HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4698
  • 4699
  • 4700
  • 4701
  • 4702
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#93981 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 12. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 10:52

Hú, kösz szépen. Jó tudni, hogy ilyen is van, ezt elteszem. Mégis egész hasznos állat ez a Fődudu, miket nem tud. Bár azt nem értem, hogy az XP telepítő hogy találja meg A: meghajtóként, de elhiszem, hogy működik.

Szerezz egyet.

3 fontot csak ra tudsz szanni, nem?
https://www.gumtree....tion/1144857063

En biztosan nem szopnek egy fapados linux verzioval ha megy rajt a W7.
Elbaxtad, na.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 12. 12. 11:50 -kor

#93982 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 11:46

Köszi :respect: ;)

#93983 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 12. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 12. 12. 11:45

Tudnál segíteni, hogy melyik az az érték?

Mondjuk azt nem igazán értem, hogy a drivert miért nem úgy írják meg eleve, hogy telepítéskor ezt automatikusan átállítsa.. :think:

Előtte a régi drivert is ki kellene szedni, azért a lemez kezelője elég alacsony szinten van az OS indulásakor.

Van rá regkulcsom kompletten, elindítod, reboot, csere, műxik, csak elő kell szednem. Vincsiről SSDre cserekor szoktam csinálni.
Make love not Wor.

#93984 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 12. 12:08

Előtte a régi drivert is ki kellene szedni, azért a lemez kezelője elég alacsony szinten van az OS indulásakor.

Van rá regkulcsom kompletten, elindítod, reboot, csere, műxik, csak elő kell szednem. Vincsiről SSDre cserekor szoktam csinálni.

Ott van feljebb feőnök :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93985 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 11:46

Ezt én is megtaláltam angolul, de ennek az a bökkenője, hogy Vistával és attól felfelé működik, XP-vel felejtős.

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 12. 11:48

Szerezz egyet.

3 fontot csak ra tudsz szanni, nem?
https://www.gumtree....tion/1144857063

En biztosan nem szopnek egy fapados linux verzioval ha megy rajt a W7.
Elbaxtad, na.

3 fontot tényleg megér. A fapados Linux a legjobb, nagy bánat, hogy nem tudom használni. Kenterbe veri a W10-et is, higgy nekem. A legjobb alternativa ilyen netbookra, csak hát a driver miatt buktam. Menni persze megy rajta a Linux, de zavaró, ha videót néz az ember vagy böngészik, akkor mindig becsíkozódik néhány pillanatra a tartalom.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93986 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 12:25

Ezt én is megtaláltam angolul, de ennek az a bökkenője, hogy Vistával és attól felfelé működik, XP-vel felejtős.

3 fontot tényleg megér. A fapados Linux a legjobb, nagy bánat, hogy nem tudom használni. Kenterbe veri a W10-et is, higgy nekem. A legjobb alternativa ilyen netbookra, csak hát a driver miatt buktam. Menni persze megy rajta a Linux, de zavaró, ha videót néz az ember vagy böngészik, akkor mindig becsíkozódik néhány pillanatra a tartalom.

Neked.
En nem szivesen hasznalok parancssort, nem tudok 10 ujjal gepelni.
3-4 ujjal potyogok.

#93987 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 13:12

Amúgy miben veri kenterbe? Érdekelne.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93988 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 13:12

igenytelensegben :]

#93989 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 13:12

Memória, hálózat, lemez kezelésében, meg abban, hogy sok ablakkezelőt lehet használni, amit a végletekig testre lehet szabni, plusz futási sebességben. A KDE csilivili dolgait nem is említem, az Flesi reszortja. Egyszerűen a Linux után egy Win7/8/10 olyan, mintha min. 5 évet menne vissza az ember az időben, XP-zni meg olyan, mintha 25 évet mennénk vissza, vagy visszaülnénk egy kispolkába.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93990 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 13:28

Memória, hálózat, lemez kezelésében, meg abban, hogy sok ablakkezelőt lehet használni, amit a végletekig testre lehet szabni, plusz futási sebességben. A KDE csilivili dolgait nem is említem, az Flesi reszortja. Egyszerűen a Linux után egy Win7/8/10 olyan, mintha min. 5 évet menne vissza az ember az időben, XP-zni meg olyan, mintha 25 évet mennénk vissza, vagy visszaülnénk egy kispolkába.

Ez valahol számszerűen, vagy csak ilyen jobb és kész? A többi meg számomra értékelhetetlen :)

Idézet

#93991 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 13:30

Ez valahol számszerűen, vagy csak ilyen jobb és kész? A többi meg számomra értékelhetetlen :)

Vagy csak. Memóriát hatékonyan használja, nincs soha túl sok memória parlagon hagyva, ha más nem gyorsítótárnak fogja be, a swaphoz tényleg csak akkor nyúl, ha elkerülhetetlen, nagyon ritka, ha véletlenül bezársz valami nagyon nagy programot, és újra elindítod, azonnal a képedbe vágja vissza. Tömörített IO-műveletek, és hálózati csomagok, főleg lassabb netnél, sok kis írásnál érezni a különbséget, de pl. a fájlrenszerek is fejlettebbek, nem töredezik, nem darálja a HDD-t sok kis fájlnál sem, néhány másodperc alatt végigkeres sok tizen/százonezer fájlt indexelés nélkül (Windowson ez hosszú percek kérdése). Titkosítást is jól kezeli, nem csak kétes hírű TrueCryt meg Bitlocker fos van rá, és pl. 256bites AES-re titkosított partíciókon kicsivel nagyobb átviteli értékeket kapok, mint Windows alatt titkosítatlan NTFS-en.

Átvitelekre vannak tesztek a Phoronix oldalán, memória, lemezkezelés, mérd le magadnak ugyanazt Winre, ha számszerűséget akarsz.

#93992 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:09

De hogy legyen egy számszerű előny is: Unicode-támogatás. Még magyar Windowson sem teljes, de most amerikai XP alatt nagyokat szopok. Az ékezetes fájlnevekkel szarolt, úgy kellett kitrükközni, hogy magyar ékezetes fájlneveket jól átnevezzen BATCH fájlban, de pl. az Unicode csak külön trükközéssel és konvertálással kínlódható csak ki. Ugyanez Linux alatt alapból megy, amerikaira állítva a nyelvet is jó.

Ugyanez pepitában, Goldendict-ben magyar Windows alatt jól jelennek meg a kiejtési jelek, amerikai vagy angol Windowsban nem. Linux alatt, ugyanezzel a programmal megint nincs gond.

Megnézné nekem valaki, hogy magyar XP-n, 7, 8, 10-esen mit ad vissza a parancssorban a CHCP parancs? Kinek milyen Windowsa van, ellenőrizze légyszi. Nyugalom, nem kúrja össze a gépet, nem állít át semmit, csak kiírja a konzolban használt kódlapot.

#93993 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:25

852

Idézet

#93994 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 17:09

Még magyar Windowson sem teljes, de most amerikai XP alatt nagyokat szopok. Az ékezetes fájlnevekkel szarolt, úgy kellett kitrükközni, hogy magyar ékezetes fájlneveket jól átnevezzen BATCH fájlban, de pl. az Unicode csak külön trükközéssel és konvertálással kínlódható csak ki. Ugyanez Linux alatt alapból megy, amerikaira állítva a nyelvet is jó.

Te, én ezer éve melózom mindenféle kretén multikörnyezetben, de ezzel még nem szoptunk. Ellentétben ezer éve Linux alatt... Meg még most is :-D
Make love not Wor.

#93995 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 17:25

852

Itt is, de mi más lenne?
Make love not Wor.

#93996 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:49

Már a levelek sem úgy hullanak:

http://m.hvg.hu/plaz...l_a_josok_es_az
Make love not Wor.

#93997 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 12. 17:29

Te, én ezer éve melózom mindenféle kretén multikörnyezetben, de ezzel még nem szoptunk. Ellentétben ezer éve Linux alatt... Meg még most is :-D

en azt sem ertem mit mond.
Nalunk van mindenfele cirkalmanyos nevu file - meg tan arab visszafele iras is akad. Ringyoz siman kezeli.
Umlautos nemet betuk, š, Š, č, Č, ž, Ž (ISO639/3166), stb. Nem tudom o hol szopott ilyesmivel.
Talan DOS alatt volt utoljara problema a kodlapolas.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 12. 12. 17:58 -kor

#93998 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 12. 17:25

852

Kösz szépen. Én is erre gondoltam, de nem tudtam magam ellenőrizni.

#93999 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 12. 17:57

en azt sem ertem mit mond.
Nalunk van mindenfele cirkalmanyos nevu file - meg tan arab visszafele iras is akad. Ringyoz siman kezeli.
Umlautos nemet betuk, š, Š, č, Č, ž, Ž (ISO639/3166), stb. Nem tudom o hol szopott ilyesmivel.
Talan DOS alatt volt utoljara problema a kodlapolas.

Valószínű, hogy valami lokalizált Wint használtok. Az arab fájlnevet azért megnézném magyar Windows alatt is.

#94000 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 17:59

Valószínű, hogy valami lokalizált Wint használtok. Az arab fájlnevet azért megnézném magyar Windows alatt is.

Miert hasznalna nemzetkozi ceg lokalizalt windowst?
Angol es kesz.

Szerver is.

Billentyuzetet olyat hasznalnak amilyet akarnak (nyelvet).

Szerkesztette: FőDudu 2015. 12. 12. 18:01 -kor

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4698
  • 4699
  • 4700
  • 4701
  • 4702
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.