HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagy hálózati rendszer kiépítése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagy hálózati rendszer kiépítése Mire van szükség, hogyan érdemes.

#61 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 20. 07:40

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:50

...
Muszáj linuxot lecserélni, mert ahhoz semmit nem értek.
Win Serveren meg elöbb-utóbb megtalálom ami kell. Utoljára még 2000-t használtam, de semmi extrát nem konfigoltam.
...

:omg:

Szerintem meg épp itt az idő foglalkozni kezdeni linux-szal is, és windows szerverekkel is! Ha üzemeltetni akarsz, rengeteg vértől kíméled meg magad, ha rugalmas maradsz, nem pedig csak a korábbi megszokott sémát követed. Légy képes megismerni a rendszert, ahogy a többiek is írták. Mivel leírásaid alapján windows szerverhez sem érthetsz sokkal többet, mint a linuxhoz, szerintem ne felejtsd el, megmaradhat valami egyszerű funkcióra.

Idézet

Muszáj váltani, mert mint említettem, a linux fényévekre van tőlem.
Winbe biztos előbb-utóbb megtalálom, amit kell és megoldom, de nincs rá idő.

A szerintem a windows is fényévekre van, ha tanulni kezdesz, mindkettőt meg fogod ismerni, más lehetőséged szerintem nincs. Itt hirtelen nem lehet csodát tenni. A lényeg a kofozatosság, mert ha "túltervezed magad", a képességeidet meghaladod, akkor kártyavárként omolhat össze az a rendszer, ami előző nap még simán ment.

:offtopic: Tehát arra akartam célozni, hogy ha esetleg valamilyen kiszolgálót nem tudsz megcsinálni linuxon, akkor rakod windows alá. De rögtön az elején kizárni - végülis nekünk mindegy. Lehet windowsos hálózatot is jól üzemeltetni, s lehet linuxos dolgokat is sz@rul. Csak tőled függ. De elhiheted: egyik sem egyszerűbb a másiknál. A kérdés: mi a feladat. Nekem nem a linux-szal vagy windows-zal van gondom, hanem a hozzáállással. Én is hagynám a rendszert úgy, ahogy van, nem építenék full újat - egyelőre.

Szerkesztette: Warrior 2009. 02. 20. 07:41 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#62 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 07:45

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 0:37

...
Külsős nem igazán jöhet szóba. ...

Ja, csak ne feledd: a külsős hivatalosan szakértő. Te még nem vagy az, te üzemeltető leszel. Valaki esetleg fordítva gondolta? :confused:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#63 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 08:14

Amiket irtal azok alapjan azt mondom, hogy jobban jarsz, ha keresel egy ceget aki megcsinalja neked a nagy atalakitast. Max iratsz veluk titoktartasi szerzodest.
Olcsobb es biztosabb lesz mint 0 tudassal "varat" epiteni.
Lehet az is jobb megoldas, ha te valami IT vezeto/kapcsolattarto leszel a kulsos ceggel. Aztan ha nyug van szolsz neki megoldjak a problemat........

#64 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 08:50

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 0:23

Ha lesz, valszeg 2008as szerver lesz az ára miatt.

Ez miért is?
PII-es és/vagy win2000-es gépekkel szívás lesz a 2008as server.

Mivel a vas már meg van, így dobozos szerver szoftvert kell venni:
server2008 standard hun 10clt ---> 440eFt +áfa
20 user/device cal  ---> 268eFt +áfa
120 klienssel összesen: 1.914eFt +áfa

Vagy névre szóló licencben (így használhatsz 2003-at is):
server2008 standard sngl olp c  ---> 272eFt+áfa
1 user/device cal ---> 11eFt +áfa
120 klienssel összesen: 1.592eFt +áfa

#65 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 08:53

Ajnalom figyelmedbe egy masik forumban egy post:
"
Egy kollégám küldte át az írást, gondoltam berakom a off-ba, érdekesnek találtam csak sajnos kevés vagyok a témához.

"Előre bocsátom, próbálkozásról van szó. Amolyan "majd ha lesz szabadidőm, kipróbálom" dologról, azért is ide került. Helyzet a következő, építkezünk egy csodás alapból, MAPS. Idén áprilisi állapot, mondjuk visszamenőleg 2 évre.
Adott a cég, mondjuk 6-7 géppel, + 1 db szerver. Egy, szigorúan, mert azt mondták. (Ennek még lesz jelentősége).
Feladat az, hogy a jelenlegi Windows 2k3 Small B-t fejlesszük, "nehogymá 2003-al dolgozzak 2008-ban" felkiáltással. Ukászt nem kommentáljuk, végrehajtjuk, ez nem filozófiaóra, magyar munkahely, amiért az embernek ragaszkodnia köll, mert nembiztos, hogy van másik. De ugyebár, a jó rendszert megtervezzük papiron, kigondoljuk, beszerezzük a hozzávalókat, oszt összerakjuk. Itt picit fordított a helyzet, alapanyag adott (1 szervergép, +MAPS), illetve tudjuk, hogy mi az ami nem lehet a végeredmény: 2k3 server, exchange 2003-al, és isa 2000-el. Innen indulunk, tehát a végállomás nem lehet ez. Ha tehát "beszereztük" a hozzávalokat, kigondoltuk, hogy mi nem lehet, akkor mostmár tervezzük is meg.Igen, ez egy ilyen fordított, szabadidőben agyalós módszer, merthogy munkaidőben a réginek mennie kell, a klinsek (mind Visták) nem vehetnek észre semmit az átállásból. Jó. Akkor álljunk át szabadidőben. De mire? 32 vagy 64 bit? 2003 vagy 2008? Exchange 2003 vagy 2007? Isa 2002 vagy 2006? (Most a Shrp services vagy Shrp Server, wsus 2 v 3, stb nyalánkságokat kihagyom.)

Hát, ha a számok dominálnak, fönöki parancs az szent, akkor dörgöljünk oda neki: legyen az alap 2008 Server 64 bit! Legyen, de nem lesz. A probálkozás viszonylag hamar dugába dől: ugyanis a "normális alaplapok RAID vezőrlőit nem eszi. (itt a normális nem "normális server alaplap"-ot takar, hanem egy desktop szegmens erős képviselőjét.) Mielőtt még bárki fanyalogni: igen, kipróbáltuk az nVidia-t, a Via-t, az ATI-t , Intelt és AMD felváltva, volt amelyikben nem chipsetbe integrált, hanem külön JMicron, Silicon Image, vagy egyéb vezérlő volt. Egyszerüen, a rendelkezésre álló lapok közül nem látta egyik vezérlőjét sem. Sebaj ! Van a "Press F6 roppantgyorsan, vagy lekéstél mindenről " helyett intelligens "Load driver" szakasz, majd ott hozzáadjuk. Illetve nem adjuk, mert nem lehet. Pontosabban lehet, csak nem eszi meg. Két eset áll fenn: vagy nem ehhez az oprendszerhez való a driver, vagy ha az is, akkor sem hitelesített! Hoppá! jön a file-ok hexa babrálása, inf-ok bővítése (codename: chicago korszak maradványa), de a 2k8 64 bit fejlett, és öntudatos (makacs) rendszer, ezért a bibliai "ha férfi vagy, légy férfi" mintájára, ha egyszer azt mondja, hogy nem, akkor az nem, mégha a maga a bitisten bocsátkozik kérelmekbe, akkor is. Szóval, 2k8 64 RAID_re nem. Nálunk nem. Sebaj, felrak raid nélkül, dinamikussá konvertál, létrehozza szoftveresen a raidet, oszt szalad a dolog. És tényleg ! Szalad ! Fölmegy, dhcp, dns, ad, minden nyavaja, mire előugrott a fejlett kernel a "na akkor mutassa az izzókészletét" stílussal, és finoman tudtomra adta, hogy nekije az ISA 2006 nagyon nem barátja, és nem szeretnének egy tálból cseresznyézni. Gondoltam, ha Csurka meg Horn tudtak egy asztalnál sörözni, csak van olyan ISA, aki szót ért egy 2k8 64 bittel! Tévedtem. Jelenleg, nincs ilyen. Olyan nincs, hogy nincs, irány a fórumok, és mint mindig, kitartó munka meghozza gyümölcsét, özönlenek az okos tanácsok: Ne akard a 2008 servert vállalati környezetben használni (hanem? inkább otthon?). Ne akarj 64 bitet használni (jó, majd teszek föl win2000 profot) , ne akard foltenni az isa-AD párost egy gépre, ne akard az echanget a Domainnal 1 gépre, stb, stb, mert a szokás, mert a biztonság, stb, stb,. Tudtommal a Small Busines edition pont erre való: nincs benne DFS, meg 5600 fa az erdőben, stb, mert ez a kiscégek igényeit kielégítendő 1 gépre KELL telepíteni. Biztonságról majd gondoskodunk más oprendszeres fw-al, ha annyira kell.

Hát ez bizony, elég nagy pofon volt. Van 2k3 64 bit, van 2k8 64 bit, de ne használjad, mert nincsen hozzája ISA. Nemcsak 2006 nincs, semmilyen nincs. Jólvan. Lemondunk 64 bitről, 2k8 32 bit azért még mindig ütős, Vista 32 bit driverből lehet könnyen 2k8 32 biteset kovácsolni (nem pampog a hitelesítésért, vagyis elfogad aláíratlant is). Felugrik 2k8 32bit szerverre, happy weekend, stb, nyomatjuk dhcp, dns, wins, meg minden. És megy! És osztja az IP-ket, és látszik, és lát, és jó! Nosza, mi van még hátra? Exchange. Hoppá. Sebaj, dobjuk fel a 2007-et, hiszen fejlődni kell. Ne, ne dobjuk fel. Ne dobjuk fel, mert leesik. Egyszerűen nem tapad a 32 bitesre, mint szárazborsó a falra nem. De miér nem? Nem igaz, hogy nincs 32 bitre exchange 2007! De van! for testing and learning purpuse, és ne telepítsde céges környezetbe ! Tedd föl virtuális szerverre, tanuljad, oszt ha már a mestere vagy, akkor tudnod kell, hogy mi mindenre NEM fogod tudni használni. Mert 32 bitre nem fogod, legalábbis céges környezetben.

Hát, valahol itt tartunk. A helyzet az, hogy miután közöltem a cégvezetővel, hogy Vagy nem lesz 2008 szerver (32 bit azért mert Echange 2007, 64 bit meg azért nem, mert ISA 2006), vagy 2 szerver lesz, elég dühös lett. Amolyan "még azért sem" stílust vett fel, és eltökélte, hogy megoldatja ezt a problámát. Illetve mintegy feladatnak elém dobja, mondván, olyan nincs, hogy nem.""

Remelem hasznos olvasmany volt. O biztos nem kezdo........

#66 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:12

Idézet: pike.killer - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 9:53

O biztos nem kezdo........

Azért alapvető hiányosságai megvannak.  Mit terveztek ha meg sem nézték, mihez milyen hw/sw kell? Meg a MAPS lehetőségeivel/feltételeivel sincsenek tisztában (röviden: illegálisan használnak 2003-at jelenleg..).

Én inkább azt mondom, itt egy másik kevésbé hozzáértő kollega próbálkozott.  :cool:
De a topikba pont beleillik.  :o

#67 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:05

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 18:17

Nem akarok neveket mondani, h ez egy TV társaság:)

hm, kedvencek koze bekerult a topic:) otletem is van melyik tv, de itt inkabb nem irom le.

Jo tanacs: lassits le egy kicsit, a kapkodasbol csak a baj van, a megfontolt munkaerot mindenhol jobban szeretik. Plusz szerkesztok+riporterek+vagok nehez emberfajta, nehezen turik ha a megszokott dolgaik nem mukodnek, meg akkor is ha az a kedvenc flashes jateka:) (tapasztalat:) )

Szakmailag: linux nem annyira bonyolult, lehet nem olyan mint a windows next+next+next, de szerver kornyezetben a windows is tudd komoly meglepeteseket okozni.

FJ

#68 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:21

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 11:00

...
Abból gondolom, h a szerver semmit nem csinál (lehet tűzfalat szolgáltat a linux, de a user gépeken erre semmi utalást sem találtam), hogy a reá kötött user gépeken semmi olyan beállítást nem találtam. ...

Nem is fogsz találni, a user gépeken nem kell beállítani a szerver tűzfalát. Fura is lenne, hisz megkerülhető lenne...
A szerver a "rajta átmenő" forgalomra ül rá. Sajnos jobb utánanézni, mint újra felépíteni más szoftverrel, mert ha így most megy a háló valamilyen szinten, meglehet, hogy pár napig/hétig nem fog menni sehogysem, illetve nem lesz ötleted, amit pedig elleshetnél a jelenlegi rendszerből. Nulláról felhúzni egy ilyen full rendszert tapasztalat nélkül nem lehet.

Nos, linuxban is segítünk. Nagyjából be tudjuk lőni, mik futnak - a fontosabb szolgáltatásokat biztosan.

Bejelentkezel rootként, itt kezdődik. Ha nincs root-jelszó, akkor kell egy live cd. Akkor azzal folytatjuk.

Ha rootként bent vagy, akkor:

cat /etc/issue  <--- adja a disztribúció adatait.
uname -a <--- esetleg kernel-verzió infót, ha szükséges.

ps -ax   <--- processzlista. ebből már lehet tudni, milyen szerver-programok (démonok) futnak.
iptables -L  <--- ha iptables alapú csomagszűrő van fent (nevezzük tűzfalnak), annak a láncait listázza, lehet variálni még, de ennyi szerintem hirtelen elég belőle, annyi infót bőven ad, van-e speckó szűrés
ifconfig <--- hálózati kártyák konfigurációját kérdezi le
route <--- route-táblát listázza

Ennyi hirtelen, ha valami kell, szólj. Biztos tudunk válaszolni.

Szerkesztette: Warrior 2009. 02. 20. 10:22 -kor

#69 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:28

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 11:00

...
Azaz a levelezés a szolgáltató szabványos beállítását használja, a protokollok környékén sem találtam a szerverrel való kapcsolatról semmit.
Azaz összegezve, sem IP, sem tartomány, sem egyéb beállítás, vagy program nem tartalmazott még célzást sem a szerverről.

Azaz olyan, mintha nem is lenne belső levelezés?

Akkor azt neked kell megcsinálni. Meg kell beszélni velük a költségeket, nálunk cégben Exchange fut MTA-ként (mail szerver). De írták fent az ISA-t is, tűzfalnak, proxynak. Ha jól van konfigolva, működik az is. De pénzes.

#70 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:29

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 19:17

Nem akarok neveket mondani, h ez egy TV társaság:)

80/120 géppel  és 1200 userrel... milyen TV társaság ez? Vagy lemaradtam valamiről?  :think:
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#71 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:30

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 12:25

... nagy ugrás a 25 gépes munkacsoporthoz képest ...

:offtopic: Üzemeltetésben a 25 gépes szerver nélküli munkacsoport ehhez képest gyakorlatilag nulla. Ez nem csesztetés.

#72 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:33

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 12:25

... még örülhetsz, ha nem perelnek be különösen nagyértékű károkozásért!!! (Ez múlik a munkaszerződésen is...) ...

Csak megerősíthetem: nem mindegy, hogy a kolléga mit ír alá. Csodát tenni nem fog, mert olyan nincs. Bevállalni lehet, de infós területen jobban szeretik a tervezést. Főleg, hogy mások munkája függ ettől. Ezt a cégvezetésnek is látnia kell, s supportálni, ha egyedül nem megy. Majd ha a motor beindult, akkor a kolléga maradhat üzemeltetni, s fokozatosan megtanulja. Ez szerintem jó szerződés - lenne.

ps.: egyébként meg ha sok pénzért csinálja, akkor abba simán belefér egy külső támogatás (szakmailag), ha ebbe a cég nem megy bele, a saját fejükhöz tartják a fegyvert. Ezt nem látni vezetői szinte alap butaság. De nem fikázom a főnököket, semmi közöm hozzá természetesen. Csak ha lehetetlent akarnak, akkor ne csodálkozzanak, ha nem sikerül esetleg.

Szerkesztette: Warrior 2009. 02. 20. 10:36 -kor

#73 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:35

Egy dolgot nem ertek. Ha ekkora koltsegvetest le lehet nyomni a torkukon akkor egy kialakitasi/kiepitesi koltsegvetes is elferne.
Aztan csak uzemeltetned kell.

#74 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:37

Idézet: pike.killer - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 11:35

Egy dolgot nem ertek. Ha ekkora koltsegvetest le lehet nyomni a torkukon akkor egy kialakitasi/kiepitesi koltsegvetes is elferne.
Aztan csak uzemeltetned kell.

Igen, ezt gondolom én is (+a tübbiek is), hogy kezdetben jobb lenne külsős segítséget igénybe véve építeni, majd ha már megy a gép, akkor lehet egyedül is. Lesz ott is sok érdekes dolog. :) Üzemeltetni sem feltétlen könnyebb, mint felépíteni. Mert az igények néha meglepetésszerűen változnak...

#75 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:42

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 15:40

...
Főleg, ha nem is tudnak máshova menteni, mert mondjuk elrejtjük a rendszer partíciót:) ...

A problémát rossz végén közelíted meg: ntfs jogosultságokkal sokkal hatékonyabban lehet ezt megoldani, s nem kell rejteni semmit. Persze tartományban főleg.

#76 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:50

"Szakmailag: linux nem annyira bonyolult, lehet nem olyan mint a windows next+next+next, de szerver kornyezetben a windows is tudd komoly meglepeteseket okozni."

Nos igen, sztem is. Pont azért javasoltam, hogyha mondjuk nem is Debiant parancssorral, de mondjuk egy "szelíd" Zsuzsi 10.3-at akár KDE-vel is felrakathatna. Ott a Yastban nyomkodni az ikonokat, ha annyira hiányzik a Windows feeling... ;-)))

De a lényegen semmi sem változik: a hálózati beállításokat, szolgáltatásokat, stb. úgyanúgy precízen be kell állítani, akármi is kerül a vasra. Ráadásul így telepítve mindegyik rendszer "next > next > next"-tel kezdődik. A szopás a "Gratulálunk, hozzá is foghat" felirattal kezdődik... :-((((

Fejedelem:

HA TÉNYLEG ELFOGADSZ TANÁCSOD, CSAK ISMÉTELNI TOM MAGAMAT: HA MÁR MINDENKÉPPEN AKARSZ MS SZERVERT, _NE_ 2008-AT!!!!!!

Saját példa:

Nálunk a cégben - mivel nem vagyunk túl sokan - szerencsésen használjuk a 2003SBS-t ,Exchange 2007-tel, OWA, AD, DNS, VPN, SQL2005, Fájlszerver egy helyen. Simán fut.
Mint a fentebbi esetben, egy ügyfelünk eldöntötte, hogy ő csupa Vista Businesst akar, amihez 2008 szervert szeretne. Nagyon nem örültem neki, mivel a MAPS-ból már tesztelgettem a cuccot, de voltak vele gondok. (Azon túlmenően, hogy teljesen más a felület és a szolgáltatások konfigja 2003-hoz képest) Mindegy, ezt kell csinálni.
Időközben kedves ügyfél kiderítette, hogy MÉGSEM Vista, mert míg nem lesz integrált rendszere SAP, Navision, v. akarmi, addig a 4-5 DOS-os(!!!!) részrendszere nem tuti, hogy elfut Vistán. Persze addigra minden megvéve. Sebaj, a Vista Business a HP5700-akon buitítható jogtiszta XP Prof-ra, szerver marad 2008. És itt a szopás!

- Pl. a domain policy, ami simán fut 2003 környezetben, itt nem akar rendesen lefutni.
- A Sharp fénymásolóik drivere, ami XP/2K/2K3 külön szépen felmegy a szerverre, de a kliensre már nem engedi lehúzni, mert csak vista-s drivernek látja.
- A RADIUS hitelesítés, ami 2003-nál 5perc sincs, itt órákig taró tököléshez vezetett, az egyszerű hülye fordítási hiba miatt (2008HUN), mire összehoztuk
- Terminal szerver konfigurálása dettó.

És még sorolhatnám a problémákat, pedig a fenti esettel ellentétben nekem szerencsém volt. A HP Proliant 380-ra úgy felfutott az alaprendszer, mint a szél...

Magyarán a hiba valószínű részben az ÉN készülékemben van, vagyis hiába teszteltem már a cuccot, még így is belefutottam kardinális problémákba. És ez simán megtörténhet olyannal is, aki tízszer többet tornászott már rajta. :-(
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#77 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:51

ha ez komoly, megeszem a kalapom  :offtopic:

----atyuska----

#78 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 11:03

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 10:50

szerencsésen használjuk a 2003SBS-t ,Exchange 2007-tel

Eztmeghogy?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#79 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 11:03

Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 20:09

... levelezés Office outlookjával. ...

Azt mondod, hogy a levelező kliensek mennek szépen ki a netre, nincs belső mail szerver? Küldés meg mondjuk gmail-en keresztül? Az outlookban meg lehet nézni a postafiók beállításait.

#80 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 20. 11:20

Idézet: StLewis - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 10:29

80/120 géppel  és 1200 userrel... milyen TV társaság ez? Vagy lemaradtam valamiről?  :think:

első körben 60 gép. Össze vissza módosulnak, az 1500 júzerbe gondolom beleszámolták az összes külsős takarítót is.

Vagy továbbra is félre vagyunk tájékoztatva, meg egyéb.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.