HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 21. 20:39

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 20:16

Én sok évig voltam főpénztáros, (és megkaptam minden olyan képzést, ami ezzel jár), de ilyenről nem hallottam.

Hát nem tudom ...
Az ismerős Londonban melózott és sok volt a hamis 20 fontos bankjegy, azokat szűrték ki ezzel meg megnézéssel. Ő azt mondta, sokszor már a tapintásáról érezte, hogy hamis, megvolt, hogy hol kell taperolni, a királynő haja, vagy valami ilyesmi, és ott nem elég recés.
Én annyira nem tudom, mert sose volt a kezemben 20 fontos.

#1462 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 20:43

kicsit off, de ha már pénz téma  :)  voltam Amerikában két hetet több helyen is, és mindenhol arra lettem figyelmes, legyen az bolt, piac, rendezvény..., hogy minden papírpénzt áthúztak egy aranysárga tollal ( 5 dollár felett ). Miért?  :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1463 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 20:54

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 23:23

Ez a fénymásoló feature-ja, ma már a legtöbben bele van építve. Hogy honnan tudja, hogy mire kell ezt rányomni, titokos :cool:

Tenyleg? Wow, ki gondolta volna. Azt hittem a papir a trukk. Heh.

#1464 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 20:55

dani83: ez a Sparow2 által említett toll...

http://money.howstuf...question212.htm
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1465 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 21:06

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 20:54

Tenyleg? Wow, ki gondolta volna. Azt hittem a papir a trukk. Heh.

Valaminek kell lennie a papíron vagy a papírban is.
Különben a másológép honnét "tudná", hogy mikor kell rányomtatni, hogy érvénytelen.

#1466 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 21:13

Ha már pénzhamisítás:
Hátha emlékszik még valaki, amikor jó 15 éve, talán régebben, eltűnt egy csomó pénznyomtatáshoz használt papír.
Keresték nagyon, volt a tévében is, aztán egy kis része meg is lett.

Aztán hónapokkal később egy nagyobb része lett meg.
Teljesen véletlenül: egészen más ügy miatt, valami rendőrségi akcióban be kellett menni egy épület szomszédjába.
Nem volt ott senki, ezért feltörték az ajtót, bementek, és meglepetés: ott járt az üres épületben egy pénznyomógép, amibe szereztek igazi festéket. Azaz igazi papírra, igazi festékkel igazi pénzt nyomtattak. Csak azért volt hamis, mert nem az állam gyártotta, különben teljesen igazi volt.
:)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 21. 21:14 -kor

#1467 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 21:57

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 21:23

Ez a fénymásoló feature-ja, ma már a legtöbben bele van építve. Hogy honnan tudja, hogy mire kell ezt rányomni, titokos :cool:

Á nem, a lapon van rajta eleve. Furi lenne úgy.
http://www.protectedpaper.com/DeterX_Copy_...y_Paper_s/3.htm

Itt azt is ki lehet választani, hogy mi legyen ráírva.

Mondjuk nekem az volt furi, hogy a Photoshop nem hagyott néhány bankjegyet szerkeszteni. :)

Szerk2.: Nem mindre, de erre például:
http://economie.fgov.be/euro_archives/euro...images/500a.jpg

Szerk.: Öccázeurósra azt mondja, hogy:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 21. 22:06 -kor

#1468 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 22:06

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 21:57

...
Mondjuk nekem az volt furi, hogy a Photoshop nem hagyott néhány bankjegyet szerkeszteni. :)

Szerk.: Öccázeurósra azt mondja, hogy:
...

Beszarábia :eek:
Mit ki nem találnak!
Vajon miről ismeri fel a pénzt?
Ha beteszed egy nagy képbe (pl. egy A4-es kép alá a szkennerben nagyjából középre, és úgy szkenneled be), akkor is rájön, hogy pénz?

#1469 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 22:09

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 23:06

Ha beteszed egy nagy képbe (pl. egy A4-es kép alá a szkennerben nagyjából középre, és úgy szkenneled be), akkor is rájön, hogy pénz?

Annyira azért nem durva, de amikor észrevettem, akor meglepődtem én is. :) Így is csak harmadikra találtam olyan képet, amit felismert, tehát elég bugos. Gondolom benne van néhány valuta, és azokkal összehasonlítja, de nem mindig működik jól.

Szerk.: Azért durva, a felsőt még felismeri, az alsót már nem. :D

Kép
Kép

Szerk2.: Invertálva, tükrözve működik mégis, úgy megnyitja, vissza kell transzformálni és jó. :)

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 21. 22:30 -kor

#1470 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 07:06

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 13:45

Vannak am olyan hamis bankok amik atmennek az UV lampan viszont a rontgenen mar nem. Talakoztam ilyennel, at is vertek vele, de aztan bunko voltam es egy masik boltban elkoltottem. Ez van, csesszek meg.

Ez elég kétes manőver:

Idézet: a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény

306. § (1) Aki valódi, illetve hamisítatlan gyanánt jogszerűen szerzett hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hoz, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Azaz, ha utólag felfedezed, hogy hamis a pénz, mégis rásózod másra, míg nem késő. 10 emberből 9 mégis megkockáztatja és nem buknak le vele, mert ha elkapják, akkor is azt mondja, hogy nem tudta, hogy hamis és ennek az ellenkezőjét nem nagyon szokták tudni rábizonyítani. A szakértő mindig leírja, hogy jó hamisítvány volt, átlag polgárt meg lehetett téveszteni vele és nem volt elvárható, hogy felismerje a hamisságát, ezért nem tudott róla.

A jogszerű menete ennek az lenne, hogy a hamis pénzt leadod a rendőrségen, megmondod hol kaptad és kártérítést követelsz attól, akitől kaptad. Ő meg majd követeli attól, akitől ő kapta. Csak 90% a könnyebb utat választja a jogászkodás helyett.

hkpk: a dinnyésnek ilyenkor meg kellett volna mondania a brazil tesóknak, hogy vigyék be a bankba és cseréltessék ki egy jó bankjegyre. A bankban eldől, hogy kimosott-e vagy hamis.

Photoshop: érdekes. Szerintem sablonra ismeri fel a pénzt. Nem pixelre nézi, hanem arányokat mér. Biztos meg lehet kerülni. Vagy lehet régebbi verziót/másik programot használni.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 22. 07:10 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1471 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 07:09

Idézet

Aki valódi, illetve hamisítatlan gyanánt jogszerűen szerzett hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hoz

De varj, nem en hoztam forgalomba, nekem visszajaroban adtak egy szupermarketben, aztan masnap egy techboltban eszrevettek es szoltak amikor azzal akartam fizetni, ekkor visszavittem a marketbe ahol aszontak csokolom most mit akar nem csinalunk vele semmit, es en csak ezutan mentem egy kisebb boltba ahol levasaroltam.
Magyarul a penz vegig forgalomban volt, hol a penztargepben holpedig az en zsebemben.

#1472 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 07:17

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 8:09

De varj, nem en hoztam forgalomba

Beidézni most nem tudom, de ez is forgalomba hozatalnak minősül. Hiába volt már előtte is forgalomban. Ha pedig a hamis pénz kiadását nem is (mert elfogadják a forgalomba hozós érvedet), a csalást (szándékos megtévesztéssel vagyoni kár okozása) akkor is rá lehet verni valakire. Lényeg, hogy hamis pénzt nem lehet elsütni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1473 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 07:21

Oke ertem. Akkor a szupmarket is copjon le, hogy ramvertek a hamis penzt es utana szamla elleneben sem csinaltak semmit. Jo, bizonyitani, hogy toluk kaptam nehez. Mondjuk az volt a vicces, hogy odaadtam nekik nezzek mar meg, hogy hamis, meg a szine is mas, de ok tagadtak es azt allitottak, hogy semmi gond nincs vele. Na ezek utan en mint egyszeru allampolgar elhiszem amit az UV lampas tesztelo mond nekem, es batran levasaroltam hiszen nekem azt mondtak eredeti. Mas kerdes, hogy ezt en fejben nem hittem el, de hat ok megmondtak.

#1474 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 08:40

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 7:06

hkpk: a dinnyésnek ilyenkor meg kellett volna mondania a brazil tesóknak, hogy vigyék be a bankba és cseréltessék ki egy jó bankjegyre. A bankban eldől, hogy kimosott-e vagy hamis.

Ez hétvégén volt, amikor a bankok ilyen célokból sem tartanak nyitva. Azon túl meg nem tudom, melyik bank teszi ezt meg, mivel elvileg az MNB feladata. A másodszintű bankoknak meg a pénz fontosabb, mint a meló. A hamisgyanús pénzzel foglalkozni semmi nyereséget nem hoz, mert delikvenstől ezért külön díjat nem lehet szedni, és MNB sem fizet ezért.
Próbáld meg egyszer, egy normál bankóval, mond azt egy bankban, be szeretnéd cserélni, mert szerinted nem stimmel vele valami...

#1475 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 08:49

A jogszerű menete ennek az lenne, hogy a hamis pénzt leadod a rendőrségen, megmondod hol kaptad és kártérítést követelsz attól, akitől kaptad. Ő meg majd követeli attól, akitől ő kapta. Csak 90% a könnyebb utat választja a jogászkodás helyett.

És ha ahol kaptad azt mondják, hogy nem ott kaptad?
Pl. szerinted, ha én visszavinnék egy hamis pénzt a helyi kis CBA-ba, hogy kérem szépen ezt itt kaptam egy órája (vagy tegnap, vagy tegnap előtt), akkor szerinted nem azt mondanák, hogy azt ugyan nem ott kaptam?
Vagy ha nem is tudod, hogy hol kaptad?
Ha van több bankjegy a tárcádban, akkor mindről tudod, hogy hol kaptad? Hogy ezt a 10e-est tegnap a CBA-ban kaptam, ezt meg a Tescoban? A harmadikat meg 5 napja a benzinkúton? Mert én azt se tudnám, hogy melyiket hol kaptam, ha kiderülne, hogy egyik hamis.

Meg az első boltnál megszakad az "ő meg majd követeli attól, akitől ő kapta" láncolat, ami szerint visszamennél a kibocsátóig, hiszen ott az esti záráskor ki tudja, hogy ki fizetett azzal a pénzzel.
És hiába követelnél kártérítést, úgyse fizetne a bolt, 10e vagy 20e ft-ért meg nem mennél bíróságra, mert több időd és energiád rámegy, mint amit ér az a pénz. És bizonyítani sem tudod, hogy valóban ott kaptad.

Persze, a dinnyés kislány biztosan ezt fogja mondani, ha eléáll 4 kancigány.
Gondolom direkt olyan helye(ke)n próbálkoztak be, ahol van rá esély, hogy befélemlítődik az áldozat, és inkább elfogadja a hamis pénzt, csak ne legyen balhé.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 22. 08:51 -kor

#1476 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 08:52

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:40

Próbáld meg egyszer, egy normál bankóval, mond azt egy bankban, be szeretnéd cserélni, mert szerinted nem stimmel vele valami...

Régi ezrest is szó nélkül becserélik. Jó mondjuk azt kötelességük. De szerintem akkor a többit is kutya kötelességük, szakadt kétes, egyéb. Apróbeváltásért viszont már pénzt szednek. :D
Szerk.: Hogy beidéztem azt az egy sort, remélem N0zer0 látja ezt. :)

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 22. 08:53 -kor

#1477 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 08:56

Becserélik az 50%-ban sérült pénz is. Ha ennél jobban sérült, akkor asszem az MNB még beveszi. Volt erről valahol valami franctudjamilyenéskiadtaki izé (PM?) rendelet, amit nem találok.

Ndrew: meg vagy dicsérve  Kép

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 8:21

Akkor a szupmarket is copjon le, hogy ramvertek a hamis penzt es utana szamla elleneben sem csinaltak semmit.

Ha tudod is bizonyítani és ott kaptad, nehéz emellett rájuk bizonyítani azt is, hogy már előtte tudták, hogy hamis. Ha utólag szemétkednek, az sajnos nem ütközik nagyon semmibe, legfeljebb perelhetők, ami egy csomó idő és pénz. De tény, hogy elő lehetett volna őket venni ezért, sok kellemetlenséget okozva.

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:49

És hiába követelnél kártérítést, úgyse fizetne a bolt, 10e vagy 20e ft-ért meg nem mennél bíróságra, mert több időd és energiád rámegy, mint amit ér az a pénz. És bizonyítani sem tudod, hogy valóban ott kaptad.

Ezért mondtam, hogy 10/9-en inkább elsütik, és nem jogászkodnak. Bár azért kellemetlen, ha elkapnak vele. Odavágtatnak a nadbauszú rendőrbácik a királyi hintós skoda fábija paripájukon, elkezdenek ott km hosszan jegyzőkönyvezni, igazoltatni, aztán lehet még menni x kört tanúskodni. Még ha ki is mosdasz, akkor is jól megszopatnak. Sehogy nem jó buli.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 22. 09:49 -kor

#1478 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:11

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:56

Becserélik a 50%-ban sérült pénz is. Ha ennél jobban sérült, akkor asszem az MNB még beveszi. Volt erről valahol valami franctudjamilyenéskiadtaki izé (PM?) rendelet, amit nem találok.

Ndrew: meg vagy dicsérve  Kép

De ha veszek két húszezrest és előállítok belőle három 50%++-os darabot, akkor gondolom azt nem váltják be. :Đ
Csak, ha egybe van, vagy a részeket a számok egyértelműen azonosítják. :think:

:respect:

#1479 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:17

Dextrose meddig is marad még a lehetőségek hazájában?
.
.
.

#1480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:19

Azt írta, hogy ez az utolsó munkahete a táborban, aztán egy hetet kirándulnak valamelyik nagyvárosban (asszem NYC).

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.