nincs ertlme olyat eroltetni amire nincs kereslet (es valoszinuleg soha nem is lesz mar).

#85599 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 18:56

Jajmá te kisinternetfelhasználó :-D

https://www.facebook....csalar?fref=ts

Kamulink

#85600 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 15. 18:56

Gondolom ugyanannyi a helyismereted mint Gyulán :)
Hiába nem vagy 20 éves, aki újságot kihordani megy ki, feleség, gyerek mellett az slendrián, de.

Hja, hogy neked ez jött le az egészből, hogy nagyobb a farkad :Đ
Mennyi az esélye, hogy valaha is eszembe jutott volna, hogy kimenjek?
Lokálpatridióta vagyok, legszívesebben maradnék a bungiban sörözni, fröccsözni.
De most megnőttek az igények, s ki kell szolgálni anyagilag.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4278
  • 4279
  • 4280
  • 4281
  • 4282
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.