HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4551
  • 4552
  • 4553
  • 4554
  • 4555
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#91041 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 09. 30. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 07:54

4 műszakos munkarend van, hónapokra előre megírva. Ebből 3 műszak dolgozik, egy pihen.
Van jelenléti ív, ami alapján az ügynökség kiszámlázza az óraszámokat az itteni anyacégnek.

Na, de az meg valami magyar Kft nem?
Make love not Wor.

#91042 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 30. 09:25

ő sem tudja :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#91043 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 10:06

ő sem tudja :D

Azt se tudja szokás szerint, hogy mit írt alá. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#91044 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 30. 09:25

Az, munkaerőkölcsönző, vagy az külön szó :-s jelmezkölcsönző egy szó.
Nem tudom mire érted, de gondolom a munkaügyi dolgokra. Franc se tudja, nagyon vegyes. Orvosi alkalmassági ott kellett, a fizetett ünnepek a szlovák ünnepek, de legalább pont beszívtunk párat :-D

Munkavédelmi cuccokat az anyacég adja, mondjuk ez érthető. A szállást az anyacég fizeti + az ingyenes utazást, de nem állok náluk alkalmazásban :-D ezért volt az, hogy első éjszaka Lozorno-ban éjszakáztam az utcán, mert rossz címet adtak meg sms-ben.

Másnap a szlovák műszakvezető adta meg a Malacky címet, persze ott már névre foglalt szoba várt, meg sem kellett nyikkannom, na de azt nem az ügynökség intézte.

Most vasárnap egy baki folytán nem jutottam be melózni reggel, nem tudtam róla, hogy a busz korábban fog jönni. Még szerencse, hogy itt volt a hotelben a nejem, telefonjáról beszóltam, azt mondták maradjak a helyemen, küldenek céges autót értem, mert sürgős a munka.
Délig nem jött senki :omg: nejem már elment, telefonálni nem tudtam. (ideje lesz beszereznem egy telefont :-D).

Kiderült, hogy 16 órázni kellett volna, de a munka olyan sürgős volt, hogy mindenki elfelejtkezett rólam, 120 küvecsem bánta.
Műszakvezető annyit mondott, hogy nyugodtan írjam be magam a jelenlétibe, úgysem tudja ellenőrizni senki, ha már aláírta. Gondolom basztatta magát miatta, hogy megfeledkezett rólam.

Aztán mondtam neki, hogy kereshetek még eleget, nem kockáztatok piti pénzekkel nagyobbat. Ha véletlen kiszúrják kirakják a francba a valagamat.
Ebben a hónapban, volt épp elég fizetett ünnep, vasárnap, éjszakázás, helyettesítés, még így is közel fogok járni a millához, hogy azt a vasárnapot kényszerből kihagytam.

Vannak apróságok, amiből kiderül, hogy külsősök vagyunk. Az anyacég emberei kártyával jönnek be és ki, kártyával ebédelnek, arról kávéznak, az ital és édesség automatából kártyával vásárolnak, bizonyos összeghatárig állja nekik a cég. Kimaradunk a be és kiléptető rendszerből, ez mondjuk érdekes, mert szabadon jövünk-megyünk, a legtöbb srác 150km-ről jön, s néha késik félórát is a közlekedés miatt. Továbbá nekünk minden pénzért van, viszont a helyiek keresete általában nem ugorja meg a 600 jurót. Nem irigylem őket, főleg nem a román csajokat, srácokat, azok is ügynökségen keresztül vannak itt, de ők még annyit sem keresnek, mint a szlovákok :omg: s még örülnek neki, mert azt mondják Romániában semmi munka sincs, és amit itt keresnek, az ott jó pénznek számít.

Migrácsok meg ingyen pénzt szeretnének maguknak németeknél, hollandoknál :-D

#91045 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 10:11

Az, munkaerőkölcsönző, vagy az külön szó :-s jelmezkölcsönző egy szó.
Nem tudom mire érted, de gondolom a munkaügyi dolgokra. Franc se tudja, nagyon vegyes. Orvosi alkalmassági ott kellett, a fizetett ünnepek a szlovák ünnepek, de legalább pont beszívtunk párat :-D

Azért is lenne érdekes, mert lehet adóznod kellene utána, az majd 1-2 év múlva lehet fájni fog. Meg nem árt tudni, hogy mi a merre, de megszoktuk, hogy igazából mindegy.
Make love not Wor.

#91046 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 30. 10:06

Azt se tudja szokás szerint, hogy mit írt alá. :)

Hja, általában az van, hogy összehordtok itt mindenféle baromságot, mert egyik okosság terén, meg a törvények és jogszabályok terén túllicitálja a másikat, miszerint mifaszom légiós, aki ennyi meg annyi nyugdíjat kap, meg miért dolgozik, ha egyszer, nem is légiós :omg:

Általában havi milla, másfélmilla, amit zsebrerak, na ezért dolgozik, meg most pont elhúzott 4+3 napra Párizsba a barátnőjével, s azért tudok ennyit melózni, mert az Ő nevén vagyok a jelenlétin, tudom szabálytalan, ellenben ki a faszomat érdekel :omg: mert ugye általában véve a vilgban minden tökéletesen szabályosan működik :omg:

A többi zagyvaságra már kedvem sincs reagálni, mert nekiestek, mint foxi a lábtörlőnek, mire olvasom, addigra már rég 16-ozok bent, úgyhogy maximálisan nem érdekelnek ilyen fórumszinten összerántott jogszabályokról alkotott vélemények :-D

Úgy is az van, ami van :cool: oszt, hogy erről kinek mi a véleménye, hát :kma: :-D

#91047 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 30. 10:14

Azért is lenne érdekes, mert lehet adóznod kellene utána, az majd 1-2 év múlva lehet fájni fog. Meg nem árt tudni, hogy mi a merre, de megszoktuk, hogy igazából mindegy.

Egyszer már leírtam, az itteni magyar srácok vállalkozóként 15 jurót kapnak, én, mint magyarországi alkalmazottja az ügynökségnek, csak 11-et, mert adó és egyéb járulékok levonva.

De elárulom, hogy nálam jóval rutinosabbak, van benne egy kis okosság, elmagyarázták, megértettem, hagyjuk ezt az adóügyet oké? Előre levonják, fizetve van, viszont ezt a részét hanyagoljuk.

#91048 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 10:16

Hja, általában az van, hogy összehordtok itt mindenféle baromságot, mert egyik okosság terén, meg a törvények és jogszabályok terén túllicitálja a másikat, miszerint mifaszom légiós, aki ennyi meg annyi nyugdíjat kap, meg miért dolgozik, ha egyszer, nem is légiós :omg:

Általában havi milla, másfélmilla, amit zsebrerak, na ezért dolgozik, meg most pont elhúzott 4+3 napra Párizsba a barátnőjével, s azért tudok ennyit melózni, mert az Ő nevén vagyok a jelenlétin, tudom szabálytalan, ellenben ki a faszomat érdekel :omg: mert ugye általában véve a vilgban minden tökéletesen szabályosan működik :omg:

A többi zagyvaságra már kedvem sincs reagálni, mert nekiestek, mint foxi a lábtörlőnek, mire olvasom, addigra már rég 16-ozok bent, úgyhogy maximálisan nem érdekelnek ilyen fórumszinten összerántott jogszabályokról alkotott vélemények :-D

Úgy is az van, ami van :cool: oszt, hogy erről kinek mi a véleménye, hát :kma: :-D

Ha vállalkozóként kap pénzt, azt nem rakja zsebre, csak a te kétbites fejednek tűnik úgy :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#91049 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 30. 10:23

Ha vállalkozóként kap pénzt, azt nem rakja zsebre, csak a te kétbites fejednek tűnik úgy :)

Ahham, olvass utána, hogy az induló szlovák vállalkozások 1 évig mit fizetnek, alig valamit. 1 év után igen.
Nyugi, én nem olvastam utána, tőlük tudom, azért éri meg nekik még így is, hogy pár hónapra váltják ki.
Bíznak benne, hogy a meló elhúzódik. Valami lehet benne, mert mindjárt megkezdjük a 3. hónapot, ember még sehol, akit betaníthatnánk, van két cigó, de azoknak nincs jövője, másik műszakban vannak, de a srácok mondták, hogy ezeknek reszeltek, mert igénytelenek, trehányak. Nem takarítják a berendezéseket, sem a munkaterületet.

+ épül az új fújókabin, az alapjait már odapakolták, már csak a légvezetékek, tartályok, elszívók kellenek, de ott addig nem fog dolgozni senki, amíg nem jön ember, s be nem tanítjuk. Vagy a fasz tudja, lehet az ügynökség keres még fényezőket, hogy a termelés beinduljon. Tudom, nem vagyok fényező :omg: nálunk két külön szakma használja a festékszórót, ezért sikerült bejutnom.

Másrészt szerintem is maradunk még egy ideig, hiszen az itteni termelést a robotok nem győzik, néha leállnak egy teljes műszakra, s akkor manuális fújás megy + néha elrángatnak bennünket lakkozásra a másik céghez + van még egy terület, ahol még nem melóztam és nem is szeretnék, de oda sincs ember, mert mindig tőlünk viszik át 1-2 órára. A mi műszakunkban közös megegyezéssel minden alkalommal a kollégám megy :-D

#91050 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:45

Jaja, az osztrák állam meg hitelt ad magyar állampolgároknak 3 hónap vállalkozásban végzett újság kihordás után.

Idézet

#91051 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 30. 10:45

Jaja, az osztrák állam meg hitelt ad magyar állampolgároknak 3 hónap vállalkozásban végzett újság kihordás után.

Azt csak telefonba mondta be a tökkelütött faszi, aki azóta is hirdet, gondolta a felvehető hitel majd kicsábít.
Létezik hitel, de elég sok feltétele van. Osztrák lakcím, 1 éves munkaviszony, osztrák számla, stb. Ezeket azóta már tudom.

Szlovák vállalkozás viszont :up: már itt melózom a srácokkal 2 hónapja, s elég szépen keresnek.

#91052 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:55

szeretem guga munkaügyeit :D

#91053 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 10:55

szeretem guga munkaügyeit :D

Én is :cool: :Đ

#91054 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 10:58

Az jó :D

Csak én legalább tudom hogy kinek dolgozom, milyen törvények alapján, mennyi fizetésért :D

#91055 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 12:35

Csak én legalább tudom hogy kinek dolgozom, milyen törvények alapján, mennyi fizetésért :D

Talán én is. Bár az nem annyira vicces, hogy guga már többet keres nálam.
Make love not Wor.

#91056 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 10:50

Azt csak telefonba mondta be a tökkelütött faszi, aki azóta is hirdet, gondolta a felvehető hitel majd kicsábít.

De egyből beszoptad és már tényként közölted, itt fújtad a mantráját, mint ha csak kemtrél lenne.
Make love not Wor.

#91057 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 12:35

Az jó :D

Az előző kettő valahogy nem mozgat :nevet:
Viszont mennem kell :-D reggel 6-ig rákkenyróóó, vettem magamnak jutalom falatot, brutál nagy zacskó csokis keksz "ákcija" mert árérzékeny vagyok. Itt hagyom a hotelben az ágy mellett, hogy ha reggel megérkezek legyen mire rárabolni :Đ

De mivel soha nem szoktam édességet enni, vagy beviszem holnap és szétosztom a csajok, srácok közt, vagy hazaviszem a kisebbik fiamnak :-D
Nejem itt volt, evett halsalátát, gondolta visz haza Leventének is, de még levente előtt megette, aztán szólt, hogy halsaláta nélkül ne merjek hazamenni :-D

a szlovákok is istenítik valamiért, Fresca vagy mi a bánat a neve, mondták, hogy kóstoljam meg feltétlenül, de amennyibe kerül, annyiból 3 napig kajálok. Szóval magamnak ilyesmit nem veszek meg. Ma is nagy bevásárlás volt 4.23 juró, s 3 napi kaja lett belőle. Utoljára vasárnap voltam boltban, akkor sem költöttem el 5 jurót, ma már nem volt kajám.

Léptem.

#91058 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 30. 12:37

De egyből beszoptad és már tényként közölted, itt fújtad a mantráját, mint ha csak kemtrél lenne.

Nem baj :cool: :-D

#91059 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 10:58

És még mindig maradsz, nejed már hazajött nem?
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#91060 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 12:04

Ücsüküé látom, hogy itt vagy, szódj meg :Đ :kma:

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4551
  • 4552