HWSW Informatikai Kerekasztal: indie és budget játékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

indie és budget játékok független és kis játékstúdiók alkotásai

#61 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 16. 10:20

"This game is pure strategy! It's a work of genius. Brilliant AI. Engaging turn-based multiplayer strategy. Sid Meier, eat your heart out!" - GameSpy.com

Nos a kovetkezo jatek egy igazi kis kedvenc, szereny velemenyem szerint orok klasszikus fog maradni az idok vegezeteig.

Kép Slay Kép

En ugyan alig ket eve ismerem de 1995-ben keszult egy cambridge-i angol fiatalember jovoltabol. Mai napig nagy a rajongotabora, online is sokan jatsszak (de az egyjatekos mod ugyanolyan elvezetes).

Ha hasonlitani akarjuk valamihez akkor egyertelmuen a Civilization jut rola az ember eszebe. Szemely szerint en sokkal jobban szeretem mint a Civ-et mert kevesebb idot igenyel (barmikor elo lehet kaparni par perc vagy ora erejeig), nincs annyira megbonyolitva es megis oriasi a kihivas es a strategia. Ritka az ilyen jatek.
Kép
Megosztom veletek a teljes szabalyrendszert hogy meg igy latatlanban is lassatok, milyen egyszeru a felepitese es megis milyen zsenialis:
A jatek celja az ellenfel embereinek elpusztitasa, a foldjuk birtoklasa es ezzel a teljes sziget elfoglalasa. Hatszogekre van bontva a palya, minden kettonel nagyobb mezobol allo elfoglalt teruletnek van foepulete (kis barna kunyho), ide kerul a befolyo penz.
Minden kor elejen egy kis zaszlo jelzi ha az adott teruletnek van eleg penze hogy parasztot vagy kastelyt vehess. Az embereiddel lehet foglalni (egy-egy ellenseges hatszoget), barhova mozoghatsz a teruleteden belul es kivaghatsz egy-egy fat. Egyedul azokra a helyekre nem tudsz tamadni amit egy azonos szintu vagy erosebb ellenseges egyseg ved (minden egyseg 7 hatszoget tud bevedeni: amin pillanatnyilag all es az azt korulvevo 6-ot).
Az egysegednel csak gyengebb ellenfeleket tudsz megolni, tehat egy paraszt csakis fakat vaghat es teruleteket foglalhat de tamadni nem tud mert o a leggyengebb. Ket egyseget kombinalhatsz hogy egy erosebb katonat kapj. Peldaul ket elso szintu parasztbol egy masodik szintu, egy elso szintu es egy masodik szintubol egy harmadik szintu egyseg lesz.
Es most jon a csavar, a penz:
Teruleteid hatszogenkent egy aranyat termelnek (kiveve amelyiken van fa) minden kor elejen. Viszont minden teruletnek el kell latnia penzzel az ott levo egysegeidet. Ezek sorrendben, szintenkent: a paraszt 2, a landzsas 6, a lovag 18, a nemes pedig 54 aranyba kerul koronkent. A kaselyokra nem kell fizetned.
Ha parasztot akarsz toborozni az 10 aranyba kerul, a kastely epitese pedig 15-be (ez masodik szintu epulet, tehat a landzsassal egyenerteku es csak a lovag vagy a nemes tudja lerombolni).
Egyertelmuen elony osszevonni a gyengebb egysegeidet (kiveve ha egyszerre tobb iranyba akarsz tamadni vagy foglalni, esetleg sok a fa) de a fenntartasi koltseg miatt ez kockazatos. Ha a teruleted nem tudja ellatni az embereidet akkor tonkremegy es a rajta tartozkodo embereid meghalnak. A kovetkezo korben fak nonek ki az igy keletkezett sirokbol. Ebbol kikovetkeztetheto hogy erdemes a teruleteidet osszevonni (ha lehetseges) mert minel tobb hatszog, annal tobb bevetel azaz annal tobb vagy erosebb emberke.
Nehany szo a fa szereperol: a fenyofa egy olyan ures teruleten jelenik meg koronkent ahol mar van ketto egymas mellett. A palmafa egy masik palmafa es vizpart mellett no. Ha nem tartod kordaban a sirkoveket es az erdoket akkor ezek elszaporodnak es csokkentik a bevetelt, az embereid ehenhalhatnak.
Meg nehany tipp a vegere: azt mar emlitettem hogy hasznos a teruleteidet osszeolvasztani hiszen akkor erosebb sereget tudsz fenntartani. A foepulet elpusztitasaval elveszik az ott levo penz de a kovetkezo korben egy uj epul. Foglalaskor erdemes ketteszelni az ellenseges teruletet, ket kisebb darab ugyanis kevesbe veszelyes. Ha ott egy lovag vagy nemes tartozkodott akkor az valoszinuleg ehen is hal a kovetkezo korben (hiszen egy fele akkora terulet nem general annyi penzt). A nemesnel nincs erosebb egyseg de 54 arany a fenntartasi koltsege ezert konnyu ilyen modon kieheztetni.

A jatek altal nyert dijak:
Kép Kép Kép KépKép Kép
Amint latjatok ez az egyik legsikeresebb jatek Pocket PC-re is de a rajongok mar az iPhone verziot kovetelik.

Hivatalos honlap: http://www.windowsga...co.uk/slay.html, itt megtalaljatok az osszes letezo verziot (PC, PocketPC, PalmOS es Symbian). Temakat is gyarthattok vagy tolthettek a jatekhoz (fantasy, Star Wars stb.) A jatek szerintem 10-bol 10-es :up: :up: es nagyon addiktiv tud lenni ha valaki belemerul.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#62 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 13:34

Sajnos (?) sosem szerettem az ilyen stílusú játékokat, de nagyon köszönöm a leírást és remélem ezzel elindul egy lavina és legalább mi ketten ontjuk majd a kis bemutatókat...remélem nem csak mi ketten.  ;)
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#63 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 14:05

Slay-t nezd meg szerintem, en soha nem szerettem a Civilization-t de ez a jatek valami fenomenalis, pillanatok alatt beletanulsz es megis elgondolkodtat. Olyan mint a sakk csak jobb (sakkot is utalom) :D Ezt kellene tenni minden Windowsra, a gepigeny es mukodese olyan mint egy aknakeresonek vagy passziansznak de szinvonalban eg es fold hozzajuk viszonyitva.

Szerkesztette: N.M.I. 2009. 01. 16. 14:06 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#64 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 14:36

Ismét egy kis érdekesség :D (tényleg csak érdekes mint jó: )

Egy másik only elvetemülteknek
..és a végére 1 furi platform játék :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 01. 16. 14:50 -kor

#65 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 15:32

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 13:36

'the fuck is this?! :pokeas2:

Idézet

iPhone meg iPod Touch :rolleyes: Az Apple inkabb azon dolgozna hogy kesztyuben is hasznalhassam a szarjait :D Meg leredukalhatna a Macintoshok arat a negyedere mert annyit er a benne levo hardver.

Idézet

Ettol megfajdult a szemem. Olyan mint egy beszivott Atari jatek :)

Jo hogy igy korulneztel de maskor talalj valami ertelmeset is... :Đ (Na azt hiszem sikeresen eluldoztem az egyetlen latogatot) :D

#66 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 15:42

Na, felraktam az Arcanumot, de lelrohantam otthonról, szóval majd csak a hétvégén kukkolom meg,....

Kis segítséget kérnék... Aki esetleg játszik a Eschalon Book-kal, az lenne szives segiteni, h varázslást hogyan tanulunk?? meg kell venni a tekercset a csajnál, v mi a trükkje?? mert ott van a kis ötszöges jel, és abban lennének a varázslatok gondoloom,de nem tudok se tnaulni, v nem tudom h kell.,.....

Ezen kivül ott ez a 4 gém: Icawind Dale 1-2, Arcanum, meg Divine Divinity, ezekkel elleszek, de ez az Eschalon ez nagyon bejön, :) még csak 3adik szionten vagyok...de már értem a nagy részét h hogyan kell , és merre.... Majd a Savage 2-őt is beszerzem,  ha már otthon leszek....

Más: Samorost 2-ben, már a másodiknál elakadtam, elviszik a kutyát az ufók, ok... utánuk megeyk... ott vagyok a bolygón, a fa lerak, mer tmegeszi a bogár...megyek a következőre, bebújok abba a izébe, ahol van a kopndér, meg az a hosszúorrú izé szívja a vizet a kútból, de ha lelököm a kicsit, akkor sem jön a víz.... PLS help.....  :rolleyes:  :confused:

Free
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#67 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 16:06

Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 14:42

Más: Samorost 2-ben, már a másodiknál elakadtam, elviszik a kutyát az ufók, ok... utánuk megeyk... ott vagyok a bolygón, a fa lerak, mer tmegeszi a bogár...megyek a következőre, bebújok abba a izébe, ahol van a kopndér, meg az a hosszúorrú izé szívja a vizet a kútból, de ha lelököm a kicsit, akkor sem jön a víz.... PLS help.....  :rolleyes:  :confused:

Ezt eleg szar lehet olyannak olvasni aki nem tudja hogy mirol van szo :lol:

Szedd le a legnagyobb befottesuvegrol a parafadugot es mikor lelokod a kis dagadekot akkor gyorsan tomd be a lyukat (marmint a parafadugoval a csorepedest :Đ)

Szerkesztette: N.M.I. 2009. 01. 16. 16:07 -kor

#68 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 16:18

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 16:32

Jo hogy igy korulneztel de maskor talalj valami ertelmeset is... :Đ (Na azt hiszem sikeresen eluldoztem az egyetlen latogatot) :D

:fuck:  :Đ

1 külföldi forumon találtam őket így 1 postban, gondoltam bedobom ide is hátha.. De hát ha nem akkor nem  :rolleyes:  :Đ

#69 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 16:47

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 16:06

Ezt eleg szar lehet olyannak olvasni aki nem tudja hogy mirol van szo :lol:

Szedd le a legnagyobb befottesuvegrol a parafadugot es mikor lelokod a kis dagadekot akkor gyorsan tomd be a lyukat (marmint a parafadugoval a csorepedest :Đ)

Nem baj, akinek kell az megérti, aki meg nem érti az meg utánanéz :D és leglaább vicces aki csak úgy olvassa , anélkül h ismerné :D

Na, még 1 léépés: Visszamentem a robothoz, fejbevágtam, és kinyitotta a silo tetejét, lemászik a kiccsávó....Létra le van törve, mitévők legyünk.... pókhálók jobbra.... a termeszeket le lehet lökni ugyebár... jobbrább megyek, letörik a cső, előjön a méhecske, a maki fejjekl lefelé kapaszkodik a bal oldalt, meg a madár-be-be kukkant a lyukon... Továb?? 

Free

Szerk.: :omg:  Megvan.    :D

Szerkesztette: Dr. Freeman 2009. 01. 16. 16:50 -kor

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#70 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:12

Na, nekem is sikerült a Samorost 2, a dagit kivégeztem, a kutyám is megvan :D

Am a végével megszenvedtem, a dagi főnök fotelén nem láttam a gombot, azt hittem, h a üvegben a körte magától jön, aztán mikor a kalapját már v 500-adjára lekapta a ventilátor, akkor megpillantottam a gombot és  :omg:  :omg:  :D

Hnap Arcanum beginning, meg persze Eschalon Book I...

Free

#71 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:26

Nem vitted végig, csak a demot :) A Samorost 2 egy shareware.

#72 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:49

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 21:26

De a full sem volt sokkal hosszabb, a demo olyan 1/3-ada lehetett sajna. Sajnos.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#73 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 15:54

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 21:26

Nem úgy gondoltam, h az egészet, hanema játszható részre gondoltam.... :)

Wáhh, megnéztem a Savage 2 honlapját, nos nem rosszak az armorok, csakazt néztem meg még, majd otthon lehúzom hipphopp, meg már alig várom az Eschalon Bookot otthon h folytathassam :D meg a Slay-t is lehúzom, ha nem lesz sok időm, akkor úgy látom arra is tökéletes lesz, meg a linkelt oldalon , láttam még van néhány ilyen indie játék.... a Zeno Clash fórumra jelentkeztem, meg szétnéztem , h mit is vitatnak....fegyverekről, grafról, még azt nem láttam ,h mikor várják a megjelenést...de még semmi....

Eschalon Book fórumán is szétnéztem, de ott se tudtam meg többet aBook II megjelenéséről.... Csak vmi hr volt vmelyik oldalon.... Na, remélem hipp hopp jönnek a cuccok, addig meg nagyon is elleszek a EB I-vel :D

Free

#74 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 15:58

A Savage 2 nem eppen egy hipp-hopp jatek, inkabb beletanulos szoval csak ha van hozza motivaciod meg angol tudasod. De hatvanyozottan megeri :)

Slay az tokeletes, ha elolvastad amit irtam rola feljebb akkor tudod is a szabalyokat. Onnantol barmikor eloveheto, akar par percet, akar orakat akarsz vele jatszani. Igazi gyongyszem.

#75 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 22:11

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 15:58

A Savage 2 nem eppen egy hipp-hopp jatek, inkabb beletanulos szoval csak ha van hozza motivaciod meg angol tudasod. De hatvanyozottan megeri :)

Slay az tokeletes, ha elolvastad amit irtam rola feljebb akkor tudod is a szabalyokat. Onnantol barmikor eloveheto, akar par percet, akar orakat akarsz vele jatszani. Igazi gyongyszem.

akkor most inkább még mégsem vágnék bele a Savage 2-be, szintlépős izé, most elleszek a RPG-immel.... Eschalon Book I fantasztikus, ahogy összeállnak a pályák, ahogy növök szintet, és könnyebben gyűröm az azelőtt még rettegett ellent. :D Szal fasza, és rájöttem h hogyan kell varázslatot "tanulni" elég kacifántos, mivel azt boltban lehet csak kapni.... Kevés a hely sztem, ahova quick travellel v mivel lehet utazni, várost még nem nagyon találtam....  :think:  Vagyis csak Aridell-t.... Na mind1, haladok.... Még 1 kontra: kevesellem a fellelhető fiolákat, potionokat, aranyat, meg úgy mindent, de mégmindíg több, mint az elején volt....

Na megyek is Vissza, N.M.I. Nézd meg mindenféleképpen, még ha túl részletes is :D

a Free

#76 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 02:31

MArcomage (Multiplayer Arcomage)

Korulbelul egy éve bukkantam erre a bongészobol (munkahelyen, iskolában, otthon... akárhonnan) játszható csodára. Aki ismeri a Might and Magic VII-et annak gondolom dobbant egyet a szíve a játék neve hallatára. Ez bizony az Arcomage feldolgozása amit M&M7 kalandozásaink kozepette a kocsmákban játszhattunk.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Egy nagyon alap, nem bonyolult Magic The Gathering (kártyajáték) felállást kellene elképzelni. A lapok három színre azaz szférára vannak bontva, mindegyikhez egy-egy nyersanyag fuzodik. Kezdéskor egy bizonyos magasságú tornyot, falat és egy kevés ásványt kapunk. A paklit a meccs megkezdése elott mi válogathatjuk ossze egy óriási csomagból (tobb pakli is elmentheto hogy ne kelljen minden egyes alkalommal ezzel tolteni az idot). Innentol korokre osztott a játék, egyszer mi húzunk egy lapot, egyszer az ellenfél. Nyerni sokféleképpen lehet: megfelelo magasságú torony megépítése, az ellenfél tornyának lerombolása, nyersanyagok osszegyujtésével stb.

Fantasztikus játék, és az sem elhanyagolható hogy a bongészobol bármikor elo tudja húzni az ember. Játszani a regisztrált tagokkal lehet, meghívásos alapon. Mivel korokre osztott ezért csak rajtunk áll hogy naponta egyet lépunk vagy egyszerre hat emberrel játszunk, hosszú órákon keresztul.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Az eredeti egyjátékos verziót letolthetitek a honlapról vagy innen: http://www.x-factor....ge/Arcomage.rar
Win98 kompatibilitási mód kell neki és 16bites színmélység. A legegyszerubb Virtual PC-bol futtatni, Windows 98-ról - én is ezt teszem (lásd fenti kép).
A honlap címe http://arcomage.netvor.sk/, egy gyors regisztráció után máris lehet kártyázni.

Véleményem szerint ez a legszórakoztatóbb és legigényesebb bongészobol játszható játék  :up:  :up:

#77 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 21:37

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 16:32

iPhone meg iPod Touch :rolleyes: Az Apple inkabb azon dolgozna hogy kesztyuben is hasznalhassam a szarjait :D

Nesze. Egyébként a legtöbb indie játék mostanában iPhone-ra lesz.

Gish 2 készül PC-re, de a készítőktől egy másik játék, a Blast Miner rettenet jópofa játék - kicsit olyan, mint a Pontifex, csak itt robbanásokat kell "építgetni". Nekem nagyon tetszett, kár, hogy nem ingyenes, csak demo van, de az kötelező!

Steamen az indie kategóriában érdemes még nézelődni, csak nem szabad ott megvenni. :)  Itt láttam ezt is:

Aquaria
demo

Mennyire debil ötlet, hogy már NES-stílusú remake-je is van? -download-

Cortex Command - érdekes akció-stratégia

Iji - az Another World-re emlékeztet - download -

Pár klasszikus:

Defcon - indie klasszikus stratégia, vagy ahogy ők mondják: "Genocide'em up".

Darwinia - pofás retro stratégia

fl0w - miből lett a Spore...

Cloud - ezt látni kell, elmondani nem lehet

A Mr. Robotot is nagyon dícsérik, nekem nem annyira jött be. Slay-jel én is elvoltam jól anno.

Szerkesztette: spidey 2009. 01. 18. 22:32 -kor

#78 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 23:22

Cloudra egyből lecsaptam. Minden vágyam repülni (nem repülővel :D). A lényegére nem jöttem rá, bár tény, hogy nem is érdekelt, csak csaptam néhány kört a magasban. :wub:
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#79 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:42

Koszi a listát. Az Iji nem tunt rossznak pár perc játék után. Cloud-ban én sem értem hogy mit kellene csinálni :D Mr. Robot-ban kicsit problémás az irányítás, az elso harc után ki is léptem. Mintha túl sokat akartak volna zsúfolna abba a játékba :think:

#80 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 01:11

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 2:31

...Acromage...

Enemy, te nagy király vagy.

De jó, hogy ezt előhoztad imádtam a M&M-ekben.  :respect:  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.