HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 27. 06:56

Idézet: Chabi - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 4:46

Újra linkeljem be az atisokat ? Lapozz már vissza  :)

Ha unod magad akkor meg a jobb oladli listából válogathatsz: http://gpgpu.org

kovetem a topikot, de eleg aranytalan a dolog.

#682 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 11:00

Az NV API-ját látom külön kiemelve, ráadásul az ilyen tag-gel rendelkező bejegyzésből a második legtöbb van, de sehol sem találom az ATi Stream tag-et.

szerk.: most már kezdem kicsit úgy érezni, hogy Radeon tulaj létemre NVIDIA szemüveggel járok. Valaki pofozzon már helyre!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Yany 2010. 01. 27. 11:01 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#683 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 11:44

Az ATI Stream az nem egyenlő a CUDA-val. Alapvetően van benne saját Brook+ nevű magas szintű nyelv és ott a CAL, de maga a Stream koncepció az OpenCL és a DirectCompute nyilt GPGPU platformok köré épül. Tehát minden program, ami OpenCL és DirectCompute alapú, az ATI Stream ready.

Az AMD elsősorban processzorgyártó, így ők nem fognak saját CUDA utánzatot csinálni, mert ott vannak az x86 procijaik, amiket el kell adni professzionális körben. Az NV azért csinálja a CUDA-t, mert nincsen procija, és csak így tud versenyezni.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#684 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 15:10

Idézet: Abu85 - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 12:44

Az ATI Stream az nem egyenlő a CUDA-val. Alapvetően van benne saját Brook+ nevű magas szintű nyelv és ott a CAL, de maga a Stream koncepció az OpenCL és a DirectCompute nyilt GPGPU platformok köré épül. Tehát minden program, ami OpenCL és DirectCompute alapú, az ATI Stream ready.

Az AMD elsősorban processzorgyártó, így ők nem fognak saját CUDA utánzatot csinálni, mert ott vannak az x86 procijaik, amiket el kell adni professzionális körben. Az NV azért csinálja a CUDA-t, mert nincsen procija, és csak így tud versenyezni.

Érthető amit írsz. Viszont azon a tényen sajnos nem enyhít, hogy a GPGPU-k számát tekintve egyelőre erősen az NV felé billen a mérleg. Legalábbis én ezt látom. Sőt, érintettségemet tekintve mégrosszabb a helyzet, mert Radeon tulajként lemondok arról a pár physx élményről (batman, mirror, stb) és folding-ban is szívesen dolgoznék, de sajnálom rá a gépem a förtelmes teljesítmény/watt mutató miatt. Vagyis nem csak a támogatott gpgpu számában szenvedek hátrányt, hanem teljesítményben is (ugyebár ezen vitáztunk a minap Chabival). Sőt, sajnos én főleg csével játszom, amiben ugyebár ott van az a néhány igen zavaró bug, amit a GeForce-ok nélkülöznek.

Ok, elfogadom, hogy a Radeon korszerűbb, meg minden egyéb előnyét is elfogadom, de azokon a területeken, ahol engem érint a két kártya különbsége, egyelőre igen rosszul érzem magam és ami erősíti bennem az ezzel kapcsolatos értetlenségemet az az, hogy nem érzem speciálisnak az igényeimet. Szerintem tömegekkel egyező helyzetben vagyok, legfeljebb nem mindenki nyavajog annyit, mint én. :Đ
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#685 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 16:46

Ennyit arról hogy megnézted a linkeket. Esetleg ránéztél főoldalra és megláttad a CUDA-t. Nehogymár én internetezzek helyetted, feltalálták a keresőt is ha soknak tűnik a link. Ott van az oldalon is "Search"
http://gpgpu.org
Meg nemcsak a CUDA/STREAM/OpenCL létezik... A folding miatt huzod le a Radeon kártyákat ? Ki fejleszti a szoftvert az AMD ? Miért nem a fejlesztőket szidod ? Nyilván azért nincs nagy supportja mert marha sok értelme van. PhysX CUDA 2.0-t támogatása miatt miért nem szidod az NV-t ? Fejlettebb CUDA supporttal (2.1, 2.2, 2.3, 3.0) még gyorsabb is lenne.

arn

Szerinted én mindent belinkelek ide amit találok ? Esetleg amit érdekesnek tartok csak azt.
Vagy érdekel a stream szeizmikus szimuláció linuxon meg hasonlók ?
http://browndeertech...opensource.html
Vagy esetleg azthiszed, hogy annyi van csak ami ide be van linkelve ?

Szerkesztette: Chabi 2010. 01. 27. 16:53 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#686 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:02

Idézet: Chabi - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 17:46

Ennyit arról hogy megnézted a linkeket. Esetleg ránéztél főoldalra és megláttad a CUDA-t. Nehogymár én internetezzek helyetted, feltalálták a keresőt is ha soknak tűnik a link. Ott van az oldalon is "Search"
http://gpgpu.org
Meg nemcsak a CUDA/STREAM/OpenCL létezik... A folding miatt huzod le a Radeon kártyákat ? Ki fejleszti a szoftvert az AMD ? Miért nem a fejlesztőket szidod ? Nyilván azért nincs nagy supportja mert marha sok értelme van. PhysX CUDA 2.0-t támogatása miatt miért nem szidod az NV-t ? Fejlettebb CUDA supporttal (2.1, 2.2, 2.3, 3.0) még gyorsabb is lenne.

arn

Szerinted én mindent belinkelek ide amit találok ? Esetleg amit érdekesnek tartok csak azt.
Vagy érdekel a stream szeizmikus szimuláció linuxon meg hasonlók ?
http://browndeertech...opensource.html

Figyu, hadd kérjelek már meg arra, hogy ne állíts rólam dolgokat, hogy mit írtam/mondtam, mikor egész más dolgokat írsz. Vagy idézd be és ne magyarázd félre, vagy csak reagálj konkrétan arra, amit beírok, de más szavakat ne "adj a számba".

Én nem a folding miatt húztam le a kártyákat, sőt, külön kiemeltem, hogy elismerem technológiai előnyüket a másik féllel szemben, csupán annyit állítottam, hogy az engem érintő dolgokban igenis alulmarad. Sajnos egyelőre csupán a rédonok fejlődést támogató filozófiája lehet az oka, hogy nem NV kártyám van, de gyakorlati összevetésben lemondással jár számomra ATi kártya birtoklása egy GeForce-szal szemben.

Chabi, kiemelem a kulcsszavakat, mielőtt tovább hőbörögsz: számomra, elismerem, gyakorlati és hasonlovak. Ezzel vitázhatsz ha akarsz, van jogod hozzá, csak nincs értelme.

Logout.hu blog

#687 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:03

Idézet: Yany - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 16:10

Érthető amit írsz. Viszont azon a tényen sajnos nem enyhít, hogy a GPGPU-k számát tekintve egyelőre erősen az NV felé billen a mérleg. Legalábbis én ezt látom. Sőt, érintettségemet tekintve mégrosszabb a helyzet, mert Radeon tulajként lemondok arról a pár physx élményről (batman, mirror, stb) és folding-ban is szívesen dolgoznék, de sajnálom rá a gépem a förtelmes teljesítmény/watt mutató miatt. Vagyis nem csak a támogatott gpgpu számában szenvedek hátrányt, hanem teljesítményben is (ugyebár ezen vitáztunk a minap Chabival). Sőt, sajnos én főleg csével játszom, amiben ugyebár ott van az a néhány igen zavaró bug, amit a GeForce-ok nélkülöznek.

Ok, elfogadom, hogy a Radeon korszerűbb, meg minden egyéb előnyét is elfogadom, de azokon a területeken, ahol engem érint a két kártya különbsége, egyelőre igen rosszul érzem magam és ami erősíti bennem az ezzel kapcsolatos értetlenségemet az az, hogy nem érzem speciálisnak az igényeimet. Szerintem tömegekkel egyező helyzetben vagyok, legfeljebb nem mindenki nyavajog annyit, mint én. :Đ

Átválthatsz GeForce-ra bármikor. :) (A CS:Source bug miatt verni kell a Valve ajtaját, hogy javítsa ki.)
A GPGPU Folding és más professzionális alkalmazás szintjén nem érdekli a tömegeket. A PC-s GPU piac inkább a játékról és a multimédiás időtöltésről szól.

Szerkesztette: Abu85 2010. 01. 27. 17:05 -kor

#688 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:24

Idézet: Chabi - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 16:46

hat persze, hogy azt hiszem, hogy rendelkezel vmi globalis belinkelo adottsaggal  :Đ

#689 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:37

Idézet: Abu85 - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 18:03

Átválthatsz GeForce-ra bármikor. :) (A CS:Source bug miatt verni kell a Valve ajtaját, hogy javítsa ki.)
A GPGPU Folding és más professzionális alkalmazás szintjén nem érdekli a tömegeket. A PC-s GPU piac inkább a játékról és a multimédiás időtöltésről szól.

Pár ezren már dörömbölnek azon az ajtón. De ugye vevőként van egy választásod: jobbra, vagy balra. És (főleg a kevésbé beavatottak) mindig a könnyeb folyásirányba haladnak tovább.

A játékos gpu-ról meg annyit, hogy PhysX (tudom, anyukám már csuklik).

Szerkesztette: Yany 2010. 01. 27. 17:38 -kor

Logout.hu blog

#690 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:46

Hát ha a Valve nem akar terméktámogatást, akkor ez van. Ezzel nem lehet mit kezdeni.

Mondtam, hogy ha neked a PhysX az igényed, akkor válts GeForce-ra. :) Most van egy HD 4870-ed, azon simán kapsz egy GTS 250-et, vagy esetleg GTX 260-at használtan. Persze átlagos teljesítményben mindkét kártya gyengébb, de ott a PhysX és a CUDA. Valamit valamiért.

Szerkesztette: Abu85 2010. 01. 27. 17:47 -kor

#691 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 19:06

Nem vagyok az a feladós fajta, ráadásul engem a Vapor-X hűtés jobban ideköt, mint amennyire bármi más motivál, úgyhogy nincs választásom. :) Persze sajnálni ezért nem kell. :Đ Anno, ha találtam volna jó áron ilyen halk GTX260-at, ma már tudom, hogy sokkal jobban jártam volna, de utólag mindig okosabb az ember. Csak hát abban is hittem picit azért, amit "valaki" sokat reklámozott :D hogy milyen jó is nekünk a DX10.1. Nem szemrehányás, ne érts félre, csak azt sem szeretném, hogy "ez szar" meg "az szar" minőségbe menjünk át, a dolgok mögöttes részét is próbálnám felvillantani. Szóval tudatos választásom ellenére is képes voltam rosszul dönteni. De annyira azért nem gáz mindez, hogy bánjam.

Logout.hu blog

#692 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 16:48

Hogy legyen megint egy CUDA gyorsított program:

Corel VideoStudio Pro X3

Kép

http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/...d=1263598644684
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#693 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 17:02

Idézet: vipisrac - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 20:08

Félig Off, de szerintem profilban ide vághat.
Bár lehet, hogy kérdeztem már:

Szóval a kérdés az, hogy milyen sw-s - lehetőleg GPU gyorsított, erre pont jó lenne - megoldás van videolejátszásnál mozgásinterpolációra, fps duplázásra.
A TV-knél szinte minden komolyabb modellben 100 (200...)Hz-re gyúrnak és megvan minden gyártónak a saját kép interpolációs eljárása. Nem is olyan rosszak. PC-n, sw-sen az mitől ennyire hanyagolt téma? Nem hiszem, hogy a hw akadály lenne...

Jöhetnek az ötletek, linkek! :)

Legújabb powerdvdvel érdemes próbálkozni, de egyelőre elég bugos, pl DTS hanggal nagyon lassú a lejátszás. x264-es videót nem interpolálja, blurayt nem próbáltam. Egyedül az ac3-as dvd ami tökéletes.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#694 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 18:39

CUDA:

muvee Reveal

Kép

http://www.muvee.com...products/reveal

Stream:

CyberLink PowerProducer 5
http://www.cyberlink.com/products/powerpro...view_en_US.html

CyberLink Media Suite 8
http://www.cyberlink.com/products/cyberlin...view_en_US.html

(ezeket próbálta már valaki ?)

Szerkesztette: Chabi 2010. 02. 05. 18:43 -kor

#695 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 11:07

Eddig a MediaPlayerClassic-ba aktivalhato DXVA-t hasznaltam H264-es videok lejatszasara, de foleg az nagy kontrasztu eleknel illetve a homogen teruleteken ilyen bithibanak tuno kockak jelennek meg az ujabb release-eknel. Van valami megoldas a DXVA frissitesere, vagy ezek a release-k nem felelnek meg a szabvanynak. A VLC player native dekodolasa joval zajosabbnak tunik a DXVA-nal. Vagy milyen Cuda alapu free codec-et erdemes kiprobalni?

#696 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 23:34

ATI Stream Software Development Kit (SDK) v2.01

Idézet

What's new in v2.01:
Support for Red Hat® Enterprise Linux® 5.3.
Support for debugging OpenCL™ with GDB on x86 CPUs under Linux
Preview: Support for OpenCL™ / Microsoft® DirectX 9 interoperability
Additional OpenCL™ samples:
BoxFilter
FFT
GaussianNoise (under cpp_cl)
Uniform Random Number Generator (URNG)
Stream KernelAnalyzer with OpenCL™ support
Various OpenCL™ compiler and runtime fixes and enhancements
Support for ATI Radeon™ HD 5670 GPU and ATI Radeon™ HD 5570 GPU (codenamed Redwood)

http://developer.amd...es/default.aspx

#697 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:42

OpenRL: Open Ray Tracing Language

Kép

Kép

http://www.geeks3d.com/20100219/openrl-ope...uage/#more-6941

#698 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 18:30

Idézet

Első hallásra meglepő, a programozástechnika és a hardverek jelenlegi szintjét ismerve azonban szinte teljesen magától értetődő volt az az előadás is, amely a PC-s videokártyák rádiófelderítéses alkalmazásáról szólt. Az előadást tartó Fürjes János az ATI Radeon HD4870-es chipsettel felszerelt grafikus kártyára írt programokat - elmondása szerint olyan vevőrendszert alakított ki a kártyából az általa írt programmal, amelyen 640 vevőcsatornát épített fel. Ezen fejlesztésnek ha csupán az anyagi vonzatait nézzük: a kereskedelmi forgalomban beszerezhető egycsatornás vevő körülbelül 400 ezer forintos áron mozog, míg egy ilyen grafikus kártya ennek kevesebb mint negyedéért már beszerezhető. Sokak számára még aggasztóbb lehet az a kísérlet, amely során a grafikus kártyára elhelyezett chipekkel kódot törtek. Ha a műveletvégzés sebességét összehasonlítjuk egy mai, 3 GHz-es processzorú PC-vel, a grafikus kártya háromszázszor gyorsabbnak bizonyult a számítógépnél. Fürjes elmondása szerint így a mai WiFi-hálózatokat védő WPA titkosítást gyakorlatilag tíz perc alatt meg lehet már törni

http://hvg.hu/Tudomany/20081205_robothadvi..._darpa_pentagon

#699 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:09

Idézet: Abu85 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 20:25

Van már valami megoldás a PhysX Catalyst 10.2-től való tiltására. Hiába terjesztik ki az asztalt a GeForce társkártya nem számol..

Hybrid PhysX: Catalyst 10.2 and extended display fix
http://physxinfo.com/news/2032/hybrid-phys...ed-display-fix/

#700 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:17

Áhh. Thx király vagy. :respect: Hétvégén ki is próbálom. :D

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első