Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 08. 16:55
Erre mondom azt, hogy legyen a te hited szerint, viszont azt remélem aláírod, hogy ami a világegyetemet uralja és az emberiség sorsát formálja, s egyénileg a felismeréseket, az csak egyetlen igazság, ami létezik. Nincs több verzió, elhitetés a Sátán által van. De, ha már pl. UFO téma, őket ki teremtette vagy saját magukat, meg ha léteznek, mint egy pizza, vagy hamburger, akkor miért kérdéses, miért nem minden egyes ember számára egyértelmű s miért csak megint hitet kíván, mint Isten?
Közlekedési lámpa jelzése mindenkinek egyértelmű.
Ha UFO van, miért nem egyértelmű, s eleve Ők honnan lettek? Ha az ember a saját származásával sincs tisztában, miért kutatja másokét?
Érdekes olvasni a te meglátásaidat is. Hogy kicsit fejlesszük a gondolatmeneteket, szívesen felvetem az én hitemet is, hátha jutunk valami új felfedezésre
Nem tudom olvastad -e Jane Roberts könyveit. Seth azt mondja, hogy minden esetben maga az egyén határozza meg nemcsak az egyes életeket, az időtartamot, a környezetet és a történelmi kort, hanem a jellemet és a fejlődés módozatait is. Annyiféle módon lehet tehát reinkarnálódni, ahány belső Én létezik, és minden belső Én az őrá jellemző módszereket fogja választani.
Az igazságról meg azt mondja, hogy MINDEN igazság, ami körülvesz téged. Ha úgy gondolod, hogy van, ami nem igaz, akkor korlátokat állítsz magadnak:
Idézet
Az emberek azt hiszik, hogy létezik egy nagy igazság, amely valamikor megjelenik, és akkor ők is megismerik majd. Pedig igazság a virág is. Meg a villanykörte. Igazság az idióta és a zseni, a pohár és a hangya. A külső hasonlóság persze csekély közöttük.
Mindezek a látszólag különálló, különböző, sokféle valóságok részei az igazságnak, és ti is mindannyian részei vagytok az igazságnak, amelyet érzékeltek.
Minden intuitív információ igazsága az egyén belső őszinteségétől függ. A tudat kitágulása őszinte önértékelést követel, az ember saját hiteinek és előítéleteinek ismeretét. Ez lehetőségekkel és felelősséggel jár. Akik önmagukba akarnak tekinteni, hogy saját válaszaikat megtalálják, hogy találkozzanak a világmindenséggel, azoknak jól meg kell ismerniük saját személyiségüket.
Vagyis a lényeg:
Addig nem vizsgálhatod a valóságot, amíg önmagadat meg nem vizsgáltad.
Önmagadon kívül nem találkozhatsz Istennel, és önmagadat nem választhatod el az életedtől. Az „igazságot” nem lehet felhasználni. Nem lehet manipulálni. Aki azt gondolja, hogy manipulálja az igazságot, az valójában önmagát manipulálja.
Te vagy az igazság.