HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4697
  • 4698
  • 4699
  • 4700
  • 4701
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#93961 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 11. 14:59

Nekem egy 901-es EEE van megjelenés óta nyúzom, semmi baja. Arra XP-t tettem mondjuk.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93962 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 11. 14:59

Nekem egy 901-es EEE van megjelenés óta nyúzom, semmi baja. Arra XP-t tettem mondjuk.

annó én egy ilyenre ismerősnek ubuntut raktam, szerette
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#93963 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 12. 11. 15:01

annó én egy ilyenre ismerősnek ubuntut raktam, szerette

Alapból linux vót rajta, csak lecseréltem.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93964 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 11. 14:39

Igen, már látom, hogy ez egy nagy szar, bár ha lenne hozzá linuxos driver, meg 2GB RAM, nekem azért megfelelne. Nyilván ez egy mobilgép, erősen kompromisszumos, sokat nem vártam tőle, és még azt is alulmúlta.

Nekunk ilyenek vannak:
https://goo.gl/photo...jULv1ZWcfgoCQVA

Azt se tudom ez milyen EEE PC.

#93965 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 11. 15:09

XP-hez vannak driverek - erdekes modon ezekben pl nincs wlan kartya.

#93966 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 11. 15:09

valami hasonló atomos eee-re w7 startert raktam, egészen egészségesen ment.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#93967 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 12. 11. 15:50

Ja csak kell bele két giga meg picit nagyobb ssd.

Idézet

#93968 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 11. 15:15

Nekunk ilyenek vannak:
https://goo.gl/photo...jULv1ZWcfgoCQVA

Azt se tudom ez milyen EEE PC.

Az enyém X101CH. Mondom, baj nem lenne vele, ha lenne benne 2GB RAM, és lenne hozzá normális VGA driver. Egy szopót találtam még benne, a felbontása nem a szabvány 1024x600, hanem 1024x604, az a plusz 4 pixel hiányzik, ha háttérképes oldalakról háttérképet töltök le.

XP-vel is szopok. Igaz van némi hw-es gyorsítás már, de nem teljes, játékok szerintem nem mennének, de a külső merevlemezemhez vennem kell majd EU2UK átalakítót, a Tesco-ban és a helyi Agorában árulnak 1-2 fontért. Az AHCI-ra állítás sem volt könnyű, mivel csak IDE módban lehet telepíteni az XP-t (hacsak nem akar valaki nLite-tal szopni, meg F6-ozni USB-s külső floppyval), és utána nehéz AHCI-re átállítani, NM10-es XP AHCI drivert nehezen találtam hozzá, az a tetű Intel ezt is leszedte már az oldaláról. Végül meglett egy eldugott oldalon, rá tudtam erőszakolni, aztán a BIOS-ban átállítva az IDE-t AHCI-re végül megy a SATA2 mód, csak az AHCI-zással, kékhalálozással 3 órát szoptam.

Még mindig van egy ismeretlen hardver, de ahhoz nincs XP-s driver, a prociban lévő VGA hangvezérlője.

Most a nem hivatalos SP4 kúszik fel, de nem az usite-féle magyar SP4, hanem az amerikai, mivel lokalizálatlan WinXP SP3 MSDN-es lemezképről telepítettem az XP-t. Jó, ez nem olyan fasza, mint a Flashdesignor-féle orosz krekkes HUN SP2-es Pistike Warez Edition, nem forog olyan jól rajta a koceka, de így jár, aki sznob.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93969 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 12. 11. 15:50

Lehet erre is megy vissza a Win7, de Startert semmiképp nem vagyok hajlandó rá feltenni, akkor inkább a Linux hw-gyorsított VGA nélkül vagy XP. Ha teszek rá, akkor lokalizálatlan Win7 SP1 Prof vagy Win7 Enterprise a legutolsó esetben, mert utóbbit be lehet szerezni hivatalos formában, bár ez utóbbi az Ultimate előfizetői megfelelője, és szerintem kicsit nagy erre a gépre, de Startert és Home Basicet semmiképp nem teszek rá fel. Mikor megvettem a gépet, egy warez brit angol Win7 Ultimate volt rajta, de az alacsony felbontás (VGA driver), és az Aero hiánya miatt néztem Starternek.

Apropó: Firefoxra nem tud valaki normális Tab Mix Plust pótló addont? A TMP-t már nem fejleszti a fejlesztő, újabb FF-verziókkal bugos. Kéne helyette valami.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93970 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 11. 18:10

Az AHCI-ra állítás sem volt könnyű, mivel csak IDE módban lehet telepíteni az XP-t (hacsak nem akar valaki nLite-tal szopni, meg F6-ozni USB-s külső floppyval), és utána nehéz AHCI-re átállítani, NM10-es XP AHCI drivert nehezen találtam hozzá, az a tetű Intel ezt is leszedte már az oldaláról. Végül meglett egy eldugott oldalon, rá tudtam erőszakolni, aztán a BIOS-ban átállítva az IDE-t AHCI-re végül megy a SATA2 mód, csak az AHCI-zással, kékhalálozással 3 órát szoptam.

Szóval azt mondod, hogy miután IDE módban feltelepíted az oprendszert és később felrakod rá az AHCI drivert, akkor a BIOS-ban visszaállítva AHCI-ra működnie kell?!

Akkor nekem ez a múltkor miért nem jöhetett össze? :think: :(

#93971 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 08:19

szerintem hívj szakembert :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#93972 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 12. 12. 07:20

Szóval azt mondod, hogy miután IDE módban feltelepíted az oprendszert és később felrakod rá az AHCI drivert, akkor a BIOS-ban visszaállítva AHCI-ra működnie kell?!

Registry-ben át kell állítani egy értéket, mielőtt a biosban AHCI-ra rakod. Legalábbis win7-en. És akkor next boot faszán telepíti a drivert és műkszik ahciban.

Idézet

#93973 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 11. 18:10

F6-ozni USB-s külső floppyval)

Van egy olyan 128 megas pendrajvom, aminek egyik particioja USB-s floppykent, a masik particioja usb-s hattertrarkent latszik.
Gozom nincs honnan van, de orzom erosen.... Tudtam, hogy hasznat veszem kesobb.

Ilyen, csak van irasvedo kapcsolo az oldalan.
Linkjeim

Dos floppy image kiirva bootol. F6 floppynak is fasza.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 12. 12. 09:23 -kor

#93974 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 11. 14:59

Assonynak is van vmi kis 10"-os dual atomos nebookja, kapott 2G memóriát, meg egy 64-es ssd-t, ubuntut, azóta jó. W7 starter katasztrófa volt rajta. Most azért vannak web oldalak, amik megfogják a krómot, de erről nem a gép tehet, hanem a buzi weboldalak.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#93975 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 12. 12. 07:20

Igen, alapvetően így működnie kell. Viszont néha nem működik, olyankor szerkeszteni kell az AHCI-s driver .inf fájlját, az még trükkösebb, keress rá a vezérlőd nevére, hátha találsz hozzá leírást.

Mondjuk eleve nem csak az IDE-mód, hanem az egész XP-zés kib. gáz ma már, most én is csak azért álltam be a hülyék sorába, mert barom voltam, hogy sietősen vettem egy ilyen szart. Mentségemre legyen mondva, hogy tényleg nagyon gyorsan és legolcsóbban kellett valami álláskereséshez, és eleve úgy tudtam, hogy minden EEE PC linuxkompatibilis, eleve sokat Linuxszal vagy Meegóval árultak annak idején. Meg sem fordult a fejemben, hogy ezek között is van ilyen szar. Nyilván, ha nem ilyen sietős, és nem EEE PC-t veszek, akkor alapból utánanézek a hw-támogatásnak, ahogy minden veterán.

#93976 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 12. 09:21

Van egy olyan 128 megas pendrajvom, aminek egyik particioja USB-s floppykent, a masik particioja usb-s hattertrarkent latszik.
Gozom nincs honnan van, de orzom erosen.... Tudtam, hogy hasznat veszem kesobb.

Ilyen, csak van irasvedo kapcsolo az oldalan.
Linkjeim

Dos floppy image kiirva bootol. F6 floppynak is fasza.

Hú, kösz szépen. Jó tudni, hogy ilyen is van, ezt elteszem. Mégis egész hasznos állat ez a Fődudu, miket nem tud. Bár azt nem értem, hogy az XP telepítő hogy találja meg A: meghajtóként, de elhiszem, hogy működik.

#93977 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 10:49

Igen, alapvetően így működnie kell. Viszont néha nem működik, olyankor szerkeszteni kell az AHCI-s driver .inf fájlját, az még trükkösebb, keress rá a vezérlőd nevére, hátha találsz hozzá leírást.

Mondjuk eleve nem csak az IDE-mód, hanem az egész XP-zés kib. gáz ma már, most én is csak azért álltam be a hülyék sorába, mert barom voltam, hogy sietősen vettem egy ilyen szart. Mentségemre legyen mondva, hogy tényleg nagyon gyorsan és legolcsóbban kellett valami álláskereséshez, és eleve úgy tudtam, hogy minden EEE PC linuxkompatibilis, eleve sokat Linuxszal vagy Meegóval árultak annak idején. Meg sem fordult a fejemben, hogy ezek között is van ilyen szar. Nyilván, ha nem ilyen sietős, és nem EEE PC-t veszek, akkor alapból utánanézek a hw-támogatásnak, ahogy minden veterán.

Tablet nem lett volna jobb?

Idézet

#93978 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 10:53

Tablet nem lett volna jobb?

Nem. Attól mentsen meg az Isten, androidos fos, semmivel nem lettem volna előrébb a mostani androidos okostelefonomhoz képest. Plusz a tabletek is elég drágák itt kint, használtan sem nagyon árulják. A tablethez képest tényleg ez is bombavétel volt, még így XP-vel kínlódással is.

#93979 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 08:40

Registry-ben át kell állítani egy értéket, mielőtt a biosban AHCI-ra rakod. Legalábbis win7-en. És akkor next boot faszán telepíti a drivert és műkszik ahciban.

Tudnál segíteni, hogy melyik az az érték?

Mondjuk azt nem igazán értem, hogy a drivert miért nem úgy írják meg eleve, hogy telepítéskor ezt automatikusan átállítsa.. :think:

#93980 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 12. 12. 11:45

Tudnál segíteni, hogy melyik az az érték?

Mondjuk azt nem igazán értem, hogy a drivert miért nem úgy írják meg eleve, hogy telepítéskor ezt automatikusan átállítsa.. :think:

http://lacy.hu/windo...od_sata_lemezen

Parancsolj feőnök :)

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4697
  • 4698
  • 4699
  • 4700
  • 4701
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.