HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:15

Valaki másik topikon szépen ugyanezt bogozza:

XY jól fölidegesít, erre én fogom magam és orrbaverem. Elég alap helyzet, szerintem százával történik ilyen naponta.
Lehetséges kimenetelek:
1: nem ütöttem elég nagyot, ő visszaüt, meg is kaptam a büntit, fájni fog az orrom
2: elered az orra vére, vagy visszaüt, vagy nem, ha igen, akkor goto 1, ha nem akkor vagy semmi, vagy feljelent -> testi sértés
3: jól eltöröm az orrát, ha nem nagyon masszív, akkor nem üt vissza, viszont szinte tuti, hogy feljelent -> testi sértés
4: eltöröm az orrát, viszont olyan szerencsétlenül, hogy belehal -> már csak az ügyvédeken múlik, hogy szándékos vagy gondatlan emberölés avagy szimpla baleset volt-e

A cselekmény végig ugyanaz, csak az eredmény és a következmény változik. A poszt-konvencionális kategóriára visszatérve ugye a 4-es lehetőségben is benne van a lehetőség, hogy leszarják, hogy csak képen akartam törölni XY-t, és a fene se akarta kinyírni.
Make love not Wor.

#922 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:20

Ebből az a tanúlság, hogy nem vágjuk orrba azt aki felidegesít  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#923 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:14

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 18:20

Nos, 7 év kyo után azt tudom mondani, hogy "ha hárman vannak, akkor fuss, ha ketten és te ütsz először, akkor nyerhetsz".

Persze, ha ott van 3 tapasztalt utcai bunyós, akkor egyedül nem győzöd le őket, puszta kézzel.
Gázspré/gázstuki vagy vipera a meglepetéssel kombinálva jó szolgálatot tehet ilyenkor.
Ismerek olyat, akire 8-an (!!!) támadtak csövekkel, és el bírt menekülni. Mondjuk nem sokon múlott. Elég durva dolgokat csinált, szemnyomástól torokbeütésig mindent, mire az autójáig el bírt jutni. Az egész volt talán 10 mp. Persze közben kapott rettenetesen, utána 2 napig csak feküdt otthon (plusz a verdából az összes üveget kipucolták, de ez volt a legkisebb baja neki).

A kyosok alapvetően nagydarab, lomha emberek. Fontos a nagy ütőerő (láttam olyat, aki egy ütéssel megrepesztette egy boxzsákon a bőrt, és egyetlen rúgással ki is szakította!!! Mégis egy 80-85 kg-s karatés kiütötte, igaz nehézségek árán). Tipikus a fej védelem nélkül hagyása, mert edzéseken leginkább testre támadnak. Ezért aki jó benne, azt testre nehéz kiütni, kivételes ütőerő kell. Viszont egyetlen gyors ellenfélhez is lassúak, nem háromhoz. (Persze ez a legtöbb emberrel így van, ha már 3-an állnak Veled szemben, akkor inkább kerüld a balhét, ezzel én is így vagyok. De volt olyan, hogy 3-unk ellen jöttek kb. 15-en, igaz nem voltak túl tapasztaltak, elég bénák voltak, egy vagy két srác volt aki tudott rúgni is, a többiek csak cséphadartak. Az a tipikus helyi kemény csávók, akik minden este kötelednek meg verekednek valakivel, ezért azt hiszik magukról, hogy jó bunyósok. Másnap hajnalban amikor hazaértem, anyám nem ismert meg, meg azóta egy kicsit asszimetrikus a képem, de nem feküdtem le nekik.)

Jó dolog ez a kyo, de van lelkiismereti és következmény oldala is:
Pl. egy gyors és jó mozdulattal eltöröm a térdét gyakorlatilag bárkinek úgy hogy soha nem fog tudni futni utána. Ez jó?
Ha valaki Rád támad, már úgy komolyan, akkor azon filózol, hogy tud-e futni utána???
Ha már támadnod kell, akkor mindenképpen teljes erővel, teljes odaadással. Persze ennek is van sok módja, nem fontos egyből törni.

Lehet, hogy a csávónak éppen legénybúcsúja van, sosem volt előtte részeg és azután sem lenne, de ezen siklik ki az élete.
Jó, ha egyetlen részeg jön oda kötekedni, akkor nem kell tönkrezúzni. De ezt azért látod az adott szituációban, hogy mi a helyzet. (Persze alábecsülni sem szabad az ellenfelet.)

Vagy nem merem bevállalni az időigényes rúgást, akkor egyszerűen felrántom a mancsom és három középső ujjam egy vonalban lévő végével torkon vágom. Minimális az olyan reflexű ember, aki el bírja kerülni.
Azért ne legyél ebben olyan biztos. Sose becsüld alá az ellenfelet.

Ha elég erős vagyok, vagy nincs szerencséje, belehal, mert lefolyik a vér a gégéjén. Ez jó?
Ha az a tét, hogy szarrá vernek, és valóban komoly a helyzet, akkor inkább ő dögöljön meg, mint én. Nem?

Tudom, hogy általában inkább olyanok kötözködnek, akik megérdemlik, de a munkanélküliség is akkor 100%-os, ha Téged rúgnak ki...

Ezt nem értem??? hogy jön ide a munkanélküliség???

#924 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:57

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 21:20

Ebből az a tanúlság, hogy nem vágjuk orrba azt aki felidegesít  :Đ

Nem, ebből az a tanulság, hogy nem idegesítjük fel Jahnot :cool:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#925 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 20:15

Valaki másik topikon szépen ugyanezt bogozza:

XY jól fölidegesít, erre én fogom magam és orrbaverem. Elég alap helyzet, szerintem százával történik ilyen naponta.
Lehetséges kimenetelek:
1: nem ütöttem elég nagyot, ő visszaüt, meg is kaptam a büntit, fájni fog az orrom
2: elered az orra vére, vagy visszaüt, vagy nem, ha igen, akkor goto 1, ha nem akkor vagy semmi, vagy feljelent -> testi sértés

Ilyen a Bud Spencer filmekben van, hogy adok egy pofont, aztán Te adsz nekem, aztán megint én, megint Te, és a végén egyikünk kidől :)
Attól, hogy vérzik az orra, ez még ugyanaz, mint az 1-es pont.

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 20:15

3: jól eltöröm az orrát, ha nem nagyon masszív, akkor nem üt vissza, viszont szinte tuti, hogy feljelent -> testi sértés
4: eltöröm az orrát, viszont olyan szerencsétlenül, hogy belehal -> már csak az ügyvédeken múlik, hogy szándékos vagy gondatlan emberölés avagy szimpla baleset volt-e

A cselekmény végig ugyanaz, csak az eredmény és a következmény változik. A poszt-konvencionális kategóriára visszatérve ugye a 4-es lehetőségben is benne van a lehetőség, hogy leszarják, hogy csak képen akartam törölni XY-t, és a fene se akarta kinyírni.

a) Ha nem ismernek a környéken, akkor elhúzod a csíkot.
b) Azért az ember orra nem papírból van. Engem is rendesen orrba nyomtak párszor, én is pár embert, sőt, bratyónak már annyiszor törött az orra, hogy a doki egy vizsgálatnál mondta is, hogy nincs orrsövénye, talán eltört már több alkalommal? :) Sőt, egyik ismerősnek gumibottal törték be az orrát. Mégse halt meg.
c) Ha mégis ennyire félsz, hogy kinyírod, akkor ne az orrát üsd.
d) Attól, hogy idegesít valaki, még nem kell ütni.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 18. 22:01 -kor

#926 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:02

Dextrose goes to America topik -> Verekedés topik? :think:

#927 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:04

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 22:14

Ha az a tét, hogy szarrá vernek, és valóban komoly a helyzet, akkor inkább ő dögöljön meg, mint én. Nem?

Mikortól komoly a helyzet? Ha rádförmed a buliban, akkor Te emeled az öklöd, erre az kést ránt, erre előkapod a pisztolyt? Oszt őrszobán meg jön a "úgy kezdődött, hogy az a kocsog visszaütött"

Szerintem sok csáknorisz filmet néztek :-)
Make love not Wor.

#928 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:06

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 23:02

Dextrose goes to America topik -> Verekedés topik? :think:

Majd Renwick kiválogatja az önvédelmes topikba.
Make love not Wor.

#929 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:13

Mondjuk én egyszer keveredtem életemben verekedésbe, az is inkább verés volt. Úgy be voltam nyomva, hogy csak ültem magam elé egy padon a parkban, állítólag nótáztam is, és valakinek nem tetszett a hangom. Az egészből csak a csávó cipője maradt meg, ahogy lendül a búrám felé. Fehér tornacipő piros talppal, sárga cipőfűzővel, a következő képkockán meg tejcsokis balaton szeletet túrok az arcomba úgy 200 méterrel odébb. Gondolom, a srác balhét akart, aztán rájött, hogy kár belém. Cimbora megismerte a srácot, mondta, hogy kapjuk el a grabancát, de mondtam neki, hogy minek, cuccom nem tűnt, vérem nem folyt, fájni sem fájt, csak másnap a gyomrom.

Amúgy vicces, hogy ilyen fasságokra hogy emlékszik az ember, a srác cipőjét hamarabb le tudnám rajzolni, mint a mikrokernel szerkezetét, pedig az még szinte friss infó, meg kevesebb színből is áll.

#930 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:14

Söröm meg elfogyott, meg 10 óra is elmúlt már, epic fail.

#931 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:38

Ezt nem értem??? hogy jön ide a munkanélküliség???

Ez egy mondás. Arra utal, hogy az összesített statisztika elemi szintem akár teljesen mást is mutathat...

#932 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 07:22

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 21:12

Monnyuk már láttam ilyen meggyőződéses embert, aki biztos volt benne, hogy a rátámadót majd torkon böki az ujjaival. Aztán mégse sikerült. :Đ

Olyan embert lehet torkon bökni így tipikusan akit elég meglökni, és kiterül.   :)

Gondolom térdet se sokat törtél még el  :)

Nos egy térdet sem törtem el eddig, sőt utcán még nem is verekedtem. 12-19 éves korom között jártam karatézni és egy volt hivatásos katona volt az edzőm, aki nem csak karatézni tanított minket, de nevelt is. Kb. az volt az első edzésen a kezdés, hogy "akit megtudom, hogy az utcán verekszik, kirúgdosom a nadrágjából"...

Az első mondatoddal egyetértek, a másodikkal már nem. Egy olyan ember, aki edzésben van (és itt most mindegy, hogy az karate, box, vagy más harcművészet) simán tud ütni 10 mp alatt 25-40-et váltott kézzel. Ez 12-20 kezenként, ami 0,4-0,8 másodperc között van. Ha te le tudsz védekezni egy olyan ütést, ami az indítás után pl. 0,6 mp alatt célba ér, akkor gratulálok, hidd el, jobb vagy, mint az átlag. :) A torkon bökés meg tipikusan nem alkat függő, ugyanis elég kevés ember van, akinek sok izom védené a torkát, amit vész esetén meg tud feszíteni... ;)

Nade, hogy ON is legyünk: Dextrose jelen van még? Annyira érdekelne, mire jutott a repjeggyel, meg végül hogyan kerül ki a sztoriból. Illetve még az is, hogy mi adta meg a végső lökést ehhez a (szerintem helyes) 180 fokos fordulathoz...

#933 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 19. 07:27

...láttam olyat, aki egy ütéssel megrepesztette egy boxzsákon a bőrt, és egyetlen rúgással ki is szakította!!!...

:nevet2:

Bár -jobban bele gondolva- az meglehet, hogy egy boxzsákon meg tudja repeszteni, de egy bokszzsákon biztos nem.  :nevet:

#934 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 08:32

Most szigorítani akarják a büntető törvénykönyvet, elvileg sima ütésért fejre / könnyebb testi sértésért is több hónapos szabadságvesztéssel sújtanak.  :up:

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 19. 08:32 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#935 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 08:41

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 8:22

Nos egy térdet sem törtem el eddig, sőt utcán még nem is verekedtem. 12-19 éves korom között jártam karatézni és egy volt hivatásos katona volt az edzőm, aki nem csak karatézni tanított minket, de nevelt is. Kb. az volt az első edzésen a kezdés, hogy "akit megtudom, hogy az utcán verekszik, kirúgdosom a nadrágjából"...

Az első mondatoddal egyetértek, a másodikkal már nem. Egy olyan ember, aki edzésben van (és itt most mindegy, hogy az karate, box, vagy más harcművészet) simán tud ütni 10 mp alatt 25-40-et váltott kézzel. Ez 12-20 kezenként, ami 0,4-0,8 másodperc között van. Ha te le tudsz védekezni egy olyan ütést, ami az indítás után pl. 0,6 mp alatt célba ér, akkor gratulálok, hidd el, jobb vagy, mint az átlag. :) A torkon bökés meg tipikusan nem alkat függő, ugyanis elég kevés ember van, akinek sok izom védené a torkát, amit vész esetén meg tud feszíteni... ;)

Nade, hogy ON is legyünk: Dextrose jelen van még? Annyira érdekelne, mire jutott a repjeggyel, meg végül hogyan kerül ki a sztoriból. Illetve még az is, hogy mi adta meg a végső lökést ehhez a (szerintem helyes) 180 fokos fordulathoz...

Nagyon kis tudományos vagy.  :)

Szerintem még én is gyorsabban odabökök, mint 0.6 sec :)

A gond ott van, hogy ez tipikusan azok ellen a kötekedők ellen hatásos, akik felszegik a fejüket, és széthúzzák a vállukat, és a kezüket nagyjából az oldaluk mellett tartják, azaz többnyire a mata részegek, és a történelem tanárok.  :)  Ezek viszont nem érdemlik meg, hogy akár az életüket is veszélyeztesse az ember  :Đ

A torkodat pedig nem az ott lévő izmok védik, hanem a verekedni akaró ember felemelt kezei, felhúzott vállai, és az előre hajtott fej miatt a torok elé kerülő állkapocs :)

Egyébként egyetértek, írjon Dex, a többi sztoriról is, amit megpendített  :Đ

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#936 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:04

Hol van Dex? Elriasztottuk valamivel?
Pedig kíváncsi lennék, hogy megy-e. Legalább elbúcsúzni bejöhetne...
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#937 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 19. 09:08

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 8:22

Nos egy térdet sem törtem el eddig, sőt utcán még nem is verekedtem. 12-19 éves korom között jártam karatézni ...

...simán tud ütni 10 mp alatt 25-40-et váltott kézzel. ...

Azért junior korcsoportos karateedzéseket nem kéne összehasonlítani egy utcai/kocsmai verekedéssel, mert hatalmas csalódások érhetnek. :bologat:

Ráadásul, fájni is fog kurvára, amikor 10mp alatt, 40et szeretnél ütni, persze váltott kézzel, közben egy, valahonnan a nagy ismeretlenből érkező, kommersz bikavér palack, szilánkokra törik a fejeden, esetleg egy, fémvázas tonettszék támlája, pont a gerinceden görbül szögletesre.  :D

#938 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:11

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 7:22

... az volt az első edzésen a kezdés, hogy "akit megtudom, hogy az utcán verekszik, kirúgdosom a nadrágjából"...
Akkor inkább verjenek meg??? (Persze kötekedni nem kell, de azért megvédeni csak szabad magadat)
Másrészt meg amúgy is kell néhány év, amire az ember odáig eljut, hogy éles helyzetben is tudja hasznosítani, amit tanul, ha kezdőként megy oda.

Az első mondatoddal egyetértek, a másodikkal már nem. Egy olyan ember, aki edzésben van (és itt most mindegy, hogy az karate, box, vagy más harcművészet) simán tud ütni 10 mp alatt 25-40-et váltott kézzel. Ez 12-20 kezenként, ami 0,4-0,8 másodperc között van. Ha te le tudsz védekezni egy olyan ütést, ami az indítás után pl. 0,6 mp alatt célba ér, akkor gratulálok, hidd el, jobb vagy, mint az átlag. :)

A Te logikád szerint akkor semmit nem lehetne kivédeni.
Te is biztos tapasztaltad edzéseken, hogy azért az ütések nagyobb részét kivédik mégis. (Persze van, aki 2 méterről is beüt, mint a villám pillanat alatt, de pl. én nem, mert lassú fazon vagyok)

A torkon bökés meg tipikusan nem alkat függő, ugyanis elég kevés ember van, akinek sok izom védené a torkát, amit vész esetén meg tud feszíteni... ;)

Annyiban függ az alkattól, hogy aki gyorsabb az könnyebben hárítja, mint aki lomhább.

Ez engem is nagyon érdekel!
Ha megvan a többi sztori, belinkelhetnétek, mert pl. a BMW-s dolgot nem találtam meg.

#939 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:14

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 9:04

Hol van Dex? Elriasztottuk valamivel?
Pedig kíváncsi lennék, hogy megy-e. Legalább elbúcsúzni bejöhetne...

Talán mégis elment :)

#940 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:14

A bmw-s az a milyen autót érdemes venni-ben van, jó pár oldalon tárgyalva  :)

Idézet

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.