HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:15

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 10:42

Meniére szindrómára nem illik összes tüneted. Azért nem állapították meg.

"A hányinger oka az agyban is lehet. Leggyakoribb az ún. "tengeribetegség", ami korántsem csupán hajón fordul elő. Az emberek többsége rosszul lesz a körhintán vagy más forgó szerkezeten, és sok embernek támad hányingere repülőgépen, autóbuszban vagy akár autóban is. Ilyenkor a belső fülben található egyensúlyérző rendszer izgalma tevődik át a hányásközpontra, és ilyenkor a hányinger, hányás gyakran erős szédüléssel is jár. Az egyensúlyérző rendszer izgalmát a középfül, ill. a belsőfül betegségei...

Körhintáztam én már olyat, hogy utána két óráig csak néztem ki a fejemből a külvilágot teljesen kizárva. Pedig haza kellett volna vezetnem, de mondtam, hogy csak akkor, ha már 1-2 m/s nél lassabban forognak körülöttem a dolgok. :D Körhinta is forgott előtte le, föl, jobbra, balra, keresztül és át. Én már az 5. percnél kész voltam, de ment vagy 25 percet, nem is értem. 10. erctől már nem volt erőm kapaszkodni. :omg:  :Đ

#1202 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:25

Na, egy szusszra végigolvastam a blogot. Röviden összefoglalva döbbenetes. Az elbeszélés módja, a történet és az egész ambiance valami hihetetlen.

A repülős hányás elég húzós lehetett, ez gondolom a stressz, az egészségügyi probléma és az újdonság együttes hatása is lehetett. Az ezt követő egyik táborról másikra járás egyfajta vesszőfutás lehetett, bár Dextrose szerintem föl sem fogta hogy mennyire borotvaélen táncol akkor és ott az egész mutatvány.

A bolt előtti vadkemping wifis netezéssel egybekötve (és figyelő nyugdíjasokkal körülvéve) szintén egy jó kis alap volt rendőri intézkedésre, ezt is csak éppen hogy sikerült megúszni.

Utána a tábor csodás felszereltsége kábé azt hozta amit vártam. A penészes pince és a vizesblokk állapota is illik abba a képbe, amit el tudok képzelni egy ilyen táborról. Ők nem azért vannak ott hogy jól érezzék magukat. Hanem hogy elvégezzék azt a munkát amit egy amcsi honpolgár nem végezne el vagy nem ennyiért.

A vidám sörözgetés is jó lehetett, egyből sikerült egy képet kialakítani magukról, ami nem feltétlenül pozitív. A két új ember pedig gondolom csak hab a tortán. Esetleg majd megkérik Dextrosét egy apró szívességre...

Ez így egyben valami döbbenetes nagy szopófaktort tartalmaz, de akár jól is elsülhet. Ha nem kerül konfliktusba a tuskó emberekkel, ha nem húzza ki a gyufát a vezetőségnél és ha csak megcsinálja azt amit elvárnak tőle akkor akár még a fizetését is megkaphatja. Feltéve hogy nincsen mondjuk egy olyan akció betervezve hogy véletlenül pont akkor jön egy ellenőrzés, amikor a pénzt kellene megkapniuk. Mert az egész vállalkozás úgy ahogy van nem teljesen a legalitáson alapszik, ha lehet ezt mondani. Szóval sok jogalapja nincsen a kis társaságnak, ők ott a tábor vezetőinek jóindulatától függenek. A kérdés az, hogy van-e jóindulat.

Majd az is kiderül hogy miként sikerül gazdálkodni a pénzzel és hogy a végén marad-e annyi amivel a visszafelé tartó 8 órás okádást meg lehet finanszírozni.

Szerintem ez az egész egy gigászi felelőtlenség és egy csoda lesz ha jól végződik.
.
.
.

#1203 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 11:25

Szerintem ez az egész egy gigászi felelőtlenség és egy csoda lesz ha jól végződik.

Én már bizakodó vagyok, drukkolok is. :háthakapokszuvenírt: :Đ

#1204 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:34

Na azért, mert valaki üldögél az utcán, és egy notebookkal pötyög, az még messze van attól, hogy rendőri intézkedést váltson ki  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1205 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:43

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 10:34

Na azért, mert valaki üldögél az utcán, és egy notebookkal pötyög, az még messze van attól, hogy rendőri intézkedést váltson ki  :)

Olvasd el a szövegkörnyezetet. A notis pötyögés teljesen oké. De a rögtönzött kemping már gyanút kelthet a nyuggerben. Tudod: Amerika egy szabad ország, ahol a szabad polgárok azt csinálják, amit szabad nekik...
.
.
.

#1206 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:45

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 11:25

Az elbeszélés módja

adrian mole titkos naplója :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1207 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 11:34

Nem beszólni Donborg Phoebossen-nek, mert phobosod az agyát. Meg igaza van. Rendőri intézkedést ha nem is von mindenképp maga után, de kockázatos.

A sörözős téma annyira nem húzós. Kis súrlódás, mint teszt segítségével rátapintottak egy kényes pontra, de nem helyrehozhatatlan vétek :alcohol: :reszeg: Legalább tudják, hogy mit-hogyan-ne. Szóval ez nem olyan lényegi elem az egészben, hogy meghatározzon bármit is. Így van rá esély, hogy nem jön ki Dextrose rosszul a buliból, még ha felelőtlenség is az egész. Egy kicsit belerázódik, aztán kész. A fizu kézhez vétele és a visszaút problémamentessége kérdéses még.

:szuvenírtakarokénis:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1208 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 10:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 11:05

repülőt fater se bírja, neki a deadalon+whisky kombó vált be :)

Jah daedalon az jó.
Hatóanyag alapján odakint ezek a cuccok lehetnek jók majd a visszaútra.
Dramamine®, Dramamine® Chewable, TripTone®, Gravol, Gravamin, Vertirosan

Nálam anno még a B6 vitamin szedése is segített elkerülni a rosszullétet.

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1209 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 11:17

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 10:54

Nem beszólni Donborg Phoebossen-nek, mert phobosod az agyát. Meg igaza van. Rendőri intézkedést ha nem is von mindenképp maga után, de kockázatos.

:offtopic:

Víderstánd iszt cvekklósz!

borg...

:)

ON:

Kevesen foglalkoznak vele, de például az alkoholfogyasztás is büntetendő tétel szinte mindenhol. A filmekben azért isszák a csövesek papírzacsiból a piát, mert úgy lehet. De Magyarországon is megvághat a rendőr ha közterületen italozol. Svédországban azt hiszem 500 SEK-től indul a büntetés. Az másik kérdés, hogy legtöbbször a rendőr ezért nem vesz elő, otthon én még nem láttam olyat hogy ebből valakinek is gondja lett volna. Itt a csöveseket zargatják a rendőrök. Pont ezért a csövesek harcikutyát tartanak, amit ráeresztenek a rendőrre. Az meg persze jól lelövi a kutyát, aztán akkor már nem csak italozás miatt veszik elő a csövest, hanem a rendőr megtámadása miatt is.

Az eddigi történetek alapján (főleg kollégák történetei kiküldetés alatt tapasztaltakról) én azt mondanám hogy bármiért ráhívják az emberre a rendőrt. Ami eltér a normálistól attól félnek. És beléjük van nevelve hogy a devianciát jelenteni kell. És jelentik. Megy a hívás, aztán egy járőr arra fog kanyarodni. És járőr van elég sok. Gyakorlatilag nehéz úgy menni két-három blokknyit hogy ne lásson egy rendőr. Ha mindent normálisan csinálsz (autóval tartod a tempót, a sávot és nincsenek feltűnő viselkedési formák) akkor soha nem állítanak meg. De ha valami gyanús akkor kiszednek és rettentő udvariasan de határozottan kikérdeznek. És ha nem mutatsz tiszteletet vagy próbálsz lazulni, akkor belemennek a részletekbe.

Ott a táborban szerintem Dextrose viszonylag szerencsés helyzetben van, mert nincsen szem előtt. Ott tudja csinálni a dolgait, legfeljebb a tábor vezetőségét bűvöli el. De ha műsorozik egy városban, akkor ráhívják a rendőrt seperc alatt. És nem a notizás vagy az Ubuntu miatt, hanem mert elüt az elvárásoktól, furán viselkedik és ezzel gyanakvást kelt az egységsugarú amerikai honpolgárban. Aki fél mindentől, mert az eddig fennálló rendszer a félelmet nevelte bele az embereibe hogy azzal foglalkozzanak és ne a valós problémáikkal. Féljen és fogyasszon.

Megint elkalandoztam, de fenntartom a véleményemet: Amerikában bajba kerülni egyszerű.

Üdv!
.
.
.

#1210 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 13:28

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 8:31

... az E-Magyarország program. ...

Az volt már a településen.
Csak sose volt nyitva. Ha kinyitott, akkor is pl. délelőtt 8-12-ig, akkor ki ér rá? Gyerekek suliban, felnőttek melóban. Meg sokszor ha nyitva volt is, csak a rács volt kinyitva, az ajtó mögötte zárva volt.
Aki csinálta, az kapta érte a zsét az önkormányzattól, aztán mindenki szart bele, hogy mi van.

Egyébként a netkávézó tulaja próbálta ezt is, hogy hátha kaphat ő is olyan e-pont (vagy micsoda?) táblát.
Elment megbeszélni, az lett volna, hogy kap táblát, része lesz ennek a szervezetnek vagy hálózatnak, de hardvert meg semmit nem kap. Aztán nem jött össze, fű alatt azt súgták neki, hogy a ki-nem-nyitós figura tett keresztbe valahogy.

#1211 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 13:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 12:17

Víderstánd iszt cvekklósz!

jo  :D

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 12:17

Amerikában bajba kerülni egyszerű.

Máshol se nehéz. Tény, hogy így hirtelen kiszakadva idegenbe, feketemelózás közben jobban kell vigyázni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1212 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 18:51

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 13:28

Az volt már a településen.
Csak sose volt nyitva. Ha kinyitott, akkor is pl. délelőtt 8-12-ig, akkor ki ér rá? Gyerekek suliban, felnőttek melóban. Meg sokszor ha nyitva volt is, csak a rács volt kinyitva, az ajtó mögötte zárva volt.
Aki csinálta, az kapta érte a zsét az önkormányzattól, aztán mindenki szart bele, hogy mi van.

Egyébként a netkávézó tulaja próbálta ezt is, hogy hátha kaphat ő is olyan e-pont (vagy micsoda?) táblát.
Elment megbeszélni, az lett volna, hogy kap táblát, része lesz ennek a szervezetnek vagy hálózatnak, de hardvert meg semmit nem kap. Aztán nem jött össze, fű alatt azt súgták neki, hogy a ki-nem-nyitós figura tett keresztbe valahogy.

Azt nem tudom, hogy külön zsét is adnak, az itteninek biztos, hogy nem.
De azt tudom, hogy:
-Kötelező kitenni a táblát, és a nyitvatartási időt is fel kell tüntetni.
-Elő van írva, hogy heti hány órát nyitva kell lenni.
+ az is, hogy ezalatt képzett segítőnek kell ott lennie, aki a polgárnak udvariasan
    segít megnézni az emaljait, ha elakadna, meg hasonló.
- A gép használatért, és az internetért nem kérhet többet, mint ami
  meg van szabva (ebbe nincs benne a nyomtatás / másolás).

Tehát, ha nem tartja be a nyitvatartási időt, akár fel is lehet nyomni, azt nem tudom,
hogy lenne a dolognak következménye, de ha mondjuk csak a pénzt visszakövetelik,
amit aláírattak vele, az már elég húzós.

Netkávézó meg, ha már mindene megvan, nem járhat jól egy olyan táblával.
Mert ha valaki tudja, mit jelent, akkor követelheti a 150 Ft-os óradíj betartását...

Ami itt van, az is többnyire délelőtt van nyitva, de heti 2 napon d.u. is.
Az iskolások el tudják érni, mert a könyvtárral együtt van nyitva (u.a. személy egyben
a könyvtáros, e-Magyarország pontos, kultúrfelelős, meg mittom mi még)
Délelőtt is van ott többynire valaki, szoktam látni, ezek azért nem aktív dolgozók,
van aki KRESZ-t gyakorol, de legtöbbjük álláshirdetéseket, pályázatokat
keresnek a NET-en.

#1213 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 20:20

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 18:51

Azt nem tudom, hogy külön zsét is adnak, az itteninek biztos, hogy nem.

Külön zsét (ha állami állami támogatásra gondoltál) nem adtak volna.
De akkor fizettek volna fizetést az önkormányzatból (mint annak, aki nem tartott nyitva), ezzel lett volna bevétel, mert így nullán volt a bolt.

De azt tudom, hogy:

Jaja, táblát adtak volna, ami ki kell tenni, meg munkanélküliek ingyen nézegethetik a munkakereső oldalakat, meg hasonló kitételek voltak.

Tehát, ha nem tartja be a nyitvatartási időt, akár fel is lehet nyomni, azt nem tudom,
hogy lenne a dolognak következménye, de ha mondjuk csak a pénzt visszakövetelik,
amit aláírattak vele, az már elég húzós.

Persze, de papíron nyitva van, és csókos a pasas, mert egyszerre van 3 állása vagy megbízása, és kap érte kb. havi fél millát, és egyikre se jár be (néha látják feltűnni egyik-másik helyen heti néhány órát, de kb. ennyi). E-pont + könyvtáros (ez heti 1-2 óra nyitva tartás, ne napi 8 órás könyvtárra gondolj) + plusz még valami rendszergazdai teendőket is ellát(na) az önkormányzatnál.

Netkávézó meg, ha már mindene megvan, nem járhat jól egy olyan táblával.
Mert ha valaki tudja, mit jelent, akkor követelheti a 150 Ft-os óradíj betartását...

OKés, de ha fizetnek érte fizetést, akkor már megéri. Szemben a havi 0 ft haszonnal: akkor saját magának fizette az adót + rezsit, ami elvitte a bevétel nagy részét (néha még többet is, mint a bevétel). Akkor meg adnának fizetést, amire az adót is befizetik, plusz a helyiség fenntartását is fizetnék, azaz a fizetés az tiszta haszon lett volna.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 28. 20:30 -kor

#1214 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 02. 16:18

UP?  :Đ
KomposztWC

#1215 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 17:10

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 16:18

UP?  :Đ

Csak találgatni tudok és is... :)
.
.
.

#1216 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 18:59

Dexel mi lehet? :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1217 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 19:03

Szerintem majd hétvégén megírja, ha netközelben lesz.

#1218 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 20:48

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 21:03

Nincs sok időm átolvasni a topikot. Először is, gyorsan feldobáltam a napjainkat a blogba: KATT

Nem is tudom hol kezdjem. Szóval van munka, 10 hét, 400 dolláros fizetéssel,

400 dollar mennyi idore? Azonfelul ha jol olvasom a blogbol te kimentel dolgozni turistavizummal? GRATULA! Ha megtalalnak egy eletre kitiltanak az USA-bol.

#1219 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 08:12

Írta, hogy heti, de mennyiségileg is kikövetkeztethető. Jól olvasod. Inkább tapasztalatszerzésnek, nyelvgyakorlásnak lesz jó neki, a többi mellékes. Dex esetében pont az az érdekes, hogy hogyan sikerül ez a felelőtlenül vakmerő, hirtelen vállalkozás. Úgy tűnik, hogy nem sült el olyan rosszul... eddig. Egy-két ponton azért meredek volt. A fizetés kézhezvétele lesz most érdekes. De megtudjuk, ha hétvégén a blogra zúdítja a héten bepötyögött adagot.

Ki meg azért egy életre nem tiltják ki. Még súlyosabb bűncselekmények elkövetőit is "csak" évekre szokták. Az eset súlyához képest mérlegelik a büntetést. Ezzel a pár hetes kintléttel nem sért olyan súlyosan amerikai érdeket. Ottani polgár, ennyiért, olyan helyen, ilyen rövid időt nem dolgozna.

Dőlj hátra és évezd a show-t Kép

#1220 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 08:26

Idézet: bean - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 20:48

400 dollar mennyi idore? Azonfelul ha jol olvasom a blogbol te kimentel dolgozni turistavizummal? GRATULA! Ha megtalalnak egy eletre kitiltanak az USA-bol.

Hagyjuk már...

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.