The Pompous Marsh-hen VII.
Elküldve: 2016. 04. 04. 11:33
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2016. 04. 04. 11:37
Idézet: guga - Dátum: 2016. 04. 04. 12:21
Zolcsi is mondta, hogy a generátor miatt ne bontsuk meg, nekem van a tököm tele, hogy elköltöttem már az autóra a sokszorosát, s hogy hosszútávú 500km-er nem fér bele, mert tréleren jön haza.
Na jó, való igaz, hogy a tréleres azt mondta kiba sok melója van az utakról, és a legrosszabbak a "kompúteres" autók, mert az egyből mehet olyan szervizbe, ahol legombolják. Régimódi volt az öreg, aszongya a Lada volt az igazi, mert az út szélén megszerelte.
Féket idáig leszartam, mert nem volt súlyos gond, Zolcsi is mondta, hogy egyelőre, ideiglenesen belefér, hogy havonta egyszer, ha tapasztalom, hogy gyengül, akkor töltsek rá. Nem arról volt szó, hogy nincs fék egyáltalán, hanem beljebb kellett nyomni a pedált. Fék nélkül persze, hogy nem engedem el se a fiam, se a nejem.
Holnap átviszem Zolcsihoz, megcxsinál rajta mindent, meg alaposan átnézi.
UAZ? Banyek, nem biztos, hogy Hollandiából visszajövök, visszajövünk. 3 éves szerződést kell aláírjak. UAZ-ra most még költök egy kicsit, de már meghirdettem. Az sem baj, ha megmarad, olyan helyre és olyan emberhez parkolom le, aki megbízható és falubéli, s havonta egyszer beindítja vagy akármi.
Most úgy áll a dolog, hogy ha én kimentem, akkor a suli végén jön utánam az egész család. Levente a necces, mert neki még van 1 év a suliból. A nejemnek elege van, azt mondta már nem probléma, lófaszt sem ér a tanári fizetése, kisebbik fiam jól kommunikál angolul, hamar fog alkalmazkodni.
Blablabla, hatalmas változások jönnek, főleg ha ebben az évben a fityesz sikeresen körbezárja az országot. Ha megteszik, s ugye ezzel párhuzamban az utolsó darabka földeket kummantják el, már nem lesz mit lopni, jöhet a nálam csőd

Egy öregebb autónál előjönnek a bajok, mert minden elöregszik. Ha bontottan veszel valamit, az is csak ideig-óráig jó, hiszen amit bontottan kapsz is még működik ugyan,de az is ugyanolyan öreg mint ami tönkrement.
Ha mázlid van és népszerű az autó, akkor olcsó az alkatrész hozzá pl régebbi suzuki. Hegyekbe áll hozzá minden. Új autónál pedig kb megfizeted azt, hogy ne kelljen bontókba járni, cserébe vastag a szervízszámla. És igen, ha valami elektronika megmakkan akkor sehova. Ladát megszereled, de érteni is kell hozzá, hogy megtudd tenni, cserébe az meg 2-3x annyit fogyaszt, aztán 10év múlva elpöfögöd azt, amit egy új autónál a vételárnál csengettél ki előre. Dáj hárd, az élet mindig drága.
Hollandiában micsinálnál? Tanári fizuba belekötnék, tanári bértáblában sok rublika van 250-300ezres számokkal, talán valami 400 körüli a plafon. Ha ez nem elég csekkekre, akkor semmi

Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:02
Zolcsi is mondta, hogy a generátor miatt ne bontsuk meg, nekem van a tököm tele, hogy elköltöttem már az autóra a sokszorosát, s hogy hosszútávú 500km-er nem fér bele, mert tréleren jön haza.
Na jó, való igaz, hogy a tréleres azt mondta kiba sok melója van az utakról, és a legrosszabbak a "kompúteres" autók, mert az egyből mehet olyan szervizbe, ahol legombolják. Régimódi volt az öreg, aszongya a Lada volt az igazi, mert az út szélén megszerelte.
Féket idáig leszartam, mert nem volt súlyos gond, Zolcsi is mondta, hogy egyelőre, ideiglenesen belefér, hogy havonta egyszer, ha tapasztalom, hogy gyengül, akkor töltsek rá. Nem arról volt szó, hogy nincs fék egyáltalán, hanem beljebb kellett nyomni a pedált. Fék nélkül persze, hogy nem engedem el se a fiam, se a nejem.
Holnap átviszem Zolcsihoz, megcxsinál rajta mindent, meg alaposan átnézi.
UAZ? Banyek, nem biztos, hogy Hollandiából visszajövök, visszajövünk. 3 éves szerződést kell aláírjak. UAZ-ra most még költök egy kicsit, de már meghirdettem. Az sem baj, ha megmarad, olyan helyre és olyan emberhez parkolom le, aki megbízható és falubéli, s havonta egyszer beindítja vagy akármi.
Most úgy áll a dolog, hogy ha én kimentem, akkor a suli végén jön utánam az egész család. Levente a necces, mert neki még van 1 év a suliból. A nejemnek elege van, azt mondta már nem probléma, lófaszt sem ér a tanári fizetése, kisebbik fiam jól kommunikál angolul, hamar fog alkalmazkodni.
Blablabla, hatalmas változások jönnek, főleg ha ebben az évben a fityesz sikeresen körbezárja az országot. Ha megteszik, s ugye ezzel párhuzamban az utolsó darabka földeket kummantják el, már nem lesz mit lopni, jöhet a nálam csőd

Süt az egészből a rosszindulatú tudatlanság.
Amúgy meg nem rinyálni kell, hanem képezni magad, nejednek is. Valamiért mi is megélünk mindketten.
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:26
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 04. 04. 11:37
Hollandiában micsinálnál? Tanári fizuba belekötnék, tanári bértáblában sok rublika van 250-300ezres számokkal, talán valami 400 körüli a plafon. Ha ez nem elég csekkekre, akkor semmi

Hollandiában ipari festő lennék az erre szakosodott ipartelepen, csak festékszórópisztolyt használnak minden műhelyben.
Elektrosztatikus festés, porfestés (szintézerezés), fényezés, homokfúvás, bármi egyéb, amit pisztollyal kell elintézni és festés.
A porfestéshez eddig semmi közöm, de pár filmet megnéztem, sok különbség nincs a felhordásban, simán arra fogok jelentkezni, hogy meglegyen a tapasztalat. Heti 420 euro fix a számlán ingyenes szállás mellett, ami falvakban, családi házakban van, s mindenkinek saját szobája. Egy házban átlag 2-4 ember van + 2 mosdó + egy üres szoba mindig ingyen rendelkezésre áll a kilátogató családot elszállásolni. Eddig úgy fest nem szarral gurítanak, s szeretik, ha az ember túlórázik s alaposan megfizetik. Egyelőre úgy saccolom, hogy ha a szűrőn átmegyek, akkor havonta kényelmesen 2000 euro a kereset, ha meg pörögni van kedvem, mert csak, ahogy a szlovákoknál is volt 4X16 óra egymás után, mert kibajól megfizették, akkor igen, szóval lehet valódi pénzért dolgozni.
Auto kérdés meg igen szintén, nincs az az autó, amire nem kéne kiba sok pénzt elkölteni.
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:31
Azért kisebb kocsiknál nem akkora nagy dráma, olcsó egy olvasó is, nekem meg speciel van a szervízsnél. Néha jobb, ha nem tippelni kell a kocsi bajára, mellékesen a gyújtótrafót én is meghegesztem az út szélén. Hondával sem lehet akkora dráma, hogy szervízállásba kelljen rakni egy fékolajellenőrzéshez is, meg ilyesmik. Ha meg igen, akkor tudtad előre és vehettél volna Ladát

Elküldve: 2016. 04. 04. 12:31
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 04. 04. 12:02
Amúgy meg nem rinyálni kell, hanem képezni magad, nejednek is. Valamiért mi is megélünk mindketten.

Bízd ránk sütike

Nem rinyálok, tervezek, nem ugyanaz

Éljetek meg, egészségetekre, mi már nem ide tervezünk.
Nejemnek egy zenekari állás ott kb. havi 1 milla még akkor is ha nem túrnéznak. Itt

Persze elő lehet adni pont nekem, hogy nem így van, de így van, mert másképp nem tudod csinálni.
Egyébként sem érdekel a hazai téma, az olyan emberekre van bízva, akik még hisznek abban, hogy OV fellendíti az országot

Elküldve: 2016. 04. 04. 12:33
Gyerekkel elég bátor, komoly pénzt kereső imserősöknek is febónnakadt a szeme, hogy milyen költségekkel jár, főleg ha mondjuk az aszsony sem bír rögtön első héten pénzt termelni, valamint 4 személyes kéró az nem egyenlő az ingyenes munkásszállással. Biztos jól átgondoltad...
Nekem sok ismerősöm ment szerte a világba, de egy ekkora dologhoz nagyon csúnya számok kellenek bevételi oldalon, mert arányosítva rosszabbul jönnél ki, mint ha Bánkon maradnál 500/óráért és néha gyerekenk is beesik egy kis lóvé valami hakniból.
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 04. 13:33
Nekem sok ismerősöm ment szerte a világba, de egy ekkora dologhoz nagyon csúnya számok kellenek bevételi oldalon, mert arányosítva rosszabbul jönnél ki, mint ha Bánkon maradnál 500/óráért és néha gyerekenk is beesik egy kis lóvé valami hakniból.
Már várják őket, mindenhol 7 számjeggyel, csak oda kell utazni.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:36

Meglátta a tavalyi fizukat, amiket utaltak nekem, meg azt, amit most lebeszéltem

Azt mondta a kurva anyámat

Haverom a nejével a németeknél van, ketten keresnek 1700-1900 eurót, ebből 600 a családiház, élnek nem rosszul, s még félre is tesznek, na ezt egyedül szeretném úgy produkálni, hogy közben a nejem kint képzi magát, s nem itthon. Én is kint fogom képezni magam, nem itthon.
A hazai képzésekkel pl. porfestőként hazahozhatok tisztán 120.000 Ft-ot

Na ezt majd csinálják azok, akiknek büdös a közmunka.
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:38
Idézet: guga - Dátum: 2016. 04. 04. 13:31

Én ezt Argentínánál is kérdeztem, hogy ha 1-2 helyen virít EUn belül, akkor akármi is meg lehet belőle és egy fokkal kisebb a költségvetés, mint az előző útjánál. Szomszédék most mennének Párizsba fellépni, másik ismerős kiscsóka Rómában szerepelt. Nagyon sok ilyen zenész ismerős mozgolódik fellépésekkel, fesztiválokkal, zenei rendezvényekkel. Ebből mennyit pályázott meg és mi sikerült?
És ott sem biztos, hogy csuklóból lesz zenekari állás, főleg mert a hollandok hülyék és sokszor az angol ehhez nem elég, mert csak.
Végén még kiderül, hogy ebben is tájékozottabb leszek az átlagnál

Elküldve: 2016. 04. 04. 12:40
Idézet: JonesC - Dátum: 2016. 04. 04. 13:35
Hárombetűs cégnél páran ezzel belenyúltak USA felé. Olyat is ritkán hallok, hogy inkább jönnének haza. Bár ott csupa érdekes ember volt, kanadaitól kezdve egy csomóan inkább idehaza akartak maradni és volt aki holland kihelyezés után inkább beintett

Elküldve: 2016. 04. 04. 12:47
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 04. 12:33
Hidd el átbeszéltük, s tudok róla, hogy sok szopás lesz, főleg a nyelvtudás, nem is a pénz.
De gondolj bele, volt már itt háború, amikor pénz nélkül kényszerből kellett gyerekkel együtt elmenni embereknek, oszt egysem jött vissza panaszkodni, hogy kint hűdeszar.
Pár filmemet megnézve megkeresett egy srác New York-ból, hogy ha családdal együtt mennék ki, akkor amcsi a legjobb választás, s menjek előre, mindenben segít. Napi kereset 150-200 dollár, festőnek kellene mennem. A felét sem hittem el, de csak írogatott mailokat, hogy semmi haszna az egészből, szívesen segít, 15 éve él ott.
Na jó, hát ez volt 2 hónapja, rálegyintettem, hogy ez nem az én világom, most meg kész tervekkel állt elő a srác. Nejem ettől nagyon fél, én bevállalnám, de együtt hozunk döntést.
Hollandia neki is szimpi, vannak kint rokonok, s már most beesett két olyan arc, aki a videókat látva írt, hogy mindenben segíteni fognak. Még is miben

De ne szaladjunk előre, még legalább 2 hét mire kiderül, addig még kétszer fognak telefonálni, s egyik sem magyar lesz. Ha csak nyökögni tudok, akkor lebasszák a telefont és felejtős. Bár az amcsi gyerek végignézte az egyik videót, ahol 4 nyelven beszéltem Juraj-al, azt mondta teljesen korrekt és érthető, nem lesz baj vele, ezt már csak fejleszteni kell.
Nincsenek illúzióim, ez Nógrád megye, nejem még dolgozhat pár évet tanárként, krva nagy karrier ha kap max. 5 küvecs emelést a hosszú évek után vagy a jövőben

Én sem szeretném a hátralévő életemet elbaszni havi gombokért.
Uzmanyi mondta jól, beszéltem vele pár napja, Ő sem keres sokat, de legalább ingyen van neki a szállás a töröknél, aszongya van még jó 10 évünk, hogy igazi pénzért dolgozzunk, utána már csak krahácsolni fogunk.
Jogos bammeg, 48 éves vagyok. Most kell kihasználnom, ebbe még belefér, hogy a két gyereknek alapozzak valamit az UAZ-on kívül.
Kivéve, ha jön a jurópai zösszeomlás, ami szintén esélyes, akkor a kontinensről is lelépünk olyan helyre, ahol alig él valaki, de legalább nem kell fűteni.
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:50
Idézet: guga - Dátum: 2016. 04. 04. 13:36

Meglátta a tavalyi fizukat, amiket utaltak nekem, meg azt, amit most lebeszéltem

Azt mondta a kurva anyámat

Haverom a nejével a németeknél van, ketten keresnek 1700-1900 eurót, ebből 600 a családiház, élnek nem rosszul, s még félre is tesznek, na ezt egyedül szeretném úgy produkálni, hogy közben a nejem kint képzi magát, s nem itthon. Én is kint fogom képezni magam, nem itthon.
A hazai képzésekkel pl. porfestőként hazahozhatok tisztán 120.000 Ft-ot

Na ezt majd csinálják azok, akiknek büdös a közmunka.
Kecóra számolj egy ezrest. Minimum 3 szoba kell a gyerekek miatt, ezt ellenőrzik rendszeresen.
Lehet, hogy elfértek kisebb lakásban is, de szociális rendelet van a szobák számára.
2000 nettó esetében segélyeket ne is nézd (sokan élnek vele, ti kiestek). TB. kb. 90-100 eur/fő, a tiédet vonják majd a fizetésből.
Benji hiába tud angolul, holland kell. Ez azt jelenti, hogy egy év minimum a felzárkózás.
Orvosi ellátás fosch, de nektek az úgyse kell, van fű.
Kaja 4-500 euró havonta, ha nincsenek nagy igényeitek.
A 2000 nettónak már találtam is helyet a felsorolással. Meg ugye ami nem jut most eszembe.
Szerkesztette: Iguana 2016. 04. 04. 12:53 -kor
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 04. 12:38
És ott sem biztos, hogy csuklóból lesz zenekari állás, főleg mert a hollandok hülyék és sokszor az angol ehhez nem elég, mert csak.
Végén még kiderül, hogy ebben is tájékozottabb leszek az átlagnál

Argentína egy lehetőség volt, kaland főleg, mert belefért és igen, minek él az ember, ha nem ilyesmiért?
Nem pályázott meg még eddig semmit, mert ismeri a hazai viszonyokat. Kell a csók, hogy komolyabb helyekre bekerüljön, vagy seggrepuszinak hívják? Az egy dolog, hogy a pályázat nyilvános, az csak azért van, hogy megmutassák pályázati úton lehet bekerülni, de seggcsók nélkül nem lehet, kell a rokoni vagy a kupakos kapcsolat.
Délelőtt elmegy itthonról, késő este megjön, mellette sok ideje nincs bújni a hazai esélytelen viszonyokat.
Pályázatról meg annyit, hogy az uniós pénzeknél ugyanez a szitu, néha bemutatnak egy félhülyét, aki kapott valami szotyipénzt de az előre gyártott útvonalon lehet csak komoly junijós pénzhez jutni.
S hogy honnan tudom? Belefutottam egy arcba naívan, akinek az apósa kidolgozta még ejusként a szocik idejében a pályáztatási dógokat. Tök pártfüggetlen az egész, kupak az viszont kell hozzá

Persze jójemberként faszán felelősségre vontam a fickót, akinek az egész rokonsága profitál a nonprofit cégeiből, amik hegyekbe nyelik be a pénzt, erre azt mondta, hogy nyugodjak le, mert életben szeretnék maradni

Na akkoriban léptem le az egyesület éléről, mert pár forintot szeretett volna rajtunk az ürge átgurítani

Hja, és kupakos.
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:57
Idézet: guga - Dátum: 2016. 04. 04. 13:26
Elektrosztatikus festés, porfestés (szintézerezés), fényezés, homokfúvás, bármi egyéb, amit pisztollyal kell elintézni és festés.
A porfestéshez eddig semmi közöm, de pár filmet megnéztem, sok különbség nincs a felhordásban, simán arra fogok jelentkezni, hogy meglegyen a tapasztalat. Heti 420 euro fix a számlán ingyenes szállás mellett, ami falvakban, családi házakban van, s mindenkinek saját szobája. Egy házban átlag 2-4 ember van + 2 mosdó + egy üres szoba mindig ingyen rendelkezésre áll a kilátogató családot elszállásolni. Eddig úgy fest nem szarral gurítanak, s szeretik, ha az ember túlórázik s alaposan megfizetik. Egyelőre úgy saccolom, hogy ha a szűrőn átmegyek, akkor havonta kényelmesen 2000 euro a kereset, ha meg pörögni van kedvem, mert csak, ahogy a szlovákoknál is volt 4X16 óra egymás után, mert kibajól megfizették, akkor igen, szóval lehet valódi pénzért dolgozni.
Auto kérdés meg igen szintén, nincs az az autó, amire nem kéne kiba sok pénzt elkölteni.
Ehhez a szinterezéshez nem kell sok ész. Itthon van jópár kisebb cég is akik csinálnak ilyet és egész jól megélnek belőle.
Azért a szlovákoknál valami csoda folytán belenyúltál a tutiba, ne ez legyen a kiindulópont.
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno
Elküldve: 2016. 04. 04. 12:57
Idézet: Iguana - Dátum: 2016. 04. 04. 12:50
Lehet, hogy elfértek kisebb lakásban is, de szociális rendelet van a szobák számára.
2000 nettó esetében segélyeket ne is nézd (sokan élnek vele, ti kiestek). TB. kb. 90-100 eur/fő, a tiédet vonják majd a fizetésből.
Benji hiába tud angolul, holland kell. Ez azt jelenti, hogy egy év minimum a felzárkózás.
Orvosi ellátás fosch, de nektek az úgyse kell, van fű.
Kaja 4-500 euró havonta, ha nincsenek nagy igényeitek.
A 2000 nettónak már találtam is helyet a felsorolással. Meg ugye ami nem jut most eszembe.
Ehhhh

Leventének már most találtam melót, Ő kiesik eleve, mert suli miatt vissza kell jönnie.
Nejem is mondta, hogy mindenképpen melózni szeretne, ha kell, akkor az elején akármit.
Holland csoportban már jelezték, hogy van angolnyelvű iskola, persze adott ország adott nyelve a legjobb.
Egyébként köszi

Elküldve: 2016. 04. 04. 13:02
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 04. 04. 12:57
Ne vicöjjémá

Hollandok általában túlképzettek, diplomásak, nem végeznek hasonló melókat. Vagy is nyilván de, de nem ez az általános.
Szakmunkások jól keresnek. 11 euró az nem egy hű de nagy lóvé.
Hollandoknál nem tudom mi az órabér, csak azt, hogy heti fizetést fogok kapni és az 420 erujó, arra lehet túlórázni.
Ahhoz képest, hogy mások a kínaiban lemosogatnak napi 12 órát 800 juróért úgy, hogy ordítanak velük, vagy a hentesszallag mellett szopnak szintén ennyit 1000 juróért és migránsszállás van, hát korrektnek tartom. Ennyiért már hajlandó vagyok elhagyni az otthonom.
Elküldve: 2016. 04. 04. 13:03
Idézet: guga - Dátum: 2016. 04. 04. 13:36
Érdekesen hangzik. Számszerűsítenéd? Opciósan azzal, hogy a gyerek kicsi megmetszi magát és kell majd évi 2 orvosi segítség is

Elküldve: 2016. 04. 04. 13:12
Idézet: guga - Dátum: 2016. 04. 04. 13:31

Bízd ránk sütike

Nem rinyálok, tervezek, nem ugyanaz

Éljetek meg, egészségetekre, mi már nem ide tervezünk.
Nejemnek egy zenekari állás ott kb. havi 1 milla még akkor is ha nem túrnéznak. Itt

Persze elő lehet adni pont nekem, hogy nem így van, de így van, mert másképp nem tudod csinálni.
Egyébként sem érdekel a hazai téma, az olyan emberekre van bízva, akik még hisznek abban, hogy OV fellendíti az országot

Itt és most kijelentem, hogy ha megérjük 2013-at, erről a témáról soha többet nem fogok beszélni.
Csak höööhhhnyeee
Erre a hozzászólásomra bárki, bármikor tud hivatkozni, vagy visszakeresni, s fejet fogok előtte hajtani, hogy faszállat vagyok, elmék orvoshó gyócceré, és agymosásra "