HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4702
  • 4703
  • 4704
  • 4705
  • 4706
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 15. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 15. 06:20

Ideiglenes meló innen?

http://londoniapro.co.uk/

Ezt nyilván nem ismerte :-D
Make love not Wor.

#94062 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 15. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 15. 11:20

Ezt nyilván nem ismerte :-D

Honnan tudjam, nem cseréltünk linkeket :-D

#94063 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 15. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 12. 15. 09:18

Majd jólmegmondja neked Gabibácsi, mi a fos az Univer termékeken... :))

Volt benne ilyen provokatív szándék :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94064 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 15. 11:25

cyberde, ha ezt olvasod kabbe a brémet :kma: :fuck: :Đ

Ezt de régen használtuk :-D

#94065 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 15. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 15. 05:20

Bazzz, tényleg Skót a tulaj :-D
Milyen melót keresel kb.?

Ideiglenes meló innen?

http://londoniapro.co.uk/

Nem skót, hanem ghánai muszlim bantunéger, olyan, mint Fekete Pákó, még beszélni is úgy beszél, csak nem a magyart töri, hanem a brit angolt pákósítja. Gondolom nehezen jön ki pénzzel, azért spórol, pedig dolgozik. Mindegy, ki lehet vele jönni, eddig nem volt vele baj, csak idegesítő, hogy rágja a szart.

Melót bármilyet keresek, de helyben, nem Londonban. Én a totaljobs.com-ot és a indeed.co.uk oldalát használom. Nyilván, a legjobb valami IT-s vagy irodai állás lenne, vagy olyan, ami nem szenny munka, és tudom közben az angolt gyakorolni angolok között. De ha csak olyan lesz, akkor a szenny munkát is megcsinálom, feltéve, ha csinálható.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94066 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 15. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 14. 22:51

A füstli tényleg jó cucc, igaz az ára is. Mondjuk az angol virslik is elég finomak, és a többi termékhez képest még relatíve olcsók is. Vettem hozzá eredeti Colman's angol mustárt, nagyon erős, nagyon ütős cucc, ezt tényleg ne hagyja ki, aki még nem kóstolta. Kicsit tormás, de nem az adja az erejét, hanem állítólag a sárga mustármag, és a töményebb ecetes áztatás. Tényleg büntet, pedig én sok üvegnyi Erős Pistán, meg délvidéki, méregerős, a szád belülről sebesre maró paprikákból főzött (édes paprikát nem tartalmazó, plusz csiliporokkal és Erős Pistával megtoldott) lecsókon edződtem, de ettől még nekem is lángol a búrám, tényleg nem kamuznak a neten, hogy ez a világon a legerősebb mustár, beelőzi az indiait is. Mindössze 80 penny volt, vastagon megérte, kevés kell belőle. Na, ez a mustár, gyerekek, nem a kiskunfélegyházi-kecskeméti, savanyított Univer-fos, igaz ehhez képest a dijoni mustárak is elbújhatnak, ha már volt erről szó pár oldallal ezelőtt. Ma meg leárazott (reduced to clear) mexikói cheddar sajtot vettem, az is olyan erős volt, mint a nyü, egy fontot megért egy jó nagy darab, még most is lángol tőle a gyomrom, meg sajog a gyomorszájam, de legalább laktat, érzi az ember, hogy kaja van benne, nem bébiétel.

Mondjuk ha beverem az arcod, minnyá nem leszel ilyen vidám.
Ezért a beszólásért egy láda sörrel tartozol nekem.
Jah és nem valami angol lóhuggyal.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#94067 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 15. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 12. 15. 10:18

Majd jólmegmondja neked Gabibácsi, mi a fos az Univer termékeken... :))

:up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#94068 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 15. 23:17

Ezekből és az ismerettségből hallottak alapján is az jön le, hogy aki itthon is egy senki volt, az kint is az marad. Akinek nem inge ne vegye magára.

Külön jó lehet, ha ágrólszakadt emberünk nem beszéli a nyelvet, mert minek, aztán az első hivatalos ügy intézésekor, vagy neadjisten kórházbakerüléskor rájön, hogy esetleg lehet otthon kellett volna maradni. Az meg, hogy valaki egy idegen országban munkásszállón lakjon (és most nem guga esetére gondolok) az minden csak nem egy családi idill.
Megértem, ha itthon nincs más lehetőség mert valaki vidéken él, esetleg nem ért igazán semmihez és nem veszik fel sehová, annak jobb, de az itthonról nézve magas fizetés odakint szépen elfolyik a drágább cuccok miatt.

Néhány napja volt az indexen cikk az átlagfizukról magyarországi régiókon belül, illetve, hogy ki milyen fizetést álmodna magának. Észak-keleti megyékben ilyen 80ezer körülre jött ki az átlagbér :eek: És pl akik 100ezer körül keresnek, vagy alatta, azoknak az elfogadható és jólétet jelentő havi kereset az ilyen 150-170ezer! Ez a durva, hogy aki alapvetően magasabb jövedelemmel rendelkezik, annak mégmagasabb az igényszintje. Aki 200netto körül keres, az nem 20-30%-al szeretne többet, hanem 300-350ezer netto körül jelölte meg mint elfogadható jó havi fizu.
És egyébként megdöbbentő, hogy sokaknak csak az, hogy életben maradnak az kerül többe havonta mint 150ezer netto,más meg nem is keres annyit.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#94069 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 01:20

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 15. 23:17

És egyébként megdöbbentő, hogy sokaknak csak az, hogy életben maradnak az kerül többe havonta mint 150ezer netto,más meg nem is keres annyit.

Változó dolgok, van 1-2 haverom, aki elég minimálból létezik és szopolik, nyilván lenne egy átlag, hogy mire érdemes jutni, aztán akinek sok van annak meg a dominikai nyaralás sem mindig elég, mert egyre jobb luvnyák kellenek hozzá.
Make love not Wor.

#94070 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 08:21

Vidéken kertesházasban másképp élnek mint a városban. Itt nem rohangál a hús az udvarban.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94071 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 16. 09:21

Vidéken kertesházasban másképp élnek mint a városban. Itt nem rohangál a hús az udvarban.

Igen ez igaz, ezért is szeretnék a város szélén valami kertesházban élni.
Mondjuk itt albérlet+rezsi simán kijön havi 120-ra, még ehhez hozzájön a kaja, oszt hiphopp 150ezer úgy elmegy, hogy igazából semmi pluszt nem vettél. Annak ellenére, hogy pl kenyeret többnyire magamnak sütök, mert egyrészt jobb, másrészt olcsóbb, és nem szoktam sose drága húsokat sem venni, max 1000ft/kg, meg ilyenek. És bakker simán elmegy ennyi pénz havonta a semmire, se nem tankoltam, se nem vettem valamit az asszonynak, se nem mentünk el étterembe vagy bármi.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#94072 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 16. 10:05

Igen ez igaz, ezért is szeretnék a város szélén valami kertesházban élni.
Mondjuk itt albérlet+rezsi simán kijön havi 120-ra, még ehhez hozzájön a kaja, oszt hiphopp 150ezer úgy elmegy, hogy igazából semmi pluszt nem vettél. Annak ellenére, hogy pl kenyeret többnyire magamnak sütök, mert egyrészt jobb, másrészt olcsóbb, és nem szoktam sose drága húsokat sem venni, max 1000ft/kg, meg ilyenek. És bakker simán elmegy ennyi pénz havonta a semmire, se nem tankoltam, se nem vettem valamit az asszonynak, se nem mentünk el étterembe vagy bármi.

Ez ilyen. Az még nem is olyan sok bérleti díj amúgy.

Szerkesztette: JonesC 2015. 12. 16. 10:21 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94073 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 15. 22:17

Ezekből és az ismerettségből hallottak alapján is az jön le, hogy aki itthon is egy senki volt, az kint is az marad. Akinek nem inge ne vegye magára.

Külön jó lehet, ha ágrólszakadt emberünk nem beszéli a nyelvet, mert minek, aztán az első hivatalos ügy intézésekor, vagy neadjisten kórházbakerüléskor rájön, hogy esetleg lehet otthon kellett volna maradni. Az meg, hogy valaki egy idegen országban munkásszállón lakjon (és most nem guga esetére gondolok) az minden csak nem egy családi idill.
Megértem, ha itthon nincs más lehetőség mert valaki vidéken él, esetleg nem ért igazán semmihez és nem veszik fel sehová, annak jobb, de az itthonról nézve magas fizetés odakint szépen elfolyik a drágább cuccok miatt.

Néhány napja volt az indexen cikk az átlagfizukról magyarországi régiókon belül, illetve, hogy ki milyen fizetést álmodna magának. Észak-keleti megyékben ilyen 80ezer körülre jött ki az átlagbér :eek: És pl akik 100ezer körül keresnek, vagy alatta, azoknak az elfogadható és jólétet jelentő havi kereset az ilyen 150-170ezer! Ez a durva, hogy aki alapvetően magasabb jövedelemmel rendelkezik, annak mégmagasabb az igényszintje. Aki 200netto körül keres, az nem 20-30%-al szeretne többet, hanem 300-350ezer netto körül jelölte meg mint elfogadható jó havi fizu.

Azért ez így durva általánosítás. Nyilván, akinek jól megy, eleve ki sem nagyon telepedik sehová. Akik pedig kijönnek, sokan boldogulnak és jól élnek, pedig otthon senkik voltak. Ráadásul itt az a fontos, hogy megél, meg tud eltenni, nem az, hogy legyen valaki. Külföldön persze, mindig is senki leszel, ha csak nem leszel mégis milliárdos vagy valami híresség.

Abban van valami igazság, hogy a nagyobb nyugati átlagkereset elmegy a drágább nyugati árakra, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet spórolni. Odahaza nem nagyon lehet félretenni átlag bérből sem, nem hogy minimálbérből, mert vagy nem tudsz, vagy amit megspóroltál, megy el hiteltörlesztésre. Itt külföldön legalább van munka a kisembernek is, vagy ahogy te fogalmazol a senkiknek, a semmihez nem értőknek és a vidékieknek, de felhívnám a figyelmed, hogy minden országban ez a magam fajta pórnép teszi ki a társadalom zömét, kezdeni kell velük valamit. Nyugaton tudnak velük kezdeni valamit, Magyarország nem. Itt nyugaton a minimálbérből is el lehet úgy tenni, hogy közben nem élsz embertelen körülmények között.

Sokan pedig úgy maradnak életben magyarok 150 ezer nettó alatt, hogy nem maradnak. A végletekig leadják mindenből az igényszintet, embertelen körülmények között élnek, lényegében amit élnek, az nem is élet, vagy ha mégis normálisabb körülmények között élnek, akkor meg hitelből fedezik a különbözetet, amibe belebuknak előbb-utóbb. Ez a titok megfejtése. A magyarok közül nagyon sokan "élnek" nem hogy minimálbérből, de inkább 20-30-40 ezer forintból havonta úgy, hogy a háztartásban ez még több ember között is megoszlik adott esetben. Persze más részről meg a magyar utakon csak úgy tobzódnak a magyar rendszámos bálnaverdák (nem, nem mind céges és maffiakocsi, nem mind örökölte, nem mind lopta, nem mindnek volt puszta szerencséje, nem mindegyik született vagyonos családba), meg mindenki sír, hogy nincs pénz, de azért kivillannak a zsebekből a tepsitelefonok, az szifonok, meg veszik nyakra-főre a kocsikat, táblagépeket, ultra/thinbookokat, legújabb tévéket, márkás prémium cuccokat, és a családi házak, luxusvillák sem gazdátlanodnak el. Magyarán elég sok embernek meg jól megy, valóban hozzá kell tenni.

A nyelvtudásos elméleted nem állja meg a helyét. Sokan nem beszélik itt kint a nyelvet, és mégis nem kis ideje kint vannak, túl vannak nem egy hivatalos ügy intézésén, nyilván voltak betegek is, valahogy mégis talpon maradnak. Ez a nyelvtudásos görcsölés tipikus magyar vonás. Persze, nem azt mondom, aki nem beszéli a nyelvet, annak azért sokkal nehezebb, de nem áthidalhatatlan, nem csak elvétve van rá példa. Sőt, sokaknak annyira bejött, hogy hiába vannak kint hosszú ideje, nem is tervezik, hogy majd egyszer jobban megtanulnak, mert minek fárasszák magukat. Az a nagyon kevés elég volt neki eddig, úgy lesz vele, hogy ezután is elég lesz. A nem beszélik a nyelvet kitétel is azért elég tág spektrum, magában foglalja az abszolút 0 tudást (gondolom erre gondoltál), mikor egy kukkot sem értesz a nyelvből (ilyen azért ma a világon nem nagyon van, az angol nyelv a globalizáció és a technika, média miatt körbevesz mindenkit), meg azt is, aki érteget egy keveset, meg azért nagy nehezen ki tud kínlódni túristamódban pár szót, persze csak ha az élete múlik rajta, de igazából mégse éri el a tudása a minimálisan használható szintet se megértésben, se beszédben, se írásban. Nyilván, akikről szó van, azért nem abszolút 0 tudással bírnak, de ettől még nem lehet azt mondani, hogy beszélik a nyelvet. Meg a mai nyelvekben sok szó nemzetközi, ami minden nyelvben azt jeleneti, szóval abszolút nulla tudás erősen elméleti, inkább nevezzük ezt a kategóriát úgy, hogy egyáltalán nem beszéli a nyelvet. Egy most kivándorolt szír is hiába nem beszél svédül vagy németül, azért az angol belejátszik neki, valahogy megérteti magát, meg felismer szavakat. Ha meg hivatalos helyre kerülnek vagy kórházba, és angolul sem tud, mutogat vagy kerítenek tolmácsot, vagy tolmácsfélét (pl. hasonló nyelvet beszélő másik páciens), aki ha nem is fordít közvetlenül a kívánt nyelvre, de valami köztes vagy hasonló közvetítőnyelven elgagyog (pl. lengyelnek fordítja a svédet oroszra), és valamennyi kommunikáció átmegy. Valamit mindig kitalálnak, olyanról még nem hallottam, hogy hozták volna a szalagcímek, hogy éhen döglött, eladták, kórházban döglött meg, mert nem beszélte a nyelvet. Persze, olyan van, hogy átbaszták, lehúzták, de aki érdemleges nyelvtudás nélkül ugrik neki, az általában ezt belekalkulálja, meg tipikusan sok veszteni valója sincs.

#94074 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 15:26

Csak úgy a történet kerekségéért írom meg, hogy a Synaptics 17-es driver hiába ment fel látszólag hiba nélkül Win7-re, nem működött, hiányosan települt fel. A 16-os viszont használható XP és Win7 alatt is. Az ékezetes BATCH file pedig pöccre, külön reszelés nélkül működik Win7 alatt, pedig US Win7-en is 437-es kódlap van alapból BATCH-ben és Parancssorban, mégis hiba nélkül fut le a 852-es kódlapos, vagy ANSI fájl, majd kipróbálok egy UTF-8-asat is. Csak azt nem értem, hogy mi az, ami ilyen téren az ikszpének meghaladja a képességeit. Persze, hülye, aki XP-zik, én sem pártoltam már 2 éve sem, most is csak azért ugrottam neki, mert egy ilyen speci gépre jó ötletnek tűnt, persze kiderült, hogy nem volt az.

Igaz az hozzátartozik az igazsághoz, hogy gazdiék laptopján brit angol Win7 van, és az ékezetes BATCH file ott problémás volt, szintén 437-es kódlappal, az é karakter helyett valmai Ú-t tartalmazott az átnevezett file. Tehát nem egységes ebben sem az amerikai és a brit Win7, és felveti újfent, hogy mi a rákért nem UTF8-at használ minden. Plusz a 17-es Synaptics szintén nem települt fel a brit Win7-re sem, már eleve a telepítő sem futott le, hiába volt admin joggal futtatva, Acced Denied vagy valami hasonló hibaüzenetet dobott. Esetleg az lehet még az oka, hogy nem is a brit/US különbség számít, hanem Win7-nek azonos változatából is van többféle build, lehet én most egy relatíve újabbat töltöttem le, és azért nincs gond vele, mert pl. tartalmaz rá egy patchet vagy valamit.

Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 16. 15:30 -kor

#94075 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 15:42

Nyelvtudáshoz pár szó.
Nekem a német a gyengém, nincs rá ingerenciám, taszít. Egy dallamosabb olasz, spanyol jobban megy. Voltam olaszoknál 2 hónapot még az 50 dolláros valutakeret idején, hamar ragadt rám.
Mostanában Ausztria, Németország a menő, mert közel van, s néha a fizetés az egeket veri a hazaihoz képest.
Tagja vagyok néhány fácsés csoportnak, akik oda vágynak, engem csak a kíváncsiság hajt.

Az általános vélekedés az, hogy ha nem beszéled a nyelvet, maradj otthon a picsába, meg se próbáld.
Saját tapasztalat, hogy le kell szarni, ma már más a helyzet, megélhetés, életben maradás. Azon szerencsés emberek, akik úgy mentek ki, hogy felkészültek, vagy dédelgették őket, persze nagy a pofájuk, hogy mert mi lesz ha?

Bárhol előfordulhat mi lesz ha.
Egyrészt Ausztriában akárhová megy, tömegesen talál magyarokat, köztük segítőkész embereket, ami nem azt jelenti, hogy onnantól mankónak kell őket használni, de ha egy két kérdést megválaszolnak, hogy hova merre, már király.

Szlovákokhoz úgy mentem ki, hogy egy éjszakát az esőben az utcán aludtam, mert rossz címet adtak meg. Lakosság rám hívta a rendőröket, akkor még nem tudtam, hogy tudok angolul, érdekes módon meg tudtam magam értetni velük kényszeres alapon, s mondták, hogy maradjak reggelig, s keressek fedett helyet.

Másrészt az volt lebeszélve, hogy nem kell tudnom szlovákul, mert csak magyarokkal leszek.
2 hétig egy magyar sem volt jelen, csak szlovákokat tanítottam be, ami nem igaz, mert ők tanítottak engem szlovák nyelvre, hatalmas röhögések közepette, amikor kiderült, hogy a poihár az nekik is pohár, a cukor nekik is cukor, stb. Slanina? Há mondom ezt tőlünk loptátok, csak elbasztátok, nem jól jegyeztétek meg, ennyi.

Hja, vannak, és lesznek meredek helyzetek, de baszni rá. Aki akarja megérti, aki meg kötözködni akar, az nem megérteni akarja a másik embert, hanem szándékosan basztatni.

Most hétvégén átruccantunk szlovákokhoz vásárolni. Előttem a pénztárnál helybéli magyarok, a pénztáros csaj magyarul beszélt velük. Mire odaértem levette, hogy nem helybéli magyarok vagyunk, s hirtelen nem értett egy kukkot sem, aztán picit rápirítottam szlovákul, hogy rozumi ja, amit mond :-D
Igencsak lesett, mert nem jött be a geciség.
Hja, ilyen is van.

Lehet boldogulni nyelvtudás nélkül, gondolj bele, hogy a siketnémák csak mutogatni tudnak, még is eljutnak bárhová, megértetik magukat.
Ehhez képest, aki tud beszélni, azmákirály.

Hja, osztrákoknál volt egy cigó srác. Na az beleszart mindenbe, vihogva mondta, hogy olyan helyzet még nem adódott, hogy ne lett volna megoldás. Cigányul tudott, magyarul, és románul, de fél jurópát bedolgozta, mint kőműves. Mindenhova eltalált, kérdezősködött, mutogatott, s megértették, mert akadt olyan, aki kifejezetten meg akarta érteni.

No nem ez a követendő példa, de én is azon a véleményen vagyok, hogy aki károg, hurrog, hogy ha nem beszéled a nyelvet, akkor maradj otthon közmunkás, hogy :fuck:
Inkább maradj csöndben, és bízd arra az emberre, aki vállalkozik rá, ha már neked nincs ilyesmihez merszed :-D

#94076 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 15:42

Mindenhova eltalált, kérdezősködött, mutogatott, s megértették, mert akadt olyan, aki kifejezetten meg akarta érteni.

Majd ha jön a villanyórás, aki nem nagyon akar megérteni, vagy baj van a lakással és fel kellene szólítani a bérbeadót, hogy gyáhe és társai, akkor legfeljebb meglepődsz.
Make love not Wor.

#94077 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 15:53

Megélhetés.

Felsorolhatnék éveket, hogy melyik ismerősöm hány éve van kint.
1-2-4-8, az egyik meg 30 éve Ausztrália, az egész családját vitte.
Egyben mind megegyezik, ide nem jönnek vissza, mert semmi értelme.
Sőt, én is látom, amióta itthon vagyok, hogy a környék hullaház. Üres boltokban az eladó unottan ácsorog, meg mindenki csirkefarhátér áll sorba, mondván a cicának, kutyának lesz. Mi a faszomért kell színlelni?

Egyértelmű, hogy én is ahogy tehetem megyek vissza, egy darabig még húzom, keresem a legjobban fizető lehetőséget, meg jó itthon, hátha megy tavaszig, de ki tudja. Mindkét gyerkőcömnek hátra van 2 év a jelenlegit beszámítva, a nejem egy év múlva diplomázik harmadjára. Ha addig nem üt be a levélhullás, akkor megkóstoljuk jurópát. Nekem kifejezetten tetszik a külföldi élet, annak ellenére, hogy vérmes lokálpatrióta voltam eddig. Gyerekeknek nem árt idegen kultúra, nejem meg folyamatosan unszol.

Így könnyen elképzelhető, hogy kint maradunk. S, hogy itt ki fog nyugdíjat kapni és kitől :-s :nevet:

#94078 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 16. 16:47

Majd ha jön a villanyórás, aki nem nagyon akar megérteni, vagy baj van a lakással és fel kellene szólítani a bérbeadót, hogy gyáhe és társai, akkor legfeljebb meglepődsz.

Én biztos, hogy nem lepődök meg, mert annyit már vakerálok, hogy a legalapvetőbb dolgokat értsem, vagy elmondjam, de inkább értem, néha az is elég.
Maga a hozzáállásod érdekes. Mi lesz ha, mert biztos majd...blablabla. Mi van, ha nem így történik :-s mi van ha teljesen rendben lesz minden :-s
Épeszű ember, ha külföldön van, elsajátítja a nyelvet, alkalmazkodik, beilleszkedik. Ez a kiindulópont, így már nem az a veszély fenyeget, hogy höbbla höwöff úgy is rábaszol. 2-3 hét elég a minimális dolgokhoz. Csak kommunikáció kérdése.

Nyilván, ha valaki most találkozna veled Budapesten, s egy általad ismeretlen nyelven kérdezősködne, hogy hol van ez meg az, akkor rendre utasítanád, hogy bazdmeg, először tanulj nyelvet, utána merészelj kérdezősködni :up:

Hja, vannak nehéz szituk, nekem is volt a szlovákoknál. Nagyjából 2 órán keresztül magyaráztak egy nagyon alapvető dolgot, de a végére megértettem, és sírva röhögtünk, de tényleg, le kellett ülnünk, mert akkora döbbenet volt, hogy végig elbeszéltünk egymás mellett, és már az első két mondatban ott volt a lényeg. Brutális rajzokat nyomattunk német és angol szavakkal :-D na ez a játékos nyelvtanulás.

Azóta tudom, hogy a feleség, az manzselka, nem tudom hogy írják, de magyarból lopták, angyalka.
Az a szlovák, aki együtt élt magyarokkal, és rosszul jegyzett meg szavakat, így jár :-D szalonna slanina.

Érdekes módon Juraj a szobatársam, akivel csak angolul beszéltem, majd a végén már fenyegettem, hogy szlovákul beszéljen hozzám, ezt a részét megértette, hogy vannak kölcsönös szavaink, az egymás mellett élés miatt, de némelyik el lett rontva, el lett felejtve, s rosszul használjuk.

Mi is használunk szlovák szavakat rosszul.

#94079 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 16:06

Bocs, kisebbik fiam Bendzso csinálta :-D

#94080 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 16:32

Mert te olyan sok pénzt tettél a nyugdíjkasszába. :D

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4702
  • 4703
  • 4704
  • 4705
  • 4706
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.