Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 7:06
A jogszerű menete ennek az lenne, hogy a hamis pénzt leadod a rendőrségen, megmondod hol kaptad és kártérítést követelsz attól, akitől kaptad. Ő meg majd követeli attól, akitől ő kapta. Csak 90% a könnyebb utat választja a jogászkodás helyett.
És ha ahol kaptad azt mondják, hogy nem ott kaptad?
Pl. szerinted, ha én visszavinnék egy hamis pénzt a helyi kis CBA-ba, hogy kérem szépen ezt itt kaptam egy órája (vagy tegnap, vagy tegnap előtt), akkor szerinted nem azt mondanák, hogy azt ugyan nem ott kaptam?
Vagy ha nem is tudod, hogy hol kaptad?
Ha van több bankjegy a tárcádban, akkor mindről tudod, hogy hol kaptad? Hogy ezt a 10e-est tegnap a CBA-ban kaptam, ezt meg a Tescoban? A harmadikat meg 5 napja a benzinkúton? Mert én azt se tudnám, hogy melyiket hol kaptam, ha kiderülne, hogy egyik hamis.
Meg az első boltnál megszakad az "ő meg majd követeli attól, akitől ő kapta" láncolat, ami szerint visszamennél a kibocsátóig, hiszen ott az esti záráskor ki tudja, hogy ki fizetett azzal a pénzzel.
És hiába követelnél kártérítést, úgyse fizetne a bolt, 10e vagy 20e ft-ért meg nem mennél bíróságra, mert több időd és energiád rámegy, mint amit ér az a pénz. És bizonyítani sem tudod, hogy valóban ott kaptad.
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 7:06
hkpk: a dinnyésnek ilyenkor meg kellett volna mondania a brazil tesóknak, hogy vigyék be a bankba és cseréltessék ki egy jó bankjegyre. A bankban eldől, hogy kimosott-e vagy hamis.
Persze, a dinnyés kislány biztosan ezt fogja mondani, ha eléáll 4 kancigány.
Gondolom direkt olyan helye(ke)n próbálkoztak be, ahol van rá esély, hogy befélemlítődik az áldozat, és inkább elfogadja a hamis pénzt, csak ne legyen balhé.
Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 22. 08:51 -kor