HWSW Informatikai Kerekasztal: Fallout: New Vegas - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fallout: New Vegas post-apocalyptic RPG az Obsidiantól

#221 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 25. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 11. 24. 13:35

A legtöbb probléma többféleképpen is megoldható, NEM TUDOD úgy fejleszteni minden skilled, hogy mindig mindent ki tudj nyitni és mindig mindenkit le tudj beszélni, vagy mindig mindenkinél erősebb és jobb legyél mindenben. Nem is lenne értelme. Pont a játék lényege vész el, ha mindent azonnal sklillből meg tudsz oldani. Arról nem beszélve mennyire irreális hogy egy ember mindenben profi.

De felőlem szenvedhetsz is, vagy tölts le valami jó kis cheatet.

Természetesen nem szó szerint értettem hogy mindent kell fejleszteni, le is írtam utána hogy mik azok amik eléggé fontosak számomra, meg azt is hogy a többire nem is raktam pontot vagy csak keveset, de amiket te írtál azok hatalmas hülyeségek. Mi az hogy max 2-3 skillt kell tápolni, annál jóval többre van elég kiosztható pont főleg ha felvesz az ember mégegy tag perket, + még a könyvek amiket lehet találni. Én nem szenvedek pont hogy el is értem azt ami szerinted lehetetlen úgyhogy te csinálsz valamit rosszul. A küldetések 90%ához van elég barter/science/lockpick/speach képességem és van még 5 szintlépésem hátra. Az előbb említett nem harci képességeket pedig elég 80ig tápolni, mert megvan a perkem hogy 10 helyett 20 pontot adjanak az újságok így megvan az is ha 100as kell valamelyik küldetéshez. Meg még ugye vannak speckó ruhák is +5repair,+5barter,+5med,+10speach amiket én eddig találtam.
Csak felhívtam rá a figyelmet hogy nem mindenki tolja 90re a repairt 14es szintig, mivel szerintem erre nincs is olyan hatalmas szükség, a többi ennél sokkal hasznosabb, csak ehhez a mindent javító perkhez kellene ami tényleg jó dolog. A másik amire felhívtam a figyelmet hogy a játék szivatja az embert, a lángszóróhoz energy weapons skill kell mert oda kategorizálták, de a hozzá való pyromaniac perkhez (+50% sebzés lángszóróval) az explosives skillt kellene tápolni, tehát időnként teljesen logikátlanul is keresztbe tesz.
"Pont a játék lényege vész el, ha mindent azonnal sklillből meg tudsz oldani." Ezt végképp nem értem, valószínű fordítva gondolkodunk mindenben, pont az a játék lényege hogy megoldjuk a problémákat teljesítsük a küldetéseket. Vagy te úgy fejezed/ted be hogy a fele küldetést meg se tudtad csinálni vagy mi? Akkor tényleg neked kell a cheat :D Azonnal nyilván nem lehet hiszen azért van a fejlődés nem is mondtam ilyet, én is visszamegyek később ha olyat találok amihez még kevés vagyok, szóval ismét nem tudom miről beszélsz. :-s
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#222 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 11. 25. 13:46

Természetesen nem szó szerint értettem hogy mindent kell fejleszteni, le is írtam utána hogy mik azok amik eléggé fontosak számomra, meg azt is hogy a többire nem is raktam pontot vagy csak keveset, de amiket te írtál azok hatalmas hülyeségek. Mi az hogy max 2-3 skillt kell tápolni, annál jóval többre van elég kiosztható pont főleg ha felvesz az ember mégegy tag perket, + még a könyvek amiket lehet találni. Én nem szenvedek pont hogy el is értem azt ami szerinted lehetetlen úgyhogy te csinálsz valamit rosszul. A küldetések 90%ához van elég barter/science/lockpick/speach képességem és van még 5 szintlépésem hátra. Az előbb említett nem harci képességeket pedig elég 80ig tápolni, mert megvan a perkem hogy 10 helyett 20 pontot adjanak az újságok így megvan az is ha 100as kell valamelyik küldetéshez. Meg még ugye vannak speckó ruhák is +5repair,+5barter,+5med,+10speach amiket én eddig találtam.
Csak felhívtam rá a figyelmet hogy nem mindenki tolja 90re a repairt 14es szintig, mivel szerintem erre nincs is olyan hatalmas szükség, a többi ennél sokkal hasznosabb, csak ehhez a mindent javító perkhez kellene ami tényleg jó dolog. A másik amire felhívtam a figyelmet hogy a játék szivatja az embert, a lángszóróhoz energy weapons skill kell mert oda kategorizálták, de a hozzá való pyromaniac perkhez (+50% sebzés lángszóróval) az explosives skillt kellene tápolni, tehát időnként teljesen logikátlanul is keresztbe tesz.
"Pont a játék lényege vész el, ha mindent azonnal sklillből meg tudsz oldani." Ezt végképp nem értem, valószínű fordítva gondolkodunk mindenben, pont az a játék lényege hogy megoldjuk a problémákat teljesítsük a küldetéseket. Vagy te úgy fejezed/ted be hogy a fele küldetést meg se tudtad csinálni vagy mi? Akkor tényleg neked kell a cheat :D Azonnal nyilván nem lehet hiszen azért van a fejlődés nem is mondtam ilyet, én is visszamegyek később ha olyat találok amihez még kevés vagyok, szóval ismét nem tudom miről beszélsz. :-s

Ne öljétek egymást birkaságokon. A jelenlegi karimnak se lockpick/speach/barter/medicine/science skillre rakott pontja még nincsen (azaz annyin állnak, amennyi "származtatódik" a special-ból) ÉS MÉGIS minden küldetés teljesíthető vele. Nagy ívben teszek egy-két széfben található pár darab töltény/lóvé/fegyver/könyv stb.-re, simán élvezhető a játék nélküle. Megint más, hogy a következő karim esetében majd ezeket fogom tolni, hogy maximalizáljam a játékélményt és mindent lássak, ami most ezek hiányában kimarad. Pont az a király a játékban, hogy nem egy út van, de minden mindenhogy teljesíthető. A legjobban nekem mindig a poén perkek jöttek be (e.g Lady Killer, Mysterious Stranger, Mister Sandman) amik adnak valami pluszt a játékélményhez, nem pedig rommá tápolnak. Persze ez utóbbi is kell néha, de gyakorlatilag közepes nehézségen a harcokat bármilyen skill-elosztású karival könnyen letudhatod. Szóval szerintem nincs olyan, hogy így jó+ úgy jó, persze én is feleslegesen maxoltam a sneak-et közelharcossal, de nem zavar.

#223 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 14:51

Én azon a perken gondolkodtam, ami valószínűtlen helyzeteket teremt a világban, állítólag elég vicces dolgokat okoz :) (alienek stb.)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#224 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 25. 14:51

Én azon a perken gondolkodtam, ami valószínűtlen helyzeteket teremt a világban, állítólag elég vicces dolgokat okoz :) (alienek stb.)

Ja, bár az trait, nem perk. A következő karimmal felveszem, itt egy lista róluk: http://fallout.wikia.../Wild_Wasteland

#225 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 15:06

Mintha láttam volna perk listában is, de lehet tévedek.

#226 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 11. 25. 14:21

Ne öljétek egymást birkaságokon. A jelenlegi karimnak se lockpick/speach/barter/medicine/science skillre rakott pontja még nincsen (azaz annyin állnak, amennyi "származtatódik" a special-ból) ÉS MÉGIS minden küldetés teljesíthető vele. Nagy ívben teszek egy-két széfben található pár darab töltény/lóvé/fegyver/könyv stb.-re, simán élvezhető a játék nélküle. Megint más, hogy a következő karim esetében majd ezeket fogom tolni, hogy maximalizáljam a játékélményt és mindent lássak, ami most ezek hiányában kimarad. Pont az a király a játékban, hogy nem egy út van, de minden mindenhogy teljesíthető. A legjobban nekem mindig a poén perkek jöttek be (e.g Lady Killer, Mysterious Stranger, Mister Sandman) amik adnak valami pluszt a játékélményhez, nem pedig rommá tápolnak. Persze ez utóbbi is kell néha, de gyakorlatilag közepes nehézségen a harcokat bármilyen skill-elosztású karival könnyen letudhatod. Szóval szerintem nincs olyan, hogy így jó+ úgy jó, persze én is feleslegesen maxoltam a sneak-et közelharcossal, de nem zavar.

Pontosan erre gondoltam, de visormail nem tud túllépni saját szűklátókörűségén, ezért inkább engem néz hülyének, az mennyivel egyszerűbb. Így segítsen az ember bárkinek is a fórumon.

#227 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 12:28

Hm aranyos :) Én megindokoltam amit írtam, te meg el se olvastad az tuti.

#228 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 12:50

Oké srácok, látom komolyan "ölitek" egymást, ebből inkább kimaradok...

Na szóval felvettem a "Rad Child" perket és feltoltam deadly-re a radiation poison szintem, elég komoly a cucc: 8HP/Sec-et gyógyít. De, mivel mindig van egy "De", azt azért tudni kell róla, hogy 70-ig kell tolni a survivalt, és a -3 END, -2 AGI, -2 STR a statokra deadly rad. poison-nál. Mindenki döntse el maga, hogy kell-e, közelharcosnak javasolható, de ha valaki lövöldözik és/vagy sűrűn használ VATS-t, akkor totál felesleges, maximum spórol vele egy pár stimpakkot. Nekem azért szimpi, mert totál állatnak érzem magam tőle, hogy lőnek rám a csirke fiendek és szinte folyamatosan maxon van az életem, miközben szétcsapom az arcukat. Azért abba senki se reménykedjen, hogy olyan csatákat túlél ezzel, amit nélküle nem élne túl: saját bőrőmön tapasztaltam, amikor 5 Czazador nekem esett egyszerre és VATS nélkül próbáltam rendet tenni közöttük (15-ös szinten), szétszedtek, mint floki a lábtörlőt... Hehe.

#229 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 13:14

Na várj, csak HP regent ad, de cserébe minden stat penalty marad?

Ez nem tűnik túl jó dealnek, ha közelharcos vagy dettó, kevesebb AP, str miatt sebzés is csökken... nem tom így elsőre nem győzött meg.

#230 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 26. 13:14

Na várj, csak HP regent ad, de cserébe minden stat penalty marad?

Ez nem tűnik túl jó dealnek, ha közelharcos vagy dettó, kevesebb AP, str miatt sebzés is csökken... nem tom így elsőre nem győzött meg.

A meele-ban ott van rumli vele, hogy leveszi az erődet hárommal, és akkor már nem tudod "ideálisan" használni pár fegyvered. Bár hátrányát ennek még nem vettem észre, se leírást, hogy pontosan milyen levonások járnak pl. nem elegendő erő esetén. A sebzés csökkenés elhanyagolható, az AP meg pláne, mert nem nagyon használok VATS-t. De igen, annyira engem sem győzött meg. Csak gondoltam leírom, mert kicsit több előnyt és kevesebb hátrányt vártam, még ha tudtam is, hogy mit vállalok. De a legnagyobb rumli a 70 pontos Survival, egyébként szarra se való skillre ennyi pontot rakni... Hehe.

#231 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 11. 26. 14:14

A meele-ban ott van rumli vele, hogy leveszi az erődet hárommal, és akkor már nem tudod "ideálisan" használni pár fegyvered. Bár hátrányát ennek még nem vettem észre, se leírást, hogy pontosan milyen levonások járnak pl. nem elegendő erő esetén. A sebzés csökkenés elhanyagolható, az AP meg pláne, mert nem nagyon használok VATS-t. De igen, annyira engem sem győzött meg. Csak gondoltam leírom, mert kicsit több előnyt és kevesebb hátrányt vártam, még ha tudtam is, hogy mit vállalok. De a legnagyobb rumli a 70 pontos Survival, egyébként szarra se való skillre ennyi pontot rakni... Hehe.

Ja bocs, nem válaszoltam: Nem ad special büntit maga a perk, de a rad. posion levelek (amivel erősődik a HP regen, szintenként 2-vel) nos az igen. Szóval használhatod sima 200-as RAD mellett is -1 Agi büntivel, de akkor csak +2HP/sec. Azt meg pláne nem veszed észre, mer vagy 3-4 perc amíg feltölt. Nos a +8 HP/sec az azért komolyan észrevehető a játékmenetben és harcban is.

#232 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 11. 26. 14:18

Ja bocs, nem válaszoltam: Nem ad special büntit maga a perk, de a rad. posion levelek (amivel erősődik a HP regen, szintenként 2-vel) nos az igen. Szóval használhatod sima 200-as RAD mellett is -1 Agi büntivel, de akkor csak +2HP/sec. Azt meg pláne nem veszed észre, mer vagy 3-4 perc amíg feltölt. Nos a +8 HP/sec az azért komolyan észrevehető a játékmenetben és harcban is.

Jah ezt értem, csak a problémám az, hogy túl sok a minusz. Egyébként ha nincs meg a stat követelményed egy fegyverhez, akkor pl. a puskák össze-vissza kóvályognak amikor célra tartasz és vatsban pontatlanabb vagy. Gondolom melee fegyverekkel lassabban ütsz, kevesebbet és pontatlanul.

#233 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 26. 14:21

Jah ezt értem, csak a problémám az, hogy túl sok a minusz. Egyébként ha nincs meg a stat követelményed egy fegyverhez, akkor pl. a puskák össze-vissza kóvályognak amikor célra tartasz és vatsban pontatlanabb vagy. Gondolom melee fegyverekkel lassabban ütsz, kevesebbet és pontatlanul.

"Gondolom melee fegyverekkel lassabban ütsz, kevesebbet és pontatlanul."

Épp ez a bajom: nem vetted észre semmit sem, a unarmed/meele meg amúgy is mindig 95%-ban talál, vats-on kívül meg mindig ha megütöd... hehe. Mindegy, nem unarmed/meele kariknak egyszerűen nem látom értelmét ennek, unarmed/meele kariknak meg túl sok a levonás ha maxra tolod a rad. poisont, de ezzel meg az a baj, hogy nem vettem észre nagyon a "súlyos" levonások következményét a TÉNYLEGES játékmenetben (nyilván ki tudom számolni a levonásokat a specialból/skillekből/sebzésből, csak nem veszem észre). Szóval érdekes. Hehe.

#234 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 09:44

Na srácok. Lehet lopni Raul-tól is. Most bugáztam tőle vissza 15K-t. Mögéállsz, fegyver elrak, sneak, quicksave, steal, quickload. Aztán 15. alkalommal sikerült. Úgy látszik csak türelem kell ide. Bár azért 100-as Sneak mellett nem ezt a tortúrát várná az ember, hanem hogy simán meglopod másodjára, de hát ez van. Pénzért bármit... :)

#235 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 18:06

Raul ingyen is javíthatna valamit, elég furcsa hogy megmenti az ember ő meg nem tűnik túl hálásnak lelkesnek, cserébe rohadt drágán megjavítja a cuccaidat :D

#236 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 11. 29. 18:06

Raul ingyen is javíthatna valamit, elég furcsa hogy megmenti az ember ő meg nem tűnik túl hálásnak lelkesnek, cserébe rohadt drágán megjavítja a cuccaidat :D

Teljesen jogos. Ezért szétcsaptam azt a ronda ghoul arcát. Persze érthető, hogy felborítaná a játékegyensúlyt, ha ingyé' javítana, mert magasabb szinten igen komoly értékű cuccokat lehet összeszedni. Pl. gondolj csak bele, most robbantottam fel a Brootherhood of Steel bunkert a Hidden Valley-ban, a cuccok, amiket kihoztam onnan teljesen feljavítva százezres nagyságrendű értéket képviselnének. Egyébként meg azért repültek, mert beakadt a folyamat, hogy lecseréljem az elder-t és emiatt nem tudtam belépni és megszerezni a power armor training-et. Ha biztosra akartok menni, hagyjátok meg az elder-t, és akkor nem jártok így...

#237 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 13:03

Ráadásul az elderrel lehet egyezséget is kötni, így öröm és boldogság lesz. :)

#238 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 20:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 30. 13:03

Ráadásul az elderrel lehet egyezséget is kötni, így öröm és boldogság lesz. :)

Jut eszembe közelharc meg nem megfelelő skill/special. Valóban lassabban üt, de nem pontatlanabbul (bár közelharcnál nincs is spread, hogy nagyobb legyen). Felvettem a Slayer perket, hát srácok nagyon komoly. Úgy ütök az Oh, Baby!-mel, mintha csak egy gyufaszál lenne. Szó szerint kegyetlen. Nincs párja, komolyan mondom. Egyszerűen hihetetlen amikor bekapsz egy medixet meg egy turbó(rágó)-t és beugrasz 4-5 deathclaw közé agyoncsapni őket... Imádom!!!

#239 Felhasználó inaktív   N360 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 30. 20:27

Találtam egy hibát a játékban, amit ki is használtam! :)
A Crimson Caravan Company-ban a kereskedőtől vettem 1 Leather Armor Reinforced-et 92-ért, és eladtam ugyanúgy vissza neki 820-ért!
Ugyanezt megismételtem 1 Metal Armor-ral, megvettem 180 caps-ért, majd eladtam 752-ért egyből ugyanannak a kereskedőnek.
Ezt addig ismételtem, amíg a kereskedőnek nem maradt egy vasa sem.
Amúgy a barter értékem nem magas, 52 pont.
Teljesen véletlenül fedeztem fel ezt a trükköt, de pl. más kereskedőnél ez nem működött.
Örültem, mert lett kb. 10000 lóvém ezzel a tranzakcióval.
Kíváncsi vagyok, másnál működik-e ez a trükk! Várom észrevételeiteket!

Szerkesztette: N360 2010. 11. 30. 20:27 -kor

#240 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: N360 - Dátum: 2010. 11. 30. 20:27

Találtam egy hibát a játékban, amit ki is használtam! :)
A Crimson Caravan Company-ban a kereskedőtől vettem 1 Leather Armor Reinforced-et 92-ért, és eladtam ugyanúgy vissza neki 820-ért!
Ugyanezt megismételtem 1 Metal Armor-ral, megvettem 180 caps-ért, majd eladtam 752-ért egyből ugyanannak a kereskedőnek.
Ezt addig ismételtem, amíg a kereskedőnek nem maradt egy vasa sem.
Amúgy a barter értékem nem magas, 52 pont.
Teljesen véletlenül fedeztem fel ezt a trükköt, de pl. más kereskedőnél ez nem működött.
Örültem, mert lett kb. 10000 lóvém ezzel a tranzakcióval.
Kíváncsi vagyok, másnál működik-e ez a trükk! Várom észrevételeiteket!

csekkolom majd. PC-n találtad ezt trükköt?

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.