The Pompous Marsh-hen VII.
#87022
#87023
Elküldve: 2015. 06. 26. 13:49
#87024
Elküldve: 2015. 06. 26. 15:22
Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 26. 10:36
Angol valahogy jobban megy, mint a német.
Még van egy kevés időm variálni. Nem szezonmelóra gondolok, mert nem kívánok hazajönni 3-4 hónap után.
Vagy hotelekben karbantartó, pl. festő

Ausztriában nem csak Graz van, hanem gáz is, szerintem ott előbb vagy utóbb a magyarokkal gond lesz.
Egyébként figyelgettem, de valahogy Szlovénia nem célpont senkinek.
Rakerdezek, bar itt a tengerparti regioban pont nem a mezogazdasag a huzo agazat.
Karbantarto meg altalanos nalunk - viz/villany aprobb festesi melok/szilikonozas (kadakat kb havonta) stb.
A festesre kulsos brigadot hivunk.
Szerkesztette: FőDudu 2015. 06. 26. 15:26 -kor
#87025
Elküldve: 2015. 06. 26. 16:04
Idézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 26. 16:22
Karbantarto meg altalanos nalunk - viz/villany aprobb festesi melok/szilikonozas (kadakat kb havonta) stb.
A festesre kulsos brigadot hivunk.
Ez csak egy felvetés volt, ne érezd úgy, hogy leterhellek vele. Max. beszélgetés szintjén, amire már válaszoltál is.
#87026
Elküldve: 2015. 06. 26. 19:34
#87027
Elküldve: 2015. 06. 26. 20:22
Idézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 26. 20:34
Csak nyarra - telen ugysem menne.
Lángossal sokan beszopták külföldön. Annyira a magyar ízlés szerint való, hogy tán csak a németek bírják meg.
#87028
Elküldve: 2015. 06. 26. 20:24
#87029
Elküldve: 2015. 06. 26. 21:43
Töltött lángos paprikáscsirkével, kolbásszal, pörkölttel... Gondolom a tészta nem zavarná a helyieket, csak a fokhagyma/tejföl (ha kapható ott egyáltalán)/sajt kombó nem jön be nekik. De vmi helyi okossággal ők is biztos meg tudnának bírkózni, a végén még sikeres is lehet.
Szerkesztette: zetor2000 2015. 06. 26. 21:44 -kor
#87030
Elküldve: 2015. 06. 26. 21:53
Idézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 06. 26. 22:43
Töltött lángos paprikáscsirkével, kolbásszal, pörkölttel... Gondolom a tészta nem zavarná a helyieket, csak a fokhagyma/tejföl (ha kapható ott egyáltalán)/sajt kombó nem jön be nekik. De vmi helyi okossággal ők is biztos meg tudnának bírkózni, a végén még sikeres is lehet.
Jah. Kebab erre nagyon jo es megy is.
#87031
#87032
Elküldve: 2015. 06. 27. 08:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 25. 16:01
Amúgy he, szombaton anyámnál leszek, azt írtam, hogy akkor cserélem be a gépeiket, aztán max. amit levetnek azt összeszedem, de már ki tudja. Egyelőre Win7es gépet vettem, de nem árt hozzá telepítő média, jó lesz így fél nappal indulás előtt

Akkor félreértettelek. Azt hittem, hogy 27-én jössz errefelé. Mindegy, majd írod, ha jössz. Csak akkor már legfeljebb nem XXXárd lesz, hanem valami más, még nem tudom. Mostani meló hamarosan beleáll a termőtalajba, és akkor nyugatabbra nézelődök, esetleg fontolgatom az angolhonos csövezést, csak ahhoz még nem vagyok elég kemény, hogy mindenféle jövedelem és szálló nélkül is kihúzzam, mert ott semmi ilyen nem lesz.
#87033
Elküldve: 2015. 06. 27. 10:13
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 26. 23:54
Azt azért el kell ismerni, hogy ilyeneket nem kapsz minden hazai piacon, míg a sajtos-tejfölös-fokhagymás-virslis kombó elég népszerű. Ráadásul rendesen lehet vele szakítani is, mert cirka 1000 Ft befektetésből (alapanyag) lesz 2000Ft. Rezsit, ilyeneket le kell vonni, marad ~500Ft hasznod. Csak ne lenne olyan k.va meleg az olaj mellett, mennék is lángososnak

De feltétnek/tölteléknek lehetne mittomén, csevap, vagy ilyesmi. Mexikóiaknak csilis-babos, olaszoknak bolognai / milánói szószós, nyilván rendesen fűszerezve, idényzöldségekkel/salátákkal. Csipet parmezán, meg ilyenek. Szerintem simán lehetne vele tarolni megfelelő környéken. (tengerpart, piac, turista látványosságok közelében, állatkert/vidámpark...)
#87034
Elküldve: 2015. 06. 27. 10:17
Idézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 06. 27. 11:13

De feltétnek/tölteléknek lehetne mittomén, csevap, vagy ilyesmi. Mexikóiaknak csilis-babos, olaszoknak bolognai / milánói szószós, nyilván rendesen fűszerezve, idényzöldségekkel/salátákkal. Csipet parmezán, meg ilyenek. Szerintem simán lehetne vele tarolni megfelelő környéken. (tengerpart, piac, turista látványosságok közelében, állatkert/vidámpark...)
Nem hinném, hogy egy ilyen lángos alapanyag költsége 1000 pénz közelébe lenne, inkább 200 körül.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
#87035
Elküldve: 2015. 06. 27. 11:02
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 27. 11:17
Nem is 2000 Ft egy lángos

Az arányon van a hangsúly szerintem.
Szerkesztette: Iguana 2015. 06. 27. 11:10 -kor
#87036
Elküldve: 2015. 06. 27. 11:03
Idézet: Iguana - Dátum: 2015. 06. 27. 12:02

Az aranyom van a hangsúly szerintem.
Van, ahol annyi


Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
#87037
Elküldve: 2015. 06. 27. 11:09
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 27. 11:17
Falunapon voltunk pár éve, akkor 3000Ft értékű alapanyagból sütöttünk lángost. 6000Ft maradt a végén úgy, hogy 1000 még ment a rendezvényszervezőknek, meg egy másik 1000es annak, aki a sütőt adta (tárcsa+gázpalack, meg némi olaj, a sütéshez szánt benne volt a 3000ben, de kellett még egy kicsi). Mi rendes lángost csináltunk, azaz nem vizezett tejföllel, meg legalja sajttal dolgoztunk. Mi is ilyet ettünk. 300volt egy mindennel ellátott adag, 2 kistányér méretű lángost tartalmazott. Csináltunk vagy 70-80db-ot...
Szerintem a kinti viszonyok se sokkal másabbak, alapanyag árakat csak cirka ismerem, de biztos ott is vannak diszkontok, meg akciók, meg ezek kombói.
#87038
Elküldve: 2015. 06. 27. 11:11
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 27. 12:03


Pasztmek.
Nálunk 2.5€, vállalható minőségben.
#87039
Elküldve: 2015. 06. 27. 11:22
Idézet: Iguana - Dátum: 2015. 06. 27. 12:11
Nálunk 2.5€, vállalható minőségben.
Hja, Forma1... Nagy lehúzás, 1 lángos (sima) költsége szerintem talán eléri a 20 Ft-ot... 100szoros haszon... Persze ebből kell kigazdálkodnia a sütőembert, meg a helybérletet, meg az egyéb járulékos költségeket, amik most nem jutnak eszembe. Vajon ad számlát? Szerintem blokkot se nagyon.