Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 30. 09:25
Na, de az meg valami magyar Kft nem?
Az, munkaerőkölcsönző, vagy az külön szó

jelmezkölcsönző egy szó.
Nem tudom mire érted, de gondolom a munkaügyi dolgokra. Franc se tudja, nagyon vegyes. Orvosi alkalmassági ott kellett, a fizetett ünnepek a szlovák ünnepek, de legalább pont beszívtunk párat
Munkavédelmi cuccokat az anyacég adja, mondjuk ez érthető. A szállást az anyacég fizeti + az ingyenes utazást, de nem állok náluk alkalmazásban

ezért volt az, hogy első éjszaka Lozorno-ban éjszakáztam az utcán, mert rossz címet adtak meg sms-ben.
Másnap a szlovák műszakvezető adta meg a Malacky címet, persze ott már névre foglalt szoba várt, meg sem kellett nyikkannom, na de azt nem az ügynökség intézte.
Most vasárnap egy baki folytán nem jutottam be melózni reggel, nem tudtam róla, hogy a busz korábban fog jönni. Még szerencse, hogy itt volt a hotelben a nejem, telefonjáról beszóltam, azt mondták maradjak a helyemen, küldenek céges autót értem, mert sürgős a munka.
Délig nem jött senki

nejem már elment, telefonálni nem tudtam. (ideje lesz beszereznem egy telefont

).
Kiderült, hogy 16 órázni kellett volna, de a munka olyan sürgős volt, hogy mindenki elfelejtkezett rólam, 120 küvecsem bánta.
Műszakvezető annyit mondott, hogy nyugodtan írjam be magam a jelenlétibe, úgysem tudja ellenőrizni senki, ha már aláírta. Gondolom basztatta magát miatta, hogy megfeledkezett rólam.
Aztán mondtam neki, hogy kereshetek még eleget, nem kockáztatok piti pénzekkel nagyobbat. Ha véletlen kiszúrják kirakják a francba a valagamat.
Ebben a hónapban, volt épp elég fizetett ünnep, vasárnap, éjszakázás, helyettesítés, még így is közel fogok járni a millához, hogy azt a vasárnapot kényszerből kihagytam.
Vannak apróságok, amiből kiderül, hogy külsősök vagyunk. Az anyacég emberei kártyával jönnek be és ki, kártyával ebédelnek, arról kávéznak, az ital és édesség automatából kártyával vásárolnak, bizonyos összeghatárig állja nekik a cég. Kimaradunk a be és kiléptető rendszerből, ez mondjuk érdekes, mert szabadon jövünk-megyünk, a legtöbb srác 150km-ről jön, s néha késik félórát is a közlekedés miatt. Továbbá nekünk minden pénzért van, viszont a helyiek keresete általában nem ugorja meg a 600 jurót. Nem irigylem őket, főleg nem a román csajokat, srácokat, azok is ügynökségen keresztül vannak itt, de ők még annyit sem keresnek, mint a szlovákok

s még örülnek neki, mert azt mondják Romániában semmi munka sincs, és amit itt keresnek, az ott jó pénznek számít.
Migrácsok meg ingyen pénzt szeretnének maguknak németeknél, hollandoknál