HWSW Informatikai Kerekasztal: Számítogép szerelő, összeszerelő. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Számítogép szerelő, összeszerelő. Állás

#21 Felhasználó inaktív   kocsmy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 10:31

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 7:11

Áhh én most már nem foglalkozok semmivel keresek egy követ s fejem alá vágom meg egykartont magam alá s kimegyek hajléktalannak a Margit híd alá . bocs hogy így írtam.
Másfél hónap azt elfogy pénzem mert már a megtakarításom odalett a nővérem miatt mikor az is munkanélküli lett még karácsony előtt mert most már én is az leszek holnaptól.
Gondoltam ti segíteni tudtok hát ha sikerül elhelyezkednem de látom hogy nem.
Egyszer kérek valamit tőletek de látom hogy ez nem jön össze.

nane, komolyan gondoltad, hogy nyitsz egy forumtopikot es akkor majd valaki jofejsegbol megsegit? ez az egyszer kerek toletek valamit meg kifejezetten vicc. kar hogy nem annak szantad. lehet el vagy keseredve, de akkor sem az a megoldas h hulyesegeket beszelsz osszevissza, vagy nalad ez alapjaraton megy ? ahogy elottem irtak, igen ott a megoldas, kikuldeni a leheto legtobb helyre cvdet es bizni benne hogy vissza hivnak. vagy olyan ismerosodet keresed meg aki tud segiteni es akit szemelyesen ismersz. es habar ott is szanalmas lesz a "egyszer kerek toled valamit es akkor sem" duma, de lehet hogy ott tudod mire alapozni es megerti. en kertem toled valaha is valamit?!

#22 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 10:37

Idézet: djculture - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 10:24

Figyi már ha volt bejelentett állásod eleve megfogod kapni a fizidet álláskeresési támogatás cimen a munkaügyi központtól pár hónapig.Az alatt csak találsz valami helyet.Eleve én nem kerestem nagyon csak pl neked való:http://www.cvonline.hu/new_tp/tp_detail.ph...15&asukoht_id=1
Azt kell csinálnod végigböngészed a neked való állásokat a neten. Aztán szépen mindre pályázol mert 90% ról egy kukkut se fognak visszaszólni.Viszont pár helyre befognak hivni elbeszélgetni aztán ahova kellesz visszahivnak.Ez manapság igy megy.

:respect: Köszi.  :respect:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#23 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 14:34

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:03

Jogsival, erkölcsi bizonyítvánnyal, vidéki munkahellyel hogy állsz?

én ezekkel teljesen jól ha esetleg lenne ajánlat..szinte hasonló helyzetben vagyok mit a topic inditója, igaz én vidéken élek..tavaly év elején váltam, elötte már munkanélküli voltam és marha nehéz itt vidéken melót találni, már egy italnagykerbe se vettek föl pakólónak..igaz ott a felsöfokú számtech képzés (szakmai) nem számit :(

a pénzem nekem is most fogyott el meglátjuk mi lesz márciusig, lehet én is az ég alatt fogok száritkozni..

fel a fejjel és hajrá...ne hagyjuk magunkat :)
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#24 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 23. 17:42

Idézet: Gandalf - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 14:34

én ezekkel teljesen jól ha esetleg lenne ajánlat..szinte hasonló helyzetben vagyok mit a topic inditója, igaz én vidéken élek..tavaly év elején váltam, elötte már munkanélküli voltam és marha nehéz itt vidéken melót találni, már egy italnagykerbe se vettek föl pakólónak..igaz ott a felsöfokú számtech képzés (szakmai) nem számit :(

a pénzem nekem is most fogyott el meglátjuk mi lesz márciusig, lehet én is az ég alatt fogok száritkozni..

fel a fejjel és hajrá...ne hagyjuk magunkat :)

Nos akkor már ketten vagyunk hajrá.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#25 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 00:06

Csak egy tipp. Ha még tudod szerkeszteni a nyitó hsz-ed, akkor abból csinálj egy rövidített szakmai önéletrajzot. Vagy ha más nem töltsd fel az önéletrajzodat vhova és tedd elérhetővé bárki számára aki meg akarja nézni.

Cvonline jó oldal. Sok cég van regisztrálva megannyi lehetőséggel. Ha ügyesen rakod össze az önéletrajzodat benne, akkor a munkáltatók téged keresnek meg.

Szerkesztette: lordrolee 2009. 01. 27. 00:14 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#26 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 27. 09:49

Köszi a tippet de már nem tudom szerintem szerkeszteni a nyitó hsz-t szerintem.
Ami máshonnan kimaradt

#27 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 19:45

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 22:27

Tc
Számítogép szerelő, összeszerelő és vagy szervizes munkát keresek Budapesten.
Önéletrajzot küldök.

A választ várom a pü ben vagy az alábbi email címen: adax01@ gmail.com vagy adax01@msn.com.

Van informatikai végzettséged?

Sajnos nekem tegnap mondták az okmányirodában, hogy informatikai szakképesítés / diploma nélkül tilos, és szabálytalan számítógépek szerelésével foglalkozni akár vállalkozóként akár beosztottként.  :eek:
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#28 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 20:37

Mint tudjuk a mondtákoknak lehet hinni...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 27. 20:58

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 19:45

Sajnos nekem tegnap mondták az okmányirodában, hogy informatikai szakképesítés / diploma nélkül tilos, és szabálytalan számítógépek szerelésével foglalkozni akár vállalkozóként akár beosztottként.  :eek:

Ezt meg ki mondta mert én ezt csinálom mióta csak az eszemet tudom ?
Aztán meg miért tilos vele foglakozni akinek nincs diplomája?
És még valami ismerek egy havert kiválóminősítéssel végzett az egyik egyetemen gimnáziumba  informatikából de a mai napig hozzám futkos ha valami baja van a gépének, énekem nincs diplomám de van 12 év gyakorlaotm a számítástechnikában ha kell hardver ha kell szoftver is megy nekem a serverek sem vágnak főldhöz s a szoftvereknél is ugyan ez a helyzet.
Linux s a windows sorozat nálam egyre megy it hon is a linux az alap s emulált környezetben fut rajta az XP illetve a win 7 de külön külön is fenn vannak a gépemen.
Kérdem én hogy miért tilos vele foglalkoznom mint munka válaló?
Ezen sorokat is a win7 beta 1 bulid 7000 sdk változatával írom.
Ja és mégvalamit linux alatt pedig elő szerettel módosítom a kermeleit ha a szügség úgy hozza.
Ki volt aki ezt kitalálta.?????
:omg:  :reklamacio:  :reklamacio: :think:

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 27. 21:07 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#30 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 23:01

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 20:58

Egy olyan, akinek megszűnt volna az állami hivatala, ha nem hoz megalapozott szakmai döntéseket.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#31 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 23:30

Ha ilyen jól megy akkor végezz el egy tanfolyamot.. Sok helyen már akár munkát is ajánlhatnak utána.. Bár tudom nehéz rá összeszedni a pénzt :(

Mellesleg hogy dextrose-nak ezt mondták valahol közel sem biztos, hogy máshol is ezt mondják. De egyet kell értenem ezzel a szabállyal. Ez nem ellened van, mert te értesz hozzá hanem a kóklerek ellen...

#32 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 23:57

Az informatika, és a hardver között van némi különbség.
Egyesek az internetet nem tudják megkülönböztetni a számítógéptől.
A számítógép összerakás betanított munka, akárhonnan is nézzük. Nem hinném, hogy a csehországi Dell gyárban mindenkinek informatikai végzettsége lenne.
Villanyhoz nem nyúlok hivatalos helyen, mert sem papírom, sem képzettségem nincs hozzá.
Hálózatépítéssel, és számítógép összeszereléssel is foglalkozom bő 15 éve, de erre egy szoftverüzemeltetői bizonyítvány nem lesz elég. Van pár vizsgám különböző nagykereknél, de az még nem ad informatikai végzettséget. Márpedig a távközléstechnika egyre jobban összeolvad a számítástechnikával.
Van olyan telefonközpont, amit ha kinyitsz, egy PC-t látsz, slim Maxtor vinyóval, a többit a szoftver elintézi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#33 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 23:58

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 23:30

Mellesleg hogy dextrose-nak ezt mondták valahol közel sem biztos, hogy máshol is ezt mondják. De egyet kell értenem ezzel a szabállyal. Ez nem ellened van, mert te értesz hozzá hanem a kóklerek ellen...

Azok akik a Gábor Dénesen végeztek?  :D 
Van papírjuk csinálhatják.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#34 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 00:03

Szerencse, hogy nekem nem szóltak korábban, még 98-ban. Karácsony előtt 30-asával dobáltam össze a gépeket  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#35 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 01:47

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 23:57

Van olyan telefonközpont, amit ha kinyitsz, egy PC-t látsz, slim Maxtor vinyóval, a többit a szoftver elintézi.

Emlegettelek is, éppen telefonközpontot nézegetek:

hda: task_in_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: task_in_intr: error=0x04 { DriveStatusError }
Make love not Wor.

#36 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 01:48

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 23:30

Ha ilyen jól megy akkor végezz el egy tanfolyamot..

Kérdés merre, meg milyet? Valamint meló mellett végezzek egy HW-es, szoftverüzemeltetős, gyengeáramos, estébéset egyben? Vagy van olyan tanfolyam, hogy "gépösszerakó"? Az simán betanított munkásra is ráfogható. Többi is iparosmeló.
Make love not Wor.

#37 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 08:19

Jó nagy hülyeség diplomások nem fognak neked számitógépet szerelni...Én nekem műszaki számitástechnikai technikumom van meg elektrotechnikusim pl és evvel csinálom pár éve...Diplomások a főnökök akik megtervezik megmondják milegyen ők fizikailag hozzánem nyulnak.Én meg voltam már beosztott is csop vezető is.Melyik helyen hogy alakul.A sima összerakást viszont legtöbb helyen 8 álltalános követelménnyel inditják.Ők összedobálták összecsavarozták aztán jöttünk mi a meosok.Voltam ilyen helyen is ahol szalagon dobálták össze a gépeket.Szervízbe megint más oda kell a szakma.Állami aparátusnál megint más oda szintén kell.Legalább középfokú papir hogy te azt végezheted.

Szerkesztette: djculture 2009. 01. 28. 08:27 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#38 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 28. 08:28

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 0:03

Szerencse, hogy nekem nem szóltak korábban, még 98-ban. Karácsony előtt 30-asával dobáltam össze a gépeket  :Đ

Na ezzel én is igy voltam nekem is megszokott lenni az a 25, 30 gép karácsony előtt hol linux hol win xp rajta, volt olyan hogy felváltva pakoltam öket meg egy két média szerver is be ficcent közéjük az egyik helyen amit kompletre kellet szerelni és telepíteni.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 28. 08:48 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#39 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 08:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 0:48

Kérdés merre, meg milyet? Valamint meló mellett végezzek egy HW-es, szoftverüzemeltetős, gyengeáramos, estébéset egyben? Vagy van olyan tanfolyam, hogy "gépösszerakó"? Az simán betanított munkásra is ráfogható. Többi is iparosmeló.

Hát nem a gépösszeszerelésre gondoltam :D Bár amilyen változatos a paletta lehet ilyet is fog találni.... Irta azt is a kolléga, hogy "mesterfokon" áll mindenféle rendszertelepítéssel, üzemeltetéssel is. Na valami ilyesmire.

#40 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 09:33

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 21:58

Ezt meg ki mondta mert én ezt csinálom mióta csak az eszemet tudom ?
Aztán meg miért tilos vele foglakozni akinek nincs diplomája?
És még valami ismerek egy havert kiválóminősítéssel végzett az egyik egyetemen gimnáziumba  informatikából de a mai napig hozzám futkos ha valami baja van a gépének, énekem nincs diplomám de van 12 év gyakorlaotm a számítástechnikában ha kell hardver ha kell szoftver is megy nekem a serverek sem vágnak főldhöz s a szoftvereknél is ugyan ez a helyzet.
Linux s a windows sorozat nálam egyre megy it hon is a linux az alap s emulált környezetben fut rajta az XP illetve a win 7 de külön külön is fenn vannak a gépemen.
Kérdem én hogy miért tilos vele foglalkoznom mint munka válaló?
Ezen sorokat is a win7 beta 1 bulid 7000 sdk változatával írom.
Ja és mégvalamit linux alatt pedig elő szerettel módosítom a kermeleit ha a szügség úgy hozza.
:omg:  :reklamacio:  :reklamacio: :think:

Az irodában én mondtam hogy hülyeség. De a nő megnézte a teaor kódok listáját, kikereste ezt a foglalkozást és azt mondta, hogy a számítógép javítás szakmához kötött foglalkozás. Konkrétan a számítógép-javítást nézte.

szakképesítéhez kötött, nem kötelezően előírt a felsőfoku informatikai végzettség, csak a szakképesítés (OKJ, egyebek. most ez lehet okj-s muszaki informatikus, elektrotechnikus, technikum, stb, gondolom.)

Az most más kérdés, hogy ha  nekem lenne egy boltom és szerelnék gépeket vagy mennék boltba gépet szerelni, elvégeznék-e bármilyen tanfolyamot. Szerintem nem.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 01. 28. 09:40 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó